Anoniman
|
Yula, ja od početka dodajem so u vodu u kojoj kuvam (svaki dan), realno, obrok je neslan, ali kontam, koliko toliko soli unese, dobro je za štitnu žlezdu. Šećer dodajem samo u jabuku, i to baš malo, i dodajem u palentu ako je ne mešam sa voćem, mnogo je bezukusna prazna, a slanu neće da je jede. Jagnjetinu sam dinstala na luku, i mnogo mu se dopalo. Davala sam mu pečenog mesa iz rerne, davala sam mu pečenih krompira iz rerne, pomrfit. Hoću da uvedem papriku, onda može da jede punjene paprike. Hoću da uvedem kupus, onda može jesti sarme. Mogu da kuvam svinjski paprikaš, samo neću dodati alevu papriku. Planiram da pravim paštetu od svinjetine, namaze od šargarepe i p.patlidžana. Planiram da se baš zabavim sa njegovom ishranom, da malo uvedemo ukuse, odlepiće mukica sada već. Zille, moguće je da se formule razlikuju. Ove limenke što si od mene uzela, kupljene su u BG. Tada nije bilo Alfarea u NS, ili smo valjda našli tipa 2-3 limenke svega, i mama je iskopala u BG, uzela je sve što su imali. Mada, naručivali smo i iz mađarske posle... ebi ga, ne znam! Za Allernovu sam ja bila upoređivala sastav naše i mađarske i isekla se kada sam shvatila da se sastav razlikuje. A onda sam slučajno zakačila papir kojim je mađarska limenka umotana (mađarska deklaracija, da tako kažem), skinula, kad ispod naša limenka. Tako da mi nije jasno zašto su mađari napisali druge vrednosti (u onom sastavu vitamina i minerala). Ma, bitno da se ne osipa!!! I da, ja ne dodajem mleko u kašice, ne vidim poentu toga. Što se krvne slike tiče, Luki je prvi put rađena sa punih 5 godina. Niko do tada nije tražio da mu je radimo, i KS mu je super. Muka me hvata od pomisli na sledeće Markovo vađenje krvi, vade mu iz prsta, i onda njega to posle nervira, i čačka, i raskrvari milion puta, nikako da zaustavim krvarenje. Sinoć sam sedela i razmišljala, uopšte ne mogu da pretpostavim koji je dalji tok "lečenja" kod nas. Ok sada čekamo na vakcine, i malo se igramo sa ishranom, uvodim još po koju namirnicu, PŠENIČNO BRAŠNO JE VELIK KORAK, po meni. Šta li će biti dalje? Recimo da primimo Pentaxim napokon, i sve prođe ok, da li će dr reći jaje da bi mogao primiti MMR? Ili će reći mahunarke? Ili će reći da počnemo da jedemo sirovo voće i povrće? Baš me zanima šta dalje da očekujem. Malo sam se zarobila u mraku, ne vidim šta dalje.
|