anuksunamun
|
aman Vukosava ko se podsmeva,ono sto bih ti ja savetovala je da svoje telo dozivis kao "sveti hram"i pokusas da smanjujes obroke malo po malo,a ne da ides na neke sumanute dijete,ili da odmah pocnes da se hranis kao neko ko citav zivot malo jede...Korak po korak,do postavljenog cilja,sve sto je neka muka i veliko moranje nece uroditi plodom,ali neko kaze sta je jeo...a ti kazes da pojedes to u jednom obroku,ja sam stekla utisak kao da se smejes,pogresila sam ocigledno.Ovde je specificna sredina ,i ljudi su izmanipulisani,autisticni (u smislu teske izolovanosti od sopstvenog bica pa i drugih),glavne reklame u Kanadi su vezane za masnu,slatku ,i ogromnu kolicinu hrane,i jasno je da ljudi koji su skloniji jedenju zahvaljujuci ovim spoljnim nadrazajima ,jedu jos vise.Niko ne kaze da je lako,odmeriti obrok,ali polako,kao sa cigaretama..pitaj sebe sta ti hrana znaci,analiziraj osecaje koje imas dok jedes,pokusaj te osecaje da izazoves na drugaciji nacin,koriguj sebe,sve polako,deo po deo.npr,ako pocnes vise da se kreces ,endorfin se vise luci,organizmu je potrebno manje hrane..pocni sa vezbanjem ,i prosto za pocetak i tako moze da se smanji apetit,samokontrola se uci,to nije nikom dato...i ja bih mogla da pojedem 10 palacinki,pa pojedem jednu ili nijednu...a kako?...zamisljam kako se palacinka raspada u mom stomaku i kako to testo narasta i okupira mi zeludac ili sta god je za tebe prikladno...ja sam za spore ali temeljne promene,ali znam da je pokret(citaj manje koristi kola bar za pocetak)-odlican podstrek za sve dalje.
|