|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
22.7.2011 22:54:29   
Anoniman
Ne znam dal rade preko uputa. Marku je rađen sa 4,5 meseca, privatno u Medlabu. Pokazao je alergiju na kazein, svi su bili šokirani, jer koliko sam razumela, kod beba se obično ništa ne očitava, te ako se očita, to znači da je alergija užasno velika. Tako sam ja razumela. Izolacijom alergena na vreme, veće su šanse da se alergija preraste. Lično mislim da smo mi to prerasli, davala sam mu Doboš torte, tri dana za redom, ne mnogo, ali dala sam, i nije mu bilo ništa. user posted image
Tada, sa 4,5 meseca dr je htela da mu radi i kožni test, kaže da je taj najpouzdaniji. No, nije mogla jer je on sav bio u ekcemu i alergijskim promenama, nije imala gde da bocka. A i krenuo je da pije Aerius (antihistaminik) pa kožni test ne bi pokazao ništa, dok je ovaj iz krvi bio validan.

bojkice, mani se keksa. Mani se svega što može sadržati mleko pre prvog rođendana. user posted image

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 151
22.7.2011 22:55:00   
snješka
Da i čokoladu ne smije nikako. I ja Viku dajem pomalo kifle i hljeba. Uglavnom jede Lino proizvode sa ad mlijekom.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 152
22.7.2011 22:56:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Lično mislim da smo mi to prerasli, davala sam mu Doboš torte, tri dana za redom, ne mnogo, ali dala sam, i nije mu bilo ništa. user posted image

...

bojkice, mani se keksa. Mani se svega što može sadržati mleko pre prvog rođendana. user posted image

Ahahaha, što sam kontradiktorna! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 153
22.7.2011 22:57:47   
bojkica
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 154
22.7.2011 22:58:55   
snješka
I nama je dr preporučila da uradimo alergo test, ali mi to morsmo privatno u bolnici u drugom kantonu, jer kod nas u bolnici ga ne rade.
Tash, koliko ste vi to platili?

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 155
22.7.2011 23:09:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: snješka

Mažemo A-derma Exomega i istim se i kupamo. Ne smije u kadici već samo mlakom vodom se spirati. Smije nositi samo pamuk, ne smije izgoriti, mazati se samo Avene mlijekom za sunčanje faktor 50.
Eto ukratko.

Slušj ti sad mene! user posted image FR GR, nemaju bre pojma! Ti znaš šta sam ja sve prošla!
SME u kadicu, ali ne dugo. Sapiranjem uljanom kupkom ne postižeš ništa! Voda ne sme biti topla, treba biti što više hladna, što je moguće. Naravno, ne ledena. Ali ja u takvu, kakvu Marku pravim, ne bih legla. user posted image Staviš uljanu kupku, polegneš dete (koliko je to moguće jer su sad već veliki user posted image ), i dobro ga polij uljanom kupkom i po stomaku, dok su noge i leđa svakako u vodi. Kad ga izvadiš, ne briši. Tapkaj, upijaj vodu. I onda mažeš. Mažeš toliko da klizi, kao riba što klizi iz ruku. Naravno, obrati pažnju kad krenu vrućine opet (kod nas je malo zahladnelo), onda nemoj odmah da ga obučeš, ostavi ga malo u peleni da sedi negde, da se to lepo upije.
Pamuk, pamuk, i samo pamuk! Što više da bude go. To se zove "kupanje na vazduhu", to im najviše prija.
Nemoj prati njegovu robicu na iznad 40 stepeni. To sam pročitala na nekom hrvatskom sajtu.
I mani se zaštitnog faktora!
1. Sunce leči suvu kožu i štiti je od perutanja i isušivanja. Ne preporučuje se faktor viši od 25.
2. Nećeš dete držati na suncu u podne. A u 17h ga obaveno iznesi da se sunča. Bilo bi super da odete na more. Mi smo se preporodili od mora, zato i idemo opet u avgustu! Samo moraš paziti da nema živih ranica, jer će ga onda peći morska voda. to moraš zalečiti pre mora.
Ne znam u kakvom stadijumu ste vi, ali meni više doktora rekoše da se ekcem prvo maže koritkosteroidima da bi se uklonio, i tek tada pomažu sve te kreme za negu, da se razmaci između kortiko produže.
Pitaj draga šta god da te zanima. Nema stvari koju nisam probala!
Pokušaj da nađeš Dermalex za atopijski dermatitis u apotekama. On nije kortiko, ali ja sam bila zadovoljna kako je delovao na blaže promene. Pepeljuga (čini mi se) je pisala da su se oni rešili ekcema zahvaljujući Dermalexu.
I još jedna stvar: odradite alergo testove, jer ako je alergičan na mleko, HA formula mu ne odgovara i džaba ti sve, jer nije hidrolizat kazeina.

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 156
22.7.2011 23:10:30   
Anoniman
5000 din su nutritivni i ist toliko su inhalatorni. user posted image
To su Specifični IgE iz krvi.

