Yula
|
E, evo i mene opet. Molim vas za savet, na ovoj temi vas ima vise, u par navrata sam pisala na Alergija na proteine kr.mleka i niko mi nista ne rece, pa moram da pokusam ovde. Elem, juce doktor nije hteo da nam prepise recepte za Alernovu, kaze nema pokrice i ne sme da prepise jer testovi ne pokazuju alergiju na pkm. jeste da su testovi nepouzdani, ali oni moraju da imaju konkretne dokaze i on mi savetuje, kao i gastroenterolog da pokusam da mu polako uvedem obicno adaptirano mleko. Oni kazu da je beba veoma moguce reagovala na jaja koja je dobijala kroz moje mleko i da mozda uopste nije alergican na pkm. Ako i jeste, to cemo pouzdano znati ako mu damo mleko da pije i da treba da pokusam da mu dam! Kukuuuuuu... ja popizdela! Kazem mu da sada uvodim nemlecnu hranu i kako cu posle znati na sta je reagovao, ako odreaguje! Plus mi on kaze da ako dete reaguje nekim blazim ekcemom da ti nije nista strasno, sada postoje kreme za to i to se zaleci! Alooo, doslo mi da ga oteram u pm. Uglavnom, sta da radim? Imam mleka na receptu za jos mesec dana i tri kutije kuci. Posto sada ima jedan nemlecni obrok, a uskoro kroz nedelju-dve dana cu mu uvesti i drugi, pice samo 3 odnosno 2 flasice mleka, cenim da ce mi to mleka sto imam na recept ostati za jos nekih mesec i po do dva. Da li da kroz mesec i po pokusam da mu dam adaptirano mlekce, i proverim da li je alergican zaista? Moj muz me nagovara da tako uradimo, a ja najradije ne bih. Jeste, ne valja detetu ukidati namirnice za koje nismo sigurni da mu smetaju, a inace su veoma bitne u njegovom razvoju, ali mene je strah da mu ne izazovem neku jacu reakciju, odnosno da to mleko ne bude okidac za neki mnogo ozbiljniji vid ekcema koji cu morati da lecim korti kremama ili ne daj Boze neke gore smetnje da izazove. Sta da radim? Jos plus, on mi kaze kako sam ja previse napeta i opterecena, sto zaista nije istina, i kao dete mzoe da reaguje ekcemom npr. zbog moje nervoze koju prenosim na njega. Msilim svasta, ja kada odem kod njega pokusam da mu izdeklamujem sve za tih nekih 20minuta koji nam sleduje i bas nisam nestos pecijalno opterecena. Naravo, ako mi dete ima strasni crveni osip da se sekiram i pokusavam da nadjem resenje, ali to svaka normalna majka radi. Pa necu valjda, majku mu, da se pravim da to ne vidim i da zanemarujem problem. Ne kapiram uopste. Bas je lagano biti opusten sa tudjim zdravljem , a moja beba kao i sve druge bebe ne zna da kaze: E, kevo, boli me, svrbi me, smeta i, vec ja moram da je pratim i da pokusam da otkrijem da li mu nesto smeta i sta. Da se nije desila ta alergija ne bih se uopste sekirala, ali ovako ne mogu da ignorisem problem.