Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 14.8.2011 12:30:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam uspela neka jela iz detinjstva da "modifikujem" malo Pošto u našoj kući uvek ima starog hleba, morala sam smisliti način kako da ga pametno trošim, da ne bacam. I tako se rodila Pita popara Tačne mere nemam, sve pravim onako od oka, ali ovako ovo je suština: -naseckam stari hleb na kockice (za troje dovoljno pola vekne), narendam jednu tikvicu (a može i bez nje), pomešam sa sirom (mladim, podlivenim, feta-svejedno, količina po ukusu) i još dodam malo rendanog trapista ili kajmaka. Sve to lepo stavim u vatrostalnu, dobiješ gnjecavu masu (tikvica pusti sok),ako želite možete dodati i koju kašiku prezle, pa lepo sve zalijem sa 2 jajeta, pavlakom i jogurtom, narendam još trapista preko i zapečem! Mljac! A najbolje je što u obzir mogu doći brojne kombinacije-recimo dodati paradajz ili papriku, rendanu šargarepu, bareni spanać... Ko šta voli.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.8.2011 6:22:58
|
|
|
|
smeskicTB
|
nina, ne verujem..pa moja mama je na isti nacin u nasem detinjstvu resila problem starog hleba! samo sto nije stavljala tikvice, paradiz..nego su sastojci kao za pitu, gibanicu.. sta si sve probala da stavis?
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.8.2011 9:01:52
|
|
|
|
Anoniman
|
tikvicu najviše gotivimo, ali stavljala sam šta imam u frižideru-rendanu šargarepu, kuvani karfiol (pasirani), kuvani kukuruz, paradaj, papriku, sir sa spanaćem, ili malo praziluka ili mladog luka... Ma uglavnom sir+neko povrće+jaje i pavlaka To je ta dobitna kombinacija!
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 15.8.2011 9:05:46
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.8.2011 10:56:21
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
ja se secam kad odem kod bake na vikend i pitam jel ima sta slatko a ona kaze kako da nema,hleba vode i secera
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 15.8.2011 11:09:35
|
|
|
|
smeskicTB
|
IZVORNA PORUKA: n i n a tikvicu najviše gotivimo, ali stavljala sam šta imam u frižideru-rendanu šargarepu, kuvani karfiol (pasirani), kuvani kukuruz, paradaj, papriku, sir sa spanaćem, ili malo praziluka ili mladog luka... Ma uglavnom sir+neko povrće+jaje i pavlaka To je ta dobitna kombinacija! super, super! mmm, decica to bas vole! i moja braticina voli! hvalaa na idejama!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 17.10.2011 15:29:08
|
|
|
|
Olga75
|
ljudi moji , ja sam danas na pijaci nasla skorupacu jedva cekam veceruuu
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 17.10.2011 15:49:46
|
|
|
|
Olga75
|
i daaa , peceno kestenje , vracam se iz baletske skole , deda me ceka sa fisekom od pola litre i do njegovog zelenog fice kestenja vise nema
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 17.10.2011 15:52:40
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR ljudi moji , ja sam danas na pijaci nasla skorupacu jedva cekam veceruuu Šta ti je to?
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 17.10.2011 15:52:59
|
|
|
|
Snelle
|
Uh, kako ja volim pečeno kestenje, mogla bih kilo u cugu da pojedem, ali je užasno teško naći kvalitetan kesten poslednjih par godina
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 17.10.2011 15:55:21
|
|
|
|
Ana RR
|
Snele i ja isto
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 17.10.2011 15:55:28
|
|
|
|
pepeljuga
|
Mljac, kestenje...kad osetis onaj miris na ulici, znas da je jesen tu. Mrzim jesen ali kestenje volim
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 17.10.2011 15:56:10
|
|
|
|
Olga75
|
pa to je nesto mlecno , pokupi se skorup sa mleka i onda se to na tiganju mesa , przi sta li i posoli se , fino se maze , onako je sirasto karamelizirano , fiiino , masno na vruc beli hleb , idealno ali i kalorijska bomba , put u mozdani ili srcani inzult , sve u svemu Vojvodjanska kujna
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 21.2.2012 14:08:14
|
|
|
|
Olga75
|
joj , al je ova tema bila davno aktivna no , podizem je zasto ? zato jer sam kupola 5 litara domaceg kravljeg mleka direkt iz krave sa salasa i napravila kiselo mleko jeste sad hladno pa mu je trebalo mnogo vise vremena ali je pravo na detinjstvo me je podsetio momenat kad sam mleko " otpakivala " a moja zverica igra oko mene i cavrlja
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 11:03:33
|
|
|
|
Figaro88
|
Salcici moje babe,obozavala sam ih,popara-mislim da sam je zadnji put jela pre deset i vise godina,domaca jaja sa domacom slaninom i svezim paradaizom iz baste...
