|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
21.12.2011 22:06:32   
Anoniman
Malko se osuo po nogicama, ništa strašno, ne mislim da je reakcija na hranu, simetrično je skoro na obe noge, više mislim da ga iritira nešto od garderobe. 

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 401
21.12.2011 22:07:01   
Anoniman
Ili je prosto zbog promene vremena... i meni je podivljao ekcem... 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 402
21.12.2011 22:35:13   
Yula
Heeej, super za pirinac!
Ma, ni ja ne verujem da je od pirinca, mada oprez nije na odmet. U kranjem slucaju i da ne sme da jede taj prokleti pirinac, nije smak sveta, bar u nasoj kuhinji on nije preterano zastupljen. Zamisli da smo azijati user posted image
Koliko dana ima kako mu dajes pirinac?

Sto se tice mlekca, prerasce on i to, bas od jedne prijateljice malac je bio alergican na pkm i prerastao je alergiju sa 5 godina.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 403
21.12.2011 22:40:00   
Anoniman
Oj-joj, kakvih crnih 5 godina! Ja sam se spremila da će prerasti do 3će, 5ta je ipak daaaaaaaaaaaleko! user posted image

Ma, davala sam mu 4 dana za redom, nije mu bilo ništa, onda mu par dana nisam davala, juče sa mu dala za onaj obrok u 18h, u 19.15h sam ga kupala i imao je promenice na butinama, od nazad, zaista mislim da nije povezano sa pirinčem. Moram dadilju pitati dal mu oblači dugačke gaće ispod skafandera. Valjda oblači. Duge gaće su 100% pamuk, skafander je iznutra neka sintetika. Tačno mi izgleda kao da je bio u nečemu što mu ne odgovara i nažuljao nogice u stolici za ručavanje, tu se nalaze promene i imaju taj poprečni izgled.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 404
21.12.2011 22:41:10   
Yula
Mi vec dva dana kako uvodimo krompir, juce na vrh kasicice- zgrozio se ukusom. Danas sam mu dala 2-3 zalogaja-reakcija nista bolja, samo sto nije povratio. Nadam se da ce narednih dana bolje reagovati. Sada ne znam da li da mu kao sledecu namirnicu uvedem neku koju uopste nije probao, ili da pokusam da nastavim sa karfiolom, ima li ko kakvu sugestiju? Karfiol smo inace jeli 3-4 dana i prekinuli smo zbog osipa, ali taj osip se pojavio pre uvodnjenja karfiola, jer je najverovatnije reagovao na sargarepu sa kojom sam mesala sve ostale namirnice koje sam uvodila ( pirinac, karfiol ).

Osip na licu i crvenilo se danas jedva videlo, bar dva puta dnevno perem evianom i mazem pantenolom. Doduse, ja ga uvek umivam flasiranom vodom, a i guzu mu uglavnom perem istom.
Kod doktora imamo zakazano sledece nedelje.

< Poruku je uredio Yula -- 21.12.2011 22:42:51 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 405
21.12.2011 22:45:31   
Anoniman
Nemoj da odeš, hoću da ti prekucam nešto iz A-derminog kataloga. Potrajaće par minuta!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 406
21.12.2011 22:50:09   
Yula
Ne razumem se preterano, tj. nemam previse staza sa alergijama, ali po tome sto pises reklo bi se da je neka iritacija nevezano zapirinac. Mozda, da bi bila potpuno sigurna, prekines sa pirincem par dana, pa ga opet das par dana za redom da vidis hoce li biti reakcije?

