Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:47:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Nećeš. Pokušaj drugačije. Mani ono što sam ti gore navela dok ne prođe breza. Kreni karfiol, bele tikvice, prokelj, brokoli, blitvu. Vidi šta će biti.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:47:15
|
|
|
|
Snelle
|
Tasho, ja bih za početak izbacila deterdžent iz upotrebe. Ja Lanine posude i kašičice perem samo vrelom vodom. Ne znam, nemam poverenja u ove današnje hemikalije, ko zna šta sve imaju u sebi!
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:48:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Pane mogu flašice oprati bez deterdženta. Kako?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:50:12
|
|
|
|
marijajo
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Tasho, ja bih za početak izbacila deterdžent iz upotrebe. Ja Lanine posude i kašičice perem samo vrelom vodom. Ne znam, nemam poverenja u ove današnje hemikalije, ko zna šta sve imaju u sebi! I ja isto.Izribam ih onom cetkom za flasice,pa ih posle samo otkuvam.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:51:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Otkuvavaš milion puta na dan ili imaš gomilu flašica? Ja imam 3 flašice, a on ima 5 obroka. Flašica oprana samo vodom nije čista (za moja shvatanja). Ne znam...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:54:08
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: marijajo Dr mi je rekla da je alergicna na sargarepu,osula bi se prvo oko usta i po stomaku,a ona se malo osula po ledjima Ovako je kod Lane, ali joj se to pojavilo od znoja. Jesi li sigurna da nije i kod vas ista stvar u pitanju?
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:55:50
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Tash Pane mogu flašice oprati bez deterdženta. Kako? Ja ne koristim flašice. Imamo samo jednu sa piskom i nju koristim samo za vodu, znaš da joj sokove ne dajem Nju ne sterilišem, samo perem, kao što rekoh, vrelom vodom.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.4.2011 23:56:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Tash Pane mogu flašice oprati bez deterdženta. Kako? Ja ne koristim flašice. Imamo samo jednu sa piskom i nju koristim samo za vodu, znaš da joj sokove ne dajem Nju ne sterilišem, samo perem, kao što rekoh, vrelom vodom. Ne znam, draga, meni je to ... nije mi higijenski.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 0:01:32
|
|
|
|
Snelle
|
A što ti ne bi bilo higijenski? Pa samo tvoje dete jede iz nje + vrelom vodom se sve nečistoće spiraju. Ne vidim da Lani nešto fali. Ma, sve je to samo u tvojoj glavi
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 0:02:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Kad bi koristila ad mleko, shvatila bi.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 0:05:55
|
|
|
|
Snelle
|
Tasho, ako ispereš vodom odmah nakon klope onda je ok, ali ako sačekaš da se onako uskisne , e tu je problem
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 0:07:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Isperem Snelle, ali ostaje masno. Off smo skroz, pisale smo u nekoj temi o tome.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 0:09:07
|
|
|
|
Snelle
|
Hm, onda jedino ostaje da se prokuvava sto puta što tebi ne odgovara
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 16:41:34
|
|
|
|
marijajo
|
IZVORNA PORUKA: Tash Otkuvavaš milion puta na dan ili imaš gomilu flašica? Ja imam 3 flašice, a on ima 5 obroka. Flašica oprana samo vodom nije čista (za moja shvatanja). Ne znam... Tash,Mia spava celu noc,tako da jede samo preko dana i otkuvavam ih uvece.Ima jednu flasicu za mleko i jednu za vodu.Izmedju obroka operem dobro vrelom vodom,pa je napunim vrelom vodom i stoji tako do sledeceg obroka.Moja mama je isto tako radila,a i svekrva.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 16:45:56
|
|
|
|
marijajo
|
Osula se od jabuke!!!Na ivici sam nerava,majke mi moje.Sada sam zvala laboratoriju privatno,sutra cu da je vodim da joj urade ukupni IgE,ne mogu vise da cekam.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 16:52:56
|
|
|
|
Tea2
|
Alergija na žumance-ima li neko iskustvo?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 17:04:19
|
|
|
|
Snelle
|
Tea, sin moje prijateljice je odreagovao na žumance. Šta te interesuje?
