milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.10.2014 21:33:41)
|
Najon torta by me :) Kora 7 belanaca, 16 kašika šećera, 1 kašika limunovog soka Fil 1 l lesnikovog mleka, 16 kašika šećera, 7 žumanaca, 1 puding sa ukusom vanile, 5 kašika brašna, 3 kašike gustina, 1 margarin, 10 krem bananica (moze i manje) 200 g čokolade. Umutiti 7 belanaca da se napravi pena (minut-dva), dodati 16 kašika šećera i kašiku limunovog soka i mutiti dok ne nastane cvrst sneg. Peći 45 minuta na 150 stepeni. Fil 1 Staviti 700ml lesnikovog mleka da provri sa 16 kašika šećera. U preostalih 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu. Ako koristite homemade lesnikovo mleko, dodajte malo vise secera i 2-3 kesice vanile. Ako kupujete, probajte pre nego sto dodate sav secer, meni je ono Alpro npr, preslatko. 2 Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Kad se kašica ohladi sjediniti sa margarinom. Mene mrzelo da to radim pa sam u vruc fil dodala margarin iseckan na kockice i mesala dok se nije rastopio. Smesu podeliti na dva dela. 3 Fil 1 U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade. Opet, mrzelo me, pa sam odmah nakon podele fila na dva dela u deo predvidjen za cokolaadu stavila cokoladu polomljenu na komade i mesala dok se nije otopilo :) kad se ohladilo ponovo sam malo mutila mikserom pre filovanja 4 Fil 2 U drugu polovinu dodati seckane krem banane. E, ovo sam sacekala da se ohladi i pre nego sto sam dodala cokoladne bananice sam mikserom malo izmutila fil. Ide kora, crni fil, zuti fil i trebalo bi necim da se premaze, za to mozete da ostavite malo crnog fila. Ja sam se smorila sto je mini buba pljunula koricu i beli fil kad ih je probala pa je nisam premazivala, ostavila sam joj to sto je ostalo crnog fila da jede kasikom [sm=smiley36.gif] a i fil mi je bio malo gusci pa nisam ni sigurna i da bih uspela a da izgleda pristojno, zato je mozda bolje da radite onako kako pise u receptu [sm=smiley36.gif] Uglavnom, ukus torte je odlican, lepa je i lagana (a to kazem ja koja ne priznaje tortu ako nije cokoladna) [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|