Daca88 -> RE: Dete odbija da jede (9.4.2012 15:22:52)
|
Mame treba mi savet. Dete odbija da jede zadnje dve nedelje. Ima 21 mesec,jede sve jos uvek pasirano jer nece da zvace,ali jede i sam ponesto,mada uglavnom zeli da ga ja hranim.Napominjem da je sada zdrav,da mu ne idu zubi trenutno.Do pre 2 ned je lepo jeo,raznovrstan jelovnik,voli i voce,i povrce,i meso,i mlecne proizvode,slatkise minimalno(ne voli),slanise hoce po koju grickalicu,voli corbice,sve napitke pije i sok i vodu i caj naravno mleko,jogurt...Imao je 3 cvrsta obroka i 2 mlecne uzine,tako je sam namestio da mu odgovara jer je pre imao 5 obroka i 2 uzine,ali manje kolicinski,a posle je sam poceo da jede 3 obroka od 300-350 gr,i za uzinu nesto od 120-200 gr.Nije izbirljiv,jede sve.Jos uvek mu spremam posebno iz razloga sto smo mi gurmani i volimo zacinjeno,a njegovo minimalno solim. Problem se javio kada je prvo izbacio dorucak i hteo da ima prvi obrok tek oko podneva,onda je jako kasno rucao pa je izbacio i veceru,a posto nije vecerao bio je nocu gladan,pa je ubacio nocno mleko koje smo izbacili jos sa 10 meseci. E,tu ja svasta pokusavam manje a cesce,nece to je vriska,otimanje,mlataranje,vrtenje glavom. Ukidam veceru da bi lepo doruckovao,nista. Ukidam dorucak,dajem ranije rucak i kasnije veceru,nista. Dajem dorucak,ne dajem rucak da bi lepo jeo kuvano za veceru,nista. Ukidam sokove da ga lazno ne zasite,dajem iskljucivo vodu i nadam se da ce lepse jesti,nista. Cekam da jede kad ogladni,cekala sam da trazi od ujutru,da bi cak kasno poslepodne trazio da jede. Animirala,pustala crtace,nista. Dosli smo do toga da ga muz cvrsto drzi da se ne pomera i ne otima,a ja ga bukvalno protiv njegove volje nakljukavam sa malo hrane dok ne pocne da pljuje. Kupila sam i pikovit da mu otvori apetit i nista,pravila mu omiljena jela,uvek imala pored napravljenog jela jos dva rezervna resenja i nista. U panici sam,ocajna i vec jako nervozna. Necu da idem danima unazad,ali naprimer juce je za ceo dan ujutru pojeo manje od pola banane i cak uvece samo jedno zumanjce. Danas je popio samo pola jogurta. Hiperaktivan je,i neznam sta mu je i sto nece da jede. Da napomenem da piski redovno,a stolice nema,jer da izvinete valda nema sta da is*re. Za 2ned koliko traje ovo nejelo imao je jednu stolicu tanku kao olovka. Kad vidi hranu,kad sedne u stolicu i dobije portiklu krece opsta histerija,zacenjivanje,moljenje,ubedjivanje,a on se dere ko opsednut. Sta da radim vise???
|
|
|
|