Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 10:34:37
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jaao kako me juce iznervrala drugarica jednom bapskom gluposti... kaze obavezno operi kosu pre porodjaja poisle ne valja kaze njena sestra nije prala kosu 40 dana jaaaaaaaaaaaaoooooooooooooo luposti majkoo moja!!!! Ona nije isto par dana ..kao ne valja , a ni sudove nije prala uvek joj je neko dosao da joj opere da ne poverujeees !!!!!!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 10:41:55
|
|
|
|
nakins
|
Ju ju ju, pa zamisli da ne operes kosu 40 dana! Pa ja bi poludela od same sebe. Ja kad sam dosla kuci nisam prala kosu mozda tri dana ali samo zato jer nisam mogla da se sagnem od epiziotomije da isperem kosu.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 10:44:34
|
|
|
|
lanajelena
|
nemam sad vremena da citam mozda je vec neko napisao ovu glupost...mojoj rodjaci je prvih mesec dana beba bila malo vise dlakava a neka baba joj je rekla da je to zato sto je sutirala macke ...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 10:47:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: nakins Ju ju ju, pa zamisli da ne operes kosu 40 dana! Pa ja bi poludela od same sebe. Ja kad sam dosla kuci nisam prala kosu mozda tri dana ali samo zato jer nisam mogla da se sagnem od epiziotomije da isperem kosu. Mene je ovo jako iznenadilo zato sto je dosle od mladje osobe a ne od neke babe... znaci zgranula sam se zamisli to kao ne smes da kvasis ruke mesec dana
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 12:28:11
|
|
|
|
paki
|
A ima i ovo:opran ves bebe mora da se skine sa zice pre zalaska sunca...nesme napolju da ostane preko noci.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 12:40:29
|
|
|
|
Anoniman
|
40 dana da se ne pere kosa? Pa znate li vi na šta moja kosa liči nakon 7 dana?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 12:49:47
|
|
|
|
gagins
|
Ne znam da li je ovo neko vec napisao,kazu bebi ne valja seci nokte prvih mesec dana nego mama treba da ih gricka sa zubima!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 12:53:44
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 12:57:10
|
|
|
|
Rivana
|
IZVORNA PORUKA: gagins Ne znam da li je ovo neko vec napisao,kazu bebi ne valja seci nokte prvih mesec dana nego mama treba da ih gricka sa zubima!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 12:59:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: paki A ima i ovo:opran ves bebe mora da se skine sa zice pre zalaska sunca...nesme napolju da ostane preko noci. ovo je staro pagansko verovanje ...stari sloveni...i sve to je imalo pozadinu....mene ta tematika jako interesuje...verovanja naroda su divna stvar...kako su ljudi objasnjavali pojave...naravno da ne treba verovati u to ali je prosto divno citati..pogotovu sa pozadinom i kompletnom pricom...etnos je divan!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 13:03:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: paki A ima i ovo:opran ves bebe mora da se skine sa zice pre zalaska sunca...nesme napolju da ostane preko noci. ovo je staro pagansko verovanje ...stari sloveni...i sve to je imalo pozadinu....mene ta tematika jako interesuje...verovanja naroda su divna stvar...kako su ljudi objasnjavali pojave...naravno da ne treba verovati u to ali je prosto divno citati..pogotovu sa pozadinom i kompletnom pricom...etnos je divan! Jel znaš da nam kažeš pozadinu nekih verovanja?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 13:09:34
|
|
|
|
Tara
|
IZVORNA PORUKA: gagins Ne znam da li je ovo neko vec napisao,kazu bebi ne valja seci nokte prvih mesec dana nego mama treba da ih gricka sa zubima! [
< Poruku je uredio Tara -- 29.3.2010 13:10:07 >
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 13:21:53
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Jaao kako me juce iznervrala drugarica jednom bapskom gluposti... kaze obavezno operi kosu pre porodjaja poisle ne valja kaze njena sestra nije prala kosu 40 dana jaaaaaaaaaaaaoooooooooooooo luposti majkoo moja!!!! Ona nije isto par dana ..kao ne valja , a ni sudove nije prala uvek joj je neko dosao da joj opere da ne poverujeees !!!!!! Ja sam kosu oprala 5- ti dan posle porodjaja,jos sam bila u porodilistu.Oprala bih je i koji dan ranije ali mm uvek zaboravi da mi donese sampon,pa san na kraju uzela od cimerke(njegova sestra od strica). A kakve su vrucine bile mogu samo da zamislim na sta bi mi licila kosa posle 40 dana ne pranja.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 13:26:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: sneza24 IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Jaao kako me juce iznervrala drugarica jednom bapskom gluposti... kaze obavezno operi kosu pre porodjaja poisle ne valja kaze njena sestra nije prala kosu 40 dana jaaaaaaaaaaaaoooooooooooooo luposti majkoo moja!!!! Ona nije isto par dana ..kao ne valja , a ni sudove nije prala uvek joj je neko dosao da joj opere da ne poverujeees !!!!!! Ja sam kosu oprala 5- ti dan posle porodjaja,jos sam bila u porodilistu.Oprala bih je i koji dan ranije ali mm uvek zaboravi da mi donese sampon,pa san na kraju uzela od cimerke(njegova sestra od strica). A kakve su vrucine bile mogu samo da zamislim na sta bi mi licila kosa posle 40 dana ne pranja. Ma nezamislivo.... ja nemogu 5 dana da ne operem a zamilsi nasta bi licila posle 40 Stvarno preteruju s glupostima...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 13:39:00
