|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
10.1.2012 12:28:41   
Anoniman
molim vas za HITAN ODGOVOR !!!

vec nedelju dana klopamo pirincanu kasicu (milupinu), pojedemo manje od supene kasike sa oko 40-ak ml vode. danas su joj se pojavili crveni pecati oko usta, gde god je koza dosla u dodir sa kasicom. ima ili oko 7,8.. odmah sam obustavila davanje kasice. sta sada da radim? da li je potrebno da je vodimo kod lekara ???? zvala sam halo bebu, ali ne mogu nikako da ih dobijem.
inace, i pre neki dan sma primetila malo crvenila, ali sam pomislila da je od brisanja potriklom ili od kasicice. jos sam je juce forsirala, skoro da je punu cinijicu pojela... kakvo li joj je stanje u stomaku, ako je ovo alergija. user posted image   bas mi je cudno, pirincane pahuljice su kao bezbedne, sta ce tek biti kad pocnemo da jedemo ostalo..

slikala sam, postavicu posle fotku da vidite!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 551
10.1.2012 13:01:42   
Anoniman
dobila sam halo bebu i kaze mi zena mnogo ljudi se zalilo na milupine kasice, isto tako, crvenilo oko usta. onda su oni kontraktirali proizvodjaca i ovi kazu da to nije alergija nego sam lokalna reakcija. kaze mi jos da probamo za dan, dva neku drugu kasicu koja se sprema sa vodom, npr. hipovu.

evo slicice, mada se slabo vidi.

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 552
10.1.2012 13:30:41   
bojkica
Moje misljenje po ovoj fotografiji je-da je to alergijska reakcija.Ukini pshiljice bilo kojeg proizvodjaca,pa za mesec dana uvedi ponovo.Mozda joj je pao imunitet,mozda ima neki virus pa je odreagovala na pirinac.Tash je najiskusnija sto se tice tih koznih promena pa ce ti se i ona javiti sigurno!
Nemoj da zuris sa uvodjenjem,vidim da ima lepe obrascice tako da imate vremena,ruckace sve-samo polako!Nisam bas bila od neke pomoci-tolikouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 553
10.1.2012 13:38:41   
Anoniman
za mesec dana ??? user posted image
ova dr mi kaze za dan, dva da mogu da probam ponovo, samo da budu drugog proizvodjaca. jos je ja pitala kada povrce, jel par nedelja posle uvodjenja pahuljica, kaze ona ma neeeee, posle nedelju dana moze, tj. ispada sad, za par dana. kaze moze sargarepa, krompir, bundeva, tikvica i keleraba. user posted image

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 554
10.1.2012 14:18:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

ovi kazu da to nije alergija nego sam lokalna reakcija.

A šta je lokalna reakcija nego alergija? user posted image Možda ja imam krivi pogled na to, ali meni je to alergija. Možda sam preoprezna zbog lošeg iskustva...
Šta se desi kada bebu umiješ vodom kada izađu ti pečati?
Letos kada sam Marku dala sladoled (alergičan je na mleko), izašlo mu je crvenilo oko usta, kada bih ga umila, za 5-10min se povuklo.

