|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
26.12.2011 22:04:54   
magde
pa TASH doktor mi je reko da mu dajem mesano svodom evo tako i radim ono domasno mleko kravjo vidim zasad da nema nikakve reakcije nakon vise od 2 nedelje pratim ga inace non stop neznam mozda se organizam borio sa alergijum i pobedio gauser posted image

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 451
26.12.2011 22:19:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magde

ai to nije bas neka alergija...

Pre nego što smo otišli alergologu, bili smo kod dermatologa, koji je tražio alergotest (na savet alergologa koji je samo pozvan na konsultaciju u dermatološku ordinaciju). Kada sam donela rezultate, kazein je bio pozitivan, ali stepen 1, znači najniži stepen. Dermatolog je rekao "Super, to nije ništa, nema potrebe za dijetom!" (ja sam tada bila na eliminacionoj dijeti, bez mleka, jaja, aditiva...) Međutim, kada je alergolog gledao iste te rezultate, Marka je prebacio na ad mleko koje je hidrolizat kazeina, a mene vratio na eliminacionu dijetu, (dojila sam i dohranjivala ad mlekom), nedugo posle toga smo hospitalizovani...
Zašto vi niste otišli alergologu?

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 452
26.12.2011 22:42:14   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Yula, u gornjem desnom uglu imaš pretraživač. Kucaš ključnu reč, i izabci ti temu.
Evo: Kako se ubaci Ticker? KLIKNI
Čitaj prvi post, a onda ako ne uspeš da postaviš Ticker, potraži pomoć na str 12 KLIK, jer se menjao izgled Ringeraje pa se malo Uređivanje profila promenilo. user posted image

Inače, neka si krenula sa tikvicama. Kakve veze ima? Ja sam samo pobrojala namirnicie sa kojima bih ja počela, a kojim redosledom, sve jedno je, i ono što sam htela reći je da bih karfiol tretirala kao novu namirnicu, jednostavno, zaboravila bih na prethodno uvođenje hrane, kao da nije postojalo (sem što bih zapamtila za šargarepu user posted image ).
Zeleni pampers... meni je Luka odrastao u njemu, klela sam se u njega, i eto, Marku kako ga stavim, dete se ospe. Mogu da ga stavljam u smislu kombinovanja pelena: jedan zeleni, jedan beli Pampers, onda se ne ojede, ali to mi je baš baš mlaćenje. Ovaj Lumpi je skroz cool.

Ja sam to sinoc pokusavala da uradim, ali stalno mi je izbacivalo prozor kako ne nalazi nista sa tim kljucnim recima. Evo, sada cu pokusati ponovo, mozda sajt nije dobro sinoc radio. Hvala ti u svakom slucaju.
Ovo boldovano mi je bitno, to me je i zanimalo, da li da karfiol tretiram kao novu namirnicu. Sutra ce nam biti treci dan tikvice i dobice malo vecu kolicinu, jer prva dva dana je dobiojao veoma malo. Mislim da mu dam neke 2 supene kasike.
Inace, bebi se povuklo crvenilo sa guze, hvala Bogu, hipermangan je zakon! I to su mi poslali iz Srbije.
Srbija RULS! user posted image user posted image
Dete u poslednje vreme pocelo da mi se budi nocu, probudi se i prica, igra se i tako bude budam minimum sat vremena. Jedno vreme je to bilo oko 4-5h ujutru, a prosl enoci se probudio u 2h! Zato se nosim mislju da sledecu uvedem palentu i da mu je dajem uvece kao pojacanje mleu, umesto pirincanih pahuljica, onako, da malo zagusti mlekce, jer mozda ce lepse spavati.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 453
26.12.2011 22:45:25   
Yula
E da, primetili smo da su mu desni na gornjim jedinicama crveni, da li je to znak da krecu sa nicanjem? Mislim da ce mu sada neki zubici jer su prosli nikli pre skoro dva meseca, strasno balavi, zna da bude nervozan i naravno svoju gumenu ziraficu ogloda svu.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 454
27.12.2011 9:29:26   
Anoniman
Nigde još nisam čula (pročitala) da je neko dete imalo alergiju na tikvicu, plavi patlidžan i karfiol, što realno ne znači ništa, ali, s druge strane, moje shvatanje je da sa tim možemo da se ponašamo slobodnije nego sa pirinčem, brokolijem, paradajzom (to sam najčešće sretala kao navedene alergene). Za zainteresovane, često posećujem forum.hr, ima tema Atopijski dermatitis, i tamo sam svašta nešto saznala zaista, i dosta stvari sam probala, pa posle i ovde pisala iskustva (ponašanje i nega deteta na moru, da li i kako unositi u more, uticaj sunca, kreme za sunčanje (moje iskustvo pokazuje da ih ne treba koristiti već bebu držati u hladu), ishrana, alergotestovi, specijalna odelca šivena za decu sa ekcemom - ima link na temi o ekcemima, kozmetika, kako prati veš dece sa ekcemom... ma svašta nešto).

