|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijetalni meni
23.9.2011 21:19:51   
Brana
To sam i ja rekla,ako njoj to prija i pomaze da smrsa,i treba da nastaviuser posted image ...samo mislim da meni licno ne bi prijao taj sistem..

< Poruku je uredio Brana -- 23.9.2011 21:20:39 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 551
23.9.2011 22:38:45   
minavb
Ovako napamet preracunah oko 500kcal samo u dorucku.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 552
23.9.2011 22:40:15   
isidora88
meni ova hrana tako jednolicna,sve grilovano manje viseuser posted image
gomilu povrca ne jedem,ne znam ni kako da pocnem sa ovakvom ishranom a moram jer sam kaouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 553
23.9.2011 22:48:40   
minavb
Pa ti bari, ne moras da grilujes.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 554
24.9.2011 4:19:24   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Pa dobro, vukosava smrsala od te ishrane: onda radi plan Weight Watchers, gde brojis poene, tj. svaka namirnica je odredjen br. poena.  Nisam ovo radila ali znam princip.  Ako npr. imas 70 poena na dan, ako ces samo banane da jedes, nema vezeuser posted image  dok god ne prekoracis br. dozvoljenih poena.

Jeste. Banane su mi nula poena. Teorijski mogu da ih pojedem koliko god hocu u toku dana. Ja samo hocu malo da vam napisem sto bi rekli Ameri "thinking out of the box". Ja da jedem koliko vi jedete, ne bi izdrzala tako dugo garant. Ova moja metoda nije dijeta nego nacin zivota.

Vama odgovara da merite kalorije, ja da brojim poene. Dok god idemo prema nekom cilju sve je ok. U mom sistemu mozes dnevno neograniceno bilo koje voce, bilo kad, a i skoro svako povrce (osim krompira i pasulja).

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 555
24.9.2011 4:55:59   
vukosava
Mada kad malo bolje razmislim, mogla bih da vam i preko kalorija objasnim ovaj sistem. Fora je da oni tvrde da telo ne vari na isti nacin 200 cal od banana i 200 kalorija od procesiranog bilo cega npr chipsa.
Plus kad krenes ovaj sistem, na osnovu trenutne tezine ti daju broj poena. Cilj je da skines 5 % trenutne tezine. Nakon svakih skinutih 5 % ti preracunavaju broj poena (smanjuju) sve dok ne dodjes na idealnu tezinu tj do 29 poena. Onda ti malo dodaju i toliko treba da postujes i kasnije.
Fora je da je to rezim zivota, ne neka kratkotrajna promena.

Tako da npr. ako je neko debilji nego sto treba, ne jede taj optimum kalorija sto posto. Tako da npr. da jedete dnevno 4000 kalorija, oni ce na ovaj nacin da vas uce kako malo pomalo da smanjujete ovaj unos dok
ne unormalite sta sve jedete. Dakle malkice po malkice, docicete jednog dana i to tih koliko-vec-kalorija regularno obrazovani nutricionisti odmah predlazu za dijetalni meni.

Za vise detalja o ovom sistemu kikni

< Poruku je uredio vukosava -- 24.9.2011 5:06:40 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 556
24.9.2011 5:00:08   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb
Prosecna zena je tada imala 25 godina, 170cm visine i 55kg telesne mase. Sta mislite, kako po statistici izgleda danasnja prosecna zena?

Prosecna zena na ovom forumu ima mozda 29 godina i veoma slicnu i visinu i tezinu koliko mogu da vidim u rurlici visina i tezina.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 557
24.9.2011 5:03:03   
vukosava

IZVORNA PORUKA: vukosava

Dorucak: 80 g ovsenih pahuljica sa 240 ml obranog mleka, medom, cimetom i dve banane

Sestro slatka, ja bi ovo rasporedila u 3 obroka.

