Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (18.9.2014 14:55:24)
|
Iz Alergije na pkm: IZVORNA PORUKA: Peace* Mi ustvari jako dugo nismo imali doručak i večeru. Naime, to je bilo ad mleko (Allernova), pa zatim voćna kaša, slana kaša, pa palenta/griz. To je tih 5 obroka. A kad smo krenuli sa doručkom, meni je to hleb+nešto. Pravila sam paštetu, namaz od šargarepe, namaz od patlidžana, jeo je slanine i šunke domaće, kobasice domaće, domaći džem, ajvar. Znači, sve je bilo dmaće, gde ja znam šta je unutra. Kada smo prelomili i dali soju, kroz prvo neki hleb (već mesecima ga je jeo kad sam shvatila da sadrži sojino brašno), pa sam dala Plazmu posnu, onda sam počela sa Gala parizerom, pečenicom AD bačka, Carnex paštetama, Šakan viršlama... Dugo sam mu pravila palačinke samo od brašna i vode. U slane bih dodala slaninice i malo ajvara i tako pekla, a prazne bih mazala džemom. Kad smo napokon uveli jaja sa 3g ako ne i više, ne sećam se više, onda sam u palačinke dodala jaja, počela sa prženicama. Možeš praviti uštipke. Ako jede jaja, može kajgana i jaje na oko. (piše ti " i po" u uzrastu, pa ne znam šta je od svega navedenog prikladno). Pre sam iz Mađarske donosila Linco margarin, on se više ne može naći u Mađarskoj, ali ima Venus, nalazi se na pozitivnoj listi Mađarske države kao proizvod bez proteina kravljeg mleka. (BITNO: Ista su pakovanja onih koji su sa mlekom i bez mleka, kada okrenete kutiju boldovano piše 0% laktoze - to svi znate da pročitate bez obzira na mađarski [sm=smiley36.gif], a u nastavku piše da mogu da ga konzumiraju osobe sa alergijom na pkm - dopisivala sam se sa proizvođačem i sa tetom iz te "Liste pozitivnih proizvoda").
|
|
|
|