Luka je dobio temperaturu noćas. user posted image Taman sam mislila da smo lako proplivali prehladu, samo uz curenje nosa i kašalj, i da Marko neće dobiti od njega jer je od početka Lukine bolesti prošlo više od 7 dana, i ja sam već dobila i prošlo me, ali eno Marku curka nosić. user posted image Valjda neće početi da curi, ebem mu miša, pa kako bre da budemo bolesni za praznike!? Ni lekari tada ne rade normalno, samo dežurstva. user posted image I ako se razboli osuće se, i neću znati dal je griz ili viroza, pa sve ponovo... user posted image

Eto... Malo i ja da kukam.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 455
27.12.2011 9:34:01   
minavb

Nigde još nisam čula (pročitala) da je neko dete imalo alergiju na tikvicu, plavi patlidžan i karfiol,

Vanja se osuo kad je pojeo jednu jedinu kašičicu patludžana kupljenog u marketu, a redovno jede patlidžan iz mamine bašte. Mene takodže ponekad peče jezik od patlidžana i skonatala sam da to ima veze sa prskanjem. Probajte da nabavljate namirnice od proverenih ljudi, kontrolisano prskane i gajene. Od jedne kašičice su mu obrazi bili bordo, povuklo se za dva sata.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 456
27.12.2011 9:38:33   
Anoniman
Što se tiče buđenja, ništa ti neće pomoći paletna pred spavanje. user posted image Ili bar nama nije pomogla.
Pokušala sam da mu dam 300ml palente oko 19h, pa 240ml mleka oko 20.30h, i on se opet budio u 2h. Davala mu više ili manje, on se jednostavno budi, i kraj. A onda sam stava da neću da ga tovim ako nemam rezultata. Mislim da je fora u tome što naša deca jedu dosta laganiju hranu nego deca njihovog uzrasta. Ustvari, vi ste još mali, pa i nije neka razlika, ali kod Marka baš postoji razlika u odnosu na vršnjake po pitanju ishrane.

Zubi... gurni prst i pipni gore. Osetićeš ako idu zubići. Moguće je da su zubi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 457
27.12.2011 9:42:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Nigde još nisam čula (pročitala) da je neko dete imalo alergiju na tikvicu, plavi patlidžan i karfiol,

Vanja se osuo kad je pojeo jednu jedinu kašičicu patludžana kupljenog u marketu, a redovno jede patlidžan iz mamine bašte. Mene takodže ponekad peče jezik od patlidžana i skonatala sam da to ima veze sa prskanjem. Probajte da nabavljate namirnice od proverenih ljudi, kontrolisano prskane i gajene. Od jedne kašičice su mu obrazi bili bordo, povuklo se za dva sata.

Da, to sa prskanjem je za*ebata stvar. S tim treba paziti.
Meni uglavnom baka donosi voće i povrće sa pijace, jer već godinama kupuje kod istih ljudi, i zna šta je i kakvo je.
Ja nisam mislila u ovom momentu na prskanje, već samo na namirnicu kao namirnicu, ali je tvoj komentar definitivno na mestu!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 458
27.12.2011 10:00:17   
dejana007
jaoj ja kupila patlidžan u tempu - slucajno na njega naletela tu i sad dala svekrvi da ga ispece, planiram da mu dam danas, a sad ne znam sta cu. dacu mu samo jednu kasicicu. nemam ja proverene ljude od kolih kupujem povrce, imam samo za meso. jedino da trknem do pijace pa tamo da kupim....