Ja bi tvoj ceo dan pojela u jednom obroku user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 558
24.9.2011 7:41:28   
minavb
IZVORNA PORUKA: vukosava
oni tvrde da telo ne vari na isti nacin 200 cal od banana i 200 kalorija od procesiranog bilo
Ne tvrde to oni, tako jeste. Namirnice razlicitog sastava, razlicito se vare i iskoriscavaju.
Mozda bi trebalo da otvoris temu o tvom nacinu ishrane, nasao bi se neko ko bi se pridrzavao tih pravila. Napises upuststva i krenes da pises svoje dnevne jelovnike. Garant ce ti se neki pridruziti.
Inace, meni se cini da je ovaj program ishrane pravljen za veoma gojazne ljude za koje bi i brdo banana i tresanja bili redukciona dijeta. Valjda je njima psihicki lakse kada znaju da i dalje mogu jesti brdo necega. Ovde se tako ne radi. Mi i ekstremno gojazne stavljamo na strogu redukcionu dijetu. Ni jednu namirnicu ne mozemo da unosimo u neogranicenim kolicinama kad god hocemo.

Moj jucerasnji meni:
dorucak-kuvani jaje
uzina-cvekla i sagarepa
rucak-becerac sa malo patlidzana
vecera-kriska lubenice i malo badema

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 559
24.9.2011 9:49:35   
Jeca*
Doručak - 2 ovsija, mali paradajz i tanak namaz paštete od pilećeg belog mesa
užina - grožđe
ručak - musaka: diet mešavina (celer, šargarepa, paškanat, praziluk) + juneće mleveno meso+sok od paradajza, pa skrčakno u rerni, uz kupus salatu
užina - jabuka
večera: kuvana cvekla

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 560
24.9.2011 17:54:22   
vukosava
Mene licno ne interesuje hoce li neko pratiti moj plan ishrane. Unosim svaki dan svoj unos u jedan onlajn sistem koji placam i za sada gubim sto mi je jedino bitno a ne odobravanje od RR korisnica. Nemam vremena da to radim dva puta. A i ne vidim razlog sto bi ja sad morala da idem u drugu temu ako je ova dijetalni meni. Mozda je meni brdo 200g, ne vidim razlog sto bi pisala i kolicinu.

Mina, mozda mozete da napravite tri teme za razlicite gategorije:
1. ko hoce iz normalne kategorije u neuhranjenu - kao npr ti
2. ko hoce iz uhranjene u normalnu
3. ko je gojazan i hoce u neku ispod

Ali to mi lici na cudan predlog sam po sebi.

Koji je procenat uspesnosti kad stavis osobu od 100 i nesto kg na svoj dijetalni meni (taj sto ti koristis)? Ne verujem bas da ti oni izdrze nesto previse dugo, mislim koliko dana i koliko meseci? Godina?

< Poruku je uredio vukosava -- 24.9.2011 17:55:25 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 561
24.9.2011 19:13:00   
minavb
O Vuko Vukouser posted image
1. Predlozila sam otvaranje teme zato sto bi mozda neko zeleo da se upozna sa pravilima dijete koju ti drzis, i da pocne da drzi tu dijetu. Mozda nekome odgovara da se hrani tako, mozda nekome pomogne da se konacno resi da promeni nacin ishrane. Imamo temu o UN dijeti, bolnickoj dijeti, mesecevoj dijeti, za zasto ne bi imali i tu tvoju. Ako su pare u pitanju, sta da ti kazem. Ja sam nutricionista, radim za pare, ali mi nije problem da ovde nekoga posavetujem ili da nekome pomognem.
2. Mozda bi trebalo da prelistas deo foruma o mrsavljenju. Ima tu raznih tema pa mozda nesto zanimljivo procitas. Kategorije nisu potrebne, svako drzi dijetu koju zeli. Ja npr nisam na dijeti, ja ovako i inace jedem. I nisam neuhranjena, mada mozda i jesam u ocima gojaznih.
3. Dijetoterapija je strogo individualna, hiljadu puta sam o tome na ovom forumu pisala. Neko ko ima 100kg nece jesti isto kao ja, ili neko slican meni, ali isto tako nece jesti brdo necega jer ga je upravo jedenje brda hrane i dovelo do tih 100kg. Cilj dijetoterapije nije samo gubljenje kilograma, vec i potpuna promena zivotnih navika.

