Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta spakovati za more? 12.6.2014 15:34:49
|
|
|
|
Anoniman
|
sirup (paracetamol), toplomer, kremu za ujede, kremu protiv ujeda, hanzaplast, naravno kreme za suncanje. za decu ionako ne moze nesto vise, eventualno mozda nesto za opekotine, ali koje su sanse. uostalom, postoje i apoteke u turistickim mestima.
|
|
|
|
RE: Šta spakovati za more? 12.6.2014 16:21:01
|
|
|
|
Torbica
|
Pored ovog sto je Ksena napisala ja nosim inhalator (Berodual, Bisolvon, Efedrin, Pantenol), Tantum Verde sprej za grlo, Broncamil sirup za kasalj. Uvek se dvoumim oko inhalatora, ali ipak smo tamo tri nedelje, zabasurim ga u gepek i ne vadim. ne mogu da ga ne ponesem.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 8:35:02
|
|
|
|
Peace*
|
Ovo je moja apoteka: antibiotici Brufen, Efferalgan Aerius linex i bioGaia Olynth Gentokulin za rehidrataciju Octanisept Synopen Pantenol Elcom u galsani Elocom Fenistil i HiperHama Melop Za sunčanje after sun Mustela za tuširanje autan narukvice za komarce štapići za uši četkice i pasta češalj vlažne maramice papirne maramice toplomer manikir pressing Symbicort hanzaplast baby haller sa flixo refreash contact tobradex
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 9:06:52
|
|
|
|
Torbica
|
Peace kraljiceeeee! Sa ovog tvog spiska ja nosim jos Aerius i naravno antiseptike - hidrogen, bornu kiselinu, jod 10%, sterilne komprese....
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 9:14:16
|
|
|
|
Peace*
|
Ja imam Spisak za more i Spisak za zimovanje. Kompletno sve napisano, od garderobe, preko apoteke, do hrane. U dva Sheet-a u Excelu. Ne mogu pred svaki put da razmišljam.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 9:19:45
|
|
|
|
Torbica
|
Pametno. Ja napamet
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 9:41:53
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Pored ovog sto je Ksena napisala ja nosim inhalator (Berodual, Bisolvon, Efedrin, Pantenol), Tantum Verde sprej za grlo, Broncamil sirup za kasalj. Uvek se dvoumim oko inhalatora, ali ipak smo tamo tri nedelje, zabasurim ga u gepek i ne vadim. ne mogu da ga ne ponesem. I ja sam se prosle godine dvoumila da li da ga ponesem, dobro pa jesam jer nam je trebao
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 10:55:44
|
|
|
|
Didy
|
Jao, Tašo, vrti mi se u glavi od tvog spiska. Vidi se da si dete lekara. Ja ne nosim toliku apoteku. Ponesem za prvu ruku. Što kaže Ksena, imaš i tamo apoteku, pa možeš kupiti ako nešto zatreba.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 10:58:52
|
|
|
|
Peace*
|
Najviše na svetu mrzim da se objašnjavam sa grčkim apotekarim. Nit oni mene razumeju, nit ja njih.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 11:16:51
|
|
|
|
Didy
|
Ma, znam. Ja nosim ono što i kod kuće koristimo - brufen i paracetamol, toplomer, smectu i probiotik, rehidrant, fluimucil, sprej za nos, hanzaplast, octanisept i mm tablete za glavu jer ima često glavobolje. I spakujem šumeći C vitamin za mm i mene ako nas baš nešto sahvata i to je to. To je ono što mi je i kućna apoteka, pa samo prepakujem u neseser za put. Još na to dodam kreme za sunčanje i melop i chicco kremu protiv komaraca i mislim da to bude to.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 11:39:08
|
|
|
|
Anoniman
|
lele, kakvi spiskovi! priznajem za neke stvari ne znam ni sta su
|
|
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 11:41:59
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: ksena lele, kakvi spiskovi! priznajem za neke stvari ne znam ni sta su Ni ja.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 13.6.2014 19:24:17
|
|
|
|
jovicaa
|
jooj ovo i mene ceka, sutra se vracam u surovu realnost.. sad sam u sigurnoj kuci kod mame u vrscu, oporavljam se od operacije umnjaka.. joj ko ce pakovati, trebace mi 10 dana da nas spakujem pored klinaca....
|
|
RE: Šta spakovati za more? 17.6.2014 7:36:10
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha posto moja D rano leze sigurno ne bih nosila nista za setnju uvece. Kad da se setamo???? No dobro to je moje dete. I ja volim svoje peskire da imam, za dete obavezno nasi peskiri Kolica i u šetnju Ja ne pravim nikakav spisak, pakujem se dan pred polazak. U kući od lijekova imam paracetamol(ako mu nije istekao rok), kreme za sunčanje takođe imamo.. Peškire ne nosim osim za plažu, ako ću biti toliko nepovjerljiva onda neću leći ni u njiov krevet, njihovu posteljinu, niti ću jesti iz njihovog posuđa. Nama je dovoljan jedan veliki kofer za nas dvoje i jedan manji za sina.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 17.6.2014 7:51:57
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Najviše na svetu mrzim da se objašnjavam sa grčkim apotekarim. Nit oni mene razumeju, nit ja njih. Samo jednom mi je zatrebao lek na moru, doduše nisam imala dete tada, ali našla sam lek i za sporazumevanje sa grcima Paracetamol je generičko ime (valjda) i kada sam otišla u apoteku, to sam tražila - to sam i dobila
|
|
RE: Šta spakovati za more? 17.6.2014 7:59:15
|
|
|
|
Anoniman
|
paraketamoli je paracetamol na grckom elem, ko se sad sprema, nek ponese i neki kisobran, od juce je zahladilo.
