Ushtipak -> RE: Beba i fakultet (7.2.2014 13:38:58)
|
Pa dobro, ima i takvih slucajeva, ali ja znam i dosta svojih poznanika i prijatelja kojima je zavrsetak fakulteta promenio zivot. Postoje pozicije za koje ti treba diploma i tacka. Ne moze tebe privatnik da zaposli kao pravnika, ako nisi pravnik i ne mozes da lecis ljude ako nisi lekar, i uglavnom ti nece dozvoliti da projektujes most, ako nisi gradjevinski inzenjer. Prema tome, za nesto treba, za nesto ne. Ja sam zavrsila fakultete (dva) pre trudnoca, ali ostalo mi je da doktoriram, jer radim na fakultetu i to mi je uslov za posao, pa guram nekako uz malo dete i stomak do zuba. Mislim da je dobra filozofija kada trudnica ili mlada mama treba da studira, da malo olaksa sebi i ne postavlja iste kriterijume kao neko ko nema porodicne obaveze. Ne savetujem zabusavanje, da me neko ne razume pogresno! Samo, bolje je otici do profesora i pitati, npr, mogu li ja zbog objektivnih razloga da ne dolazim na sva predavanja, a da to nadoknadim seminarskim ili dodatnim ispitnim pitanjima? Da li mogu da dobijem spisak literature na pocetku semestra, kako bih mogla da na vreme procitam sve, jer necu moci kao svi ostali da sedim u biblioteci po citav dan tokom ispitnog roka? I tako, neke male ustupke covek mora da pravi. Ja sam, recimo, odabrala temu koja mi je najlaksa jer se njome bavim na poslu, a ne neku koja me dubinski i sustinski interesuje. Doktorat je deo mog posla, i tako mu pristupam. Sto se mora, nije tesko [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|