Sto se tice alergije na pkm, pa nije to strasno 5 godina, samo da je prerastu.
A sto se tice te teorije kako su alergije znak loseg imunog sistema, to ne moze niko da me ubedi. Prvi moj svekar ima neki vid alergije, stalno kija i jednom davno je od nekog inhalatornog alergena nastrasnije otekao, zaglavio bio u bolnicu. Covek je inace kao stena, mi u kuci svi bolesni-on NISTA. Kakvi virusi, kakvi bakraci, cajevi, vitamini i ostale kerefeke. Ali, eto i dan-danas bar 2-3 puta devno kine, to mu alergijski.
Ja nisam alergicna ni na sta a redovno me prvu virusi pokose. I ajd sad, ko ce to sve da mi objasni?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 407
21.12.2011 22:51:16   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Nemoj da odeš, hoću da ti prekucam nešto iz A-derminog kataloga. Potrajaće par minuta!

Tu sam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 408
21.12.2011 22:52:46   
Anoniman
Šema je prikazana tako da su namirnice nabrajane od onih koje retko prouzrokuju alergijske reakcije do jako alergenih:

pirinač, krompir, šargarepa,
repa, grašak, paškanat,
kelj, kupus, brokoli, karfiol,
jabuka, kruška, banana, zob,
pšenica, soja, piletina, ćuretina,
teletina, junetina, riba,
paradajz, citrično voće,
jagode, maline, kupine,
med,
kravlje mleko, kozije mleko,
mlečni proizvodi,
jaja, školjke,
kivi, kikiriki.

Dakle, pored ovog spiska, identično napisanog stoji strelica od gore ka dole, i gore piše da su retki alergeni, a dole da su česti alergeni.   user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 409
21.12.2011 22:58:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

A sto se tice te teorije kako su alergije znak loseg imunog sistema, to ne moze niko da me ubedi. Prvi moj svekar ima neki vid alergije, stalno kija i jednom davno je od nekog inhalatornog alergena nastrasnije otekao, zaglavio bio u bolnicu. Covek je inace kao stena, mi u kuci svi bolesni-on NISTA. Kakvi virusi, kakvi bakraci, cajevi, vitamini i ostale kerefeke. Ali, eto i dan-danas bar 2-3 puta devno kine, to mu alergijski.
Ja nisam alergicna ni na sta a redovno me prvu virusi pokose. I ajd sad, ko ce to sve da mi objasni?

Mislim da se tu radi o nekoj drugoj vrsti imuniteta nego što ti pišeš. Alergije i alergijski ekcemi (koji nisu za dermatologa, nego si poslat dalje alergologu) se leče na odeljenju Imunologije (been there, done that user posted image ). Radi se o nekim IgA, i IgB, i čuda neka sa imunitetom. Neki imunološki odgovori organizma na određene provokatore, a ne vezano konkretno za gripe. Mada, koliko je povezano i sa tim, nazovimo običnim imunim sistemom, shvatićeš kada popase ozbiljan grip (pu pu pu daleko bilo), jer se tada ekcem pogoršava (bar kod nas).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 410
21.12.2011 23:07:57   
Anoniman
Idem da spavam, pišemo se sutra.

I da, slušaj sebe i svoj instinkt što se tiče sledeće namirnice. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 411
21.12.2011 23:11:10   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Šema je prikazana tako da su namirnice nabrajane od onih koje retko prouzrokuju alergijske reakcije do jako alergenih:

pirinač, krompir, šargarepa,
repa, grašak, paškanat,
kelj, kupus, brokoli, karfiol,
jabuka, kruška, banana, zob,
pšenica, soja, piletina, ćuretina,
teletina, junetina, riba,
paradajz, citrično voće,
jagode, maline, kupine,
med,
kravlje mleko, kozije mleko,
mlečni proizvodi,
jaja, školjke,
kivi, kikiriki.

Dakle, pored ovog spiska, identično napisanog stoji strelica od gore ka dole, i gore piše da su retki alergeni, a dole da su česti alergeni.   user posted image

Da, to je to, tako sam bar svuda citala otprilike svi su tako razvrstali namirnice prema sklonosti ljudi da na njih reaguju alergijama. Ali, eto, neko reaguje i na njih, a ne reaguje na nesto trece, npr. na jagode, ili kikiriki.

