RE: Dijetalni meni (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

minavb -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 13:20:49)

Nutricionista

Sesilija 83 -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 13:23:46)

ok vidim ja da ti svasta znas... da ne idem u off

Anoniman -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 13:26:32)

Inače mi se nadust javlja radnim danima, kada većinu dana provedem sedeći i srčući nes sa mlekom , i nekako sam zaključila da me ustvari kravlje mleko nadima. Sada se prvi put desilo da sam i za vikend bila naduta. 

tanjica85 -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 13:27:08)

Tash, stolica ok?

minavb -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 13:42:39)

Mleko bez laktoze u kafi si probala?

soni -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 13:45:19)

Dojim bebu, kazu mi da ne smem da drzim dijetu i necu ali sigurno nesto mogu da izbacim [sm=zmeden.gif]... I koliko zapravo kolicinski moram da jedem da ne bi izgubila mleko, posto ja nemam apetit uopste????

minavb -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 14:04:36)

Preporuke kažu da dojilja treba da unosi 550kcal više nego što je njen uobičajeni energetski unos. To bi recimo bilo još dve šolje šolje jogurta, dodatni komad mesa i varivo ili nešto žitarica na bilo koji način. Ako piješ sokove, i oni se računaju jer imaju oko 45 kcal na 100ml poreklom iz ugljenih hidrata. Znam žene koje su jele jako malo, pa su imale mleka sasvim solidno.

red3lilu -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 14:07:34)

IZVORNA PORUKA: Tash

Inače mi se nadust javlja radnim danima, kada većinu dana provedem sedeći i srčući nes sa mlekom , i nekako sam zaključila da me ustvari kravlje mleko nadima. Sada se prvi put desilo da sam i za vikend bila naduta. 

Ipak mislim da je problem u poslu, probaj da ne radiš, ha?![sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Dijetalni meni (6.8.2012 14:13:11)

IZVORNA PORUKA: red3lilu

IZVORNA PORUKA: Tash

Ipak mislim da je problem u poslu, probaj da ne radiš, ha?![sm=smiley1.gif]

Ne, problem je u sedenju, ne u poslu. Ja volim svoj posao.

Nisam probala mleko bez laktoze. Mogla bih.

minavb -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 12:47:08)

doručak:miks od ella sira, borovnica i ovsenih pahuljica
užina:breskva
ručak:rižoto sa zeljem i crvenim lukom
večera:piletina i paradajz

Anoniman -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 12:52:43)

Doručak oko 11: dve kriške tonusa sa ela sirom i jedna paprika roga
Ručak oko 14: pirinač i sataraš
Užina oko 17: lubenica
Večera oko 20: ispeći verovatno dva otkošćena karabatka i napraviti kupus salatau sa bundevinim uljem

Mina koliko je opasno da vežbam na prazan stomak, svaki dan? Ja ne znam šta da jedem pre treninga, pošto idem u teretanu čim ustanem, i onda mi bude muka ako nešto pojedem. A ne mogu da ustajem u 6 da bih jela i išla u teretanu u 8.

Anoniman -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 12:56:25)

Žemske,ako nije tajna, koji vam je odnos visina/težina?[sm=smiley1.gif] Ja i kad nisam trudna ne mogu dan sa ovako malo hrane da izguram, pa da je ne znam kako raznovrsna...

red3lilu -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 12:56:51)

IZVORNA PORUKA: minavb

doručak:miks od ella sira, borovnica i ovsenih pahuljica
užina:breskva
ručak:rižoto sa zeljem i crvenim lukom
večera:piletina i paradajz

Ovo je tvoj meni za ceo dan?
Jel se svakodnevno ovako hraniš?
Postavljam ovakva pitanja jer ne znam zašto ne mogu na ovakav način da se hranim a da budem sita i namirena... (mislim da bi recimo doručak morala sebi da serviram u kablu za prasiće kako bi namirila apetit do ručka)...

minavb -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:01:33)

Ustani u 7 i odmah pojedi bananu. Trebaju ti UH pre treninga, naročito ako treniraš svaki dan. Ako nema dovoljno UH, organizam ne gradi mišiće, pa ih čak i troši, a to je vrlo loše. UH treba smanjiti , ali pre trninga i posle treninga su vtlo važni. Ja imam isti problem kad vežbam ujutru, ali mi banana ne smeta. Ja danas vežbam u 16h, zato sad na poslu ručam rižoto i užinam voćku. Kad nemam trening, tog dana smanjujem UH. Da bi se telo pretvorilo u mašinu za topljenje masti, moraš da imaš mišiće. Njih nema ako se ne unosi dovoljno B i UH. Kad imaš solidnu mišićnu masu, teže ćeš se gojiti i kad se budeš drugačije hranila. Što bi rekao moj profesor bromatologije, "Masti se tope na vatri ugljenih hidrata".
Dobro je popiti kafu pre treninga.

