|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
22.4.2011 12:34:07   
Verus
Jel mozes kupiti deterdzent sensitive?  Bez parfema i boja?  Ja koristim taj, neki prirodni, i samo doobro isperem vrelom vodom oduvek sam tako.  Meni nije bilo sanse bez toga oprati masne flasice....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 76
22.4.2011 22:05:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

A kako je to je slično ? user posted image Mislim, ne kontam, možda ima neka fora?

Sta? Jagnjetina i brokoli? Nije slicno. :) Nego sam zakljucila da te travke prolete kroz njega, i da bi bilo super kada bih pojacala obrok mesom, pa onda nastavila sa povrcem.

Verus, nemam pojma za deterdzent. Nije sensitive, taj smo koristili do nedavno, a sad mi je vec muka od njegovog mirisa i uzeli smo neki drugi. Ne vidim promene. :)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 77
23.4.2011 22:32:05   
Anoniman
Danas smo vadili krv, eozonofili uredni, na gornjoj granici, ali bili su pre i malo iznad pa su dr rekli da je to ok, i HGB mu je još porastao! user posted image
Mislim da ćemo sutra probati brokoli. Ili tikvice? Ne znam još. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 78
23.4.2011 22:33:12   
Snelle
Bravo Tasho user posted image Glasam za brokoli, pre će prihvatiti, verujem user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 79
23.4.2011 22:35:20   
Anoniman
Jao on, buva mala, zija na sve. user posted image On bi da jeeedeeee - bilo šta.
Malo me prepala jedna mama na jednom drugom forumu, njeno dete se osipa na brokoli, a mi idemo u ponedeljak na put. user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 80
23.4.2011 22:37:07   
Snelle
Ma nemoj da se prepadaš, pa svako dete je priča za sebe (a ovo ti kažem kao da ti sama već to ne znaš user posted image ).
Ajde, držim fige da sve bude ok user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 81
23.4.2011 22:47:28   
Anoniman
Pa sve kontam, na sve zeleno je do sada dobro reagovao. Ma nemam pojma, probamo pa vidimo. 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 82
4.5.2011 10:39:45   
Anoniman
Dakle, do sada smo uveli:
- karfiol
- blitvu
- prokelj
- brokoli
- tikvice
- jagnjetinu

Juče sam počela opet sa pirinčem, za sada nema reakcije. Daj bože da je to to! user posted image

Sad gledam, breza napokon jenjava! user posted image KLIK

Još malo strpljenja i krećemo krompir, šargarepu i jabuku! user posted image

Za palentu se još nećkam. Videću kako će proći ovo sa pirinčem, pa se možda osilim i probam i palentu da mu dam.
Jedva čekam da krene voće! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 83
4.5.2011 10:41:25   
Anoniman
I ovde sam pitala o Slanim pećinama, ako neko nešto zna. KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 84
6.5.2011 23:55:04   
Anoniman
Kada sam počela da mu dajem pirinač, zacrveneo se oko usta. No, u isto vreme je opet počeo mnogo intenzivnije da SVE trpa u usta, i da cuclu OPET ne vadi iz istih. Tako da nisam bila sigurna jel kontaktno na pirinač ili je od pljuvačke.
Napravila sam pauzu 1 dan, ali crvenilo je i dalje bilo prisutno, samo malo manje crveno. Danas sam mu namazala pirinač na unutrašnjost podlaktice, ako je kontaktno, mora se zacrveneti, i nije se zacrvenelo. Tako da jedemo pirinač.
Danas sam mu dala pirinač, karfiol, prokelj i jagnjetinu. dete se obradovalo novom ukusu, već mu je preko glave svega što mu dajem, otima se, neće da jede.
Planiram od nedelje krompir, šargarepu, možda se osmelim i sa paradajzom.
Ne znam dal je paradajz jak alergen? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 85
7.5.2011 0:00:31   
Vika
Nisam kod kuće pa mi ćitapi nisu pri ruci, jedino što čega se sećam, kroz maglu je da se zbog kiselosti uvodi posle ostalog povrća.
A pročitah da i zeleno (brokoli npr.) treba odložiti jer ima nitrite ili nitrate  bem ga, te snižava hemoglobin.
Valjalo bi da nam to neko stručan objasni

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 86
7.5.2011 0:00:31   
gagana83
Jeste Tasho, on se uvodi kasnije i kod dece koja nemaju problema sa alergijama.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 87
7.5.2011 0:00:34   
New Mom
Čekaj sa paradajzom, jeste jak alergen. Ako kažu da za zdravu decu ide kao sok od punih 10.meseci, a svež od godine, za Mareta moraš još pažljivije. Bar je moje mišljenje.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
7.5.2011 0:01:50   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam dal je paradajz jak alergen? user posted image

