RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (12.10.2014 20:16:57)

Hvala! Nije da se meni nesto menja onaj savrseni recept [sm=smiley36.gif], htela sam samo da malko obojim, da izgleda kao razano, integralno i td. mom decku u obdanistu, da lici na ono sto jedu druga deca [sm=smiley1.gif]

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (12.10.2014 21:17:19)

Ma slobodno, pa možeš i da ih uvaljaš ili pospeš ražanim pahuljicama, semenkama suncokreta i lana pre pečenja i onda onako super krckaju, a i mirišu, pa i ukusnije su.

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (16.10.2014 12:09:24)

Evo jos nesto interesantno, a moze bez mleka i nadam se da nije problem sto je na engleskom (mrzi me da kuckam [sm=zz_spin.gif])

Chia Seed Champion Pudding {Healthy Dessert for Kids}

1 cup milk, coconut milk, or almond milk
1/3 cup chia seeds
1 tablespoon honey
1/4 cup sliced berries

Combine milk with chia seeds and honey. Let sit in the fridge overnight until thickens.

Optional add ins

Coconut
cocoa powder
nuts

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (16.10.2014 12:34:47)

I ovo je zanimljivo :) bice isprobano uskoro :)

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (16.10.2014 12:52:23)

Kod mene u ulici u zdravoj hrani je trenutno akcija za chia semenke. Cena im je po gradu inace oko 6500dinara/kg, a ovde je ove nedelje 4800din/kg. Ja kupila 100gr preslog meseca i jos imam, ali kupicu opet jer je super cena, a mogu da stoje. Ja cu napisati ako nije problem zbog reklame, da bi i druge mame videle, a ako ne sme da se pisu nazivi i adrese radnji, poslacu ti u pp, ako te zanima.

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (16.10.2014 12:55:12)

posalji pp :)

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 10:16:29)

Zene, sta mislite o upotrebi biljnog mleka u pripremi musake? I koje bi valjalo, da li ovseno? Musaku ne volim, nikad ne pravim nego nesto dumam kad odvajaju za D u vrticu da mu prelivaju uz dodatak tog mleka koje bih ja donela... Posto smo u fazi nekog redogovaranja i imacu sastanak sa glavnim kuvarom pa cu i sama da iznesem neke predloge jer sam do sad otprilike skontala jelovnike. Hvala!

Edit. A ove chia semenke, poskupe su rekla bih, ako je sto grama oko 500 din, koliko ode na ovaj recept npr?

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 13:39:51)

Ja sam bas pravila sa ovsenim prosli put, ono , da probam i skroz je ista kao i sa kravljim. Mi jos samo da uvedemo celo jaje, pa cu biti mirnija.

U ovom receptu ide 1/3 soljice, a to ti je jedna supena kasika, a ja cenim oko 20ak gr.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 13:44:53)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Ja sam bas pravila sa ovsenim prosli put, ono , da probam i skroz je ista kao i sa kravljim. Mi jos samo da uvedemo celo jaje, pa cu biti mirnija.

E ziva bila! Je l pravis ovseno ono klasika 1 prema tri sa vodom, procedis i zacinis?

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 13:53:09)

Da se samocitiram iz druge teme [sm=smiley1.gif]
IZVORNA PORUKA: milicicak

Rosita, mi se davimo u musakama, ja ih zalivam samo jajetom, probala sam i sa kombinacijom jaje-ovseno mleko, moze, uopste nije lose. Musaku od karffiola zalivam besamelom od ovsenog mleka.
A sto se tice toga zasto u vrticima stavljaju mleko u sve, paaa mleko je jeftin izvor proteina i kalcijuma a vrtici po zakonu moraju da ispune 70% dnevnog unosaa hanljivih materija, lakse im je da mlekom popunjavaju broj, da takko kazem, nego da koriste druge namirnice bogate proteinima...

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 14:02:02)

Hvala, moracu za vikend da probam. Za D rucak su najproblematicnije te musake i recimo makaroni sa sirom, ja musake ne spremam (neka odbojnost od detinjstva), kao ni makarone jer ih D nece, a eto iduce nedelje imaju i jedno i drugo na meniju. Ja bih trebalo da pricam sa glavnim kuvarom i usvojimo neki univerzalni pristup tim situacijama. Kuvarica jedna mi je rekla da ce ona za D da izdvoji tipa karfiol, meso u maleni metalni sud i zalije jejetom i tako zapece, isto makarone sa jajetom. Posto sam ja duduk za musaku pa sam mislila da ne moze samo sa jejetom- znaci moze [sm=smiley36.gif], ja sam pocela da dumam o tom ovsenom da joj odnesem. Hvala vam!

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 14:10:15)

Joj, zeno, ja sve to radim odokativno! Ma moze i tako, a mozes i pirincano mleko sigurno da ubacis, ako nemas ovseno....

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 14:28:25)

Ma i ja uglavnom, pogotovo gde sam uhodana, nego ne ljubim tu musaku pa reko da vidim je l to ukusno sa ovsenim, da znam ako promasim temu da je do mene, a ne do mleka [sm=smiley36.gif].

Nego, danas je mm rodjendan, a ja u nekoj stisci sa vremenom, nasla sam ovo :

http://www.coolinarika.com/recept/najbrzi-najjeftinij-i-sasvim-lep-posni-kolac/?meta_refresh=1

Odlicno je ispalo, ja dodala jabuke, brusnicu, suvo grozdje, one ostatke od cedjenja badema, upola manje secera jer i suvo voce daje slast, premazala dzemom od jagode i cokoladom i bas je super. Eto ti bre mama kravo ( e znas sta, ja cu te zvati Milkice, je l moze :)?, umem i ja odokativno, heheh.

