minavb -> RE: Refluks (GER) (3.12.2011 7:50:35)
|
SVe sam to prosla , bas kao da sam ja ovo pisala. Ludela sam od sve te muke oko hrane, a jos vise od ljudi koji pojma nemaju sta je i kako je to sto moje dete ima. Uh! Vec ti rekoh da moras da budes strpljiva. Tesko ide i sa kasama, ali ce biti bolje. Ja sam pocela sa uvodjenjem u cetvrtom mesecu, a tek sa punih 6 je poceo da jede 80-100g i to guta bez vode i dude. Onda je opet usledilo gadno mucenje i povracanje, u osmom mesecu je bilo najgore ali se posle sve polako sredjivalo. Kazes mislida da nikad nece svojom voljom jesti. I nece. Evo Vanja ima 18 meseci i nikad nije trazio da jede. Jede na satnicu koju sam ja isprogramirala, a ne zato sto je gladan i trazi da jede. Mogao bi ceo dan na par grisina da zivi, nista ga ne zanima. Skoro se prvi put desilo da je izvadio dud iz usta i scepao flasicu sa mlekom, nikad do tad se to nije desilo, i nikad posle toga. Flasicu ja moram da drzim da bi pio, on nece, i psiholok kaze da je sve to posledica ezofagitisa koji ga je mucio. Prosto, hrana je za njega znacila bol i sad ce mu mnogo vremena trebati da to prevazidje. Sta da ti kazem drugo osim da ignorises ljude oko sebe, da stisnes zube i trpis. Izgleda da tako mora, nema drugog resenja, a kad god te uhvati zuta minuta, ti pisi meni. Evo par trikova za lakse hranjenje: -u pocetku sam mu kasu davala tako sto dud(lazu, varalicu) umocim u kasu i tutnem mu u sta, pa on to posisa. Kasnije sam mu davala kasiku kase, pa odmah zatim gurnem dudu u usta da posrce zalogaj. Usplevalo je -mozes isto tako , posle svakog zalogaja da joj das kasiku vode. Takodje, samo tako je pio vodu jedno vreme, na flasicu je poceo tek sa 8 meseci da pije vodu. Znaci zalojaj kase, i onda odmah kasicicom vode spiras to, mora da proguta. _obroke daj uvek u isto vreme i pravi razmak od po 3 sata -daj joj kasu za koju mislis da joj se svidja. Vanja je voleo smrdljivi Hipp brokoli, i to sam mu davala cesto -pirincane kase sa mlekom sam retko davala,od njih je samo jos vise povracao. popara i palenta su dobro prolazile ako se jos necega setim pisacu, a ti pitaj sta god ti padne na pamet.
|
|
|
|