|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta spakovati za more?
31.7.2014 14:43:46   
Peace*
NEĆE SE ODLEDITI! user posted image

Ja sam nosila zamrzivač, imala sam 9 malih patrona i 1 veliki.

Nosila sam 3 ručka za 8-oro i 5 ručkova samo za decu (4-oro dece). + margarin, paštete, viršle, salame, kobaje, šunke, slanine, kečap, paradajz sok... Ma ne veruješ šta je sve bilo unutra. user posted image Ah, da i torteline. user posted image

Do Grčke smo putovali u cugu, krenuli smo u 3h ujutru, imali zadržavanja na napl.rampama u Makedoniji, i na Sitoniji je bio sudar pa je bila kolona, tako da smo stigli oko 14h. Sve je bilo i dalje zamrznuto od hrane, a patroni su pustili malo, ali su bili hladni. Pri tom još taj frižider ni nije onaj na upaljač, nego je stajao u prtljažniku.

U povratku: spakovala sam frižider tašnu u 11h (sad više nije bilo zamrznute hrane, vraćala sam suhomesnato što je ostalo), ceo dan je frižider stajao u kolima, mi bili na plaži, pa produžili u Makedoniju, stigli smo tamo oko 21.30, patroni su i dalje bili poluzamrznuti.

< Poruku je uredio Peace* -- 31.7.2014 14:44:18 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 626
31.7.2014 14:48:49   
Peace*
ponesi tako da tamo dokuvaš krompir, testo ili pirinač.
Jako su zahvalni ručkovi tipa: paprikaš, grašak paprikaš, preliv za bolonjeze, smesa za pilaf, ćufte u par sosu, ćufte u sosu od mirođije, sarmice u zelju, punjene paprike, pasulj... Sve je skroz ok ukusa kad odmrzneš, a lako se "doradi".

Tasha

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 627
31.7.2014 16:01:57   
milicicak
Spremila sam punjene paprike, punjene tikvice, 2 porcije pileceg paprikasa (polugotove, samo da se doda voda i testenina), musaku od patlidzana
I sta su ti oni silni sosevi za cufte? :) recept u jelovniku molim :)
Hvala puno :)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 628
1.8.2014 8:15:12   
Peace*
user posted image

Ja ti nisam neka kuvarica, ja pravim samo suve ćufte u rerni, ovo spremaju mama i sveki.

Pitaj Torbicu, Olgu, ma bilo koga iz Vojvodine. sigurno će ti pojasniti.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 629
1.8.2014 8:18:44   
Misha i Ljisha
hahah evo ja se javljam iz Vojvodineuser posted image . Sos od mirodjije i taj par sos (ako je to sos koji ja mislim da jeste mi ga tako ne zovemo ovde u kraju) se prave sa mlekom tako da mislim milicicak da Vi to ne mozete da ruckate. Jedino eto ako probas kuci da napravis te sosove sa onim biljnim mlekom sto pravite pa da vidis kakav je ukus. To su beli sosovi. Preporucila bih ko voli slatko slane varijante sos od visanja ili sos od parajzda radje uz cufte nego ovi beli

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 630
1.8.2014 8:20:19   
milicicak
Hocu, hvala :) znam da su to vasi vovjvodjanski specijaliteti, taj od mirodjije bih bas probala...
A sto se teme sta spakovati za more tice, jutros me mm pita: M jesi li spakovala mikser?
Ja: ?
MM: Pa da pravis palacinke za mini bubu.
I tako ja na spisak dodajem i mikser :)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 631
1.8.2014 8:22:59   
Misha i Ljisha
pa ne moras mikser uzmi samo onu zicu za mucenje malo duze traje ali radi posao. user posted image Sos od mirodjije je fenomenalan mm ga obozava, naravno zbog njega imam sveze mirodjije u dvoristu. A moja D lepse rucka meso cim ima nekog sosa. Tako da mi sosove bas cesto pravimo

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 632
1.8.2014 8:23:54   
jovicaa
sta spakovati za more? - SVE user posted image mislim kad imas decu..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 633
1.8.2014 8:25:16   
Misha i Ljisha
ja mislim da je ovde jedino Torbica adekvatna da daje savete sta spakovati za more, ona je decu svu spakovala u jedan kufer pa vi sad gledajte. user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 634
1.8.2014 8:30:04   
Peace*
Zašto bi pobogu tu išlo mleko??? Mislim, i moje dete je alergično na mleko.

Brate mili, skuvaš ćufte u paradajzu, posle dodaš malo brašna da se sos malko stegne.

A mirođija... kašika brašna, malo mirođije, soli, šećera, ulja, praviš kao zapršku, kada se onako lepo zamuti i počne da se steže, dosipaš vode koliko god da popije, i tako dok ne postane sos.