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 157
22.7.2011 23:19:33   
snješka
user posted image hvala Tasho, sve sam detaljno pročitala. Sve mi je isto i dr rekla osim za rh faktor i uljanu kupku. Hvala ti. Mažem ga ovom što sam gore napisala, danas smo počeli pa ćemo vidjeti kakva je. Sudeći prema cijeni trebala bi biti savršena user posted image (sram ih bilo). Od istog proizvođača smo trebali i šampon, ali ga nije bilo pa još koristimo Bekolino, ali samo na kosu u minimalnoj količini. Hvala još jednom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 158
22.7.2011 23:23:05   
snješka
A za mlijeko...ne znam šta bih ti rekla...dosad smo koristili Aptamil i čim smo prešli na Nan vidi se promjena na koži. Više mu nije onako kao hrastova kora. E sad da li je do toga ne znam. A testove ćemo svakako uraditi. Ali ga baš svrbi. Neki dan je toliko češao da mu je čaršaf bio sav krvav pa sam mu stavljala Eosini rastvor na rane, jer mu je curila limfa kasnije. I mažem mu i dermobazom.

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 159
22.7.2011 23:24:01   
snješka
Zaboravih da pitam koju uljanu kupku ti koristiš?

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 160
22.7.2011 23:32:37   
Anoniman
Stavi mu rukavice kad spava. Ne sme da raščeše.
Zašto mu nisu dali neki antihistaminik, mamicu im njihovu!? On ublažava svrab. Marko ga je pio do nedavno, punih 6 meseci.
Ako raščeše može da napravi sra*e. Na koži živi Stafilokok, i može da se inficira. A ako se inficira, neće hteti da zaraste. Ne plašim te, nije to ništa strašno, leči se antibiotikom, ali eto da znaš: ako te limfne krastice počnu brzo da otpadaju, a ispod ostaje živa rana, koja opet curi, idi doktoru, neka rade bris. Ja sam se mlatila dugo zbog toga.
To gde je curila limfa su u bolnici tretirali blagim rastvorom hipermangana. Vatu u rastvor i dobro naćapkaju, da se sve sliva. Nećeš verovati, ali do jutra bude skoro sve suvo. Pošto je kod nas bila infekcija, te krastice su prilikom kupanja bile blago trljane, tj skidane, pa opet ćapkano hipermanganom, jer, nije vredelo da se hvataju krastice kad je stafilokok ispod. I tako se površina smanjivala.
I nisam sigurna da ti je šampon baš najbajnije rešenje. Uljana kupka se ne spira nakon kupanja, a šampon bi trebao.
Ja Marku ne perem kosu ničime već... ma ne znam koliko. Od januara sam je valjda dva puta oprala sapunom. Sve ostalo vreme samo prelijem uljanom kupkom. Ne znam koliko kose imate, mi smo se ošišali na 7-icu jer je počela da mu se javlja opet temenjača, i užasno ga je nervirala kosa na vratu, pa se češao.

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 161
22.7.2011 23:34:43   
Anoniman
Mustela Stelatopia kolekciju kroistim. I kupku i kremu.
Na kupki piše da služi za održavanje higijene, dakle, nisu potrebni dodatni sapuni i čuda. Zato mu i ne perem kosu ničim drugim. Samo kad završimo kupanje, kad ga izvadim, sapunom operem guzu i pišu, i sperem tom vodom sa kupkom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 162
22.7.2011 23:45:09   
snješka
Eh da, radili smo bris i nema Stafilokoke. A dr nam je rekla da pije neki sirup, zašta ja i nisam baš, previše ih je popio pa tako da mi je to baš previše, ali vidjećemo, ako baš mora onda mora. I mi rane tretiramo gencianom i Eosini rastvorom. Ok mu bude poslije toga. Ovaj A-derm što koristimo je baš za atopičare pa ćemo vidjeti. A za šampon znam, i ne perem mu kosu baš često, samo malo kupkom pređem, onako "sapunjavom" rukom i koristimo chicco kupku. Ali prestajem od sutra i idem da kupim nešto, Mustelu ili ovaj A-derm.
Hvalaaaaa Taske user posted image . Srce si.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 163
22.7.2011 23:52:59   
Anoniman
Meni su savetovali A-dermu, ali je nema na našem tržištu.

Savetovali su mi da sa Mustele pređem na A-dermu.

Dobra je i Avene kolekcija, koliko sam shvatila.

Ima i Linola kolekcija.

Sve su za atopičare.

Razmisli o tom sirupu, ako je antihistaminik. Možeš mu mnogo olakšati.

user posted image

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 164
22.7.2011 23:57:01   
snješka
Sirup je Palitrex. Sad sam išla da vidim. A ako hoćeš mogu ti ja odavde poslati A-dermu. A apropo kose, mm je stvarno blesav pa neda da dijete ošišam do rođendana, hoće da mu neki njegov drug bude šišani kum. Ma mislim stvarno user posted image . Ali, opet srećom, nije mu velika kosa, samo šiške koje mu ja odrežem po svom, pa i nije tako strašno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 165
23.7.2011 0:02:34   
Anoniman
Palitrex je antibiotik. Bzvz, ako nema stafilokok, ne znam koji će mu. user posted image

Ma, ni ja nisam htela, ali kad je počeo da češe vrat krvnični, pa zakači uho i pocepa ušnu resu... onda smo posetili berbera. Skroz smo off u ovoj temi, ali nema veze valjda, bitno je da sam ti makar malo pomogla.