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 459
27.12.2011 10:38:34   
Anoniman
Meni se desi da kupim kruške i jabuke u Univeru.
Kupila sam i bundevu, u foliji, sa naznakom BIO. Ubuđavila se za dan. user posted image
I paradajz sam kupila u Univeru, većina u zamrzivaču je iz Univera.

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 460
27.12.2011 10:39:24   
Anoniman
magde, šta znači DOMAĆE KRAVLJE MLEKO? Imaš kravu? Ili komšinica ima kravu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 461
27.12.2011 10:59:10   
dejana007
Kupila sam i bundevu, u foliji, sa naznakom BIO. Ubuđavila se za dan. 

strasno user posted image mada i ja uzimala bundevice u tempu - bile su o.k.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 462
27.12.2011 11:01:38   
minavb

To znači da je nabavila od seljaka koji ima kravu. Ovakvo mleko nije bezbedno ako mene pitate.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 463
27.12.2011 11:03:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

To znači da je nabavila od seljaka koji ima kravu. Ovakvo mleko nije bezbedno ako mene pitate.

Ni ja to ne bih radila, mislim da je bezbednije uzeti mleko u tetrapaku jer je prošlo tehnološki proces i provere.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 464
27.12.2011 11:06:08   
minavb
Tačno, i jer je pasterizovano ili sterilisano.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 465
27.12.2011 12:31:07   
bojkica
Ni ja nisam za to domace kravlje mleko-nikako!Ali moram vam napisati sta mi se desillo pre 10-tak dana.Kupili smo mleko kravicu-sveze mleko na njemu pise-i pise ne treba kuvati.Ja sam mladjoj dala plazmu i mleko na kasicicu i posle sat vremena je pocela da stenje da se preznojava,htela sam u hitnu da je vodim-moj svekar se igrao sa njom i starijom u sobi i prvo sam pomislila da nije nesto stavila usta pa joj to zastalo negde(naravno uvek na najgore),onda je sve stalo bila raspolozena-i posle sat vremena se ispovracala-to sam povezala sa mlekom da ipak reaguje zbog alergije itd.Uvece je starija cerka popila mleko,ali je prokomenarisala da je malo cudno,ja stavim da ga skuvam ono se zgrudvalo,jao gogurt-znaci pokvareno.A inace bilo je u roku,i kupljeno iz frizidera.Starija je prosla bez ikakvih tegoba!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 466
28.12.2011 15:58:32   
Yula

Što se tiče buđenja, ništa ti neće pomoći paletna pred spavanje. user posted image Ili bar nama nije pomogla.
Pokušala sam da mu dam 300ml palente oko 19h, pa 240ml mleka oko 20.30h, i on se opet budio u 2h. Davala mu više ili manje, on se jednostavno budi, i kraj. A onda sam stava da neću da ga tovim ako nemam rezultata. Mislim da je fora u tome što naša deca jedu dosta laganiju hranu nego deca njihovog uzrasta. Ustvari, vi ste još mali, pa i nije neka razlika, ali kod Marka baš postoji razlika u odnosu na vršnjake po pitanju ishrane.

Zubi... gurni prst i pipni gore. Osetićeš ako idu zubići. Moguće je da su zubi.

