RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (6.4.2015 16:57:01)

što mi se ovo jedeee....

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (11.4.2015 13:52:04)

Ja stalno gledam 24kitchen i upravo ima neka nova emisija gde neka krupnija plavusa sprema cokoladne torte. Uvek koristi pirincano brasno za testo i sad je dola krompir pire bez mleka i putera u testo. Naravno koristi puteralu ne i mleko ili pavlaku za ostalo...tako da mislim da moze da se napravi sa margarinom.
I pravi tortu za 1.rodj.... Bez mleka i ml proizvoda...testo od banana i rendanih tikvica, mleveni bademi, jaja, kakao i pirincano brasno... preliv od cokolade i meda.... Ja cu ovo da probam!

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.4.2015 22:47:49)

torte🎂

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (25.4.2015 14:06:50)

kokos kolacici....

A, ovaj moj mi onako kao da malo reaguje i na jaje, ali samo kad ga jede przeno kao kajganu[sm=smiley13.gif]...

Ne znam u cemu je fora...ovako u jelima, i testima ne reaguje, a ovo kad jede zacrveni se oko usta i pljuje, nece da jede[sm=smiley13.gif].

a kuvano nema problema...nisam pametna!

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (25.4.2015 23:39:33)

Možda je kuvano bolje termički obrađeno! PEace je beše o tome pričala.

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (6.5.2015 15:43:48)

Drugari, ja sam danas zaposela jedan Nestle sanduk I ona baka mi dala da pšročitam sastav ovih novik kao delijih sladoleda i ima 4 koje mogu naši mališani da jedu!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sladoledi

Lollipoo, Watermelon, Pineaple i Priulo cool ovaj od jagode na slici...

Na svima piše da može sadržati u tragovima mleko, jaja i sl....

degu -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (6.5.2015 20:55:44)

a ima sladoleda i za mene :D ja sam razmisljala fil za markizu da pravim i zaledim da dobijem sladoled. Za sad krkam menaz ponekad,to bi trebala da smem. Ima li jos koja cokolada,od onih 75 % kakaa? Volim te gorce cokolade.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (7.5.2015 18:00:04)

Imaju bambi, najlepse zelje, imaju verovatno neke strane, meni je mm uzimao neku nemacku, gorka da gorca biti ne moze, ne znam tacno koja je.

Super za sladolede!

branki* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (8.6.2015 16:16:10)

Drage mame iz beograda,ajde da vas pitam,mozda znate-gde u beogradu imaju dobro snabdevene radnje gde mogu da kupim bezglutensku testeninu,bezglutensko brasno,prasak za pecivo poseban,heljdino brasno,pirincana testenina i sl?
Rekli su mi da u DMu imaju bezglutenski rezanci za supu u obliku slova,to moram da vidim.

degu -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (8.6.2015 16:23:08)

Branki možeš svu kukuruznu testeninu, imaš u univeru i špagete i svašta nešto.
OVDE možeš da naručiš i pirinčano brašno,proseno i razna bezglutenska brašna.

branki* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (8.6.2015 16:28:51)

Hvala,degu!jesi ti narucivala od njih?

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (8.6.2015 17:42:30)

Branki, pogledaj ovde Biospajz imaju prodavnice i donose na kucnu adresu.
Dm je isto dobro snabdeven, onaj u Srpskih vladara i na Novom Beogradu kod starog Merkatora narocito.
Sad sam videla da je Degu postavila isti link :)

degu -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (8.6.2015 17:50:30)

Hehe nisam naručivala al sam gledala proizvode a sećam se da je Miac one kokosove listiće uzimala od njih ako dobro pamtim :) i znam da su ljudi naručivali i sve je ok bilo.

branki* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (8.6.2015 21:04:23)

Hvala puno,drage moje☺

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (8.6.2015 21:35:14)

Mini buba danas prvi put probala kupovni sladoled. Uzeli su Kalipso od breskve. Odusevljena je :)
Degu, ja pravim sladoled tako sto izblendam dve banane, dodam 100g istopljene crne cokolade, jos malo izblendam i zaledim u onim Ikeinim posudicama za sladoled na stapicu ali mozes da zaledis i u casicama za urin i zabodes stapic od raznjica. Odlicno je i za tebe i za T :)

degu -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (9.6.2015 11:29:20)

hehe Mico već sam blendala bananu i sa čokoladom i sa jagodama, mislim da ću pojesti tonu banana ovo leto [sm=smiley36.gif]

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (9.6.2015 14:23:14)

Ej drugari, pa mi jedemo Calipso odavno[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

A juče smo jeli sladoled u nekoj novoj fensi saloleddžinici koja se zove CRNA OVCA..imate ih na FB, a nalaze se u Kralja Petra u Bg...

Imaju suuuuper razne sladolede i svi voćni su bez mleka, a ima i na dršci samo izblendano voće i ima i mali i veliki...a ukusi su...malina, jagoda, kivi, breskva, kivi i breskva, limun sa bosiljkom....

Ovaj mali jeo od kivija i oduševio se, samo je zinjao[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 13:49:42)

http://tortekolaci.com/kolaci/vocni-kolac-sa-breskvama

lagan , ukusan, moze u ruku [sm=smiley36.gif]- D ne voli one sto se jedu kasikom. Upotrebila sam 4 vece breskve, na kocke sam sekla i ceo prasak za pecivo jer volimo vazdusastije.

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 13:53:32)

Divno!

Samo da prodje vrelina pa cu da pravim!

World -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 14:09:26)

Joj ljudi izbacite taj margarin... [sm=smiley13.gif]

Pogotovo u patispanje se moze staviti nesto drugo, obicna mast, maslinovo ulje, kokosovo ulje, ma i bolje bez icega na kraju krajeva..

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 14:15:50)

Rosi, moja mama pravi ovaj kolac sa uljem i ja ga bas bas ne volem [sm=smiley36.gif] a ni gospodjici se nesto ne svidja [sm=smiley36.gif] zato se mm davi u njemu, to mu je omiljeni kolac [sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 14:28:26)

Ja slabo u zadnje vreme jedem kolace, ali sam probala i svidja mi se [sm=smiley1.gif]. Pravih zbog D, sutra u vrticu imaju kolac sa breskvama pa nadjoh ovaj.

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 14:33:23)

Najbitnije je da se D svidja[sm=bravo.gif]
T nece ni da pomirise vocne kolace [sm=smiley13.gif]

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 20:26:57)

E, da. Margarin svi mi ovde ponekad koristimo, za filove, kojesta. Nije dobar, al neki put moze. Maslinovo ulje i kolac su mi nespojivi.
World , je l bi odbila moj kolacic [sm=smiley36.gif]?[sm=smiley31.gif]

degu -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.7.2015 20:33:22)

WORLD BI SIGURNO [sm=smiley36.gif] šalu na stranu, ja uvek tražim alternativu za margarin, mislim da bi u ovom receptu mast bila ok skroz.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>