|
|
|
|
RE: Šta spakovati za more? 17.6.2014 13:55:02
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Lu IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha posto moja D rano leze sigurno ne bih nosila nista za setnju uvece. Kad da se setamo???? No dobro to je moje dete. I ja volim svoje peskire da imam, za dete obavezno nasi peskiri Kolica i u šetnju Ja ne pravim nikakav spisak, pakujem se dan pred polazak. U kući od lijekova imam paracetamol(ako mu nije istekao rok), kreme za sunčanje takođe imamo.. Peškire ne nosim osim za plažu, ako ću biti toliko nepovjerljiva onda neću leći ni u njiov krevet, njihovu posteljinu, niti ću jesti iz njihovog posuđa. Nama je dovoljan jedan veliki kofer za nas dvoje i jedan manji za sina. Meni je K redovno spavala u kolicima, svako vece na moru. Kad stignemo u stan, samo je prebacim u krevetac
|
|
|
|
RE: Šta spakovati za more? 17.6.2014 16:29:05
|
|
|
|
Didy
|
Moji nisu hteli da spavaju uveče u šetnji u kolicima, a rano su bivali umorni i nervozni, pa smo mi praktikovali da ostajemo na plaži duže, do 19-20h, dođemo u apartman, na brzinu ih okupamo, damo im večeru i najkasnije u 21h oni su komirani. Onda mm i ja pijemo vince na terasi i kuliramo. Meni je to još bolji odmor nego da se guram kolicima kroz masu.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 17.6.2014 18:03:07
|
|
|
|
anci kv
|
bolje pitanje da je šta ne nositi na more pošto je kraći spisak Na moru dunda se budila ranije,oko 7,nadojim je,popijemo kafu i oko 9 pravac plaža do nekih pola 11,doručkuje pa spavanje, pa užina i brčkanje u bazenu,ručak pa opet spavanje,pa plaža oko 16h, tamo užina i večera, pa oko 19h u sobu,kupanje,mala šetnja pa spavanje najkasnije do 21h. Nije htela da spava u kolicima uveče,morala u krevetac. A meni je spas bio da odem i banjam se dok dva puta drema popodne,jer je mm ostajao sa njom A nosili smo pokretni krevetac/ogradicu,kolica,bazen a od lekova eferalgan,probiotik i revitamix i hvala bogu ništa koristili nismo
|
|
RE: Šta spakovati za more? 18.6.2014 14:19:42
|
|
|
|
Jeca.V
|
IZVORNA PORUKA: ksena paraketamoli je paracetamol na grckom elem, ko se sad sprema, nek ponese i neki kisobran, od juce je zahladilo. A sta kazu,kad ce da otopli
|
|
|
|
RE: Šta spakovati za more? 31.7.2014 13:06:13
|
|
|
|
milicicak
|
Mi krecemo na more sutra (ako nam majstor popravi kola) Apoteka, kuhinja i garderoba su spakovane... Ali razmisljam da za mini bubu ponesem tri-cetri zamrznuta rucka, stvarno ne bih da kuvam svaki dan, pa smo nabavili frizider koji se prikljucuje na upaljac u autu. Napunicu taj frizider onim patronama za zaledjivanje, imam 6 srednjih i 2 velike. Da li neko ima iskustva sa tim? U smislu hoce li mi se hrana otopiti za 10-ak sati voznje?
|
|
|
|
RE: Šta spakovati za more? 31.7.2014 13:10:25
|
|
|
|
Olga75
|
Milicicak po ovom vremenu ne verujem a i ako putujete nocu manje su sanse sta ja znam , ja nisam nosila nista sto se lako kvari kad smo isli tamo nocu u Bosni je prilicno hladno i cim smo stigli klopa je isla u frizider al to su sve uglavnom bile kobaje , sunke i tvrdi sirevi a tom treba dugo da se pokvari hocu da kazem bila mi je dosta obicna frizider torba sa onim patronama ( moja je stara preko 30 godina sad vec raritet
|
|
RE: Šta spakovati za more? 31.7.2014 13:13:00
|
|
|
|
lesica
|
Milicicak, ako je meni bez da krene da se odleđuje bilo šta, u frižideru koji se ne kači na upaljač, sve preživelo do Grčke, ne vidim razlog što bi se odledilo. I daaa, ja bih definitivno ponela sve spremljeno, zaleđeno samo da ne kuvam na odmoru.
|
|
RE: Šta spakovati za more? 31.7.2014 13:14:52
|
|
|
|
milicicak
|
Hihi, Olga, ja u toj torbi nosim samo vodu, medeno srce i cokoladu :) da mi nije mini bube ovako alergicne kakva jeste ne bih od hrane nista ni ponela :( Ja bih ponela komplet zamrznut rucak (punjenu papriku, paprikas, musaku) pa to odledjivala kad tamo ne kuvam... Hvala Lesice :)
< Poruku je uredio milicicak -- 31.7.2014 13:15:32 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?