Tasha

Direktna veza do poruke: 635
1.8.2014 8:38:04   
Olga75
nije tema ali sos od mirodjije : uzmes malo ulja i na tome dobro zagrenjes brasno , ne sme da izgori i porumeni , dodas vode da ga razredis na bustinu pudinga , posolis , stavis malo secera i seckanu mirodjiju , mozes i kap - dve sirceta i to je to

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 636
1.8.2014 8:40:00   
Peace*
Pa da, samo ja pičnem sve odjednom. user posted image Jedino valjda šećer i so dodam posle. (ja dodam mrvu šećera)

Tasha

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 637
1.8.2014 8:43:57   
milicicak
Zene, divne ste, hvala za recept, moracu da probam :)
Ja sam zaista mislila da je taj sos od mirodjije komplikovan za pravljenje :)
hvala jos jednom

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 638
1.8.2014 8:48:00   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Peace*

Pa da, samo ja pičnem sve odjednom. user posted image Jedino valjda šećer i so dodam posle. (ja dodam mrvu šećera)

pa to je to user posted image
nego vratimo sa iz kuJnen na more
sta poneti ?
matori kaze : dosta su nam kupaci i krema za suncanje , muska pamet user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 639
1.8.2014 8:52:27   
Misha i Ljisha
hihi izvinjavam se sada ja za off ali moja baba je u sve bele sosove dodavala mleko pa eto i ja. Nisam nikad pravila sos od mirodjije bez mleka iskrenouser posted image . Inace ja ne stavljam sirce vec limun (eto to ne radim kao moja baba ahhaha)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 640
1.8.2014 13:10:22   
Azra_
MM svaki put kada krenemo na neko putovanje popuje kako nisam bila u pravu što nisam dala da kupimo karavan. Ljudi moji mi smo prepuni! Auto je zaista veliki, ogroman gepek, ali ne znam kako bismo spakovali još jednog člana. Nosim sve što mi treba kod kuće, samo uvek imam rezervu jer ne mogu negde da perem, sušim i peglam. Obuća mi je ubedljivo najkomplikovanija. patike za mene, dete i mm, pa za mene i mm japanke, onda neke papuče za po hotelu-apartmanu i za nas i za dete,za dete još sandale sa otvorenim prstima, sandale sa zatvorenim prstima...ma idi begaj što bi rekao her Žika. Ove godine ću redukovati.

Inače, nikad ne pravim spiskove. Toliko puta se pakujemo da znam napamet. Naređam sve po krevetima, i jedno po jedno....

< Poruku je uredio Azra_ -- 1.8.2014 13:11:44 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

Direktna veza do poruke: 641
1.8.2014 13:19:37   
Peace*
user posted image Šta će ti tolika obuća?

MM obuje patike i spakuje japanke.

Ja obujem CROCS, a spakujem paletankice.

Deci spakujem CROCS, obuju patike.

I na kraju smo svi stalno bosi. user posted image Naravno, zavisi od smeštaja, ne možeš po hotelu hodati bos (mi hodamo u CROCS), po sobi smo bosi, na plaži bosi, na ulici uglavnom opet CROCS. user posted image

Tasha

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 642
1.8.2014 13:29:37   
milicicak
Hihihi, Azra, meni mm svaki put kad krenemo na put kaze: Vidis, a toliko si se bunila sto smo kupili karavan user posted image
Dva ogromna kofera, kesetina sa gedzetima za plazu + ista tolika za igracke, kutija sa kuhinjom, frizider torba, frizider, dva lap topa (jedan za posao jedan za mini bubu)...
Samo mi cipele nisu problem, ja putujem u baletankama i spakujem sebi japanke i sandale. Za mini bubu CROCS i sandale, a mm putuje u patikama japanke kupi na plazi svake godine (on japanke i papuce ne smatra obucom i ne nosi ih nikad osim na plazi)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 643
1.8.2014 13:33:11   
Peace*
Ja uvek imam:
- kofer
- frižider tašnu
- neseser tašnu
- tašnu sa suvom hranom
- tašnu za plažu
- kesu sa kanticama i sl
- i uvek imam još jednu tašnu u koju trpam u poslednjem času što sam zaboravila. user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 644
1.8.2014 13:34:38   
lesica
Moje pakovanje - sve sam nas strpala u jednu torbu. I plus jedna manja ( veličina ručnog avionskog prtljaga) za kozmetiku, apoteku i kuhinjske i toaletne potrepštine. Uz to ručni friz koji je bio pod L nogama, tako da je sjajno spavala u kolima, i jedna rashladna torba za usputno piće.

Od garderobe:

meni: tri šortsa, nekih 5-6 majica, veš, spavaćica, tri haljine, jedan džemper i jedne pantalone, japanke, i još jedne sandale, tri kupaća kostima
mm: dvoje bermuda, tri šortsa, 5-6 majica, veš, čarape, duks, pantalone, japanke.
Lenka : 5-6 šortsića, 10 ak majica, tri haljine, veš, kroksice i baletanke, trenerka, dvoje helanki, 2 majice dugih rukava. 4 kupaćih gaća
I nekih 10 peškira.

