RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Verus -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 12:10:36)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] ja videla da si ti "odsutna" pa bar da napisem nesto sto se secam, dok zenica ceka na vas iskusne mame[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Bas mi bude zao kad se tako pate, ali bitno je da vidi koliko je vas to prevazislo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
IZVORNA PORUKA: minavb

SVe cu da joj napisem, ma i zakazacu joj ako treba. Verus , srce si sto svracas u ovu temu.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 12:13:25)

Nismo snimali kiselinu 24h, mada moze i to da se radi. Vanji je radjen RTG zeludca i jednjaka da bi se refluks potvrdio, a Nexium mu je Perisic prepisao cim sam pomenula izvijanje glave kad mu se nudi mleko. Ne znam zasto je bebi dat contoloc, postoji tano propisana terapija za gastroezofagealni refluks i mislim da je najbolje da odete kod Perisica.
Pronaj Novalac AR ako vec nisi. Mozda on nece da izaziva zatvor a sredi i povracanje.
Kad su nase bebe u pitanju, zaboravi na preporuke proizvodjaca o unosu mleka. Koliko unese, super, vaznije je da ne povraca jer se ne iritira jednjak. Takodje, jedan od nacina da se deci sa GERom pomogne je hraniti ih cesce sa manjim kolicinama. Ako je vec hranis na dva sata, ne insistiraj na punoj kolicini. Ja sam uvek Vanju hranila na 3 sata, ipak AD mleku treba malo vise vremena da se svari.

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 12:18:45)

IZVORNA PORUKA: Irence
Spavao je u krevecu a ispod duseka smo mu ubacili cebe da bude izdignut taj deo ispod glave.
Da, ja sam pod dusek stavila knjige, i to CISCO CCNA, znace Alexx sta je to.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

*Alexx* -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 12:22:02)

Spavao je u krevecu a ispod duseka smo mu ubacili cebe da bude izdignut taj deo ispod glave.
Da, ja sam pod dusek stavila knjige, i to CISCO CCNA, znace Alexx sta je to.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tačno sam znala kad treba svratiti u temu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ženske moje drage, meni je jako drago kad vidim da je refluks prevaziđen kod većih beba, i mnogo mi je žao kad vidim kako se mame i bebe pate. Bitno je znati da će proći. I hvala vama koji pomažete!

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 12:47:56)

Grozan je ovaj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] refluks. Ja ne znam kako bih ostala normalna u svemu tome da mi nije bilo jos jedne mame sa istom mukom. 

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 18:25:26)

Zanima me da li je vanja povracao posle svakog obroka, svaki dan ili ponekad? Moja devojcica povraca par puta u toku dana ne posle svakog obroka i jos uvek uspevam da joj naguram do 700ml dnevno uz jako cesta hranjenja. Da li si dizala Vanju da podriguje u toku hranjenja tj. prekidala ga ili si cekal da sve pojede pa onda? Koliko ti je napredovao nedeljno ili mesecno vec kako ste pratili? Ja ne znam da li mogu do tirsove tako lako jer smo iz NS pa ne verujem da mogu da dpobijem uput u dz odmah za Beograd, mislim da je duza procedura kad se dolazi iz Vojvodine ili drugog grada za to sam i pitala da li Perisic radi privatno.
Mene bukvalno nekad bude strah sopstvenoig deteta zbog tog povracanja posto je to AR mleko jako gusto pa dok je ne okrenem skroz da visi ne moze da izbaci mlaz i pocne da krklja u sebi i da kasnje kao da se davi. :( A samo mi je u glavi da joj ne ode u pluca. Kad povraca krene joj i kroz nosic pa muku mucimo i sa ciscenjem nosica.
Da li je neko imao zatvor od bebica i kako su to resavale posto Confort nam ne odgovara posto je redji od AR i odmah ga povrati?!
Taj nexijum za koji je to uzrast, sta pise u uputstvu za koriscenje, posto sam ja dobila neki controlloc koji je za decu preko 12 godina?
Kako ste ti i Vanja sada? Da li vam je bilo lakse kad ste presli na kasice pored mleka i kad ste poceli sa cvrscom hranom?

