minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (26.9.2012 8:31:07)
|
IZVORNA PORUKA: Yula Minna, pa tvoje dete je veliko i vec prica! [sm=smiley1.gif] Nisam citala sve predjasnje postove, samo sam se nadovezala na nekoliko poslednjih. Zaista ne znam kako to ide kod tako velike bebe, ali mora da postoji nacin. Jesi li ga uzimala u narucje i ljuljala, voli li to? Pevala mu pemsice koje voli, saputala nesto da ga uspavas, da oseti sigurnost? Koristi li lazu? Svakako mu treba skrenuti paznju sa mleka na nesto drugo. Mozda kada si slobodna ( ako radis ) nekoliko dana, resis da to regulises i odvojis nekoliko noci da budu neprospavane, ali ga odviknes od nocnog mleka? Mozda bi npr. mogla da ga uzmes i ako nastavi da place pustis mu omiljene crtace i zajedno gledate dok ne zaspi, mislim da mu to nece kasnije preci u naviku, a da ce ubrzo zaboraviti na mlekce. Nisam bila dugo na rr pa tek sad vidim. Sve sam pokusavala, bukvalno se baca i vristi. Ako mu ponudim vodu, baca flasicu. Koristio je dudu ranije, ali ni to nije pomagalo, odvikli smo se od nje bas lako iako sam mislila da ce i to biti problem, ali je to kao sto kazu proslo posle par dana kukanja. Ja sam se nadala bice tako i za mleko, ali je bilo vec nekoliko bezuspesnih pokusaja. Radim, pa mi je onda bas tesko da ga celu noc slusam kako kuka, mislim pokusavala sam pa nije islo, dugo je trajalo i onda nisam mogla vise da izdrzim. Sad cekam da opet skupim snagu da to pocnemo. Ne mogu toliko dana da uzmem slobodno koliko on moze da place da bi se odviknuo, a sad na odmoru mi nije bilo do toga. Jedino nisam pokusavala to sa crtacima, ali ne znam ni ima li crtaca preko noci na tv-u, a u sobi u kojoj spavamo nemam dvd ni komp. A ipak se plasim da ne bi zaboravio na mleko, a onda se budio i zbog mleka i zbog crtaca. Uskoro cu probati opet, pa cu ideti kako ide, ili ce jos malo porasti pa cu mu objasniti i valjda ce razumeti.
|
|
|
|