|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
25.12.2011 1:03:00   
milia
Moja misica je zaradila ekcem posle duugo vremena, a mislila sam da smo se resili alergija. Evo sad ce 3 godine. Nikad covek ne zna na sta ce i kad reagovati. Rekli su mi dr da, po sto je prirodno crvenokosa, da ima sklonosti ka alergijama i da ih treba ocekivati. Valjda se neki geni ispoljavaju vezano, pa eto, crvenokosi imaju alergije.. prijatelj anesteziolog kaze da uvek imaju tremu kad im dodje neko takav kako ce reagovati na anesteziju. Pih.
Sad imam drugog bebca sa crnom kosom, hahha, nadam se da on nece imati problema... a bas smo muku mucili, pa deca izrastu i jedu posle sve redom!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 426
25.12.2011 8:15:24   
Anoniman
Evo mene, još jedne mame sa alergičnom bebom user posted image
Samo da se javim da sam tu i da ćemo se družiti čim ugrabim malo vremena.
Tasha me zna, ostalim da se predstavim: imam tri sina, prvi je imalo ekceme kad je bio mlađi, ali ništa strašno, par mazanja kortiko kremama i lepo su se povlačili.
Drugo dete nema nikakvih problema.
Treće ima 8 meseci, atopijski dermatitis i alergično je na par namirnica.
Zadnja dva dana se situacija malo poboljšala, ima promene tek ponegde, lepo spava, veseo je. Inače se jako patimo, nismo još utvrdili koja mu hrana odgovara, mislim na adapt.mleko. Pije Alfare, a nisam baš sigurna da mu paše.
Eto ukratko, a družimo se mi još user posted image

(odgovor članu milia)
  Direktna veza do poruke: 427
25.12.2011 10:29:16   
Anoniman
Yula, ja bih postepeno opet karfiol. To je svega 3 dana. Krace traje nego da izlecis ekcem, zar ne?
Milia, ozarim se uvek kad te vidim na temi, dajes nadu.
Zille, sredila si profil! Jupiiii
Mi cemo danas probati griz na vodi. Nedelja nije najbajniji dan za to, al ja sam odlucila!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 428
25.12.2011 12:09:26   
Anoniman
Yula, sa mob ne mogu da pisem pp, a Luka je zauzeo komp. :) Razmisljam o vasoj guzi... Koje pelene koristite? Meni su u decijoj bolnici rekli da deca sa ekcemom ne trpe Pampers. Tada smo prebaceni na Huggies, one su kao pamucne. Marku nisu odgovarale, pustale su non stop, ali smo trpeli preko pola godine. Onda mi je pala klapna i probala sam beli Pampers, i on nam se super pokazao, ali, mi smo presli na 5icu, a u njoj ima svega 44 kom, bankrotirala bih, pa sam probala Lumpi, zadovoljna sam, i sada njih koristimo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 429
25.12.2011 13:43:17   
bojkica
Ja sam mom detetu uvela mlecne proizvode,pa onda mleko,bilo je sve ok.Onda je od sestre pokupila virus kasalj sa puno slajma,antibiotik pila,pa sam zbog toga izbacila mleko,sada ga ponovo pije i pojavila joj se kao neka sluz u stolici,stolica je inace normalna nije retka itd.Sad razmisljam da nije to slajm koji je imala pa ga tek sada izbacuje-bas sam u nedoumici!
Mame-sta mislite?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 430
25.12.2011 18:34:41   
Anoniman
Može biti. Koliko je prošlo od kašlja, jel ima šlajma? 

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 431
25.12.2011 21:01:16   
bojkica
Pre vise od nedelju dana je kasljala i bila puna slajma-ali ga tada nije izbacivala nikako,a sad je dobro,ne kaslje,i ne cuje joj se slajm-ozdravila je!Stolica joj je normalna,cak i tvrda,a izmedju onako ima neke sluzi-kao parcici-neznam kako da objasnim!user posted image
Uh vise,umorna sam od alergija,ekcema......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 432
25.12.2011 21:05:16   
magde
aooo meni kazes pa ja sam propatila sa alergije sa jovan na kazein je.....ali dajem mu sve nije neka losa alergija ali mu samo lice crveni....to sto ti kazes mislim da je slajm samo me ineresuje kakva je boja te leplive smese ili parcice

