RE: Beba i fakultet (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Trbica -> RE: Beba i fakultet (20.11.2012 11:37:18)

Jao Olga [sm=jezicek.gif] I hvala ti na lepom misljenju! Kad ode na spavanje ja se zaglupljujem. Odgledam 2 filma, niposto drame ili bilo sta sto me tera da mislim. Neki Betmen i slicno. Nikakva televizija i dubokoumne rasprave sa muzem. I svi srecni [sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Beba i fakultet (20.11.2012 21:43:39)

Ja ne samo da sam zaglibila u blato već sam se i pokrila zemljom preko.[sm=smiley13.gif]

isidora88 -> RE: Beba i fakultet (20.11.2012 22:07:23)

sta je bilo NM?

ja pojma nemam kako cu stici sve da naucim, imam gomilu kolokvijuma ovaj i sledeci mesec, a mateji je rodjendan u decembru, ima da odlepim, i jos plus mm radi i nikad nije kod kuce[sm=hudicek1.gif]

Zemunka85 -> RE: Beba i fakultet (21.11.2012 11:14:19)

Ja sam na EKOFu u BGu. Obustavila sam do daljnjeg [sm=smiley19.gif], a jos par ispita do kraja [sm=smiley19.gif]

New Mom -> RE: Beba i fakultet (21.11.2012 11:30:41)

Loše se organizujem, nemam kontinuitet ili ako se sve i poklopi, neko od njih je baš pred rok bolestan.[sm=smiley13.gif]

IVA 11 -> RE: Beba i fakultet (23.12.2013 16:02:44)

Vidim tema nije aktivna, ali bih voljela ovom prilikom da podržim sve mame koje uporedo sa djecom imaju obaveze i na fakultetu. [sm=bravo.gif] Uz dobru volju i organizaciju se može sve! Moj muž je bio dugo u Americi, a dok je bio ovdje dosta je radio, nismo se pratično ni gledali. Uz to ja sam svo vrijeme bila sama sa sinom, bez ičije pomoći, bez vrtića i baka-deka servisa. Imala sam volju da završim fakultet, i to sam i uradila. [sm=smiley1.gif]Tako da podška svima, jer sve se može kad se hoće [sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Beba i fakultet (23.12.2013 16:07:33)

Nije aktivna kad me sramota sto i dalje mogu u njoj da pisem umesto da sam vec zavrsila.
Ja sam se realno pomirila da od te diplome verovatno nema nista i to je. Imam rok godina dana da zavrsim (stari program), rokove furam il sto budu bolesni (u tim momentima niko nece da ih cuva) il sto sam recimo zapocela trudnocu sa povracanjima, mucninama, bolovima.

mihi -> RE: Beba i fakultet (23.12.2013 17:02:49)

New Mom želim da te ohrabrim da ipak pokušaš kad se stabiliyuje stanje sa trudnoćom i da ti kažem da ja kao prof na fakultetu i mama uvek blagonaklono gledam na trudnice i mame studentknje. [sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Beba i fakultet (23.12.2013 18:16:00)

Ja eto mogu da se pohvalim bolje mi fakultet ide od kada imam ivu...i nadam se diplomi u 2014 do duse ne znam sta cu sa njom ali nrma veze...

jovicaa -> RE: Beba i fakultet (24.12.2013 8:31:04)

new mom, sto je blizi kraj to je teze, mada meni nije blizu kraj, ali nazire se[sm=smiley36.gif]
bila bi prava steta da ostanes na pet ispita do kraja, zelim ti da sve polozis[sm=bravo.gif]
mozda nekako mozes da produzis taj rok od godinu dana... ? uvek nesto moze da se izmuva, znas kakve su rupe u zakonima kod nas...

Peace* -> RE: Beba i fakultet (24.12.2013 8:39:40)

NM šta pričaš to!? Kako nema ništa od diplome!? Da te nisam čula da tako nešto ponovo kažeš! [sm=smiley31.gif]

ivaMark -> RE: Beba i fakultet (24.12.2013 9:48:45)

NM, zelim da ti se kockice sve sklope i da na kraju zavrsis. [sm=smiley31.gif]

jovicaa -> RE: Beba i fakultet (29.1.2014 15:34:50)

evo ja samo da javim da sam polozila 2 ispita, jedan sa desetkom, a za drugi cu jos videti koja je ocena[sm=zz_bounce.gif]

madre -> RE: Beba i fakultet (29.1.2014 15:37:31)

bravo, joviceee[sm=bravo.gif]

pocahontas -> RE: Beba i fakultet (29.1.2014 15:43:11)

bravooooo! svaka cast!!

New Mom -> RE: Beba i fakultet (29.1.2014 16:01:16)

Hip, hip, huraaa![sm=bravo.gif]

adulence -> RE: Beba i fakultet (29.1.2014 16:41:03)

Svaka cast jovicce ...i ja se nadam da ce moja iva uskoro da ozdravi pa cu i ja da se bacim na ucenje...

jovicaa -> RE: Beba i fakultet (29.1.2014 17:58:53)

hvala zene [sm=smiley31.gif]
tek je pocetak roka bice jos rezultata, nadam se pozitivnih!

