Anoniman -> RE: Stambeni kredit (18.7.2011 10:42:11)
|
Bubo, ja se solidno razumem u to, ali ne mogu trenutno da pogledam. Koliko vidim za dinarski ti kao osiguranje traze da uplacujes i zivotno osiguranje. Mrzim te fore. Grejs period znaci da pocinjes sa otplatom tek nakon tog perioda, ti dobijes pare, a rate npr pocinjes da placas za godinu dana. Ima razlike kod depozita i ucesca.... Vodi racuna da su oni svi mufluzi i da ce najverovatnije promeniti uslove ako im to bude odgovaralo, tako da ako mozes izbegni te grejs periode i otplacuj sto vise i u sto kracem roku. Sve na duzi rok te vise i kosta, jer placas vecu kamatu. Ja imam lizing, zaisata sam nasla neverovatno povoljan pre par godina, vezan za euribor. Kada je euribor porastao podigli su mi ratu (doduse za 1 eur) ali kada je pao, nisu je smanjili a trebali su. Sad se spremam da im podnesem zahtev da mi se to obracuna, pa ako me odbiju da se zalim NBS. Idu varijantom ako prodje prodje. Ako ti nije, sto se kaze za leba, izbegavaj kredit. Ne razumem ljude koji uzimaju kredite za letovanja i slicne stvari. A moj ti je savet, da stavis ninu u kolica i obidjes par banaka, nek ti daju ponudu i plan otplate sa svim dodatnim troskovima (obrada, ako traze osiguranje,....). Kada ih uporedis, videces gde su ti najpovoljniji uslovi
|
|
|
|