Macaki, teorija kaže da će beba reagovati alergijskom reakcijom na alergen za 72h. Ako do tada ne bude reagovala, namirnica se smatra uvedenom. Tako da, teta iz halo bebe ima pravo da možeš novu namirnicu za koji dan, ali ne znam šta ćeš sa ovom.
Moje mišljenje je da možeš probati sa drugim proizvođačem za koji dan, kada crvenilo prođe. Čak, ne moraš ni da daš bebi da jede, namaži kašicu oko usta i vidi hoće li reagovati.
Ili, pokušaj da ne uvodiš pirinčane cerealije nego bareno voće i povrće.
Moj Marko se osipao na pirinač skoro godinu dana, tek sada je prestao. Za tih nepunih godinu dana sam 3x pokušala da mu uvedem pirinač, sa razmacima od 2-3 meseca.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 555
10.1.2012 14:21:24   
Anoniman
Da, pri tom se na pirinač nije ospiao u tih već navedenih 72h, nego kasnije. Prvi put se osuo 10ti dan, drugi put 5ti dan, treći put 3ći dan... ako se dobro sećam.
Dakle, pravilo je da pravila nema. Tvoja beba je malena, nikuda ne kasnite, polako i smireno, da ne napraviš sebi magareću uslugu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 556
10.1.2012 14:27:05   
Anoniman
tash,
kada sam je umila, poceli su pecati odmah da se povlace, sad ih nema uopste. ne znam sad tacno, ali recimo da su se za pola sata ili sat potpuno povukli. oav dr je savetovala da za par dana probamo hipove pirincane pahuljice. ove da ne bacam, nego da probam da joj za mesec dana ponovo dam. i kaze da probam da se ne umaze mnogo oko usta, pa da vidimo onda. user posted image to mi je totalno nelogicno, valjda bolje da znam da li ima reakcije spolja, nego da to guta, pa da ima crvenilo iznutra!! mi povrce jos nismo li liznuli, ja sam planirala da joj bar 3 nedelje dajem samo pirinac, ali ona dr kaze nema potrebe da se toliko ceka, posle nedelju dana moze da se krene. sad, posto cemo cekati par dana do hipovih pahuljica, pa onda posle njih jos par dana, znaci necemo sigurno jos nedelju dana davati sargarepu. ja sam mislila da su pahuljice obavezne u ishrani, za dorucak i veceru. sta cu ako njih ne bude mogla da jede, da joj dajem povrce i voce citavog dana? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 557
10.1.2012 14:31:54   
Anoniman
osipao se kazes, jel to znaci po celom telu? jel imao sitan osip ili pecate?ako je bilo tek posle 10 dana, kako znas da je od pahuljica? mozda je od necega sto si ti jela ili neki alergen spolja..
ja sumnjam da ad mleko iz ovih pahuljica, jer ona nikada ranije nije pola mleko. najbolje bi bilo kada bi mogla da kupim one koje se prave sa mojim mleko, ali nazalost nemam ga bas toliko da bih joj spremala kasice sa njim. tj. za sada bih mozda imala, ali za kasnije, kad pocne da jede vece kolicine nemam.

< Poruku je uredio Macaki -- 10.1.2012 14:33:56 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 558
10.1.2012 14:34:45   
Anoniman
Joj, mnogo si mi slatka, nemoj da se ljutiš što to kažem, ali to je jedno od uobičajenih pitanja mamika koje posumnjaju na alergiju.
Šta će da jede, vidi ovde šta Marko jede, i ništa mu ne fali. KLIK
Pirinčane cerealije NISU obavezne u bebinoj ishrani, Marko ih nikada nije ni liznuo, zdrav, prav. user posted image

Inače, slažem se sa tobom da je bolje da znaš dal beba reaguje na nešto, tako da bih ja umazala bebu oko usta. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 559
10.1.2012 14:39:47   
Anoniman

osipao se kazes, jel to znaci po celom telu? jel imao sitan osip ili pecate?ako je bilo tek posle 10 dana, kako znas da je od pahuljica? mozda je od necega sto si ti jela ili neki alergen spolja..

Nisam tada više dojila.

Kada se prvi put osuo, jeo je samo pirinač. DA, BITNO: NISU PIRINČANE CEREALIJE NEGO PIRINAČ!
Kada se drugi put osuo, sve ostale namirnice je jeo već dugo, pa nije mogao od njih da se ospe.
Isto važi i za treći put.

Nije imao oakve pečate kao tvoja beba, već je imao kao sitne bubuljičice po licu (ne po telu tada). Takve crvene pečate kao tvoj bebac, je dobio od mleka (sladoleda).

Kontam, kakvu kašičicu koristiš? Jel moguće da si malo grublje skupljala hranu oko usta, ne mislim da si grebala bebu, ali jel moguće da je samo iritacija od povlačenja kašičice?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 560
10.1.2012 15:08:16   
Anoniman
imam babylove kasicice iz dm-a, 5 kom u pakovanju. nisu grube, mada sam joj skupljala kasicu oko usta jer jede kao prase.
pisem ti ostalo kasnije, probudilo se prase. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 561
10.1.2012 15:11:03   
Anoniman
Možda da probaš da ne skupljaš pa da vidiš. Možda je samo iritacija od povlačenja kašičice. Umićeš je posle klope. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 562
10.1.2012 18:12:08   
Anoniman
pokusacu tako sledeci put. odosmo sad do rodica da vidim koje su sve pahuljice sa mlekom. ova zena mi preporuci hipove. videcu..