Leptiric123 -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:17:18)

Nato, evo ovde. Ima i nas koji radimo i studiramo...ja sam se npr odmah posle srednje zaposlila i studiram, i to sam u stalnom radnom odnosu, puno radno vreme...samo ima mnogo onih koji kazu da ne mogu da rade i studiraju a sve se moze kad se hoće i onih koji studiraju sto godina a ništa ne rade...tako da...nije baš uvek nema posla daj da studiram.

anci kv -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:21:18)

Leptirko,nekome je i studiranje posao[sm=smiley36.gif]
Nismo svi isti

lesica -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:28:17)

Evo vam nekih temica koje mogu da vam budu zabavne a tiču se i školovanja i koječega. Šta i za koje pare se isplati raditi u današnje vreme? i Ne doktorira samo onaj ko neće

A ako vam treba pomoć da neku temu koja je adekvatna nađete, pa pišite u Vodiču..

nata11 -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:29:20)

Nasla sam te tu si. [sm=smiley36.gif]

Pa ono sto sam htela kasti nije ni za ovu temu ali nema veze. Ovo je tema za one koji hoce da studiraju i to je samo pohvala u isto vreme imati bebu i studirati.

Ali iz licnog iskusta mnogo je onih, posebno pre Bolonje bilo koji su u fazonu nemogu da nadjem OK posao pa ajde da studiram. I to je karakteristicno za Balkan, Spaniju, Grcku, Italiju. U Norveskoj su (sad cu da lupim ali neki minimalan procenat znam da je) 15% diplomiranih Norvezani, sve ostalo su stranci. Zasto- pa zato sto imaju posao. U Austriji kada zavrsis srednju nalaze ti posao- a ako hoces visu radis pola radnog vremena a ostalo si na faxu.

Ja sam dipl. e. a mm ima srednju i ima 2x vecu platu od mene. Ne zavisi bas uvek u zivotu koliku ces platu imati od doplome. Ono sto sam radeci godinama kod privatnika naucila da privatnika boli d*** da li ti imas menadzment, pravo ili ekonomiju ako ti njemu organizujes i radis kao konj cenice te. U drzavnom se naravno trazi odgovarajuca diploma i ne bi ni valjalo da je drugacije.

Ushtipak -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:38:58)

Pa dobro, ima i takvih slucajeva, ali ja znam i dosta svojih poznanika i prijatelja kojima je zavrsetak fakulteta promenio zivot. Postoje pozicije za koje ti treba diploma i tacka. Ne moze tebe privatnik da zaposli kao pravnika, ako nisi pravnik i ne mozes da lecis ljude ako nisi lekar, i uglavnom ti nece dozvoliti da projektujes most, ako nisi gradjevinski inzenjer. Prema tome, za nesto treba, za nesto ne. Ja sam zavrsila fakultete (dva) pre trudnoca, ali ostalo mi je da doktoriram, jer radim na fakultetu i to mi je uslov za posao, pa guram nekako uz malo dete i stomak do zuba. Mislim da je dobra filozofija kada trudnica ili mlada mama treba da studira, da malo olaksa sebi i ne postavlja iste kriterijume kao neko ko nema porodicne obaveze. Ne savetujem zabusavanje, da me neko ne razume pogresno! Samo, bolje je otici do profesora i pitati, npr, mogu li ja zbog objektivnih razloga da ne dolazim na sva predavanja, a da to nadoknadim seminarskim ili dodatnim ispitnim pitanjima? Da li mogu da dobijem spisak literature na pocetku semestra, kako bih mogla da na vreme procitam sve, jer necu moci kao svi ostali da sedim u biblioteci po citav dan tokom ispitnog roka? I tako, neke male ustupke covek mora da pravi. Ja sam, recimo, odabrala temu koja mi je najlaksa jer se njome bavim na poslu, a ne neku koja me dubinski i sustinski interesuje. Doktorat je deo mog posla, i tako mu pristupam. Sto se mora, nije tesko [sm=smiley1.gif]

Ushtipak -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:42:36)

Samo da kazem da poznajem zenu iz Zrenjanina, Zdravku..., koja je dosla sa 15 godina u Zr iz Bosne, vec udata za podoficira i sa nezavrsenom osnovnom skolom, maltene nepismena. Jedino je umela da strika, pa je prodavala dzempere. Dobila dvoje dece do 19, zavrsila osnovnu vecernju skolu. Upisala srednju skolu, dopisno. Zavrsila. Upisala visu poslovnu, zavrsila, sve tako strikajuci i gajeci decu. Da skratim, zavrsila je pravni fakultet, magistrirala, doktorirala i postala je profesor na Pravnom fakultetu u novom Sadu (u penziji je sad). [sm=bravo.gif]

Leptiric123 -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:45:16)

Jeste nato...ali ne znam onda u kome je problem. A opet znam gomilu ljudi za koje je ponizenje da rade sa srednjom pa samo studiraju...i onda svi su im krivi što ne nadju posao.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>