RE: Beba i fakultet (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Didy -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 11:44:38)

Bravo, Joviceeee! [sm=bravo.gif]

Didy -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 11:47:10)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Bravo, majstore![sm=bravo.gif]
IZVORNA PORUKA: jovicaa
mozda malo da odlozis faks, treca trudnoca i dvoje male dece, uskoro troje male dece, daj sebi pauzu..

Nema pauze, pauza znači samo podizanje dokumenata na faxu jer sam ja tzv. stari program koji je zakonski u obavezi da sve završi do 30.septembra 2015.g (imamo godinu više na medicini, ostali moraju do 30.09. ove godine) ili jednostavno tvoje studiranje i davanje ispita se više ne važi.

NM, juče sam čula na radiju da se odlaže rok do 2017/18. [sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 11:50:18)

Didy, nije. To je samo predlog koji još nije ni iznet na usvajanje. Stari studenti pokušavaju sa silnim peticijama da obezbede produženje roka. Kod nas na faxu je loše organizovano to oko starih-novih tako da će se goila njih naći u škripcu. A da prelazim na bolonju sa dodatnim ispitima, predavanjima, vežbama, obavezama, ne pada mi na pamet.

Didy -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 11:52:40)

A-ha, ok onda. Čula sam usput dok sam decu vozila u vrtić, pa nisam bila baš skoncentrisana. Mada, verujem da će usvojiti. I njima je lakše tako nego da prave rez.

Anoniman -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 11:54:17)

A ako si na Bolonji do kada imas rok da zavrsis? evo ja sam u ovom roku prijavila 3 ispita i nijedan nisam dala, prvo zbog une, bila je bolesna, danas sam imala zadnji, nisam ucila zbog sestre i tako, nadam se da cu u aprilu, junu, julu , septembru, oktobru 1 i 2 da uspem da dam ispite da dam uslov za 4 godinu....

Anoniman -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 11:54:42)

Jovice svaka cast[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Didy -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 12:00:02)

UM, stvarno nisam u toku, ja sam studirala i završila po starom.

New Mom -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 12:05:02)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

A ako si na Bolonji do kada imas rok da zavrsis?

Koliko ti traju studije, pa puta 2 (znači ako su četvorogodišnje, onda 8, za medicinu onda 12 godina).

Torbica -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 12:06:46)

NM! Ima da te bodrimo samo tako, koliko si krvi i znoja prolila, skupi zadnji atom snage i odradi jos tih 5 komada. Uf, zadnjih 5 je vec na kraju zivaca i svega ali moras! Moras! Saljem ti puno pozitivne energije! [sm=smiley27.gif]
Jovice, svaka ti cast! [sm=bravo.gif]
UM, cim sa sekom bude sve stabilno, nadoknadices!

jovicaa -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 12:10:09)

NM! Ima da te bodrimo samo tako, koliko si krvi i znoja prolila, skupi zadnji atom snage i odradi jos tih 5 komada. Uf, zadnjih 5 je vec na kraju zivaca i svega ali moras! Moras! Saljem ti puno pozitivne energije!

[sm=bravo.gif]
hvala zene[sm=smiley31.gif]

Ushtipak -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 15:20:10)

New Mom, mislim da nisi u pravu sto se tice pauze. Po zakonu, tokom studija se, bez obzira na rokove, moze zamrznuti godina (na godinu dana ili manje) zbog izdrzavanja kazne zatvora, vojnog roka, odlaska u diplomatsku sluzbu i TRUDNOCE. To moze lepo da ti produzi rok, bez obzira na pravila Fakulteta, ali je bitno da se u vezi sa tim raspitas ili kod sekretara fakulteta, koji je pravnik, ili kod prodekana za nastavu. Radim na fakultetu, pa sam malo pokupila administrativnog znanja :) Srecno!
U ovom roku dala sam 6 ispita i ostao mi je sedmi i onda sam odradila prvu godinu doktorskih, ukupno 12 ispita. Kad dam, dajBoze ovaj iduce nedelje, predacu papire da konkurisem za budzet. Ako ga ne dobijem, ne znam kako cemo... [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 16:33:58)

Uhstipak, a da li moze zbog teske bolesti,tumora? Znam da ce sestra da mi se izvuce, mora, pa da joj moji zamrznu godinu da ne gubi ispite koje je dala, i da ne krece iz pocetka, da ne polaze opet prijemni?

adulence -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 16:45:52)

Unina sigurna sam da moze ja sam posledbje dve godine zamrzla,prvu zbog truxdnoce,drugu s takodje zaledila a kao razlog napisala nega deteta do godinu dana,tako su mi na faxu rekli dobela ivin izvod...i eto vec drugu godinu ne placam,a uredno mogu da dajem ispite...

Anoniman -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 16:56:11)

I ja sam zamrzla zbog une kada se rodila, a nisam znala da dok je godina zamrznuta mogu da se daju ispiti [sm=zmeden.gif] tih sta sam ja propustila

milicicak -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 17:14:28)

UM, godina moze da se zamrzne i iz opravdanih medicinskih razloga, potrebno je samo da se napise molba i dostavi medicinska dokumentacija prodekanu za nastavu. Nadam se da ce sa tvojom sestrom sve biti u redu
Koliko ja znam, u toku zamrznute godine ne mogu se polagati ispiti, tj. ne mogu se ocene upisivati u indeks, sto nikoga ne sprecava da u dogovoru sa profesorom ispit polozi i upise ocenu kada istekne zamrznuta godina :)

Ushtipak -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 17:30:09)

Tako je kao kaze Milicicak, samo se dokumentacija uz molbu odnese prodekanu za nastavu, tj. jos bolje da neko od vas iz porodice proveri sa studentskom sluzbom na fakultetu tvoje sestre ko je tacno nadlezan za njenu molbu, da ne pise sto puta. Negde odobrava dekan, a negde Vece. Ispiti ne mogu da se upisuju u indeks, ali svi koriste priliku da ih polazu u dogovoru sa profesorima. Posle iskoristis prvi rok kad "odmrznes" godinu, prijavis ih sve i samo ti ih upisu.