sad gledam markovu ishranu. znaci on otprilike jede palentu umesto cerealija, za dorucak i veceru? ima li nekih pahuljica koje uopste u sebi ne sadrze pirinac, nego nesto drugo? ako bih probala milupine znala bih da li je ovo danas bila alergija na ad mleko u njima ili na pirinac. user posted image

imam li uopste potrebe da koristim ad mleko za neke kasice? nemam pojma ni koje bih uzela ni kako bi ona reagovala..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 563
10.1.2012 18:16:20   
Anoniman
jos nesto.. kada nam se ovako nesto desi da li je potrebno da idemo kod doktora ili ne? ja danas odlucila da zovem halo bebu i ne idem, jer se relativno brzo povuklo. ne primecujem neke promene kod nje, normalno se ponasa. da li bi joj dali neku terapiju ili bi samo rekli da se klonimo te namirnice i to je to?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 564
10.1.2012 19:52:55   
Anoniman
Macaki zašto bi kupovala gotove pahuljice kad možeš sama da skuvaš pirinač ili palentu, ili bilo šta drugo? I nema potrebe da uzimaš one sa AD mlekom, ili da dodaješ mleko u kašice uopšte. Pije dovoljno mleka ovako, daj joj kašice na vodi, tj.sama skuvaj nešto od tih žitarica. U kupovnim kašicama i pahuljicama ti nikad nisi 100% sigurna da je to-to, iz razloga što se više stvari proizvodi na jednoj mašini. Te mašine nikad ne mogu da se očiste potpuno, pa se onda uvek može provući neki alergen. Naravno to uopšte nije problem ako je dete potpuno zdravo i može da jede sve, ali ako je skolono alergijama, onda se pribegava strogo kontrolisanoj ishrani i ništa kupovno se ne daje takvom detetu. Zato varjaču u ruke user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 565
10.1.2012 19:56:47   
mihi
Zile nema teuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 566
10.1.2012 20:02:22   
Anoniman
Još da napišem da je moj Pekica diiivaaan!!! Očistila mu se koža skroz, ima samo minimalno crvenila ok usta. Jelovnik nam je sledeći:
Alfare (mađarski user posted image )
sok od višanja
kuvana jagnjetina
sok od kajsije
i zadnja dva dana uvodim krompir. Do sad nema reakciju, nadam se da je neće ni imati jer se kod nas u kući krompir jede svaki dan, to nam je druga namirnica po redu, prva je meso user posted image

Ponašanje je fantastično. Uopšte ga ne primećujem da je u kući, igra se u kolicima, kad mu dosadi stavim ga u šetalicu, trčka za braćom, igra se sam sa sobom, ma milina jedna... Uspava se sam preko da na i uveče u krevecu, prespava celu noć! To do sada nismo imali, budio se svaki čas, a sad je stvarno fenomenalan! Dušica moja napaćenauser posted image user posted image Samo da mu ovo bar malo potraje ovako dobro user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 567
10.1.2012 20:03:25   
Anoniman
Mihi tu sam ja, samo ne stižem od silne dečurlije user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 568
10.1.2012 20:29:22   
gagana83

tash,
kada sam je umila, poceli su pecati odmah da se povlace, sad ih nema uopste. ne znam sad tacno, ali recimo da su se za pola sata ili sat potpuno povukli. oav dr je savetovala da za par dana probamo hipove pirincane pahuljice. ove da ne bacam, nego da probam da joj za mesec dana ponovo dam. i kaze da probam da se ne umaze mnogo oko usta, pa da vidimo onda. user posted image to mi je totalno nelogicno, valjda bolje da znam da li ima reakcije spolja, nego da to guta, pa da ima crvenilo iznutra!! mi povrce jos nismo li liznuli, ja sam planirala da joj bar 3 nedelje dajem samo pirinac, ali ona dr kaze nema potrebe da se toliko ceka, posle nedelju dana moze da se krene. sad, posto cemo cekati par dana do hipovih pahuljica, pa onda posle njih jos par dana, znaci necemo sigurno jos nedelju dana davati sargarepu. ja sam mislila da su pahuljice obavezne u ishrani, za dorucak i veceru. sta cu ako njih ne bude mogla da jede, da joj dajem povrce i voce citavog dana? user posted image

Nisam sigurna da mogu toliko dugo da stoje. Mislim da je mlecnim pahuljicama rok trajanja 3-4 nedelje.
Macaki, neko je vec ranije pisao da mu se desilo slicno sa Milupinim pahuljicam,cini mi se vise njih,  ali se ne secam ko je pisao a ni gde user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 569
10.1.2012 20:57:41   
Anoniman
nismo nasli hipovu u rodicu, a nismo imali vremena da obilazimo dalje, jer smo zurili kuci na kupanje. baby king se sprema sa mlekom, kao i nestle.. na kraju smo uzeli impamil. ne znam nikoga ko je koristi, tako da nemam pojma kakva je. pise da se prozvodi u srbiji. kontam da sutra preskocimo, pa preksutra da joj dam. sta mislite? 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 570
10.1.2012 21:36:23   
Anoniman

da li bi joj dali neku terapiju ili bi samo rekli da se klonimo te namirnice i to je to?

