vukosava -> RE: Dijetalni meni (13.8.2011 15:55:57)
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: vukosava 2. Pire od karfiola: Skuvas karfiol, izgnjecis i dodas malkice pavlake i zacinis cime ti se svidja, npr so i biber ili sta vec Vuko, saturated fat posle 35. godine treba izbaciti iz iz uobicajenog svakodnevnog menija, a narocito dijetalnog. Sto se psageta tice, mozes da uzivas u integralnim. Ima dolicnih i na nasem trzistu, mogu da zamislim kakav je tamo izbor. Evo ja sam juce sebi pravila spagete-200g kuvanih integralnih spageta sa sosom od paradjza, malo luka i bosiljka. Malo sam i chilija stavila. Zar tu nema pavlaka sa malo zaiscenih masti? klikni Ja cu je vala jesti, pa nek treba sta treba [sm=smiley36.gif]. U mom "dijetalnom meniju" tj rezimu zivota koristim pavlaku i izgubila sam do sad 8 kg za mesec i po. Sve zavisi kakve su ti ranije navike u kolicini i vrsti hrane i koliko imas viska. Ja spagete ne volim nikakve, samo sam stavila recept ako neko trazi zamenu za njih. Ova bundeva na 155 g ima 42 kalorije, 10 grama ugljenih hidrata, 2 grama dijetalnih vlakana, 1 g proteina, uz to vitamina A i C, kalcijuma i gvozdja. Nimalo masti. Barilline integralne spagete u istoj kolicini imaju otprilike 600 kalorija, 4.5 g masti, 120 g ugljenih hidrata, proteina 21 g, nimalo vitamina A ni C. Doduse imaju fosfora i magnezijuma. klikni Ja Mina jedem samo integralno sve vec 10 godina pa sam opet gojazna, isto to sve ima kalorija. Jeste da se ove integralne duze zadrzavaju u sistemu i teze vare, eto to im je prednost. Al kalorijski, veoma slicna prica.
|
|
|
|