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 17:23:05
|
|
|
|
Tea2
|
Postepeno sam joj uvela zumance,yakljucno sa polovinom nije bilo reakcija.Prekinem 10 dana jer je bila prehlađena,dala sam joj pre tri dana celo .Povracala 2 sata posle obroka.Danas dam opet celo,opet povratila 2 sata posle.Nisam sigurna da li je alergija,ne znam sta da radim...razmisljam o MMR vakcini...Kako da budem sigurna da li je alergija posto na manje kolicine nije reagovala?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 17:24:04
|
|
|
|
Verus
|
Tea sacekaj bar jos nedelju dana pre nego sto joj das jaje ponovo> Daj samo 1/3 ovaj put pa vidi...Bar bih ja tako...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 17:43:24
|
|
|
|
Tea2
|
Tea sacekaj bar jos nedelju dana pre nego sto joj das jaje ponovo> Daj samo 1/3 ovaj put pa vidi...Bar bih ja tako... Postoji li nacin,a da to nisu kožne probe jer znam da su bebecem uzrastu nepouzdane,da testiramo alergiju?Na malu kolicinu nije reagovala,bojim se sta ce opet biti kad stignem do celog ?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 17:48:07
|
|
|
|
Verus
|
Bilo koji test na alergiju je nepouzdan kod dece do 2 godine zivota...nekad nesto pokazu ovi testovi iz krvi, ali se ne mozes osloniti da su 100% tacni. To svo povracanje: cak i ako nije alergija nije joj "leglo". Jel joj dajes vec meso? Nastavi to, ono ima puno gvozdja, proteina, jaje za sada sacekaj. Dajes joj kuvano jaje jel tako? Probaj da sacekas nedelju dana, 2 ako ti se ne zuri, i na dan kad joj das tu 1/3 nemoj dati nista drugo novo, ne sme biti bolesna, i ne sme biti vakcinisana...(jer ne znas da li je od vakcine reakcija ili od jajeta). Ako bude sve ok. Sacekaj 3 dana, pa joj daj 1/2 jajeta. I onda opet tako pa joj daj celo. Eto tako bi ja to odradila...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 17:52:54
|
|
|
|
Tea2
|
Verus,hvala.Da,kuvano...Ne znam da li ima veze sto je malcice jos bolesna,curi nosic...pa se možda neki sekretic udružio sa teskom namirnicom i tako ...Hvala do neba!!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 18:08:53
|
|
|
|
marijajo
|
MOzda je zato sto je bolesna jos,Tea.Mozda uopste nije od jajeta.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 18:12:14
|
|
|
|
Snelle
|
Tea, sin moje prijateljice se osuo po telu od žumanceta. Nije reagovao na osminu, a na četvrtinu je reagovao tek treći dan nakon davanja jajeta. Sačekala je nedelju dana pa mu dala opet. Opet je isto odreagovao, pa drugi put isto, a već treći put nije bilo ništa. Znači praviš pauze od po 7-10 dana u davanju. Ja iskreno ne verujem da je povraćanje reakcija na žumance, ali ja nisam stručna. Drugarica je razgovarala sa svojim pedijatrom o tome i ona im je pomerila MMR za 16 meseci, a mali će sada godinu dana da napuni.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 18:14:18
|
|
|
|
Verus
|
ma nema na cemu, nisam ti ja bas nesto novo rekla ali uvek kad uvodis nesto novo, neka bude zdrava i obavezno bez vakcina: sve to jos dodatno stimulise imuni sistem koji je vec aktiviran bilo bolescu ili vakcinama. Bice to ok.IZVORNA PORUKA: Tea2 Verus,hvala.Da,kuvano...Ne znam da li ima veze sto je malcice jos bolesna,curi nosic...pa se možda neki sekretic udružio sa teskom namirnicom i tako ...Hvala do neba!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.