minavb -> RE: Refluks (GER) (6.9.2011 12:00:17)
|
Idemo redom. Vanja je poceo da povraca i potpuno odbija mleko sa puna dva meseca izvota. Pio je obican aptamil posto je hranjen u snu, a tako nije mogao da izvuce AR mleko koje je previse gusto. Po ceo dan sam ga drzala u rukama, ili je bio polozen na baby gym ispod kog dam stavljala jastuke tako da je uvek bio skoro uspravljen. Kasnije je dosta vremena provodio u dubku. Nisam nasla carsave sa dzepom, ali to moze snajderka da ti sasije. Ima u bebologu nesto slino tome, neka lezaljka uzdignuta, alije mnogo skupa, mislim oko 120 evra. Sasij dzepove kod snajderke. Vanja je jeo jako malo, jedva 500ml dnevno (nikad, pa ni sada, nije popio vise od 150ml mleka po obroku), mnogo je zabacivao glavi i vristao kad sam pokusava da ga hranim budnog. Tako smo dosli do hranjenja u snu, i na taj nacin je hranjen skoro do 8. meseca zivota. Cajeve je pio u poceku, kasnij eni njih nije hteo. Aptamil AR daje zatvor u vecini slucajeva, ali je ipak vaznije da dete manje povraca. Nekim mamama je pomagao aptamil comfort, ali izgleda da to kod vas ne bi upalilo. Prvi put smo dobili Nexium sa 4 meseca, ali tada nije uspela terapija jer bi lek obavezno povratio. Drugi put je Nexium uveden sa 8 meseci i onda smo se preporodili i on i ja. Do Perisica nije tesko doci. Uzmes uput u dz, zakazes u Tirsovoj pregled (naci cu ti br telefona, samo da vidim gde mi je) i odes na pregled. Apsolutno nema potrebe da idete privatno.
|
|
|
|