Kuhinja: lonče za L, dve njene činijice, dve njene čaše, dva moja omiljena noža, kafa, malo šećera, začin C, čokolino za L, kesa palente ( ne pitajte), sunđer ( zato što sam imala kod kuće), krpa.
Kozmetika: ono što inače koristimo plus kreme za sunčanje, šaljićev melem, i fen za kosu, kutija praška za veš, tek da provučem majice kroz vodu.
Apoteka: eferalgan, brufen tablete, oktanisept, jod, hidrogen, asepsol, probiotik, rehidran

I posebna kesa sa svim L zezalicama za plažu plus par njenih igračkica, flomasteri, sveska, tri bojanke.

Ručni frižider: 8 ručkova, zapravo 4 pa podeljena na 2, nešto sitno suhomesnato (pečenice i kulen) u vakum pakovanju koliko za doručak, ABC krem sir,
Rashladna torba: voda, sokovi, a na kraju su i grickalice i slatkiši za L bili tu.

Uglavnom, sve je stalo u gepek, sem ova dva frižidera, koja smo ciljano ostavili u kolima.

I naravno, fotoaparat, lap top. user posted image

< Poruku je uredio lesica RR -- 1.8.2014 13:36:27 >

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 645
1.8.2014 13:43:19   
lesica
I da vam kažem nešto, pola garderobe ( sem veša) nismo ni obukli. I ja tako svake godine sve više i više redukujem stvari. Na kraju ćemo stvarno ići u kupaćim gaćama a kremu za sunčanje pod mišku i to je to user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 646
1.8.2014 13:48:48   
Misha i Ljisha
Lesice u pravu si za odecu. Natovarimo se bezveze a nista zivo se ne nosi. Ja sam u srednjoj skoli otisla mesec dana na more a ponela sam sve stvari u rancu. I to skolskom rancuuser posted image . Sto bi rekla moja drugarica Heather ja bas volem da putujem light. Al sa D kad smo isli na Kopaonik nema sta nisam ponela

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 647
1.8.2014 13:49:14   
milicicak
Hihihi, ja sam ranije govorila mm samo da spakujemo novcanik i kupaci, nista nam vise ne treba user posted image

Alii, sad ne moze tako user posted image
Da dodam na spisak : neseser torba (kozmetika i apoteka), torba za plazu (spakovana), Tarina torba, pakovanje pelena, moja torba (dokumenti, Aerius i Mapez), adapter za WC solju
A ja sam ove godine bas puno T garderobe spakovala, odlucili smo da iskoristimo more za skidanje pelene, pa cemo videti kako cemo proci user posted image

A da, pola kofera mi zauzima mleko za T, grickalice, i ostala nekvarljiva hrana.

< Poruku je uredio milicicak -- 1.8.2014 13:51:18 >

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 648
1.8.2014 13:58:09   
lesica
I da, samo još ovo - vrlo sam pogrešila što sam nam ponela po 2 peškira, obzirom da su nam posteljina i peškiri menjani svakog trećeg dana. Bukvalno mi je tih 6 peškira bio dodatni višak, zato raspitajte se lepo ( mada sam i ja to uradila ali sam neverni Toma) Ok za plažu, ali ovo dodatno... čista glupost.

Direktna veza do poruke: 649
1.8.2014 14:00:03   
Peace*

IZVORNA PORUKA: lesica RR

I da vam kažem nešto, pola garderobe ( sem veša) nismo ni obukli. I ja tako svake godine sve više i više redukujem stvari. Na kraju ćemo stvarno ići u kupaćim gaćama a kremu za sunčanje pod mišku i to je to user posted image

Tačno.
Ja svake godine nosim sve manje, i, i dalje vraćam čisto.

Realno, L i M su sad za 11 dana uprljali po 3 majce kratkih rukava (i to samo jer su po jednu pokvasili na pedalini, inače bi bilo 2), po 1 šorc, po 1 majcu bez rukava, i po 2-je gaća. I da, pižamu.
Ja sam uprljala 1 košulju koju sam nosila na plažu (kad se zaslani, ja je provučem kroz česmušu user posted image ), 1 majcu, 1 šorc i jednu haljinu. I pižamu.
MM nemam pojma šta je uprljao. user posted image Propratila sam dva šorca i dve majce. user posted image

Ali, mi smo bili u apartmanima, te nema restorana u hotelu gde kao treba da izgledaš pristojno. Mi smo iz pižame u kupaći, pa opet u pižamu. Deca su popodne, po najjačem suncu bila u šorcu i majci.

Tasha

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here