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 433
25.12.2011 22:16:03   
Yula
Pozdrav svim mamama dece sa alergijama! Dobro je da se prikljucujete temi jer, vise glava sigurno vise zna :)

Tash, draga, ja danas vec uvela tikvice i dopale su mu se. Doduse, dobio je samo zalogaj-dva, ali svidjaju mi se. Ici cu jos dva-tri dana sa njima i posle toga cu karfiol. Kasno sam ( tek sada ) procitala tvoju poruku, a tikvice je probao jutros jos u 11h.
Sinoc, po kupanju, kada smo ga ispirali, rastvorim zrnce hipermangana u vodici, jedva da se rozila i time mu isperemo guzu. vec jutros je guza bila bolje. veceras sam pnovila, samo sto sma namocila tufer u tu vodicu i natapkala mu guzu i pustila da se osusi. Mi koristimo pampers i to preko dana uglavnom onaj zeleni Activ fit, a nocu i kada negde idemo Baby dry, jer ovaj ljubicas_ti Baby dry je tanji i mnogo vise upije, samim tim moze malo redje da se menja. Ja sm pocela da sumnjam da mu ovaj zeleni Activ fit ne odgovara pa sam ga izbacila za sada, bas da testiram reakciju.
Veceras mi dosla komsinica i kada je videla Laletovu guzu ( bas tada smo ga preoblacili i spremali za spavanje ) i ona kaze da je njena unuka uvek kada su joj izbijali zubici imala crvenu guzu i crvene oobrazice, kaze niotkuda, samo se sve zacrveni. E sad, ne znam da li to zaista ima neke veze, ali mislim da L. upravo krecu jos neki zubici, ne znam tacno koji, ali jedinice donje su mu izbile jos odavno i izgleda da se spremaju novi jer strasno balavi i ponasa se isto kao kada su mu nicali prvi zubici.
Lice mu je za ada, da cuknem u drvo, super, cak mu se povukao i onaj standardni blagi osip po ivici lica koji je skoro konstantno imao. Nekada mu se blago zarumene obrascici kada spava, ali to posle prodje. Ekcem po vratu se skroz povukao posle dugo vremena, ali onaj na ruci cas se smanji, cas pojaca.
Tash,hvala ti a ovaj info za Huggies pelene, bas cu videti da ih kupim sledecom prilikom pa cu videti. Mene je sveki odavo nagovarala da kupimo katkada i njih, ali ja sam nesto bila skepticna po tom pitanju bas zato sto sam cula da nisu bas toliko sigurne kao pampers.

< Poruku je uredio Yula -- 25.12.2011 22:19:38 >

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 434
25.12.2011 22:24:15   
bojkica
Magde-meni starija cerka ima u zimskom periodu osip,ekcem,suvu kozu,a mladja alergiju na kazein koju smo prevazisli kad je napunila 1.god-u oktobru,njoj se manifestovalo preko stolice,imala je retku sluzavu,zelenu stolicu sa koncicima krvi.
A ta sluz ili slajm je providna,i malo kao zuckasta!Neznam vise sta da mislim.Gastrolog kod kojeg smo isli mi je daleko da idem samo da bi pitala za njegovo misljenje!

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 435
25.12.2011 22:24:19   
Yula

IZVORNA PORUKA: bojkica

Ja sam mom detetu uvela mlecne proizvode,pa onda mleko,bilo je sve ok.Onda je od sestre pokupila virus kasalj sa puno slajma,antibiotik pila,pa sam zbog toga izbacila mleko,sada ga ponovo pije i pojavila joj se kao neka sluz u stolici,stolica je inace normalna nije retka itd.Sad razmisljam da nije to slajm koji je imala pa ga tek sada izbacuje-bas sam u nedoumici!
Mame-sta mislite?

