Yula
|
Nama danas bio drugi dan karfiola. Sutra ce dobiti malo vecu - konkretniju kolicinu istog. Mesam, moram, nece samog da pojede, sa tikvicom i krompiricem. Covece kako tikvice nestanu posle kuvanja, to bas primetim jer kuvam na pari, od njih ostrane samo voda! Za obrok mu spremim krompiric srednje velicine, jednu celu tikvicu, isto srednje velicine i vrlo malo karfiola, i to sve ispadne nekih 250-270gr. Obavezno moram da prospem svu vodu iz aparata, inace bude retko sacuvaj Boze. Ja koristim onaj baby cook koji kuva na pari i posle i samelje. jednom se zeznem i ne prospem vodu ( kada sam kuvala sam krompir obavezno sam morala da ostavim vodu na kojoj se kuvao ) i kasica je bila kaNtastrofa tecna, mogao je na flasicu da je popije. Sledecu namirnicu uvodimo BLITVU! Ipak sam resila da prvo dodam jos neku povrcku, pa tek onda palentu. Trebalo bi jos sutra i preksutra karfiol, a onda blitvicu. Mislim da ce tada kasica izgledati otprilike ovako: - tikvica 40% - karfiol 40% - krompir 20%. Kada potpuno uvedem blitvu onda cu setati namirnice, pa ce nekada biti krompir, blitva, tikvica, a nekada tikvica, karfiol, blitva i u krug tako... Samo cu, naravno, po uvodjenu svake nove namirnice, nju dodavati u taj krug. Krompirice dodajem samo da bi koliko toliko detetu drzalo sitost. Planiram da ubrzo posto uvedem palentu, da razdvojim obroke, bice jedan u podne, koji je inace drugi obrok, i sledeci koji je oko 16h. Ujutru i uvece ce piti mlekce. Da uvedem jos par povrcki, pa cu da uvedem i jabukicu, ona je puna vitamina, mada, posle toliko kuvanja na pari ne znam bas koliko tih vitamina tu i ostane Al' kud svi, tu i mali Radojica, ako je deci to malo vitamina i minerala dovoljno, bice i mom zmaju Ubrzo posle planiram i meso.