milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (20.3.2015 9:55:21)
|
Ja sam mini bubi za rodjendan ove godine pravila sledece [sm=smiley36.gif] Ultimativna torta za decu (ovo je jesina torta koju sam ja videla da deca zaista jedu na rodjendanima i traze jos [sm=smiley36.gif]) Oko 1 kg posnog keksa (ja kupila Zlatni pek) Skuvati 2 pudinga od vanile sa 800ml lesnikovog mleka i 200ml i 300g secera. U toplo dodati 400g cokolade. Kad se ohladi, dodati 500g penasto umucenog margarina. 200ml lesnikovog mleka zagrejati (treba da bue vruce, ne mlako) i u to umakati keks. Redja se red keksa, red fila dok se sve ne potrosi. Torta je fondan frendly :) Cokoladna torta 2 Prave se 2 kore, u svaku ide sledce: 7 belanaca se umuti sa 10 kasika secera, doda se 7 zumanaca i to se sve lepo umuti. Zatim 100g rendane cokolade, 100g lesnika/oraha/badema, narendati pola kore zaledjene pomorandze, 5 kasika brasna, 1 kasika prezle. Kad se ispece podeli se na pola. Fil: 6 jaja umutiti sa 250g secera u prahu i 1 vanilom, skuvati na pari pa dodati 200g cokolade. U ohladjeno dodati 250g margarina. Kora se prelije sa malo soko aod pomorandze, pa fil i tako redom... I ova torta je fondan frendly Vocna torta: Kora: 6 belanaca umutiti sa 6 kasika secera, dodati 6 zumanaca pa ponovo umutiti. Dodati 6 kasika brasna i 1 vanilin secer, lagano promesati i peci u plehu od rerne. Peceno uviti u mokru krpu kao rolat. Kad se ohladi preazati dzemom od kajsije i uviti rolat. (1 rolat je dovoljan za malu pravougaonu tortu, ja najcesce pravim 2 ili 3, zavisi koliku tortu zelim) Fil (za 1 rolat): 500ml lesnikovog mleka, 7 kasika secera, 1 puding od vanile, 3 kasike gustina, 3 zumanca, 250g margarina. Zagrejati 400ml mleka sa secerom. U preostalh 100 razmutiti puding, gustin i zumanca i skuvati cicvaru. Rolat iseci na parcice i poredjati, pa ide fil, pa voce po izboru, jagode i banane su super kombinacija al moze bukvalno bilo sta, najlepse je kad je jedno voce slatko a drugo malo kiselkasto. Preko voca ponovo ide fil, ja sam shvatila da mi je najllakse i najurednije da svako parce rolata mazem sa donje strane filom i redjam na toru... i tako redom dok se materijal ne istrosi. Ovu tortu nikad nisam uspela da prekrijem fondanom ali je fil skorz ok kad se umuti pa moze da se dekorise spricem...
|
|
|
|