Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Yula Mozda sam dosadna i neke stvari pisem vise puta, umorna sam a i po celi dan, svaki dan razmsiljam sta i kako, pa vise ne znam sta sam vec pisala, a o cemu samo razmisljala, ne zamerite :( Nisi dosadna, piši, piši, piši, meni je mnogo pomagalo. Dešavalo se da kada bacim na "papir" shvatim šta može biti problem. Forum je tu da pišeš, i nemoj da brineš. Što se kozmetike tiče: moraš da, kao i sa hranom, sama shvatiš šta tvom detetu prija. Npr, ja sam probala sa Linolom, on se od nje osuo. Batalila sam odmah. Kada sa prvi put probala Mustelu, imala sam utisak da se pogoršava, i batalila. Mustela je počela da mu prija tek par meseci nakon što su ga "popravili" u bolnici, do tada sam je stavljala u jako malim količinama u vodu, ali kremu nisam koristila, nego sam ga mazala Galsanom (koja je neutralna podloga za razblaživanje krema, i u njoj nema ništa). Ja ne verujem da Mustela može izazvati zavisnost. Odnosno, sve izaziva zavisnost na neki način, pa ne mislim da je Mustela izaziva više nego ostali preparati. On super reaguje na Mustelu i moja dr kaže da ne menjam ako mu odgovara. Linola je na bazi ulja noćurka, ALI sadrži ulje kikirikija što se nikako ne preporčuje za atopičare, te ja nemam pojma dal je on reagovao na noćurak ili na kikiriki kada sam ga mazala Linolom. Sada se u Srbiji pojavila A-derma, ona je na bazi noćurka, nikako da odem po testere... iskreno, nemam pojma dal želim da se kockam i probam. Mustela je na bazi suncokretovog ulja. Mrzim što ću ovo da kažem: JESAM TI REKLA DA NE MEŠAŠ NAMIRNICE ODMAH JER ĆEŠ USKOČITI SEBI U STOMAK I NEĆEŠ ZNATI ZAŠTO SE OSIPA? Ne likujem, samo, slušam te šta pišeš draga, kao da čujem sebe kada je Marko imao 6m. "Pa mora da jede, već kasnimo sa uvođenjem kašica"... ma nigde bre ne kasniš! Što više žuriš, više ćeš kasniti jer ćeš se uplesti u začarani krug zvani "nemam pojma od čega je". I znaš šta je najgore? Može biti da je ni od čega, da mu raste zub. To oko usta... to je garant od varalice. Marko je to imao do krvi od varalice. Kad zaspe odmah varalicu izvuci iz usta. I preko dana je skloni, ne treba mu. Da se taj deo što više luftira. I da, koje varalice koristite? Mi smo počeli sa Nukovim, ali one skroz naležu na lice, i onda smo prešli na Avent jer je ta plastika oko usta ravna, i deo oko usta diše kada je duda u ustima. Ne diše baš skroz, ali definitivno diše više nego pod Nukovim. Ja bih na tvom mestu batalila kašice 2-3 dana i sve počela iz početka. Ako sumnjaš na šargarepu, batali šargarepu. Tako sam ja na eliminacionoj jela pirinač, on se osipao, tek kada sam počela da uvodim čvrstu hranu, tada sam shvatila zašto je sve to bilo. Jbg. I da, alergolog će ti reći da moraš sama da otkriješ na koje namirnice dete reaguje, ali će ti dati neke smernice, najčešće alergene, kako to u knjigama piše. Ako želiš, ja ti to mogu ispričati onako kako je moja dr rekla meni. Evo da vidiš kako je Marko izgledao kada smo već ozbiljno počeli da se bavimo njegovim stanjem:
< Poruku je uredio Ana RR -- 17.12.2011 22:25:08 >
|