RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 9:56:15)

IZVORNA PORUKA: Peace*

objašnjavajući da se ne isplati stavljati mleko u hleb jer bi hleb onda trebao biti mnogoooo skuplji.
.

Hahaha, e ovo je meni rekao jedan simpaticni pekar za puter kifle, kad sam pre negde htela da kupim sebi. Kao u fazonu koji crni puter, odakle, margarin posni ide u kiflu.

Nedavno u vrticu bilo mi je obelezeno da D sme da jede neku oblandu a onda su mi rekli da ne sme jer je mlecni margarin. Ja reko dobro, ali sve se pitam da l im se isplati. Posle se ipak ispostavilo da je obicni, posni, kad sam sela sa kuvaricom da prodjemo kroz jelovnik za narednu nedelju. Oni su videli bas to upozorenje mleko i soja u tragovima, ali sam im rekla da taj margarin sme, pa se otvorilo vise mogucnosti da tamo pojede kolac za uzinu.

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:04:37)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ali, da, ima soje.

da se ispravim: MOŽE da ima soje!

branki* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:13:15)

taj dambo flips i boza jede,jer reaguje na kikiriki.od kupovnih preradjevina ionako ne jede nista,osim frankfurt virsli iz maxija.starkovi stapici,jafa i ono sto sam vec pisala jede.bas sam resila da istrajemo.

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:14:50)

Proveri sastav frankfurt viršli, to su one plave?
Zbog nečega ih nisam davala Marku.
Ako imaš gde da kupiš ORSI viršle, one su bezbedne.

branki* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:17:31)

da,plave.imam ih u frizideru i procitala sam da pise da moze da sadrzi mleko,ver ih zato nisi davala marku.

little_one -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:19:09)

Obicno u tim grickalicama ima koliko hoces soje. A sto se tice hljeba, mi smo uzimali "najzdraviji" hljeb u ponudi, sve od cijelog zrna, ovo, ono brasno, hljeb savrsen, skuplji duplo od obicnog, preukusan, a onda jedan dan mm donese taj hljeb sa sastojcima na sebi i imam sta da vidim, pored sve te divote imaju i sojino brasno[sm=smiley13.gif] Otad hljeb iz moje rerne, a sad vec i iz pekaca [sm=bravo.gif]

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:23:53)

Verovatno, Branki.

L-O, tačno na taj način sam ja sinu uvela soju. Posle XY meseci jedenja istog hleba, ja pogledam sastav, kad boldovano "sojino brašno". Onda sam krenula sa posnim keksovima i svim ostalim glupostima koje sadrže soju. Ali mleka, u običnom belom hlebu, teško da ima.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:30:57)

Ja za D uzimam beli seceni hleb. Nisam najsrecnija zbog toga, al on mi je najpogodniji, lepo ga zvace i svez ujutro da mu namazem namaz za vrtic npr. Nemam mini pekaru a bas sam se jedno vreme bila nameracila da kupim, al iskocise neki veci troskovi i zasad nista. Mada ne znam da li bih mogla da redovno pravim domaci hleb, mozda ponekad.

little_one -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:36:54)

Meni je nutricioniskinja rekla da se cesto zna dodati mlijeko u prahu. A evo nesto sto sam nasla. Kao i soje, moze sadrzavati i mlijeko a ne mora.

Mleko ili čestice mleka, predstavlja uobičajeni sastojak hleba u SAD, u nedavnoj prošlosti. Nutritivna prednost mleka je dobro poznata. Ono je takođe veoma popularno među potrošačima, a pošto su SAD proizvodile velike viškove mleka, postalo je relativno jeftin sastojak. Danas se situacija drastično promenila, i mleko predstavlja skup sastojak. Stoga se danas retko koristi. Češće se koriste tzv. zamene za mleko, kao što su mešavine soje i surutke. Tost hleb, generalno, sadrži veće nivoe mleka u prahu, kako bi pojačao reakciju posmeđivanja, i dobijanje boje tokom prženja.

IZVOR

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:41:09)

Tost hleb ne kupujem.

little_one -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 10:45:12)

Ma htjedoh reci, da se moze naci u hljebu generalno. Cisto informativno. Npr ja nikad ne kupujem virsle ali znam da mogu sadrzavati mlijeko, ali bih upozorila na tu informaciju bez obzira sto se ne tice direktno mene i mojih potrosackih navika. Isto znam i za grickalice iako ni njih ne kupujem.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 11:35:52)

Ma da, tost ima 99 %, ali evo milicicak koristi alimpije tost, ja sam nekad uzimala premia, oni su bezbedni.