Jeste! Svež se preporučuje tek nakon godinu dana. Možeš da mu daš, mada bih ja sačekala još nekih mesec do dva, kuvani paradajz. Ja sam L davala Tomatino, jer nema konzervansa.

ot: kako smo se sve tri lepo složile user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 7.5.2011 0:03:22 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 89
7.5.2011 0:03:56   
Anoniman
Nisam htela svež.
Mislila sam, pola paradajza, skinem koru, izvadim košpice, faktički ostane samo ono uz koru, i dooooobro skuvam (kao i sve ostalo).

Nisam znala to za brokoli. user posted image Baš ću videti to za HGB pa ću javiti.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 90
7.5.2011 0:05:27   
Anoniman
Još sam ja danas srela na slavi pedijatra, i pitam jel paradajz jak alergen, smem li ga dati, ona kaže da nije, da smem. user posted image
Dobro, svakako ću od nedelje u dečiju bolnicu kod alergologa na kontrolu pa ću pitati. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 91
7.5.2011 0:06:54   
Anoniman
Tasho, sad ću ja da lupim ovde, jer ne znam da li je istinita informacija, ali čula sam u domu zdravlja da je jedna mama pričala da joj beba ima alergiju na metalnu kašičicu user posted image . Navodno, neka hrana reaguje sa metalom a neka ne pa se zato njena mala osipala oko usta i negde još, nemam pojma gde. Ja zaista nemam pojma ima li to veze, i ne znam da li ti daješ plastičnom ili metalnom, ali evo da napišem šta sam prislušnula.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 92
7.5.2011 0:07:26   
Vika
To za zeleno stoji u knjizi Od prvog obroka do školske užine. Mda moj njupa brokoli u slastuser posted image

Ja imam alergiju na sve metale osim zlata, hirurškog čelika i aluminijuma ali ne od rođenja

< Poruku je uredio Vika -- 7.5.2011 0:08:56 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 93
7.5.2011 0:07:49   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Vika

A pročitah da i zeleno (brokoli npr.) treba odložiti jer ima nitrite ili nitrate  bem ga, te snižava hemoglobin.
Valjalo bi da nam to neko stručan objasni

Bakterije u ustima pretvaraju nitrate iz povrća u nitrite. Nitriti u krvotoku su uključeni u oksidaciju hemoglobina, čime mogu da utiču na nastanak malokrvnosti. Višak nitrita se čvrsto vezuje za oksidisano gvožđe, čime se sprečava transport kiseonika. Kod dece, zbog slabije proizvodnje želudačne kiseline, ovaj problem je izraženiji.
To su pre svega spanać, rotkvice, cvekla, zelena salata i kod njihove pripreme se savetuje da se npr. kuvaju u otvorenom sudu.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 94
7.5.2011 0:10:14   
Vika
NM, šta bih ja bez tebe? Dete bi mi gladovalo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 95
7.5.2011 0:10:25   
Snelle

Ja imam alergiju na sve metale osim zlata, hirurškog čelika i aluminijuma ali ne od rođenja

Nisi ni ti blesava user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 96
7.5.2011 0:11:34   
Anoniman
Jaoooo dobro si me podsetila!

Ja sam ustvari mozgala baš o kašičicama.

Kupila sam one Nuby kašičice što menjaju boju na temperaturu hrane. Nisam ih zbog toga kupila, dopao mi se oblik, a za tu njihovu karakteristiku sam saznala tek kada sam ih otkuvavala kod kuće.
Kada se Marko osuo od čistog pirinča XY-ti dan davanja istog, jeo je iz te kašičice. Nismo bili kod kuće, ja sam na brzinu pakovala i spakovala tu, a već sam tada ustvari, kod kuće, prešla na Lukinu kašičicu kad je bio beba (obična plastična kašičica iz Ikee).

I ja sam ustvari nedavno razmišlja, od kakvog je to materijala ako menja boju? Jel moguće da je ustvari na to reagovao, a ne na namirnice?

Sve ostale namirnice uvodila sam (nakon tog osipa na pirinač, znači, ove što sada jede) običnom plastičnom kašičicom, kao i pirinač sada.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 97
7.5.2011 0:13:35   
Anoniman

I ja user posted image

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 98
7.5.2011 0:14:43   
Vika
Ja koristim baš te i neke Munchin i nismo imali sličan problem, ali treba proveritiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 99
7.5.2011 0:15:07   
Anoniman
Hm, pa onda može da bude user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here