< Poruku je uredio minavb -- 24.9.2011 19:16:03 >

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 562
24.9.2011 19:45:47   
vukosava
Mina sve je to ok. Ali ako ti ne drzis dijetu, zasto onda pises ovde sta si jela u toku dana? Ja hocu da izgubim kilograme stoga pisem sta sam ja jela. Ja imam dve mladje sestre kojima je normalna kilaza oko 40 i nesto kg i veruj mi kad bi dosle ovde da pisu sta su jele u toku dana bilo bi to nesto veoma slicno tvom meniju. Ali zar ne mislis da ako pises ti koja imas normalnu kilazu svoje obroke u dijetalni meni da neces mozda da time zbunis neke druge zene koje stvarno imaju problema sa kilogramima i nema sanse da bi mogle da zive sa tvojim obricima.

Ako ne drzis dijetu i ovde prijavljujes svoje mikro obroke tipa jela sam za obrok jednu vocku, veruj mi ne kapiram poentu. Jel se plasis da ces da se ugojis ili sta?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 563
24.9.2011 19:58:36   
minavb
Zelim da odrzim svoju telesnu masu i zelim da izbegnem kardiovaskularne i maligne bolesti za koje imam genetsku predispoziciju.
Devojke na rr tesko da moze da zbuni moj jelovnik. user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 564
24.9.2011 20:23:59   
vukosava

Zelim da odrzim svoju telesnu masu i zelim da izbegnem kardiovaskularne i maligne bolesti za koje imam genetsku predispoziciju.
Devojke na rr tesko da moze da zbuni moj jelovnik. user posted image

Onda treba jos jedna tema vezana za odrzavanje tezine. Na sta se ova zvana "dijetalni meni" odnosi?

Mina, sama si pominjala da je tebi idealan BMI u zoni neuhranjenosti zato sam tu rec uzela pri podeli.

Ovi tvoji postovi u temi o dijeti tebe koja ne drzis dijetu i imas normalnu tezinu su slicni kao da ja odem u neku studentsku i pisem nesto iz profesorske perspektive. Kao ja znam kako treba, evo da vidite sta mogu ja.

< Poruku je uredio vukosava -- 24.9.2011 20:28:16 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 565
24.9.2011 20:25:48   
minavb
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Otvaram ovu temu, po uzoru na "Trudnički meni".Mislim da nam može biti vrlo korisna. Ja sam malo-malo pa na nekoj dijeti, i hiljadu puta ne znam šta bih sebi više spremila, a verujem da je svima tako, pa kad se setimo i kad god možemo, mi dijetalke, da pišemo ovde dnevne menije, predloge za doručak, ručak, večeru, užinu, a i one žene koje su bile na dijetama da nam pomognu, kao i naše drage dame koje su stručne u ovom polju da nas posavetuju. Dakle, neki dnevnik/podsetnik za ishranu tokom dijete.
Napomenuću da ovde ne bi trebale da pišemo tipove dijeta, UN, kupus i ostalo...nego jednostavno, niskokalorične, dobro balansirane obroke i menije koji nam mogu pomoći da izgubimo koju kilicuuser posted image

Počeću, današnjim menijem:
doručak: šaka kupina
ručak: grilovan batak, tikvica, šargarepa, paprika, luk, sa soja sosom,karijem i đumbirom, vegetom i svežim peršunom - bez ulja/masti, samo na teflonu
užina: šaka grilovanih šampinjona, paradajz, paprika i krastavac
večera: bareno belo meso sa puno paradajza i paprike