Pozdrav

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 18:31:04)

To je super probacu to sigurno ali ne znam da li smem sad posto nemamo jos ni mesec ipo dana?!

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 18:35:35)

Kad je Vanj abio 2 meseca kad ste se tek suocili sa problemom koje je mleko koristio, to AD i koje firme?

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 18:42:11)

Kolege informaticari :) Nije valjda toliko debela knjiga da pravi ugao od 45 stepeni? :D

ivaj -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 19:10:53)

Tek sad vidim da nam se tema opet aktivirala.

cimburd,verovatno si citala ali da ti napisem ukratko sta se kod nas desavalo.
Moja Jelena je od rodjenja povracala,nije to bilo bas u mlazu ali je bilo cesto,uglavnom posle svakog obroka.
Nema sta nismo radili,savete ces vec naci u ovoj temi,sad ima deset meseci i tek pre nekih mesec dana povracanje je skroz prestalo.

Ono sto mogu jos da dodam,da ne bi pravila iste greske kao ja,nemoj na silu da guras detetu mleko jer bice jos gore.Znaci neka jede cesto a po malo,lupam na dva sata po 70 ml.
Jeste da ce takve bebe manje napredovati,lose spavati,ali kad krenete sa cvrstom hranom bice mnoogo bolje,videces.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 20:25:55)

IZVORNA PORUKA: ivaj

Tek sad vidim da nam se tema opet aktivirala.

cimburd,verovatno si citala ali da ti napisem ukratko sta se kod nas desavalo.
Moja Jelena je od rodjenja povracala,nije to bilo bas u mlazu ali je bilo cesto,uglavnom posle svakog obroka.
Nema sta nismo radili,savete ces vec naci u ovoj temi,sad ima deset meseci i tek pre nekih mesec dana povracanje je skroz prestalo.

Ono sto mogu jos da dodam,da ne bi pravila iste greske kao ja,nemoj na silu da guras detetu mleko jer bice jos gore.Znaci neka jede cesto a po malo,lupam na dva sata po 70 ml.
Jeste da ce takve bebe manje napredovati,lose spavati,ali kad krenete sa cvrstom hranom bice mnoogo bolje,videces.

Tako se i hranimo trenutno po obroku oko 60-80 kako kad ali kad je budna ne silim je jer place, cekam perijode sna jer tada znam da je i kiselina manje muci.
Koje ste vi mleko koristili na pcetku posel prestanka sa majcinim, a pre prelaska na cvrstu hranu? Moja malecka mnogo manje bljucka od kad smo na AR formuli uglavnom kad joj se vraca ta kiselina ne bljucne vec vidim kako prosto zvacka i pocinje da bude razdrazljiva. Ali zato obavezno povrati u mlazu samo sad taj mlaz teze izlazi od kako smo na toj adaptiranoj formuli. Jos pored tog povracanja jadnoj se zacementirala stolica, a u bolnici su joj ulenjili creva cestim merenjem temperature u guzi. :(
Znaci kad se predje na cvrscu hranu bude lakse i nanje povracanja? Sa cim prvo se krece i sa koliko meseci ste krenuli?

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 20:29:52)

Htela sam jos da vas pitam da li ste insistirali na jos nekoj tecnosti i kojoj sem mleka kad ste davali adaptiranu formulu posto ja ne dajem trenutno nista, samo mleko jer se plasim da ne povrati, a pretpostavljm da bi trebala jos nesto da pije posto je ovo beton mleko?!