Ma, nemam pojma vise, a cini mi se da necemo nista dobiti time sto cemo razbijati glavu, osim glavobolje i to u najboljem slucaju! Ja se ubih mozgajuci i sekirajuci user posted image
Prerasce oni to, a sta ne prerastu, pa Boze moj, zivece sa tim, vazno je da nem anekih ozbiljnih poremecaja, a alergija je uvek bilo i bice, i ljudi zive sasvim dobro sa tim alergijama. Pogotovu sto se alergije na namirnice lako daju kontrolisati, jednostavno ne jede tu hranu i cao. Sta ce ljudi koji su alergicni na raznorazne polene i slicno?
Samo da nadjem bar nekoliko namirnica za koje sam 100% sigurna da mu ne smetaju i mi smo na konju, posle cu polako pokusavati sa ovim koje su sumnjive ili to mogu da budu. Samo da mi dete pocne da jede bilo sta sto nije mleko.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 412
21.12.2011 23:18:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Sta ce ljudi koji su alergicni na raznorazne polene i slicno?

Živim sa tim. user posted image user posted image user posted image

Samo se nemoj nervirati, videćeš, kada krene uvođenje hrane, ići će munjevito brzo... samo da krene, da uhvatiš korak...

Vidi ovo, nije sve na spisku, ali možda te bude bodrilo, sa datumima je...

* 08.03. pirinčana voda
* 10.03. pirinač
* 19.03. jabuka (izbacila je 28.3. jer se pojavlivao ekcem i svrab očiju praćen ekcemom u obrvama i na kapcima)
* 28.03. šargarepa (4 dana, osuo se, izbačeno!)
* 1,2,3, i 4.04. samo Allernova, bez čvrste hrane
* 05.04. integralni pirinač, više mu se sviđa od običnog belog, i nema tačkica kao od belog
* 08.04. karfiol
* 10.04. – osuo se od pirinča, ukidam pirinač
*12.04. karfiol
* 15.04. blitva
* 18.04. prokelj
* 21.04. jagnjetina
* 24.04. brokoli
* 27.04. tikvice
* 03.05. integralni pirinač OPET
*19.05. ukidam pirinač
* 24.05. krompir (osuo se, dal od krompira ili od viroze?)
* 01.06. palenta, čaj od belog sleza
* 04.06. paradajz
* 08.06. višnje
* 11.06. krompir OPET
* 12.06. sok od višanja
* 14.06. kajsija (3 dana nakon uvođenja voća, dajem is ok od tog voća)
* 17.06. šargarepa
* 20.06. jabuka
* 23.06. breskva
* 28.06. kruška
* 06.07. šljiva

U momentu kada sam ovo poslednji put pisala (jul pretpostavljam) nisam sve ove navedene namirnice uvela. Prvi je pirinač škripao. Krompir sam 2x uvodila. Jabuku i šargarepu sam 2x uvodila...

< Poruku je uredio Tash -- 21.12.2011 23:21:41 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 413
21.12.2011 23:27:05   
Yula
Uh, dodje mi sada da batalim i ja krompir do daljnjeg. Ma, nastavicu jos neki dan, pa cu videti. razmisljam se da ga uvodim malo duze... Ili cu da batalim i krenem sa palentom, iako nema za sada reakcije na krompir, ali sve me strah kada cujem da je Mare i sa tim imao problema. Bem ti zimu i ekcem. Ima dana kada ne jede nista, a ekcem se pojacava, kao pre neki dan, nije nista jeo a guza mu se malo ojela, a to mi se nikada nije desilo! Evo, dva dana je bila ojedena ni pantenol nije pomagao! Ekcemi se bili pojacali! I to se sve desilo kada smo pauzirali sa kasicama, pa jbg bas. I kako sada da znam sta je ekcem koji dolazi i odlazi kada mu se cefne, ili je alergija, kako? user posted image
Odoh da spavam, pisemo se sutra.
Hvala ti puno na ovom spisku, mnogo znaci.

