Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 18:33:46
|
|
|
|
marijajo
|
Sto se toce zumanceta,znam da mi je dr rekla da se alergija na njega javlja pri samom unosu,u roku od par minuta.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 18:52:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Marijajo, ne budi tvrdoglava. :) Mani se jabuke, sargarepe, visnje, krompira, celera i persuna do kraja maja. :) Tea, idi u temu o jajetu, mislim da je Nensim sin isto povracao od vece kolicine jajeta. Mi opet jeli karfiol, koznih promena nema, pu pu pu.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 18:57:13
|
|
|
|
marijajo
|
IZVORNA PORUKA: Tash Marijajo, ne budi tvrdoglava. :) Mani se jabuke, sargarepe, visnje, krompira, celera i persuna do kraja maja. :) Tea, idi u temu o jajetu, mislim da je Nensim sin isto povracao od vece kolicine jajeta. Mi opet jeli karfiol, koznih promena nema, pu pu pu. Pu pu pu Pa,sta da joj dajem Tash? Da spremim pecenu bundevu ili tikvice? Jede pirincane pahuljice,zamenili smo ceo obrok.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 21:22:05
|
|
|
|
Anoniman
|
neces verovati, ali i za bundevu mi je dr rekla da je visok alergen. Ali ti probaj, ako se ospe, batali. Ja sam uvela karfiol, dalje cu prokelj, blitvu, belu tikvicu, brokoli, pa meso. U tom ce vec biti maj pa cu krenuti sve sa gornjeg spiska sto sad ne sme. Polako.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 21:30:30
|
|
|
|
New Mom
|
I na kupovnim kašicama sa bundevom i šargarepom, npr., stoji oznaka "slab alergen".
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 22:22:55
|
|
|
|
marijajo
|
New mom,ne znam vise ni sama.A sto stavljaju limunov sok u kupovne kasice i sokice,kad ne sme citrusno voce do navrsene prve godine???
< Poruku je uredio marijajo -- 13.4.2011 22:23:26 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 22:29:06
|
|
|
|
New Mom
|
Pisala sam o tome negde. Na pedijatriji su nam rekli da citrusi mogu čak od 5.meseca, sem ako postoji porodična alergija za njih. Čak smo dobili neke recepte oko uobičajenih kaša (koje se koriste npr. za odojčad u bolnici) i skoro sve kombinacije sadrže citruse. A i smatra se da fabrički obrađene kašice ne izazivaju alergije u onom stepenu kao ta hrana spremljena u kućnoj varijanti (verovatno nešto oko mehanizma proizvodnje, ne razumem se).
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 22:35:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Misliš, na kupovnu šargarepu su manje šanse da je alergičan nego ako je ja spremim?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 22:41:11
|
|
|
|
marijajo
|
Ja ipak mislim da se ona osula od kupovnih kasa.Danas sam joj dala jabuku kupovnu i osula se.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 22:43:32
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Tash Misliš, na kupovnu šargarepu su manje šanse da je alergičan nego ako je ja spremim? To je teorija koju sad pričaju. Mislim da je i Verus navela da je o tome čitala. Ali opet, nisam poznavalac procesa kako to oni "tamo" spremaju i da li (i šta) dodaju a da može možda da bude ipak okidač.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.4.2011 22:43:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Probaj sama da obariš jabuku, vidi šta će biti. Samo polako, i nemoj da se nerviraš, jednostavno ne vredi.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.4.2011 10:04:12
|
|
|
|
marijajo
|
Ej,Tash,sad se setih necega.Kada smo pricale o flasicama,zaboravila sam da ti kazem da imas tablete za hladnu sterilizaciju.Ubacis flasice u vodu i dodas jednu tableticu za sterilizaciju.Stoje pola sata tako i to je to.Nema kuvanja,nicega.Ima ih u aksi.Danas cu ici u nabavku,pa cu da pitam koliko kostaju.Svi kazu da su extra.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.4.2011 13:57:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Tek to mi je hemija... Danas su mu izašle dve pikne na čelu. Ali mislim da nije povezano sa karfiolom, videćemo do sutra. Ako se ne pogorša, krećem sa tikvicom ili prokeljom.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.4.2011 14:00:23
|
|
|
|
Snelle
|
Tasho, pored onog silnog pisanija da li prati deterdžentom ili ne, zaboravih da ti kažem da MOŽDA ipak nije loše da probaš barem par dana da ne koristiš isti
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.4.2011 14:01:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Snelle, flašica od ad mleka ne može biti čista ako se ne koristi deterdžent!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.4.2011 14:03:59
|
|
|
|
Snelle
|
E pa ne znam onda više šta da ti kažem Možda da mu daješ mleko u plastičnim čašama, koje se bacaju nakon upotrebe
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.4.2011 11:27:27
|
|
|
|
Anoniman
|
danas cemo probati blitvu. Kazu lekari, bolje blitva nego spanac, deca su cesto alergicna na spanac.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 17.4.2011 23:54:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Jedemo i blitvu (sem karfiola)! Sutra ćemo probati prokelj!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 18.4.2011 0:04:39
|
|
|
|
Tea2
|
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 20.4.2011 23:26:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Voli dete prokelj. Sutra brokoli.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 21.4.2011 14:23:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Predomislila sam se i umesto brokolija krenula da uvodim jagnjetinu.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 21.4.2011 14:26:54
|
|
|
|
Anoniman
|
A kako je to je slično ? Mislim, ne kontam, možda ima neka fora?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 21.4.2011 14:26:59
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Tash Predomislila sam se i umesto brokolija krenula da uvodim jagnjetinu. Mi jos nismo jeli jagnjetinu
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 21.4.2011 16:41:08
|
|
|
|
Verus
|
Tashke, nesto se mislim: jel moguce da je izvor njegovi alergija nesto sasvim drugo? Naravno ne mislim da nema i veze sa hranom, ali sta ako je tu: polen, prasina (grinje), deterdzenti, duvanski dim? Polen i grinje ne mozes da eliminises sve i da hoces, jedino smanjis u kuci (grinje ubija svez kiseonik-provetravanje je zakon), a ako izbacis deterdzent, ili bar, koristis onaj bez mirisa, parfema, boja (ukusa ) i eliminisete pusenje u kuci (samo ona varijanta terasa), da vidis hoce li ista biti bolje? Mozda samo ovi faktori pojacavaju probleme koje izazove ono sto pojede ili sta vec....Lupam, ali eto samo brainstorming o njegovom problemu. Pokusaj da dodajes soda bikarbonu u beli ves a manje deterzenta to ce pomoci sa izbeljivanjem, a nema nus efekte... Bas mislim na vas svakodnevno I nikako da ti napisem ti si 6 sati ispred mene: znaci kod mene je sada 1045 a kod tebe 1645...ovo je na konto tvog sms " nadam se daje bar jutro a ne zora" ljubim vas
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 21.4.2011 23:51:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne mogu da eliminišem deterdžent za suđe. Kako, majke ti? A za veš koristim tečni Persil sensitive, dva puta puštam program, jednom sa i jednom bez praška, + dodatno ispiranje. Ne pušimo u stanu od kako je lepo vreme, sve je otvoreno non-stop, a dok je bilo hladno, pravila sam promaju 2-3x dnevno. Snelle, jagnjetina i jaretina su hipoalergena mesa. To je na savet lekara.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.