Irence -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 21:14:05)

Cimburd,pirinac mozes slobodno da dajes.Meni je Aleksandar bio i mladji kada smo poceli sa tom ishranom.Nisam ja to na svoju ruku,to su nam rekli na institutu.Kasice je poceo da jede vec sa 3-3,5 meseca bas zbog toga.Ne brini nista!Moj sin je sada veliki decko-predskolac[sm=smiley27.gif] i nista mu ne fali.Zdravo i izuzetno aktivno dete[sm=bravo.gif]

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 21:41:34)

Cimburd,pirinac mozes slobodno da dajes.Meni je Aleksandar bio i mladji kada smo poceli sa tom ishranom.Nisam ja to na svoju ruku,to su nam rekli na institutu.Kasice je poceo da jede vec sa 3-3,5 meseca bas zbog toga.Ne brini nista!Moj sin je sada veliki decko-predskolac[sm=smiley27.gif] i nista mu ne fali.Zdravo i izuzetno aktivno dete[sm=bravo.gif]

Irenice,
ne secas se kaoliko cega si stavljala u pripremi? Nisam shvatila da li vodu stavljas samo sa mlekom tu u kojoj si kuvala pirinac ili i pirinac izmiksas? I koji pirinac beli ili integralni ili je to mozda nesto specijalno sto se kupuje u apoteci? Probala bi sve samo da sme da jede i da nema vise zatvor. Nadam se da nece to povracati bas posle svakog obroka posto AR joj se ipak zadrzi neki obrok u stomacicu. Koje AD mleko ste koristili?.

Irence -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 21:46:58)

Sipas u serpu vodu i pirinac.To sve skuvas i izmiksas.Sipas u flasicu taj izmiksani pirinac kolicinu recimo 90ml i mislim da sam ja stavljala ako na tu kolicinu idu 3 merice dohrane stavljala 2.Nemoj da skuvas pirinac gust kao za sutlijas nego redje.Beli pirinac sam koristila a dohranu Humanu.Ako hoces mozemo i da se cujemo PP

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 21:53:13)

Cimburd, evo i mene da ti odgovorim.
Vanja nije povracao posle svakog obroka. Najvise je povracao prepodne i skoro svakog dana. Ponekad i vise puta na dan.
Tokom obroka ga nisam dizala da podrigne jer je mleko pio samo u snu. Ako bih ga prekinula da ga podignem, probudio bi se i vise ne bi hteo da pije. Popio bi mleko u snu, pustila bih ga malo da dremne pa bih ga onda budila i nosila 30ak minuta da podrigne.
Vanja je manje napredovao , rodjen je sa 3150g a s godinu dana je imao 8700g. U proseku je mesecno dobijao 300g od kako je refluks poceo da ga muci.
Ne secam se sta tacno pise na Nexiumu, ali lekove bilo koje vrste mozete koristiti samo u dogovoru sa lekarom.
Cvrstu hranu smo rano poceli da uvodimo, ali je islo dosta tesko. Mnogo je vremena trebalo da prihvati i to posto je razvio tesku averziju prema hrani.
Sada bolje jede, ali kad krenu da mu nicu zubi, i kad je prehladjen, povraca. I dalje jede pasirano posto mu teze ide gutanje gnjecene hrane.
Pio je Aptamil obican, vec sam ti to napisala, zato sto je mleko pio u snu i AR mleko nije uspevao da izvuce iz flasice.

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 21:54:54)

E da, kod Perisica u Tirsovu mozes i bez uputa. Onda se placa oko 3000 dinara.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 21:56:18)

Sipas u serpu vodu i pirinac.To sve skuvas i izmiksas.Sipas u flasicu taj izmiksani pirinac kolicinu recimo 90ml i mislim da sam ja stavljala ako na tu kolicinu idu 3 merice dohrane stavljala 2.Nemoj da skuvas pirinac gust kao za sutlijas nego redje.Beli pirinac sam koristila a dohranu Humanu.Ako hoces mozemo i da se cujemo PP

Moze, ja bi i najvise volela da sad imam vase telefone da mogu da vas zovem i smaram. :) posalji mi tvoj telefon i jos mama koja je raspolozena da je pozovem telefon na moj mail cimburd(at)yahoo.com ( (at) ti je @ tako pisem zbog spamova)

Irence -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 22:00:23)

Poslala!

