Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 27.6.2011 22:31:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Sutra bi trebalo opet nesto novo. Mislila sam sljive, ali ovde su sve oni ringlovi, nisu kao nase sljive. Nisam pametna. Mozda bolje kruske.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 27.6.2011 22:54:02
|
|
|
|
simke
|
Kruška je "teška" za stomačić,ume da protera,izaziva gasove
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.7.2011 18:18:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas smo bili da Marku vade krv. Eozonofili i dalje u normalnim granicama! Za sada jede: - karfiol - blitvu - prokelj - brokoli - tikvice - paradajz - krompir - šargarepu - jagnjetinu - palentu - čaj od belog sleza - višnje - kajsije - jabuke - breskve - kruške i danas smo krenuli šljive. Ni ne znam šta bih još mogla. Eventualno papriku. I ne znam kako se peče banana. Jel može da se peče banana? Grašak, boraniju, pasulj, pšenično brašno, jaja, mlečne proizvode nećemo uvoditi pre 1og rođendana.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.7.2011 18:35:04
|
|
|
|
Anoniman
|
I možda bih probala još jednom pirinač. Prvi put kada sam ga davala, mislila sam da se osipa na jabuku, šargarepu koju sam uvela nakon pirinča. Tek kada sam mesec dana kasnije pokušala opet pirinač, i on se osuo, sam posumnjala da je ustvari sve vreme bio problem pirinač, a ne jabuka, šargarepa. Dr kaže da ona ne bi uopšte davala pirinač. Možda se odlučim na taj korak ponovo, ali ne sada. Toliko uživam što je on u principu trenutno ok, a pirinač mu uopšte nije neophodan u ishrani. Videćemo.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 19:58:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Bili smo danas na kontroli. Dr je prezadovoljna. Kaže da sada ne menjam ništa u ishrani, i da ukinemo Aerius (antihistaminik), te da za mesec dana vadimo krv da se vide eozonofili. Nadamo se najboljem...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 22:51:09
|
|
|
|
bojkica
|
Tash-bas mi je drago sto se polako sve sredjuje. Mi smo probali sljive zbog tvrde stolice,ali slabo pomaze,i sigurno je zbog toga sto nece da pije dovolno tecnosti-vodu sok.{ako imas neki savet pisi}? A sto ne grasak pre 1.god?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 22:53:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam. Nisam zapamtila šta je uzrok u našem slučaju, ali jedna nevezana info: grašak i kikiriki umeju dati ukršenu reakciju. Kako si davala šljive? Jesi ih kuvala? Jesi probala da daš vodu u kojoj si kuvala kao sokić? Možda malo da zasladiš?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 23:01:09
|
|
|
|
bojkica
|
Sljive sam kuvala i miksala sa sve tim sokom u kojem su se kuvale,i probala kasicu hipp,ali slabo....jednostavno dete odbija vodu,sok.Pocela sam vodu i na kasicicu da joj dajem jer je vrucina velika i sva tecnost ide na znoj i zato joj je stolica suva i tvrda(tako mi je dr.objasnio),place,muci se dok kaki ,cak sam joj nocu dok spava gurala vodu,pa kamilicu zasladjenu i nece.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 23:07:53
|
|
|
|
Anoniman
|
KLIKNI Posle je povećavao količinu vode, pio je i po flašicu i po, a onda sam uvela sokiće. Vodu sada pije samo nakon ručka, max 50ml, i noću ako se budi, ne dajem mu mleko nego vodu. Recimo da popije 1-2 flašice (260ml) soka, i oko 100-150ml vode za 24h. (+ mleko, 4 x 240ml)
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 23:12:33
|
|
|
|
bojkica
|
Pokusacu i tako,hvala ti puno
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 23:14:50
|
|
|
|
Anoniman
|
I šljive mu mogu biti kisele. Marku su kajsije kisele, pa ih šećerim.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 23:15:13
|
|
|
|
Anoniman
|
I da, svo voće mešam sa palentom, da ubije kiselost.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 23:29:01
|
|
|
|
bojkica
|