Nasmejala sam se na glas! Ja kada bih ovoliko pojela bilo bi mi mnogo, hehehe... I da, mislim da si u pravu, nema to veze sa budjenjem jer on zaspi kasnije iako nista ne pojede, dam mu samo malo vodice da pije.
Mi danas bili na merenju, 10 i po kila i 75cm, a toliko centimetara je imao i pre mesec dana, mislim da ne mere dobro, jer je pretprosli put imao 73.5cm i dve nedelje kasnije 1.5cm vise, sto mi je bio malo cudno, ali ajde. najiskrenije, beba mi ni malo nije debela, bas normalno izgleda, ali dr mi je skrenula paznju da povedem racuna. Francuska deca su uglavnom mrsava i uopste, mnogo sitnija od nase i ona se sve vreme iscudjavala i govorila: " Kolika beba!". user posted image
Nemam sada kada da pisem, pisacu kasnije o tome sta je bilo juce kod doktora ( danas smo bili samo na merenju u domu zdravlja, a juce smo bili kod naseg doktora kod koga vodimo bebu ). Sve vreme smo pricali o alergiji i mom "opterecivanju" da ne stigosmo bebu ni da izmerimo.
Uglavnom, danas nam je bio 4. dan kako jedemo tikvicu, od sutra najverovatnije uvodimo palentu ili karfiol, nisam jos odlucila. Za sada po 4 dana uvodim svaku namirnicu, za svaku eventualnost.

Moram da izvedem malo bebu u setnju, vec pocinje da pada mrak.

Tash, sutra idem u onu radju, ali ici cu i kroz 15 dana kada pocne rasprodaja, pa ako zatreba ono ti javi. Ali, da znas, mi tao idemo uglavnom na svakih dvadesetak dana pa ne moras da zuris ako vec imas dovoljno za sad.
Pozz svima!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 467
28.12.2011 17:23:58   
ishler
Da probacemo redom pa cemo videti,bar se stomak malo unormaliouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 468
28.12.2011 21:22:45   
Yula
E, evo i mene opet. Molim vas za savet, na ovoj temi vas ima vise, u par navrata sam pisala na Alergija na proteine kr.mleka i niko mi nista ne rece, pa moram da pokusam ovde.

Elem, juce doktor nije hteo da nam prepise recepte za Alernovu, kaze nema pokrice i ne sme da prepise jer testovi ne pokazuju alergiju na pkm. jeste da su testovi nepouzdani, ali oni moraju da imaju konkretne dokaze i on mi savetuje, kao i gastroenterolog da pokusam da mu polako uvedem obicno adaptirano mleko. Oni kazu da je beba veoma moguce reagovala na jaja koja je dobijala kroz moje mleko i da mozda uopste nije alergican na pkm. Ako i jeste, to cemo pouzdano znati ako mu damo mleko da pije i da treba da pokusam da mu dam! Kukuuuuuu... ja popizdela! Kazem mu da sada uvodim nemlecnu hranu i kako cu posle znati na sta je reagovao, ako odreaguje! Plus mi on kaze da ako dete reaguje nekim blazim ekcemom da ti nije nista strasno, sada postoje kreme za to i to se zaleci! Alooo, doslo mi da ga oteram u pm.
Uglavnom, sta da radim? Imam mleka na receptu za jos mesec dana i tri kutije kuci. Posto sada ima jedan nemlecni obrok, a uskoro kroz nedelju-dve dana cu mu uvesti i drugi, pice samo 3 odnosno 2 flasice mleka, cenim da ce mi to mleka sto imam na recept ostati za jos nekih mesec i po do dva. Da li da kroz mesec i po pokusam da mu dam adaptirano mlekce, i proverim da li je alergican zaista? Moj muz me nagovara da tako uradimo, a ja najradije ne bih. Jeste, ne valja detetu ukidati namirnice za koje nismo sigurni da mu smetaju, a inace su veoma bitne u njegovom razvoju, ali mene je strah da mu ne izazovem neku jacu reakciju, odnosno da to mleko ne bude okidac za neki mnogo ozbiljniji vid ekcema koji cu morati da lecim korti kremama ili ne daj Boze neke gore smetnje da izazove.

Sta da radim?