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 22:10:30)

Cimburd, evo i mene da ti odgovorim.
Vanja nije povracao posle svakog obroka. Najvise je povracao prepodne i skoro svakog dana. Ponekad i vise puta na dan.
Tokom obroka ga nisam dizala da podrigne jer je mleko pio samo u snu. Ako bih ga prekinula da ga podignem, probudio bi se i vise ne bi hteo da pije. Popio bi mleko u snu, pustila bih ga malo da dremne pa bih ga onda budila i nosila 30ak minuta da podrigne.
Vanja je manje napredovao , rodjen je sa 3150g a s godinu dana je imao 8700g. U proseku je mesecno dobijao 300g od kako je refluks poceo da ga muci.
Ne secam se sta tacno pise na Nexiumu, ali lekove bilo koje vrste mozete koristiti samo u dogovoru sa lekarom.
Cvrstu hranu smo rano poceli da uvodimo, ali je islo dosta tesko. Mnogo je vremena trebalo da prihvati i to posto je razvio tesku averziju prema hrani.
Sada bolje jede, ali kad krenu da mu nicu zubi, i kad je prehladjen, povraca. I dalje jede pasirano posto mu teze ide gutanje gnjecene hrane.
Pio je Aptamil obican, vec sam ti to napisala, zato sto je mleko pio u snu i AR mleko nije uspevao da izvuce iz flasice.

Vanja se ponasa isto kao i moja devojcica samo sto kod nje nema pravila oko doba dana za povracanje, nekad i kad prodje skoro sat vremena i podrigne i stavimo je da spava ona krene da izbacuje iz sebe. Jedino sta sam primetila da u toku dana ne moze da spava jer je muci kiselina i mnogo je razdrazljivija. Pronaci cu broj Tirsove i probati onda da se zakzem i vidim kad i kako Perisic radi da odemo da popricamo sa njim. Sutra idemo ovde kod nas na pregled kod Gastroenterologa pa cemo cuti sta on kaze nadm se da je bar mlo strucan i ima iskustva sa GER-om.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 22:12:29)

Poslala!

Hvala,
cujemo se sutra posto sad nije bas vise prikladno vreme za zvanje samo napisite kad bi Vam odgovaralo.

Irence -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 22:16:16)

Kad god hoces,slobodno[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 22:16:43)

IZVORNA PORUKA: cimburd

Pronaci cu broj Tirsove i probati onda da se zakzem i vidim kad i kako Perisic radi da odemo da popricamo sa njim. Sutra idemo ovde kod nas na pregled kod Gastroenterologa pa cemo cuti sta on kaze nadm se da je bar mlo strucan i ima iskustva sa GER-om.

Imam ja broj, javi kad ti bude trebao. Nadam se da ce vam i vasi lekari pomoci, mada koleginica moje sestre nije imala srece sa novosadskim gastroenterolozima.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 22:20:14)

IZVORNA PORUKA: cimburd

Pronaci cu broj Tirsove i probati onda da se zakzem i vidim kad i kako Perisic radi da odemo da popricamo sa njim. Sutra idemo ovde kod nas na pregled kod Gastroenterologa pa cemo cuti sta on kaze nadm se da je bar mlo strucan i ima iskustva sa GER-om.

Imam ja broj, javi kad ti bude trebao. Nadam se da ce vam i vasi lekari pomoci, mada koleginica moje sestre nije imala srece sa novosadskim gastroenterolozima.

Posalji ti meni odmah broj pa cu ja sutra zvati bolnicu da vidim kad bi mogla doci posto je sad jos uvek period godisnjih odmora. Hval unapred i ako ti nije problem da mi na mail koji sam vec napisala posaljes tvoj broj telefona posto bi volela da se cujemo ako ti to ne predsstavlja problem.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 22:22:41)

Kad god hoces,slobodno[sm=smiley1.gif]

Hvala, cujemo se. Znas i sama koliko znaci kad neko moze da ti pomogne i ponekad te utesi. Ti si nam svima uteha jer tvoje dete je sad super.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>