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ma ja sam u porodilištu oprala gelom za tuširanje, drugi dan Kao nova sam bila posle toga!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 15:24:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: paki A ima i ovo:opran ves bebe mora da se skine sa zice pre zalaska sunca...nesme napolju da ostane preko noci. ovo je staro pagansko verovanje ...stari sloveni...i sve to je imalo pozadinu....mene ta tematika jako interesuje...verovanja naroda su divna stvar...kako su ljudi objasnjavali pojave...naravno da ne treba verovati u to ali je prosto divno citati..pogotovu sa pozadinom i kompletnom pricom...etnos je divan! Jel znaš da nam kažeš pozadinu nekih verovanja? znam za neka: na primer smatra se da ne treba noc da padne a ves da bude napolju jer sudjenice (koje odredjuju sudbinu deteta nocu lete nebom i ako vide zaboravljen ves napolju odredice losu sudbinu deteta... nokti...pretpostavljam da ima veze sa tim sto su sve madjije i lose karme prenosene preko kose i noktiju pa ne valja bacati bebine nokte da neko moze da ih nadje nego da ih mama pogricka...pretpostavljam na osnovu onoga sto sam citala... ono kad kazemo: PUJ PUJ i "pljujemo" bebu je zato sto se UROCI PLASE VODE: pljuvanje! ono kad kucamo u drvo kad pohvalimo bebu i uopste je da ne cuje djavo: na primer kazemo: "jao sto je lepa beba" i onda kucamo u drvo da napravimo buku da ne bi urok cuo da smo rekli da je beba lepa;...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 17:49:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI znam za neka: na primer smatra se da ne treba noc da padne a ves da bude napolju jer sudjenice (koje odredjuju sudbinu deteta nocu lete nebom i ako vide zaboravljen ves napolju odredice losu sudbinu deteta... nokti...pretpostavljam da ima veze sa tim sto su sve madjije i lose karme prenosene preko kose i noktiju pa ne valja bacati bebine nokte da neko moze da ih nadje nego da ih mama pogricka...pretpostavljam na osnovu onoga sto sam citala... ono kad kazemo: PUJ PUJ i "pljujemo" bebu je zato sto se UROCI PLASE VODE: pljuvanje! ono kad kucamo u drvo kad pohvalimo bebu i uopste je da ne cuje djavo: na primer kazemo: "jao sto je lepa beba" i onda kucamo u drvo da napravimo buku da ne bi urok cuo da smo rekli da je beba lepa;... Vidiš... sve mi je ok sem za nokte... mislim smisleno mi je zašto, samo ne kapiram: treba još i da ih progutam? Pa ni svoje ne progutam kad ih odgizem.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 21:53:48
|
|
|
|
eni26
|
ne znam da li je istina da se ne valja farbati u trudnoci?misljenja su podeljena ,bas me zanima da li je to neko radio i ima li nekih posledica?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 23:23:40
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pisali smo o tome ali to nije bapska prica.... jer to je stvar kako bih rekla medicine! Da koza upija te hemijske supstance pa preko glave dodje do bebe tj stomaka...zato se ne preporucuje cesto farbanje u trudnoci a pogotovo prva tri meseca!!! I da svi se farbamo
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 29.3.2010 23:40:49
|
|
|
|
eni26
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pisali smo o tome ali to nije bapska prica.... jer to je stvar kako bih rekla medicine! Da koza upija te hemijske supstance pa preko glave dodje do bebe tj stomaka...zato se ne preporucuje cesto farbanje u trudnoci a pogotovo prva tri meseca!!! I da svi se farbamo ma aj cu se ofarbati kad dodje vreme,necu od temena
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 30.3.2010 8:24:21
|
|
|
|
micketta
|
mene je juce jedna devojka na ulici lepo prepala... prisla i pita da li sme da me ustine i pocupa jer, navodno, postoji verovanje da zenska osoba, koja ugleda trudnicu, tako treba da postupi plus da zamisli zelju i onda ce joj se ta zelja sigurno ostvariti. a mm crko od smeha i kaze 'ma, ona je to tebe pomesala sa odzacarom'
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 30.3.2010 8:26:21
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: micketta mene je juce jedna devojka na ulici lepo prepala... prisla i pita da li sme da me ustine i pocupa jer, navodno, postoji verovanje da zenska osoba, koja ugleda trudnicu, tako treba da postupi plus da zamisli zelju i onda ce joj se ta zelja sigurno ostvariti. a mm crko od smeha i kaze 'ma, ona je to tebe pomesala sa odzacarom' Ma počupala bih ja nju...!!! Kako ljudi svašta sebi dozvoljavaju...
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 30.3.2010 8:29:36
|
|
|
|
minavb
|
Secam se da smo , kad smo bili klinci, stipali jedne druge kad vidimo trudnicu. Prvi put cujem da treba trudnica da se stipa! Znaci zato mi se ni jedna zelja nije ispunila!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 30.3.2010 10:12:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: minavb Secam se da smo , kad smo bili klinci, stipali jedne druge kad vidimo trudnicu. Prvi put cujem da treba trudnica da se stipa! Znaci zato mi se ni jedna zelja nije ispunila! eee i ja se toga secam kad smo bili deca ustines nekoga ..ali ne trudnicu
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 30.3.2010 10:16:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: eni26 ne znam da li je istina da se ne valja farbati u trudnoci?misljenja su podeljena ,bas me zanima da li je to neko radio i ima li nekih posledica? Ja sam stavljala minival...i nishta mi ne fali... a za farbanje se koristi josh slabija kiselina...pa ako meni sa minivalom nishta nije falilo...nece ni tebi sa farbom...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?