Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:11:11
|
|
|
|
Olga75
|
ima i sad Cunga Lunga ali je pakovanje od pet zvaka moje dete vazda jedno smota u korpu
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:11:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Jooj ,a je l' se seća neko ovoga ? To su mi uvek donosili kada su dolazili u goste .
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:16:21
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
ih Bubi ja ih i sada kupim po kad kad a jel se neko sjeća sladoleda "dupli" na dva štapića kao nekih florescentnih boja srasli jedan za drugi
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:16:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam kod moje bake jela nesto sto milim da se zove razljevaca ili tako nesto. Mislim da je to neka pogaca koja se prelije topla sa kiselim mlekom i belim lukom ili tako necim. Ako iko zna nek mi napise kako se to pravi, bas mi se to jede. A bakinu kucu je pravio deda sam, zemljani pod, ognjiste, gore vise sunke i slaninica a iz sporeta na drva ta razljevaca ili kacamak od pravog brasna koji se kuva nekoliko sati pa se na smenu redja sa rastopljenim mesanim belim mrsom, a na kraju se prelije sa malo domace svinjske masti koja je zacvrcala.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:18:21
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. a jel se neko sjeća sladoleda "dupli" na dva štapića kao nekih florescentnih boja srasli jedan za drugi Daaaa, zvali su se twix (nešto kao čokoladica) ili tvingi lingi ili tako nekako
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:19:21
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
a jel to Ledo-ov sladoled bio Alexx??? ma kakva čokoladica, isto neki zaleđeni jeftini sok veselih roze i zelenih boja
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:21:13
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:21:40
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. a jel to Ledo-ov sladoled bio Alexx??? ma kakva čokoladica, isto neki zaleđeni jeftini sok veselih roze i zelenih boja Ledo ili Sombolend? Više se i ne sećam. A mislila sam na naziv čokolade Twix, da je isti kao ovaj sladoled
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:25:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Babina kuća : A ovo se koristilo za sir , mleko ... : Sorry za off , bilo je jače od mene ... nedostaje mi ...
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:27:32
|
|
|
|
Olga75
|
Bubo i meni moja iz susednog kraja su nam ocevi pa je i kuca i oprema iz mlekare ista
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:27:45
|
|
|
|
zoća
|
a sladoled hladiša,rumenko,šarenko.Mada se uvek najradije sećam kada sam odlazila u selo sladoledžije koji se najavljuje sa zvonom da dolazi
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:28:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Bubo tako je bilo kod moje druge bake, ona je iz Sjenice. A pole sa sirom? Vi svi volite samo kupovne slatkise
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:30:04
|
|
|
|
Olga75
|
a sta kazete na nesto domace : smrznuti sok od visnje MMisu , moj tata je iz Tutina a to je na pljuc i takooo odoh ja u ot peeec Olga
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:30:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Mišuuuu , pa i ti imaš Sjeničke krvi ? Ove slike su sa sela u podnožju Prokletija , znači - Montenegro . U Sjenici mi je tata , a on pravi najbolju poparu na svetu .
< Poruku je uredio BubaMira -- 30.3.2011 14:32:04 >
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:33:14
|
|
|
|
Olga75
|
dobro ajmo sad nazad na jela iz naseg detinjstva
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:35:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa rekoh - popara , šta me odma pržiš I slatko od jagoda što je pravila moja komšinica , IZ SJENICE
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:37:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Sjenicki sir ali od bake i paprike u pavlaci od bake. A od druge bake koja je iz Like domaci prsut i bela slaninica od njene svinje kojoj je posebno kuvala i to bolje nego sebi i prala posudje pa smo sestra i ja znale da strbnemo malo krompira koji je baba kuvala svinji per nego sto ga ispasira
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 30.3.2011 14:39:29
|
|
|
|
maslachak
|
volem restovani krompir sa suvim paprikama sads bih ga jela,ali ne umem kao nana da napravim.. volela sam hleb sa krompirom iz crepulje,to smo na selu jeli ali crepulje nema u gradu..pih
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 31.3.2011 10:05:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam mislila da je taj sladoled sa dva stapica pravio frikom. . Jos uvek mh nedostaje.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 31.3.2011 10:06:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam mislila da je taj sladoled sa dva stapica pravio frikom. . Jos uvek mi nedostaje.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 25.5.2011 8:06:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Sanjala sam nocas moju babu koja nam je pravila rizi-bizi Sutra cu ga praviti sebi...
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 25.5.2011 8:12:13
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. a jel to Ledo-ov sladoled bio Alexx??? ma kakva čokoladica, isto neki zaleđeni jeftini sok veselih roze i zelenih boja Ledo ili Sombolend? Više se i ne sećam. A mislila sam na naziv čokolade Twix, da je isti kao ovaj sladoled Frikomov tvini, imao je cokoladu preko onog leda. Ja ga obozavala.
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 25.5.2011 8:38:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis pa smo sestra i ja znale da strbnemo malo krompira koji je baba kuvala svinji per nego sto ga ispasira
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 25.5.2011 10:29:09
|
|
|
|
jance
|
meni se jede slatka pavlaka koju smo kupovali na pijaci na varijantu: odneses teglu pa ti oni napune, platis samo pavlaku. kupovali smo od jedne bakice (jedine koja je prodavala mlecne proizvode tada na pijaci) i bila je odlicna. to su mi stavili u malu soljicu za kafu pa sam ja u to umakala svez hleb i to mi je bio ceo dorucak jede mi se rejtes sa krompirom ko sto ga je pravila bakina komsinica, i uvek kad je pravila sa krompirom bi me pozvala pa mi dala krajeve i pije mi se sveze pomuzeno kravlje mleko...
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 25.5.2011 12:37:11
|
|
|
|
Shishica
|
Ajoj Jance... podseti me... Kod babe i dede uvek je bilo sveze pomuzenog mleka..prelepog.. pavlake skupljene..bas te kao sto ti kazes..za umakanje.. Babine piroske, peceni krompir i curka ili domace pecene kobasice..ciji me miris budio.. Bajkini pekmezi od dgunja..sladoled od oraha.. Nicega vise nema.. au rasplakala sam se majku mu.... Kako tako sve ode brzo...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.