milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.3.2015 11:53:13)
|
Ne mogu nigde da nadjem moju cokoladnu tortu za Tash... Tash, vi ste uvveli jaja? Ja danas i sutra pravim torte za rodjendan pa cu isisati recepte ovde posle sa sve slikom ako izvedem Mini Maus :) Nasla, Ovo je varijanta 1 Tarina cokoladna torta: Kora: Istopiti 250g cokolade sa 175g putera. Umutiti 5 zumanaca sa 125 g secera i jednom vanilom. Dodati 75g brasna, narendanu koru jedne pomorandze, i otopljenu cokoladu i margarin i dobro promesati. Posebno umutiti 5 belanaca u cvrst sneg pa polako dodavati u zumanca i cokoladu. Peci u zagrejanoj rerni u plehu za rernu oko 15 min. Fil: 500ml lesnikovog mleka (ovaj put sam uzela Alpro i moram reci da mi je fil bolji sa domacim), 7 kasika secera, 1 puding od vanile, 3 kasike gustina, 3 zumanca, 150g cokolade, 150g margarina. Zagrejati 400ml mleka sa secerom. U preostalh 100 razmutiti puding, gustin i zumanca i skuvati kasu. Dok je jos vruce dodati cokoladu i margarin, mesati dok se ne istopi. Kad se prohladi dobro umutiti mikserom. Koru podeliti na tri dela (uzduzno u plehu) i filovati... Za vecu tortu se prave 2 kore i duplo fila :)
|
|
|
|