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (29.10.2014 11:52:21)

L_O, slažem se, slažem se. [sm=smiley20.gif]

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 14:04:04)

Domaće, zdravo čokoladno mleko, bez veštackih boja, zasladjivaca i konzervanasa

Sastojci:
- 3 supene kašike mlevenog rogača
- 1 šolja badema/lešnika
- 1 supena kašika agavinog sirupa (ili meda)
- 4 urme, ja stavljam one velike sveze
- Prstohvat vanilinog šecera (po zelji)
- 250 ml vode

Priprema:

Bademe/lešnike oprati i potopite bar 2 sata u vodi, a najbolje preko noci. Nakon toga sve sastojke stavite u blender i blendajte ih oko 1 minut. Izblendanu smesu, procedite kroz gazu/pelenu. Mleko može stajati 3 dana u frižideru.

Nama se dopada... i malim i velikim

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 18:28:04)

Da li je neko davao deci ove biskvite?

http://algrosso.com/sr/zdravaHrana/biotika/integraleBiskviti.html

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 20:16:31)

A da li je neka od vas pravila testo, u kome je umesto KM stavljala neko drugo mleko?

Ja nasla ovaj recept za slane kiflice ili sta su vec, pa bih da probam...

http://recepti-savjeti.com/padejske-kifle/

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 20:25:03)

Milkice, nisam kupovala biskvite iz prethodnog posta. U slana testa sam stavljala home made ovseno mleko a u slatka lesnikovo i kokosovo, moze da prodje :)

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 20:37:35)

Ja cu bas da probam, mada nisam too frendly sa mesenjem. Javljam, verovatno, vec ovog vikenda.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 21:15:06)

Au, odustala sam od citanja, deluje mi komplikovano i zahtevno, a pocinjem da radim i moram fast varijante da preferiram :). Biskvite sam ja davno jela, al pojma nemam kakvi bejahu.

mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 21:33:17)

Pazi, JA koja nisam nikakva kuvarica za ta testa i kvasac pravim kupus kifle i to ocas posla...pa ako ovde kaze da su kao kupus kiflice, mislim da nije komplikovano... ali kako god, javljam kave su ispale i kako ih je napraviti. Imam svezu mast, babinu...

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (30.10.2014 21:47:46)

Imam po malo fobiju od testa koja se razvlace i motaju i tako to... kako idu te kupus kifle? Bas ces nam javiti vredili upustati se u avanturu [sm=smiley1.gif]

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (31.10.2014 12:18:14)

Milkice, recept za kupus kiflice molim :)

ja ne volim da pravim testa jer to nije zdravo i goji [sm=jezicek.gif] rece ono koja pravi kolace svaki treci dan [sm=smiley36.gif]
u stvari ni meni nesto nisu isla ta obicna dizana testa bez jogurta i mleka al se sve praksom nauci... zato su mi one puter kiflice zakon uvek ispadnu dobro a promenis punjenje i budu drugacije pa se niko ne budi da je jednolicno [sm=smiley36.gif]

little_one -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (31.10.2014 12:22:17)

Nego, da se mi vratimo malo na jelovnike beba [sm=smiley36.gif]

Sta ste vi davale za veceru bebama, ono tipa zitarice al sa cim? Nekako mi voce ne ide tako kasno a mlijecno ne ide u obzir i tako to....sta ste radili....alernova? Ili izdojeno ili nesto trece?

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (31.10.2014 12:30:04)

Ja sam uvela Allernovu zbog zitarica nikako nisam uspevala da izdojim neke znacajnije kolicine mleka... do mislim 15-16 meseci je za veceru i dorucak jela palentu, pirinac ili nestle zitarice (obicne, sa kakaom i sa medom) sa Allernovom.
Mozes da probas sa tvojim izdojenim mlekom, u pravu si da je za veceru previse kasno da jede voce...
Mada mislim da Nestle zitarice mozes i sa vodom da napravis, ne znam zasto ja nikad nisam probala...

little_one -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (31.10.2014 12:41:27)

ma necu ja te instant da dajem al mi prazno da ih dajem same...imam jos vremena za veceru al sam u fazi odlucivanja sta i kako dalje

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>