Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Šema je prikazana tako da su namirnice nabrajane od onih koje retko prouzrokuju alergijske reakcije do jako alergenih: pirinač, krompir, šargarepa, repa, grašak, paškanat, kelj, kupus, brokoli, karfiol, jabuka, kruška, banana, zob, pšenica, soja, piletina, ćuretina, teletina, junetina, riba, paradajz, citrično voće, jagode, maline, kupine, med, kravlje mleko, kozije mleko, mlečni proizvodi, jaja, školjke, kivi, kikiriki. Dakle, pored ovog spiska, identično napisanog stoji strelica od gore ka dole, i gore piše da su retki alergeni, a dole da su česti alergeni. Da, to je to, tako sam bar svuda citala otprilike svi su tako razvrstali namirnice prema sklonosti ljudi da na njih reaguju alergijama. Ali, eto, neko reaguje i na njih, a ne reaguje na nesto trece, npr. na jagode, ili kikiriki. Ma, nemam pojma vise, a cini mi se da necemo nista dobiti time sto cemo razbijati glavu, osim glavobolje i to u najboljem slucaju! Ja se ubih mozgajuci i sekirajuci Prerasce oni to, a sta ne prerastu, pa Boze moj, zivece sa tim, vazno je da nem anekih ozbiljnih poremecaja, a alergija je uvek bilo i bice, i ljudi zive sasvim dobro sa tim alergijama. Pogotovu sto se alergije na namirnice lako daju kontrolisati, jednostavno ne jede tu hranu i cao. Sta ce ljudi koji su alergicni na raznorazne polene i slicno? Samo da nadjem bar nekoliko namirnica za koje sam 100% sigurna da mu ne smetaju i mi smo na konju, posle cu polako pokusavati sa ovim koje su sumnjive ili to mogu da budu. Samo da mi dete pocne da jede bilo sta sto nije mleko.
|