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 11:16:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Moje detinjstvo su obeležili: popara, kačamak, proja, nešto čijeg imena ne mogu da se set_im (ionako jebilo izmišljeno) a pravila mi baka tako što izmrvi sredinu od proje izgnjavi sa sirom i kajmakom i onda to uvalja u mini veknice, uštipci, domaće kiselo mleko, krompir čorba (drugde poznata kao krompir paprikaš), sataraš, pile i krompir pečeni u zemljanoj posudi, svadbarski kupus, palačinka omlet, salčići, vanilice, patišpanj, masno testo sa višnjama, šnenokle, jabučara, torta od jabuka, faširane šnicle... Ono što je ostalo neprežaljeno i neponovljivo je dedina bela kafa. Ne znam da li je do toga kako je on pravio, ili samo do činjenice da sam ga obožavala aon to pravio za mene, uglavnom, tata se trudio godinama, ja sam pokušavala hiljadama puta, ali od kako je deda umro ja ne popih više tako lepu belu kafu kao što je njegova bila!
< Poruku je uredio gae_gr -- 2.5.2012 11:18:44 >
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 11:30:17
|
|
|
|
Ognjenka
|
Bakino kiselo mleko (kiselilo se izmedju prozora), przena jaja sa sirom, domaci sok od maline koji nam je baka razredjivala u onim staklenim flasicama od kecapa (ko ima vise od 30 seca ih se, sigurno), domaca lisnata pogaca...
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 11:38:16
|
|
|
|
tijatija
|
Testo sa krompirom, tarana, lenja pita sa jabukom, koh od griza,zapeceno testo u rerni , gibanica ,perec slani ili kifla sa secerom, cvarci i pogacice sa cvarcima. Dosta stvari od ovog ovde nemozes naci ali zato kad podjem za Su pekara je moja
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 11:42:54
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR joj , al je ova tema bila davno aktivna no , podizem je zasto ? zato jer sam kupola 5 litara domaceg kravljeg mleka direkt iz krave sa salasa i napravila kiselo mleko jeste sad hladno pa mu je trebalo mnogo vise vremena ali je pravo na detinjstvo me je podsetio momenat kad sam mleko " otpakivala " a moja zverica igra oko mene i cavrlja olga daj recepAt za kiselo mleko . valjda ces procitati
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 11:47:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Ognjenka, dobro me podseti, domaći sokovi, džemovi i skatko od svakojakog voća. Kako kome voću dolazi sezona baka pravi slatko, džem i sok. Slatko sam najviše volela od belih trešanja i kajsija, sokove od kajsije i višnje a džem od kajsije.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 12:05:33
|
|
|
|
Ognjenka
|
Jao...Gae...slatko od belih tresanja! Gde me nadje! Nisam to jela odavno, od kad bake vise nema. I slatko od ljustenih sljiva koje su punjene orasima. A u toj tegli i po listic limuna, cisto da ne bude mnogo slatko. Mljac... Kakva cokolada i bakraci, to su pravi slatkisi!
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 12:14:09
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: Olga RR joj , al je ova tema bila davno aktivna no , podizem je zasto ? zato jer sam kupola 5 litara domaceg kravljeg mleka direkt iz krave sa salasa i napravila kiselo mleko jeste sad hladno pa mu je trebalo mnogo vise vremena ali je pravo na detinjstvo me je podsetio momenat kad sam mleko " otpakivala " a moja zverica igra oko mene i cavrlja olga daj recepAt za kiselo mleko . valjda ces procitati hocemo recept,hocemo recept
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 12:42:09
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Ognjenka Jao...Gae...slatko od belih tresanja! Gde me nadje! Nisam to jela odavno, od kad bake vise nema. I slatko od ljustenih sljiva koje su punjene orasima. A u toj tegli i po listic limuna, cisto da ne bude mnogo slatko. Mljac... Kakva cokolada i bakraci, to su pravi slatkisi! Dođi, imam slatko od belih trešanja i 'ladnu vodu!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 13:43:10
|
|
|
|
minavb
|
Pileci ajmokac
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 2.5.2012 13:44:22
|
|
|
|
Ognjenka
|
Eh da mogu, odmah bi doletela! No, drzim te za rec, samo-pozvacu se jednom ;)
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?