Koliko dugo je pila mleko pre nego sto se razbolela? Ako je pila dvadesetak dana i nije imala nikakvih negativnih reakcija, ne verujem da bi joj sada ponovo smetalo. Kako god, ja bih, verovatno, prekinula sa mleko nekoliko dana dok ne vidim kako ce se situacija razvijati, pa kada ta sluz nestane ponovo uvela mleko. Ako se sluz opet pojavi, znas od mleka je, ako je nema - mirna Backa. Ako ona jede mlecne proizvod i ne ispoljava nikakve simptome alergije, ne vidim zasto mora da pije mleko po svaku cenu. Kalcijuma ima mnogo vise u npr. pavlaci i jogurtu nego u samom mleku.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 436
25.12.2011 22:37:16   
bojkica
Meni je dr.rekao da odradimo taj provokacioni test pisale su i ostale na forumu,ali mene je bilo strah pa sam joj u oktobru dala mlecne proizvode,a onda u novembru mleko pila ujutru po 1 flasicu,nije bas svakog dana htela da popije,ali je bilo mleka u manjim kolicinama u grizu koji je jela itd.Doktor nam je rekao da moze da dobije proliv,povracanje ili koprivnjacu,e sad ova sluz neznam,ili je reakcija na mleko ili slajm koji je tek sad sazreo i izbacuje ga!user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 437
25.12.2011 22:46:39   
Yula
Narode, kako da ubacim tiker ovde?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 438
25.12.2011 22:48:29   
Yula
Ja bih rekla da je slajm, ipak ona taj slajm mora nekako da izbaci, a kada su mali izbacuju ga preko stolice.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 439
25.12.2011 22:50:36   
bojkica
Imas temu kako ubaciti tiker.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 440
25.12.2011 23:02:02   
Yula
Hvala, ali ubih se trazeci i ne mogu da je nadjem. Nije ni vazno, nemam kad da iscitam ceo forum.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 441
26.12.2011 9:30:59   
Anoniman
Yula, u gornjem desnom uglu imaš pretraživač. Kucaš ključnu reč, i izabci ti temu.
Evo: Kako se ubaci Ticker? KLIKNI
Čitaj prvi post, a onda ako ne uspeš da postaviš Ticker, potraži pomoć na str 12 KLIK, jer se menjao izgled Ringeraje pa se malo Uređivanje profila promenilo. user posted image

Inače, neka si krenula sa tikvicama. Kakve veze ima? Ja sam samo pobrojala namirnicie sa kojima bih ja počela, a kojim redosledom, sve jedno je, i ono što sam htela reći je da bih karfiol tretirala kao novu namirnicu, jednostavno, zaboravila bih na prethodno uvođenje hrane, kao da nije postojalo (sem što bih zapamtila za šargarepu user posted image ).
Zeleni pampers... meni je Luka odrastao u njemu, klela sam se u njega, i eto, Marku kako ga stavim, dete se ospe. Mogu da ga stavljam u smislu kombinovanja pelena: jedan zeleni, jedan beli Pampers, onda se ne ojede, ali to mi je baš baš mlaćenje. Ovaj Lumpi je skroz cool.

bojkice, ja mislim da je to šlajm. Ali ako ćeš biti mirnija, ukini mlečne proizvode na neko vreme, pa ih lagano vrati i bićeš mirna.

magde, polako sa uvođenjem hrane.