New Mom -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 18:05:42)

IZVORNA PORUKA: Ushtipak

New Mom, mislim da nisi u pravu sto se tice pauze. Po zakonu, tokom studija se, bez obzira na rokove, moze zamrznuti godina (na godinu dana ili manje) zbog izdrzavanja kazne zatvora, vojnog roka, odlaska u diplomatsku sluzbu i TRUDNOCE. To moze lepo da ti produzi rok, bez obzira na pravila Fakulteta, ali je bitno da se u vezi sa tim raspitas ili kod sekretara fakulteta, koji je pravnik, ili kod prodekana za nastavu. Radim na fakultetu, pa sam malo pokupila administrativnog znanja :) Srecno!

Zamrzavala sam godine 3 puta: 2x zbog trudnoce, 1 zbog nege deteta do godinu dana. Znam proceduru. ALI zamrzavanje godine sluzi da student ne izgubi status finansiranja iz budzeta ili status apsolventa (taj traje 6 meseci kod mene), zamrzavanje godine nema nikakav uticaj na clan Zakona o visokom skolovanju kojim je predvidjeno da se 30.09.2014. (tj. 2015. u mom slucaju) svi studijski programi koji su pre bolonje gase. To nije pravilnik fakulteta, to ce biti na svim fakultetima za sve stare studente, bez obzira na godinu studiranja, broj ispita i sl. Jedino je razlika od fakulteta do fakulteta kako je ko regulisao sta dalje. Vecina fakulteta organizuje da studenti mogu da predju na studije po bolonji. Na mom fakultetu neopozivo gube status studenta, tj. nije im dozvoljeno dalje studiranje.

A sto se tice toga da li moze da se polazu ispiti. Kod nas se molba za mirovanje za npr. sk.godinu 2013./14. moze podneti do 30.septembra 2014.godine. Tj. mozes da polazes ispite regularno di tog vremena a da onda fakticki retroaktivno zamrznes godinu.

New Mom -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 18:07:45)

A razlozi za status mirovanja su:
- odrzavanje trudnoce
- porodjaj i nega deteta do godinu dana
- teska bolest koja traje duze od 3 meseca
- redovno sluzenje vojnog roka

Ushtipak -> RE: Beba i fakultet (14.2.2014 18:42:24)

E, New Mom, bas bez veze... Ma to je od fakulteta do fakulteta kako ko hoce napravljeno. Svi zakoni su jednaki i ako se neki sukobljavaju, mora da se da misljenje pravnika, ili nadleznog organa... Mislim da su rokovi prekratki, za sve nivoe studija. Moj ujak je studirao medicinu 13 godina, iz raznih razloga, sto ga nije sprecilo da posle stekne dve specijalizacije i da sada bude primeran strucnjak. Nm, spremi jedna ispit od tih pet,pa nas obraduj? Sestica, sestica, samo da se prodje. Sad ga prijavi, dok se ne porodis, da te malo propuste zbog stomaka [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Beba i fakultet (17.2.2014 21:53:26)

ja sam u prvoj zamrznutoj godini mogla da dajem ispite. a drugi put kada sam zamrzla nisam mogla.
ne moze zbog trudnoce da se zamzrne, samo zbog odrzavanja trudnoce, tako je kod nas.....

New Mom -> RE: Beba i fakultet (17.2.2014 21:59:49)

Pa i napisala sam odrzavanje trudnoce.
Pisah kako kod nas ta zabrana polaganja ispita moze da se zaobidje: podnese se molba na kraju tekuce sk.godine.

jovicaa -> RE: Beba i fakultet (17.2.2014 22:04:29)

adulence je napisala da je uspela i zbog same trudnoce da zamrzne, to kod nas ne moze... zato sam napisala...
aha, vidis ja uopste nisam znala za to, pa nisam ni polagala ispite u drugoj zamrznutoj godini.. ali to mi je dobro doslo, ohladila sam glavu od faksa.
new mom navijam da rasturis tih 5 ispita[sm=bravo.gif]

Zemunka85 -> RE: Beba i fakultet (3.3.2014 13:03:10)

Ja samo da se pohvali. Polozila sam jedan ispit u Petak. Posle pauze od 10m. Tj od kada imam dete dala sam dva. Malo, ali znaci. Ona je sada veca, moze i kod bake malo, malo sa tatom, u jaslice jos malo i bice lakse .. idem dalje, jos pet komada. MOGU JA TO!

adulence -> RE: Beba i fakultet (3.3.2014 20:15:50)

Nisam ja zbog odrzavanja,samo sam otisla u studentsku polikliniku oni napisali potvrdu o trudnoci i eto,a ispite normalno davala bez molbi itd...eto pa mozda nekome pomogne...
Bravo zemunka...

Torbica -> RE: Beba i fakultet (3.3.2014 20:53:02)

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Ja samo da se pohvali. Polozila sam jedan ispit u Petak. Posle pauze od 10m. Tj od kada imam dete dala sam dva. Malo, ali znaci. Ona je sada veca, moze i kod bake malo, malo sa tatom, u jaslice jos malo i bice lakse .. idem dalje, jos pet komada. MOGU JA TO!

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nego sta!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>