Anoniman -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:02:13)

Nina, ja već 4 meseca imam 65kg na 169cm. Imam bar 5kg viška, uglavnom vode. Metabolizam mi je užasan, i čim tri dana za redom pojedem po sladoled, ili normalne ručkove koje spremam momcima, ugojim se. A svaki da idem u teretanu. Nekom život majka nekom maćeha[sm=smiley36.gif]

Hvala ti Mina puno, nikad nisam ni pokušala sa bananom, sve mi je u glavi da ne treba voće pre treninga pa sam automatski otpisala i bananu. Pokušaću. A kafu svakako popijem pre treninga, inače me glava boli po ceo dan.

minavb -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:05:11)

Ljudi su različiti i nemaju svi iste energetske potrebe. One zavise od različitih faktora. Ja imam nizak bazalni metabolizam, a i zbog tovljenja u detinjstvu, čitavog života ću morati da živim u energetskom deficitu. Visoka sam 170cm i imam trenutno 55kg. Idealno je da imam 53, ali kilogrami nisu najbolji parametar za antropometrijska istraživanja.

minavb -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:06:56)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR
Hvala ti Mina puno, nikad nisam ni pokušala sa bananom, sve mi je u glavi da ne treba voće pre treninga pa sam automatski otpisala i bananu. Pokušaću. A kafu svakako popijem pre treninga, inače me glava boli po ceo dan.

Banana osim fruktoze ima i skrob. Korisna vožka za trening i takmičenje. Svo ostalo voće, osim malina i borovnica, nije dobro kad se tope masti.[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:07:16)

I ja sam 169cm [sm=smiley1.gif] Ok, ja poštujem dijetu i dovođenje metabolizma u normalu, ali ja kad probam tako da redukujem ishranu, nikad ne uspevam dan da ne izguram bez glavobolje ili sniženog pritiska... Jednostavno, funkcionišem trista na sat, sve obavljam peške, još sad kad bude dvoje dece, teško bih se mogla pridržavati ovakvog režima...

Nisam mislila da je baš merodavno, ali eto ja sam sebi bila idealna pre Mihajla sa 57-58kg, posle sa 60kg. Sve ispod toga sam izgledala kao bolesna. Konstitucija mi se promenila nakon porođaja i to vidim i po garderobi. Ista kilaža, a garderoba drugačije stoji [sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:09:58)

Nina, moj režim ne odgovara, i ne treba da odgovara svakome. Dijeta je strogo individualna i prilagođava se svakome prema bazalnom metabolizmu, polu, uzrastu, poslu, fizičkoj aktivnosti i vrsti, godišnjem dobu...

red3lilu -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:21:35)

Kako se određuje bazalni metabolizam, jel se rade neke analize?
Meni je sa 27 godina odstranjena žučna kesa, to mi je dovoljan znak da sam se loše hranila i živela, a i dalje nešto ne štima... Volela bih nakon trudnoće da se pozabavim oko toga ali ne znam kome prvo da se obrati i od čega da počnem[sm=zmeden.gif]

minavb -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:31:38)

BM se izračunava formulom uz korekcije prema uzrastu i konsituciji. Za precizno određivanje se vrši direktna i indirektna kalorimetrija. To se retko gde radi. Nakon porođaja se posavetuj sa svojim lekarima, i traži uput za nutricionistu. U Subotici ih ima, ali ih ja ne poznajem. Ona koju znam radi planiranje kolektivne ishrane u predškolskoj ustanovi.

red3lilu -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:46:09)

IZVORNA PORUKA: minavb

BM se izračunava formulom uz korekcije prema uzrastu i konsituciji. Za precizno određivanje se vrši direktna i indirektna kalorimetrija. To se retko gde radi. Nakon porođaja se posavetuj sa svojim lekarima, i traži uput za nutricionistu. U Subotici ih ima, ali ih ja ne poznajem. Ona koju znam radi planiranje kolektivne ishrane u predškolskoj ustanovi.

Konkretno me je to interesovalo, da li se rade još neke analize ili pretrage (tipa gastro, endokrinolog itd)... U Subotici ima nnutricionista pri Zavodu za javno zdravlje kao tinejderka sam išla na konsultacije ali sam, na žalost, ostala malo razočarana jer nakon prepisane "terapije" (menija za 30 dana i fizičkih aktivnosti) umesto da se pokaže neki napredak, ja sam se ugojila još 10kg...
Pokušaću ponovo svakako, ipak su se trendovi promenili za ovih 15 godina...
Hvala ti lepo na pomoći!

minavb -> RE: Dijetalni meni (7.8.2012 13:51:43)

Imaš nas i naše teme.[sm=smiley31.gif]

minavb -> RE: Dijetalni meni (8.8.2012 11:22:03)

doručak:dinja kojoj nisam mogla da odlim i od koje me sad peče grlo
užina:kuvani kukuruz
druga užina:bademi
ručak:piletina i salata
večera:president sir

Anoniman -> RE: Dijetalni meni (8.8.2012 11:51:08)

Doručak oko 8: 1 velika banana
Ručak u 12: pirinač sa jajetom, lukom i paprikom
Užina: nemam pojma šta će biti, verovatno breskve ili lubenica jer nemam vremena ni živaca da nešto pripremam
Večera oko 20h: mislim da ću danas ono od juče, pošto sam juče pojela pola kroasana sa viršlom koji je ostao neši i pola kesice štapića ([sm=hudicek1.gif])

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>