Skuvas palentu klasicno na vodi i dodas voce? Ja sam joj kuvala palentu da joj bude obrok dorucak ili vecera-pa dodam malo ovog ad mleka digestiv care,ali je nece,mozda kada bih nasla neku da je bas onako u vidu praha.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.7.2011 23:38:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Skuvam palentu, ostavim da se ohladi (čitaj: stvrdne), i onda voće i palentu zajedno ispasiram, pa nema ni zrnaca od palente.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:07:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: snješka Tasho, šta nisi dala Marku još uvijek i ne misliš jo duže vremena? Imaš negde gore spisak šta jede. Ne planiram pre druge godine jagode, maline, kupine, trešnje. Pošto je rođen u septembru, verovatno će ih jesti tek pred 3ći rođ. Ne planiram pirinač još sigurno mesec-dva. Grašak, boraniju, pasulj... neću još neko vreme. Jaje, mlečne proizvode - ne pre testiranja, koje će verovatno biti oko prvog rođendana. U isto vreme, u zavisnosti od rezultata testa, i ostale vrste mesa. Dajem mu svaki dan po malo kifle. Ja to doručkujem, i nema teorije da mu dam, vrišti. Tako da sam uvela faktički pšenično brašno. Jel u kifli ima glutena?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:28:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam dala žumance, bojkice! Rekoše mi da izbegavam mleko, jaja i pšenič.brašno do prvog rođ. Snješka, a šta sa vama bi? Nisam ni znala da kuburite sa osipom? Šta kaže dermatolog? Moj savet je da posetiš i alergologa!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:35:16
|
|
|
|
bojkica
|
Ok.Meni je gastro.rekao da joj sa 8 uvedem zumance,tako da umesto mesa mogu dva puta nedeljno i zumance(mislim ako ne budem imala taj zamrzivac) . I ja njoj dajem koricu hleba,dok mi rucamo-odusevljena je,ne mogu da joj uzmem iz ruke.Dala bih joj npr.neku razanu kiflu ili hleb,ali mislim da retko gde ima pravog razanog hleba-bas sam citala i u novinama pre par dana,kazu stavljaju sve i svasta....kakao itd.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:37:26
|
|
|
|
bojkica
|
Da,u kifli ima glutena-ako je od psenicnog brasna.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:39:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Zato što ste vi alergiju manifestovali kroz stolicu, a mi preko kože. Verovatno se stvari razlikuju, a mi laici sve to zovemo alergijom, a garant nije. Vidi, u svakom slučaju, ti ponesi mesa (mada, piletine kontam svugde možeš kupiti, u krajnjoj liniji), pa ako nemate zamrzivač, skuvaj odmah dva parčeta, i tako u toj vodi ostavi u frižideru. Može da stoji toliko, kontam. To je kao supa. Onda ti ostaju još 2 dana sa jajetom. i 6 dana će preživeti na povrću, stavi više krompira da bude sitije.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:40:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bojkica Da,u kifli ima glutena-ako je od psenicnog brasna. Eto, onda smo uveli i gluten. U čemu sve ima glutena?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:43:24
|
|
|
|
Anoniman
|
snješka, piši, otkud vi kod dermatologa? šta kaže? videla sam da si se "prijavila" u temu o ekcemu.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:45:53
|
|
|
|
bojkica
|
Hvala..probacu tako! Eh da,dala dam joj pola keksica prekjuce "posni zlatni pek"-mada na njemu pise moze sadrzati mleko u tragovima...a onda sam kao luda virila u pelenu,sve je ok bilo,mada je i malo pojela.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:48:04
|
|
|
|
Tea2
|
Tash,vidim da pominjes testiranje.Hocu da vodim malenu na alergo test,ali ne znam koji i gde-kazu da su kožni netacni pre treceg rođendana.Rade li test iz krvi preko uputa i koliko je tacan.Mi imamo problem sa jajetom.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:49:26
|
|
|
|
bojkica
|
Glutena imas u svemu i svacemu-uglavnom pise svuda na pakovanju-sadrzi gluten-zbog obolelih od celiakije.Ima ga u zitaricama jecmu,ovsu,psenici,nema ga u kukuruzu i pirincu.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.7.2011 22:51:01
|
|
|
|
snješka
|
Sad napisah u spisku. Prvo se pojavilo na ruci, pa poslije na nogama oko članaka. Bili su mali kružići koji su se vremenom čirili. Perdijatrica nam reče da je to reakcija na vakcinu, ali kako je vrijeme prolazilo ono sve šire i gore. Odveli ga ponovo pedijatru privatno on sumnjao na gljivice, ali nisu, jer smo juče bilo dermatologu i at. derm. je. Šta znam, ja sam uvela krompir, mrkvu, rižu, puretinu, piletinu i teletinu, breskve, nektarine, jabuke, banane, karfiol, brokulu, tikvice. Mlijeko smo počeli pa ukinuli kao i žumance. Pije Nan HA. Mažemo A-derma Exomega i istim se i kupamo. Ne smije u kadici već samo mlakom vodom se spirati. Smije nositi samo pamuk, ne smije izgoriti, mazati se samo Avene mlijekom za sunčanje faktor 50. Eto ukratko.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.