*Alexx* -> RE: Dete odbija da jede :-) (11.4.2011 10:25:09)
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Ne znam imamo li temu (pretraživač nije našao) o odbijanju hrane kod dece, ili ne - iz sigurnosti pišem ovde, pa ako ima tema, prebaciću - ili otvoriti novu (volim ja svoje moderatore) Elem, najnovija Andrejeva zvrčka je da neće da jede kad smo mi roditelji sa njim. Jede sa dadiljom bez problema, i jede koliko-toliko ako u isto vreme može da trči okolo (isprobano juče kod sveki). Juče je imao pohovane tikvice i parčiće sira za ručak - neće. Pojeo malo sira, pojeo malo hleba, i doviđenja. Tikvice pljuje. Prethodni vikend je imao špagete u bolonjez sosu, koje inače obožava, nije hteo. Dajem mu njegove kašičice, viljuške, da proba da jede sam, donesem mu autić, i to funkcioniše zalogaj-dva. Pošto ja nisam tip mame koja će da obleće do besvesti oko njegovog jela, konsultovala sam internet i moje prijateljice, i kažu ovako: 1. to je faza, on sad pokazuje da može nešto da kontroliše. 2. deca u ovom uzrastu (19 mes) jedu i inače mnogo manje, jer manje i rastu. 3. deca u ovom uzrastu nemaju vremena da jedu, jer trče okolo 4. davati im da jedu kad su gladni, i kad sami traže. 5. davati im finger food (komadiće različite hrane, da mogu da jedu sami) 6. davati im da jedu sami, sa viljuškom 7. bitno je da na nedeljnom nivou imaju izbalansiran meni 8. ne zamenjivati pravu hranu grickalicama 9. i sok je obrok, ali ne preterivati sa sokovima i tako lista ide u nedogled. Dakle, sve je to normalno, oni ispituju granice, meni ne pada na pamet da se jurim sa njim, posebno što hoće da jede kad je gladan, što se ponekad ne poklapa da satnicom. Možda nekome pomogne (meni je pomogla sama činjenica što sam ovo ispisala i sredila misli). IZVORNA PORUKA: lanajelena Moj je malko mladji ali isto vec danima nece nista da jede,rucak kasikom da ali ovo ostalo nece ni da otvori usta,isto ne miruje samo vrca okolo,ne verujem da su zubi u pitanju mislim izasli su svi koji us trebali za sada,bas se brinem gubi na kilazi
|
|
|
|