minavb -> RE: Refluks (GER) (19.10.2011 7:41:51)
|
Opet idemo redom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - vodu sam davala od početka, ali pošto je on vremenom odbijao bilo šta da pije, nisam se mnogo trudila da mu je uvaljujem, mleko mi je bilo važnije
- od hrane sam u početku izbegavala jabuku, bananu, slatke kaše,karfiol, kupus, a kasnije sam dosta odložila uvođenje luka, paprike, pasulja, dinstane hrane, masnih sireva...
- Nexium sam izbacila jer je Vanji bilo bolje, i jer je Perišić na kontroli sa 12 meseci rekao da ga koristimo još mesec dana za svaki slučaj
- Vanja je mleko pio samo u snu, a čvrstu hranu je jeo budan naravno. mleko je prestao da pije u snu sa 9 meseci, a čvrstu hranu sam uvela sa punih 4. uvođenje čvrste hrane je išlo teško jer ni to nije hteo da guta. dva meseca mi je trebalo da ga nateram da obrok lepo guta i da pojede makar 100g
- koristila sam Milupa pirinčane pahuljice bez mleka, ali sam brzo od njih odustala i presla na povrće. Sa 6 meseci sam ih ponovo ubacila u jelovnik kao doručak, i pravila ih sa voćnim sokom pošto mlečne nije hteo a i od njih je povraćao. Sada mu ne smetaju ali ih ne voli
- od povrća je prvo jeo krompir, pa šargarepu, tikvicu, bundevu i baš dugo samo to. Kasnije sam dodala brokoli, spanac meso...
- ja sam u početku kašu od povrća davala između obroka-pio je mleko u 10h, pa malo povrća u 12h pa opet mleko u 14h. kasnije sam napravila razmak od 3 sata to računala kao obrok, ali tek kad je uspeo da pojede 100g kaše. Čim je to uspeo, počela sam i doručak od žitarica da uvodim pošto je najviše povračao prepodne.
- u početku nije puno povraćao, jednom u dva dana, onda svaki dan pa i par puta dnevno. DUgo je povraćao jednom dnevno svako prepodne a popodne oko 6 je najviše plakao i štucao. U 8 mesecu se stanje opet pogoršalo i povraćao je svaki dan po više puta čak i kaše. Tad je dobio Nexium i posle nekog vremena se sve smirilo. Od tad je povraćao u proseku 4 puta mesečno, uglavnom mleko uveče, a evo od avgusta ni jednom, samo je jednom malo bljucnuo jer se zagrcnuo sa nečim.
Nadam se da sam ti pomogla malo.
|
|
|
|