Jos plus, on mi kaze kako sam ja previse napeta i opterecena, sto zaista nije istina, i kao dete mzoe da reaguje ekcemom npr. zbog moje nervoze koju prenosim na njega. Msilim svasta, ja kada odem kod njega pokusam da mu izdeklamujem sve za tih nekih 20minuta koji nam sleduje i bas nisam nestos pecijalno opterecena. Naravo, ako mi dete ima strasni crveni osip da se sekiram i pokusavam da nadjem resenje, ali to svaka normalna majka radi. Pa necu valjda, majku mu, da se pravim da to ne vidim i da zanemarujem problem. Ne kapiram uopste. Bas je lagano biti opusten sa tudjim zdravljem user posted image , a moja beba kao i sve druge bebe ne zna da kaze: E, kevo, boli me, svrbi me, smeta i, vec ja moram da je pratim i da pokusam da otkrijem da li mu nesto smeta i sta. Da se nije desila ta alergija ne bih se uopste sekirala, ali ovako ne mogu da ignorisem problem.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 469
28.12.2011 21:58:39   
Anoniman
Yula i moje dete nije alergično na mleko po testovima iz krvi, ali je po preporuci lekara na Alfare-u. Pre toga je bilo na Aptamil Allergy Digestiv Care pa se jako osipao(kao i od kravljeg mleka), a od pre 2 nedelje je na Alfareu i mnogo je bolje. Da sam na tvom mestu ja bih, verovatno, tražila savet još nekog lekara, ili jednostavno nastavila da mu dajem Alernovu bar do godinu dana.
To je samo moje mišljenje user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 470
28.12.2011 22:18:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Tash, sutra idem u onu radju, ali ici cu i kroz 15 dana kada pocne rasprodaja, pa ako zatreba ono ti javi. Ali, da znas, mi tao idemo uglavnom na svakih dvadesetak dana pa ne moras da zuris ako vec imas dovoljno za sad.
Pozz svima!

Ne treba mi, draga, hvala ti! user posted image

Nemam sada vremena da dužim, ukratko: i ja bih nastavila da dajem Allernovu do prve godine. Tada je prvi imunološki odgovor organizma, i prva stepenica mogućnosti prerastanja alergije (po knjigama, naravno, svako dete je priča za sebe). U Mađarskoj možeš Allernovu kupiti bez recepta, pa nađi vezu da ti je šalju.

Zille, kako ste? Kako je divni mali čovek? Nisam vam ni rekla, upoznala sam Zilleta najmlađeg pre koji dan. Duša mila mala lepa! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 471
28.12.2011 23:48:10   
Yula
I ja sam tako razmisljala da mu do prve godine dajem samo Alernovu. Ne znam, pokusacu da kontaktiram jos nekog lekara. Inace, ja ovo mleko naravno mogu da kupujem bez recepta lekara, ali na recept placamo nesto vrlo malo, osiguranje vecinu pokriva. Pare nisu problem kada je u pitanju detetovo zdravlje, vec moj muz koji je navro sada ko blesav da postupimo po savetu doktora. Isto tako me i prosli put nije slusao, doktori ga cas posla ubede u sta zele da on zaboravi ono sto je bilo toliko ocigledno! Uh, bas sam besna.user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 472
29.12.2011 13:37:01   
Anoniman
Marko je potvrđeno alergičan samo na kazein pa je naša dr rekla da ipak ukinemo sve jake alergene, jer alergotestovi kod tako male dece nisu pouzdani te može biti da se neki drugi alergen nije očitao jer nije toliko jaka alergija kao na kazein. Takođe, može se desiti, kako sam ja razumela, da alergija "šeta", ovaj mesec na mleko, a sledeći mesec više nije mleko nego jaje, a koliko sam razumela, to se može desiti ukoliko se ne pazi na ishranu.
Nemoj se nervirati, time ništa ne postižeš. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 473
29.12.2011 14:01:46   
Anoniman
Mi smo sve bolji user posted image Konačno. Terapija koju smo dobili u utorak je ista kao i pre dve nedelje: Alfare, Aerius i da uvedemo meso obavezno, jer nam je dete malokrvno. Ima neke bakterije u nosu i grlu(bris grla i nosa potvrdio), pa sad pije Cefaleksin 3 x dnevno. Evo danas puni 8 meseci, 2/3 godinice user posted image
Ništa od žitarica mu nisam davala jedno vreme, pa sam danas krenula sa pirinčem. I tako... Dete raste, razvija se normalno, šalje nam poljupce, kad mu kažem da se ne češe on odmah spušta ruku sa glave... Ma sve super, živnulo dete u zadnjih 2 nedelje

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 474
29.12.2011 14:05:04   
Verus
Super Zille!  I super sto te vidim ovde user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here