cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 20:25:55)
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Tek sad vidim da nam se tema opet aktivirala. cimburd,verovatno si citala ali da ti napisem ukratko sta se kod nas desavalo. Moja Jelena je od rodjenja povracala,nije to bilo bas u mlazu ali je bilo cesto,uglavnom posle svakog obroka. Nema sta nismo radili,savete ces vec naci u ovoj temi,sad ima deset meseci i tek pre nekih mesec dana povracanje je skroz prestalo. Ono sto mogu jos da dodam,da ne bi pravila iste greske kao ja,nemoj na silu da guras detetu mleko jer bice jos gore.Znaci neka jede cesto a po malo,lupam na dva sata po 70 ml. Jeste da ce takve bebe manje napredovati,lose spavati,ali kad krenete sa cvrstom hranom bice mnoogo bolje,videces. Tako se i hranimo trenutno po obroku oko 60-80 kako kad ali kad je budna ne silim je jer place, cekam perijode sna jer tada znam da je i kiselina manje muci. Koje ste vi mleko koristili na pcetku posel prestanka sa majcinim, a pre prelaska na cvrstu hranu? Moja malecka mnogo manje bljucka od kad smo na AR formuli uglavnom kad joj se vraca ta kiselina ne bljucne vec vidim kako prosto zvacka i pocinje da bude razdrazljiva. Ali zato obavezno povrati u mlazu samo sad taj mlaz teze izlazi od kako smo na toj adaptiranoj formuli. Jos pored tog povracanja jadnoj se zacementirala stolica, a u bolnici su joj ulenjili creva cestim merenjem temperature u guzi. :( Znaci kad se predje na cvrscu hranu bude lakse i nanje povracanja? Sa cim prvo se krece i sa koliko meseci ste krenuli?
|
|
|
|