tanjicak79 -> RE: Beba i fakultet (9.3.2014 20:03:20)
|
Prvo da čestitam svim ženama koje "guraju" paralelno studiranje i brigu o bebi/deci/porodici! Znam iz prve ruke da to nije "baš" jednostavno. Ja sam na drugoj godini doktorskih studija, po treći put. Prvu godinu sam očistila u roku i upisala redovno drugu godinu, a onda sam zatrudnela. Nisam od samog početka trudnoće bila na bolovanju, ali negde od kraja trećeg meseca, jesam. Tu godinu nisam zamrzla, ali su mi na faksu rekli da čuvam sve izveštaje od komisije. Posle porođaja sam upisala prvi put mirujuću, tj. zamrznutu drugu godinu, zbog porodiljskog i zbog nege o detetu. Kako nisam bila nimalo vredna što se tiče učenja za vreme trudnoće i posle porođaja, nisam uspela da ostvarim upis za treću godinu, pa sam pisala molbu da mi odobre da opet zamrznem drugu godinu i to retroaktivno, zbog trudničkog bolovanja i dozvolili su mi. Sad moram kako znam i umem da položim sve ispite sa druge godine do septembra/oktobra ove godine, jer ako ne budem biću baš u popriličnom problemu. Trenutno spremam jedan ispit i to još od oktobra i nikako da ga privedem kraju, jer taman kad uhvatim zalet, malecka se razboli. A kada sam ceo dan sa njom kući, od učenja gotovo da nema ništa. Nezgodno je što ni moji, ni roditelji od mm, nam nisu blizu, pa ne mogu da uskoče da pričuvaju klince, a suprug redovno radi i često i prekovremeno. Ja na poslu mogu da učim, radim u nauci i doktorske studije su mi vezane za posao kojim se bavim. Ali kod kuće bih mogla jedino noću da učim, a to fizički ne mogu da podnesem (nikad nisam bila noćni tip). Lakše mi je kad vidim da nisam jedina i da mnoge ženice uspevaju da se organizuju, pa mi dajete elana da se i ja još više potrudim. Puno vas pozdravljam, pa odoh da učim, jer je Petra zaspala [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|