Posluzite se :)

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 14:51:53)

Slobodno me zovi, draga, kako hoces [sm=smiley36.gif]!

MM ti je sigurno dusa od coveka, jer je danas i mojoj mami rodjendan, a od nje nema bolje![sm=smiley27.gif]

Cestitam i vucem za usi! [sm=darilo.gif]

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 21:04:42)

Milkice! 😀😀😀
Umirem od smeha!
Hahahahah

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 21:15:28)

Hvala Milkice :)
Peace, pa da skratim ovo mama krava, bas je simpa :)

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 21:24:55)

Pa jest malo nakaradno kad joj se obracamo, jos bismo mogle biti banovane jer vredjamo drugu forumasicu i nazivam je "kravom" hahahah
Ja je skratila na MK. 😂

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.10.2014 23:32:51)

Milkice, jooj, Rosita super si se set_ila [sm=smiley36.gif] i srecan ti muzev rodjendan [sm=darilo.gif]

Elem, napravih cuvenu celofa tortu, preukusna je ali imam problem sa izgledom ne moze lepo da se premaze onim njeni crnim filom... kacim recept bez slike neki dan od ponedeljka, obecavam [sm=smiley36.gif]
mini buba je ouevljena cokoladnim filom, ai joj se torta u kompletu ne svidja, odnosno pljuje koru i cokoladne bananice [sm=hudicek1.gif]

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (18.10.2014 9:29:15)

Hvala, hvala [sm=smiley1.gif]

Nisam nikad jela tu tortu , bas napisi, ima na netu sigurno, al bolje taj tvoj recept [sm=smiley1.gif]

Sta mislite , ako napravim ono testo za puter kifle, da li mogu deo da sacuvam i da od njega pravim kifle za recimo dva, tri dana? A da budu iste? Ako da, kako da ga cuvam?

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.10.2014 10:06:41)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Sta mislite , ako napravim ono testo za puter kifle, da li mogu deo da sacuvam i da od njega pravim kifle za recimo dva, tri dana? A da budu iste? Ako da, kako da ga cuvam?

Sta mislite?

E, a musaka sa ovsenim done! Najnormalnije smo jeli [sm=bravo.gif]

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.10.2014 10:22:23)

Moozes da probas da stavis testo u frizider, samo ne znam da li ce biti onako mekane i divne. Ili ispeci i zamrzni :)

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.10.2014 21:33:41)

Najon torta by me :)
Kora
7 belanaca, 16 kašika šećera, 1 kašika limunovog soka
Fil
1 l lesnikovog mleka, 16 kašika šećera, 7 žumanaca, 1 puding sa ukusom vanile, 5 kašika brašna, 3 kašike gustina, 1 margarin, 10 krem bananica (moze i manje) 200 g čokolade.

Umutiti 7 belanaca da se napravi pena (minut-dva), dodati 16 kašika šećera i kašiku limunovog soka i mutiti dok ne nastane cvrst sneg. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil
1
Staviti 700ml lesnikovog mleka da provri sa 16 kašika šećera. U preostalih 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu. Ako koristite homemade lesnikovo mleko, dodajte malo vise secera i 2-3 kesice vanile. Ako kupujete, probajte pre nego sto dodate sav secer, meni je ono Alpro npr, preslatko.
2
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Kad se kašica ohladi sjediniti sa margarinom. Mene mrzelo da to radim pa sam u vruc fil dodala margarin iseckan na kockice i mesala dok se nije rastopio.
Smesu podeliti na dva dela.
3
Fil 1
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade. Opet, mrzelo me, pa sam odmah nakon podele fila na dva dela u deo predvidjen za cokolaadu stavila cokoladu polomljenu na komade i mesala dok se nije otopilo :) kad se ohladilo ponovo sam malo mutila mikserom pre filovanja
4
Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane. E, ovo sam sacekala da se ohladi i pre nego sto sam dodala cokoladne bananice sam mikserom malo izmutila fil.

Ide kora, crni fil, zuti fil i trebalo bi necim da se premaze, za to mozete da ostavite malo crnog fila. Ja sam se smorila sto je mini buba pljunula koricu i beli fil kad ih je probala pa je nisam premazivala, ostavila sam joj to sto je ostalo crnog fila da jede kasikom [sm=smiley36.gif] a i fil mi je bio malo gusci pa nisam ni sigurna i da bih uspela a da izgleda pristojno, zato je mozda bolje da radite onako kako pise u receptu [sm=smiley36.gif]
Uglavnom, ukus torte je odlican, lepa je i lagana (a to kazem ja koja ne priznaje tortu ako nije cokoladna) [sm=smiley36.gif]

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.10.2014 21:55:24)

Ja ne volim te zmickave, tj zelatinaste komadice po totrama.... Ali pade mi na pamet, posto si rekla da mozete da jedete Oreo keks, kako bi mogla da sameljes taj keks i da ga ubacis u drugi fil.... I eto jos cokoladnija torta!

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.10.2014 21:59:16)

Razmisljala sam o tome :)
u stvari, ovaj recept za cicvaru je odlican, moze unutra da se doda sto razlicitih kombinacija... i kod mog deteta definitivno ne prolazi bela korica :)

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (19.10.2014 23:42:09)

Draga, ni ja nikako ne volim te kore :(. A ostatak torte, mmmm :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>