< Poruku je uredio Yula -- 21.12.2011 23:30:13 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 414
21.12.2011 23:32:29   
Anoniman
Nemoj prekidati krompir ako ne reaguje na njega. Vidiš da i kod mene piše da ne znam dal reaguje na krompir ili je osut od viroze. Nemoguće da je prerastao alergiju na krompir za 2 nedelje, pre će biti da se tu umešala viroza, ali sam ja preventivno batalila.
Ojed na guzi može biti kandida (ne kažem da je to, nego, eto, mi smo i sa tim kuburili user posted image ), budu sitne crvene tačkice. Probaj u šolju vode da staviš kašičicu soda bikarbone i pri svakom povijanju opereš guzu vodom, i preliješ tim rastvorom soda bikarbone. Dobro osušiš. Ja sam mazala Nistatin mast, ali ja sam znala da je kandida, ti ne znaš. U svakom slučaju, soda bikarbona ubija kandidu, pa čak i da nakon spiranja tim rastvorom namažeš neku kremu protiv ojeda i osipa, može pomoći.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 415
21.12.2011 23:44:06   
ishler
Meni deluje da mojoj beki ne prija tikvica,posle nje nesto prekuka.
Praticemo.user posted image
Tash da li mogu sada posle krompira,sargarepe,jabuke,uvesti brokoli i karfiol,nesto mi deluje kao jako povrce,a ne znam sta bih joj dala?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 416
22.12.2011 13:38:41   
Anoniman
Joj, nemojte takve stvari da me pitate, ja nisam lekar. user posted image
Eno gore spisak kada sam i kojim redosledom uvodila Marku, inače, Marko je rođen 07.09., pa vi računajte koliko je meseci imao kada smo uvodili. user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 417
22.12.2011 21:42:24   
ishler
Ok.Izvini glupo pitanje sa moje strane

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 418
22.12.2011 22:54:22   
Anoniman
Ne, nije glupo, samo je i mene strah da vam kažem "E, uvedi to-i-to, nemoj ovo", jer realno, ja sam ekonomista (a ne lekar) sa prilično lošim iskustvom. I možda vaše alergije i ekcemi nisu toliko ozbiljni kao što je Markovo bilo (možda je ozbiljnije, ali ja to ne znam). I onda po nekada pomislim kako se pravim pametna, i kako možda dajem previše stroge savete, a da u vašim slučajevima nema potrebe za tim... Ne znam dal me razumeš šta kažem.
Realno, u karfiolu ne znam da ima bilo šta hranljivo (ili grešim), ali hoće gasovi od njega.
A brokoli... za njega znam da ga ne valja spremati mnogo pre jela jer ispušta ne-znam-šta. user posted image
Slušaj sebe, probaj da daješ bebi, ako ne bude prijalo, ukinućeš.
Realno, ja vam mogu pisati svoje iskustvo, i ZAISTA mi nije teško, ali na žalost, morate same da otkrivate šta je ono što vašoj bebi prija, a šta ne.
user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 419
24.12.2011 0:51:20   
Yula
Ma daj Tash, opusteno. Naravno da nisi doktor i mi to znamo, zato te i pitamo za savet jer si licno sa svojom bebom prosla kroz sve to, plus, nisi radila na svoju ruku vec si se savetovala i sa doktorima. Elem, da ne davim, iako si ekonomista, kao roditelj si kompetentna. user posted image
Sto se tice naseg slucaja, oprezna sam maksimalno, ako primetim bilo sta sumnjivo odmah cu reagovati izbacivanjem te namirnice ali samo na neko vreme, tek da proverim kada je ponovo uvedem, da li ce se iste sumnjive stvari ponavljati.
Danas nam je bio 4. dan krompira, dobio je nekih 120ml, i u pocetku mu se opet nije svidjalo, kao i juce, ali je na kraju sve smazao. Juce je dobio mozda dve supene kasice, a prva dva dana po jedan i dva zalogaja.
Lice mu se, hvala Bogu iscistilo, redovno sam mazala pantenolom i sada je belooooooooooooo user posted image Neverovatno kako hrana utice na te promene na licu, bar kod mog Lazara je tako.
Planiram jos sutra, evenetualno preksutra da mu dajem cist kromir, to ce biti 5 i 6 dan, pa zatim da ponovo uvodim karfiol ili tikvice. Mada, danas mi stigla Palenta iz Srbije, pa mozda krenem sa njom, jos cu da razmislim.
Ako imate neki predlog pisite.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 420
24.12.2011 16:48:33   
Yula
Sve zaboravim da pitam, sta se desava sada sa Maretovim osipom po nozicama? Koliko sada jede pirinca?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 421
24.12.2011 22:35:51   
Anoniman
Yula, ja bih pičila povrće sada. Njega možeš mešati sa krompirom. I kada uvedeš 3-4 povrća, možeš i meso.
Onda možeš pičnuti palentu, pa voziti i sa voćem.
Tako veoma brzo možeš imati dva čvrsta obroka, a usput uvoditi nove namirnice.