I da, ne koristi oplemenjivač!!!

I nastavi da uvodiš hranu. user posted image Na 72h.

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 166
23.7.2011 0:07:04   
snješka
Ok hvala ti. Za Palitrex sam i ja sad vidjelauser posted image . Ona budalača u bolnici je bila 100% sigurna da će da ima stafilokoke pa smo mi otišli i uradili bris, da budemo sigurni. Zato je ona njega i propisala.
Omekšivač (na njega si mislila, jel da?) ne koristim, a prije smo koristili Chicco. Više ne.
Naravno, hranu ćemo da uvodimo tako, sve osim mlijeka, jaja, citrusa, odn. agruma, orašastih plodova i morskih plodova.
Hvala još jednom. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 167
23.7.2011 0:09:30   
Anoniman
Moram da te razočaram, i naš bris na Stafilokok je bio negativan, ali su se promene sredile tek nakon antibiotika.

Sad stvarno odoh da spavam. user posted image

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 168
23.7.2011 0:12:27   
snješka
Pih, majku mu. Hajd sad, šta ću.
E idem i ja, baš sam mrtva od umora. Laku noć.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 169
3.8.2011 18:10:23   
Anoniman
Marko sada, sa skoro 11 meseci jede ovako:

Dakle, mleko (Allernova) ide u 6, 9 i 21h, a između, u 12, 15 i 18h idu sledeći obroci:

PON
- palenta, kruška
- jagnj., krompir, tikvice
- palenta, tikvice

UT
- palenta, breskva
- jagnj., krompir, blitva
- palenta, šećer

SRE
- palenta, višnja
- jagnj., krompir, karfiol
- palenta, karfiol

ČETV
- palenta, jabuka
- jagnje., krompir, paradajz
- krompir, šargarepa

PET
- palenta, kajsija
- jagnj., krompir, brokoli
- palenta, šećer

SUB
- palenta, šljiva
- jagnj., krompir, šargarepa
- krompir, šargarepa

NED
- palenta, jabuka, šargarepa
- jagnj., krompir, prokelj
- krompir, prokelj

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 170
15.8.2011 12:15:37   
Anoniman
U subotu je bilo mesec dana od ukidanja Aeriusa, pa smo danas bili da vadimo krv, i EOZONOFILI SU U GRANICAMA! user posted image

Ovih dana ćemo u dečiju bolnicu na kontrolu, nadam se da će nam biti rečeno da sa godinu dana radimo ponovo alergotestove, i da ako rezultati budu ok možemo da živimo normalno.
Ono čega se plašim je da dr naloži nastavak ovakve ishrane, iz predostrožnosti još neko vreme. Držite fige da se to ne desi!

Inače, ako nekome zatreba, u Medlabu rade tri različita panela testova iz krvi:

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 171
15.8.2011 12:18:53   
Anoniman
Držim fige. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 172
15.8.2011 12:20:03   
Verus
Super Tash, pa eozin. su odlicni pokazatelji!  Bas se radujem-nadam se da ce od godinu dana da jede ko velikiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 173
15.8.2011 12:25:20   
Anoniman
Samo što se nisam upiškila od sreće na sred lab. user posted image

Zna li neko da mi kaže: Ukoliko se alergen unese u telo, koliko brzo eozonofili rastu? Takođe, ako se alergen izbaci, koliko brzo opadaju?

Naime, u četvrtak sam se zapričala sa drugaricom, i ni ne primetih da sam Marku dala da pojede 1/4 kifle (konkretno slani štap). Davala sam mu i inače po koji zalogaj, ali nikada 1/4 kifle. Kad sam shvatila, usr*la sam se živa, i on je do jutra imao sitne tačkice oko usta, i malo crveno i suvo među obrvama. To među obrvama je krenulo još jutro pre kifle, ali baš je bilo crveno sledeći dan. Da li je bilo od kifle? Nemam pojma. Zanima me, da sam mu izvadila krv u petak, jel bi eozonofili bili visoki da je alergija? I da li je moguće da su se do danas (ponedeljak) snizili jer mu nisam davala?
Šta su sastojci te kifle? Pšenično brašno sigurno. Cakli se od gore, tako da pretpostavljam da ima i jaje. A mleko, jel se stavlja?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 174
15.8.2011 12:27:53   
Verus
Mislim da bi brzo skocili sa obzirom na postojecu alergiju-a opet, uvek se setim onog da su mi rekli da necu primetiti poboljsanje kod Helene nego tek za neke 2 nedelje po prekidu unosenja mlecnih proizvoda-jer toliko treba telu da ocisti te proteine.  Pitam se da li mozda zavisi i od alergena?  Al bas mislim da se ne sekiras oko kifle, osuo bi se on vec puno gore ili bi slicno reagova.    Drzim palceve da vise nikad ne moras ovde da kucasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here