Evo kako i zasto je otvorena ova tema.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 566
24.9.2011 20:32:06   
vukosava
Znaci posto si nutricionista, svaka tema vezana za ishranu je tvoj reon pa stoga mozes i da zavodis red sta treba a sta ne treba da se pise. Ja tako tvoje komentare dozivljavam. Kapiram da dajes savete drugima koji mislis da se pogresno hrane ako taj savet traze - videla sam da ima tema _ Pitajmo Minu o ishrani. A sad znaci isto da u svakoj drugoj temi na forumu mrsavljenje, niko drugi ne sme nesto drugacije od tvoje doktrine da napise?

Osecam bas neprijateljstvo posle mojih postova, ne uklapam se izgleda u tvoje i slicne metodologije...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 567
24.9.2011 20:54:07   
minavb
Nisam samo ja komentarisala tvoju ishranu.user posted image
No da se vratimo na temu
dorucak:heljdin hleb i cottage sir
uzina:kruska
posto sam odredila da mi subota bude dan za greh(ugledala sam se na Vrus), pojela sam palacinku sa nutelom i muka mi je
vecera:malo govedje salate

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 568
24.9.2011 21:00:21   
LillyT
Kako se pravi ta goveđa salata?

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 569
24.9.2011 21:04:10   
anuksunamun
prekomerna kilaza je visestruko opasna po zdravlje,ko ne misli tako neka se opusti u kamarama hrane,to kako izgledaju manje je vazno(ali je itekako vazno),od zamasnjenosti unutrasnjih organa,dok je covek mlad debljina ne smeta toliko,cim se predje u 40-e sve dolazi polako na videlo.Slazem se sa Minom da covek treba da odrzava sto nizi BMI.Npr ako neko ima guscu misicnu masu imace veci BMI od onoga ko ima manju gustinu misica a imaju isti obim.

< Poruku je uredio anuksunamun -- 24.9.2011 21:10:48 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 570
24.9.2011 21:09:35   
Anoniman
I ja sam danas grešila, pojela dve sarme i neke gumene bombone za večeruuser posted image
Doručkovala sam čorbu od celera (nešto mi prija da doručkujem čorbe u poslednje vreme), ručala dva barena krompira i čašu nemasnog jogurta.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 24.9.2011 21:10:38 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 571
24.9.2011 21:12:06   
Jeca*
ja sam danas pored jabuke poopdne pojela i dve breskve, a pored cvekle za veceru i jedan paradajz i pecenu papriku. Odstupila sam od planiranog jelovnika, ali zdravo user posted image  

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 572
24.9.2011 21:23:21   
Jeca*
user posted image

izlete mi ovo na FB pa sam mooooooraaaala da podelim šalu sa vama user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 573
24.9.2011 21:52:10   
vukosava
Znaci ko stvarno ime problema sa kilazom, nije mu mesto u ovoj temi? Samo za one koji imaju izgleda malkice viska ili imaju super tezinu pa da se hvale kako je lepo odrzavaju? Kapiram.

Sad ce svi da drze predavanja na temu zasto ne valja biti gojazan... Jel to tema ili sta je jeo ko pokusava da smrsa?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 574
24.9.2011 21:55:07   
vukosava

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

prekomerna kilaza je visestruko opasna po zdravlje,ko ne misli tako neka se opusti u kamarama hrane,to kako izgledaju manje je vazno(ali je itekako vazno),od zamasnjenosti unutrasnjih organa,dok je covek mlad debljina ne smeta toliko,cim se predje u 40-e sve dolazi polako na videlo.Slazem se sa Minom da covek treba da odrzava sto nizi BMI.Npr ako neko ima guscu misicnu masu imace veci BMI od onoga ko ima manju gustinu misica a imaju isti obim.

A ovo si napisala zasto? Jer ovo tema o gojenju ili mrsavljenju?

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here