Mislim da ako se povlači, da nema potrebe da idete kod dr, izbegavaš namirnicu na neko vreme. Ako se ne povlači, ideš kod pedijatra po uput za alergologa, a ne po mišljenje Pedijatrai o ovome mahom nemaju pojma i tvrde da alergolozi filozofiraju!

IZVORNA PORUKA: Zille

Zato varjaču u ruke

user posted image

Još da napišem da je moj Pekica diiivaaan!!! Očistila mu se koža skroz, ima samo minimalno crvenila ok usta.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo da mu ovo bar malo potraje ovako dobro

Kaži mi, koliko dugo ste već tako dobro? Jer, Marko je dobro već skoro 3 nedelje, čak smo prošli i bronhitis i upalu ušiju a da se nije osuo, i baš sam u enigmi. user posted image

baby king se sprema sa mlekom,

Ja sam Luki kupovala Baby king. Činjenica, to je bilo pre 5 god, ne znam dal se nešto menjalo, ali tada sam ih spremala sa vodom.
E sad, ja se ne razumem, ali mislim da te što se spremaju sa vodom već u sebi sadrže ad mleko, a one koje se spremaju sa mlekom, one ga ne sadrže. Ako hoćeš da isključiš mleko kao alergen, dobro se raspitaj kakve pahuljice ti trebaju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 571
10.1.2012 21:40:15   
minavb
Milupša pirinčane pahuljice bez mleka koje se inače spremaju sa mlekom, mogu da se spremaju sa vodom ili voćnim sokom. Vanja ih je tako jeo, pošto ukus mleka nije podnosio, a mislim i da je Snelle pisala da ih je njena Lana tako jela. Vanja je prvo jeo samo sa vodom, i bile su užasno bljutave ali on ih je jeo. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 572
10.1.2012 21:41:38   
minavb
IZVORNA PORUKA: gagana83

tash,

Nisam sigurna da mogu toliko dugo da stoje. Mislim da je mlecnim pahuljicama rok trajanja 3-4 nedelje.
Macaki, neko je vec ranije pisao da mu se desilo slicno sa Milupinim pahuljicam,cini mi se vise njih,  ali se ne secam ko je pisao a ni gde user posted image

Mislim da se Shisnicina Ema osipala oko usta od pahuljica, i sećam se da je posle i na jogurt reagovala.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 573
10.1.2012 23:34:49   
Yula

dobila sam halo bebu i kaze mi zena mnogo ljudi se zalilo na milupine kasice, isto tako, crvenilo oko usta. onda su oni kontraktirali proizvodjaca i ovi kazu da to nije alergija nego sam lokalna reakcija. kaze mi jos da probamo za dan, dva neku drugu kasicu koja se sprema sa vodom, npr. hipovu.

evo slicice, mada se slabo vidi.

user posted image

Kada je moje dete zagrabilo rucicom u kanticu majoneza ( a kantica je bila prakticno prazna i iako sam mu rucice detaljno izbrisala papirnom maramicom) i posle rucice guralo u usta, imalo je iste ovakve crvene pecate, samo malo crvenije! Posle desetak-petnaest min. su se povukli posto sam ga umila. Moje dete je alergicno na jaja. A cenim da je ovo takodje alergijska reakcija, e sada da li na pahiljice, tj. pirinac, ili na ad mleko u njima, ako ga ima, to je vec pitanje.
I ja sam citala da su bebe imale slicne ili iste reakcije od tih pahuljica kao i tvoja beba. U svakom slucaju, ne sekiraj se, istrazuj malo, testiraj dete sa pahuljicama i videces sta je problem. Nije to nista strasno. user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 574
10.1.2012 23:39:11   
Anoniman
tek sada sma procitala sve..

zille, mislis da skuvam pirinac, izmiksam ga sa vodom u kojoj se kuvao i tako joj dam? bez ikakvih dodataka? ja sam joj vec davala pirincanu vodu kada je sa oko 2 meseca imala proliv i tada nije reagovala.

tash, ima nekih baby king koje se spremaju sa vodom ali to nisu one koje nama trebaju. ostale se sve spremaju sa mlekom. ja posto ne kupujem ad mleko, nemam pojma ni koje bih uzela ni da li bih smela da joj dam.

inace, nisam razmisljala nego poslusala dr iz halo bebe. mozda je trebalo da uzmem one bez mleka, pa da ih spremam sa vodom. onda bih barem znala da li joj smeta mleko ili pirinac. tupson! nisam imala pojma da ih je neko uopste tako spremao, mislila sam da to nece liciti ni na sta.

da li je neko koristio impamil pahuljice (bilo koje)?
inace, rece mi dr kada sam danas zvala da su imali puno poziva, majke se masovno zale na milupine pahuljice. simptomi isti kao kod ksenije, pecati oko usta. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here