Recimo, ja bih probala sada: karfiol, tikvice, plavi patlidžan, blitvu, prokelj.

Marku sam mazala promene Elokomom u galsani (razblažen Elokom 1.1; kortiko), ali je nešto sporo prolazilo. Skontala sam da mažem već 3-4 dana, da se promene vide i dalje, blaže, ali se vide, a pojavljuju se nove, i zaključila sam da ću se upetljati u začaran krug dugoročnog korišćenja blagog kortikosteroida kao i pre, te sam na svoju ruku namazala dve večeri čist elokom, i promenice se jedva vide večeras, no namazala sam ih još i večeras da prođu skoz (nadam se), pa da mogu da održavam Mustelom.
Pirinač sam davala 4 dana za redom. Smatram ga uvedenim, a onda sam odlučila da ga dajem kao i ostale namirnice 1-2x nedeljno. Razmišljala sam, možda bi se on osipao i na paradajz, brokoli (bilo šta od uvedenog) kada bih mu davala svaki dan, ali nisam to radila. Svaku namirnicu sam davala 3 dana, smatrala uvedenim, napravila jelovnik, i jede je 1-2x nedeljno. Pa, tako ću i sa pirinčem, onda neće biti problema. Valjda.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 422
24.12.2011 22:51:52   
Anoniman
Sad kako sam napisala "blitva" setih se... Španać je veći alergen od blitve, tako mi reče dr iz DZ (ne ona iz Dečije bolnice). Uglavnom, Marku još nisam dala španać. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 423
25.12.2011 0:39:51   
Yula
Tash, posto sam ja Lazaru vec bila uvela karfiol, dal' da mu dajem sada punu kolicinu sa krompirom, mislim 50-50%, ili da opet idem po malo? Ne znam dal da ti ponovo pisem, ali nije mi tesko- znas da sam uvela sargarepu, pa pocela pirinac, poceo da se osipa, prekinula pirinac, uvela karfiol-osipanje po licu se nastavilo-zakljucila da je problem sargarepa koja je bila osnova sa kojom sam sve vreme mesala ostale namirnice, prekinula sve par dana, osip se povukao i sada picimo krompir.
Imam kuci jos onog bio karfiola, valjalo bi ga iskoristiti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 424
25.12.2011 0:43:34   
Yula
Sto se tice Mareta, kazu da neki ljudi na malu kolicinu neke namirnice ne reaguju, dok ako pojedi malo vise imaju alergijske promene, pa ti sad vidi. Prati ga, ako primetis da mu zaista smeta pirinac, ja bih ga batalila. Mislim, nije pirinac sada neka od zivotnog zncaja namirnica, moze i bez njega, sto da mucis dete bzvz. meni je najvaznije da mi dete moze jesti osnovne zivotne namirnice normalno, a npr. spanac, pirinac, boraniju, grasak i po neke vocke, pa bas i nije frka. Koliko samo ima namirnica koje uopste ne jedemo zato sto ih jednostavno ne volimo, pa nikom nista.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here