(odgovor članu milia)
  Direktna veza do poruke: 442
26.12.2011 13:52:10   
Anoniman
Tash kako je prosao griz?
Mi sutra idemo na kontrolu. Ja i dalje nisam zadovoljna kako P reaguje na Alfare. Pije ga već dve nedelje i dalje ima promena svuda, ali u znatno manjem broju nego ranije. Glava mu je sva u krastama od češanja. Noću mu stavim rukavice i još ga umotam u ćebe da ne može da izvuče ruke, ali ne vredi, uvek nađe načina da se oslobodi i dobro počeše. Prošli put je dr rekla da ako ne bude napretka, ostajemo u bolnici user posted image A ja bih  radije da probamo Allernovu, možda će mu ona više odgovarati.
Da li je nečije dete imalo tamno zelenu stolicu? P od kad pije AD mleka ima potpuno zelenu stolicu, i malo ređu po konzistenciji. Ne znam da li je to za brigu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 443
26.12.2011 15:24:30   
ishler
Opusteno Tash,nego vidim da svi to daju,a nemam vise ideja,a opet znam da je karfiol tezak.I tako vrtim se u krug.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 444
26.12.2011 21:17:49   
Anoniman
ishler, nemoj previse da razmisljas nego isprobaj. Znas sta su jaki alergeni, to preskaces, a ostalo isprobavas. Meni je dugo karfiol bio baza za kasice. U njega sam mesala svo povrce jer nisam mogla da uvedem ni krompir ni pirinac. A Marko je bas imao osetljiv stomak, punih 6 meseci grceva svaku noc, i kroz sedmi mesec jos 2-3x nedeljno.
Zille, jel pije P Aerius? A jel mozes da mu zasijes rukavice za gornji deo pizame pa da mu to obuces kad spava?
Marko je imao zelenu stolicu na Alfareu, pisala sam ti to.
Psenicno brasno za sada super, evo drugi dan bez reakcije, pu pu pu.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 445
26.12.2011 21:58:24   
magde
otisli smo kod pedijatar i rekla mi je da mu stavi inekciju protiv alergiju ovo je bilo pre 2 nedelje kad je Jovan bio uzASNO crven....nakon razgovora sa mm odlucili smo da ne stavljamo inekciju i otisli direkno na kozan lekar gde mi je dao eucerin 20 % i mi je rekla da je mozda samo kontaktno zato sto ima samo po licu a ne po telo a ekcem je ekcem mislim nakon sto smo pricali da je ispao alergican na kazein ali pisalo je u porast i ona je rekla d ai to nije bas neka alergija...nakon to smo otisli na detsko odelenje gde imamo jedan doktor prijatelj da ga Jovan vidi i sve smo objSNILI i on je ustanovio da nakon 1 mesec sto mu ne dajete mleko i opet crven!!!idite kuci sad i odmah da mu dajes mleko rastvoreno sa malo vodom i videces kako ce dete da bude....od tada dajem mu mleko evo vec vise od 2 nedelje da kucnem u drvo JOVAN je suuuper nema neko izrazito jaaaako crvenilo kao prije iako nisam mu mleko davala tako da opet ne mogu da svatim sta znaci u PORAST???

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 446
26.12.2011 21:58:44   
Anoniman
Marka i Luku kupam zajedno već nekih mesec dana, možda i više. Naravno, stavim uljanu kupku jer Marko moa u njoj da se kupa, a mislila sam, što bi Luki smetalo. A izgleda sam bila u krivu. Pre nekih 2 nedelje mu se dosta isušila koža na licu. Uvek mu se isuši zimi, mažemo pantenolom, i super. Međutim, ove godine kao, kupam ga u musteli, Marka mažem mustelom, pa što bih Luku pantenolom, i krenem i njega mustelom. Skroz mu je crveno lice... tačno tu gde sam mazala: obrazi i brada. Ima šiške, pa čelo nisam mazala, jer mu večito umastim šiške. Izgleda da neće moći da se kupaju zajedno, a toooooliko to vole. mnogo sam tužna. Ili ću da probam da jedno veče stavim uljanu kupku, jedno ne, i tada kada stavim ću Luku spirati, a Marka ne. Nisam pametna, toliko se raduju tom zajedničkom kupanju, ali ako će to štetiti Luki, moraću ga ukinuti. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 447
26.12.2011 22:02:12   
magde
JAOOO TASH vidi pa nije fer ovo...moram i ja ta MUSTELA da uzmem svi su mi rekli i kozni lekar i ona eucerin 20% je super a meni tako mirise na svinsku mast sa neven

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 448
26.12.2011 22:02:46   
Anoniman
magde, pisala sam ti u pp kada si me pitala, ponoviću ti: jako si hrabra što detetu daješ mleko (kazein) na koji je alergija potvrđena alergotestom.
Ne znam šta znači "u porastu". Verovatno da je recimo sada alergičan malo, ali da analize pokazuju da ako ne budeš pazila će alergija više da se razvije. Lupetam, nagađam, nemam pojma.

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 449
26.12.2011 22:03:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magde

JAOOO TASH vidi pa nije fer ovo...moram i ja ta MUSTELA da uzmem svi su mi rekli i kozni lekar i ona eucerin 20% je super a meni tako mirise na svinsku mast sa neven

Sve te kremice smrduckaju. mm kaže da nam beba miriše kao neki deda na silne pomade. user posted image

(odgovor članu magde)
  Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here