Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:43:22
|
|
|
|
Suncicabg
|
Hocemo ponovicemo, samo da pocnu da deluju vitamini... Laku noc, drugarice
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:47:19
|
|
|
|
cipiripi
|
noc
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 7:33:46
|
|
|
|
gabrijela
|
12 po ml
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 7:36:19
|
|
|
|
gabrijela
|
Cipiripi,hvala ti!!! A ukupan broj je 12 ml/milion
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 13:02:27
|
|
|
|
cipiripi
|
mislis 12 mil u mililitru?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.2.2010 16:01:12
|
|
|
|
Mari86
|
Bebiiii javi sta je biloooo na pregledu...valjda je sve ok...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.3.2010 14:49:06
|
|
|
|
cicibanka
|
devojke cika doca potvrdio bicu tetka juhhhhhhuuuuuuuu,drzite fige malecnoj od 36 dana
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.3.2010 15:44:13
|
|
|
|
Suncicabg
|
Cicibanka divna vest , i ja sam pre par meseci postala tetka i super je
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 4.3.2010 12:14:06
|
|
|
|
nikole
|
Zdravo drustvo. I mi imamo isti problem kao i vecina vas ovde. Samo da vam kazem, godinu dana se suprug lecio u privatnoj klinici (pored Kanadse ambasade se nalazi klinika), i nista, uzimanje para. Sada smo na GAK-u i idemo iz pocetka ali ovog puta je sve drugacije ja radim uporedo sa njim preglede ne pije vise neke bezveze lekove, trenutno pije neki lek cisto da vidi kako reaguje na njega ako ne probace sa nekim drugim, ali sve to radi dok se ja ne spremim za insemenaciju. Jer on ima bas slabo pokretne spermatozoide i dr nam je rekla da od prirodnog zaceca nema nista ( znaci nema zavlacenja i uzimanja para) i da idemo prvo na IUI. Samo sam zelela da vam otvorim oci ukoliko ste u zabludi sa doktorom kao sto smo mi bili. Javicu vam dalje lecenje i rezultate na GAK-u pa mozda nekom i pomogne moje blebetanje ovde.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 4.3.2010 17:43:16
|
|
|
|
caja 2
|
cao svima,neznam dal sam na pravoj temi al me zanima dal je netko od vas pio klomifen ili slicno a da partner nije radio spermogram......jer je bi voljela pomoci jednoj svojoj drugarici njezin muz je malo tvrdoglav.zato me zanima dal je moguce da bez spermograma se pije klomifen.hvala
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.3.2010 8:14:07
|
|
|
|
bebironcic
|
IZVORNA PORUKA: caja 2 cao svima,neznam dal sam na pravoj temi al me zanima dal je netko od vas pio klomifen ili slicno a da partner nije radio spermogram......jer je bi voljela pomoci jednoj svojoj drugarici njezin muz je malo tvrdoglav.zato me zanima dal je moguce da bez spermograma se pije klomifen.hvala Prvo se mora ustanoviti problem pa se onda krenuti sa lekovima.Klomifen ne treba piti na svoju ruku!Ipak ce morati tvoja drugarica i njen muz uraditi neke analize da bi se ustanovilo kod koga je problem,pa onda po preporuci lekara krenuti sa terapijom.Znam da zelis pomoci drugarici ali ipak su lekari ti koji su strucniji od nas.Mi jesmo ovde jedna uz drugu,delimo misljenja,iskustva,savete,bodrimo jedna drugu...ali mislim da ti niko od devojaka nece reci da se klomifen uzima na svoju ruku. Nisam ti nesto narocito pomogla,samo sam te posavetovala da se sa lekovima ne treba igrati a pri tome ne znati dijagnozu.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.3.2010 9:01:33
|
|
|
|
Mari86
|
Slazem se sa bebi... Klomifen ne treba da se pije na svoju ruku,mora da se isprati sa UZ sta se desava... Inace ona ne moze biti 100 posot sigurna kada je ovulacija i kada ce doci do pucanja,takodje moze doci do drugih komplikacija.. Najbolje da urade analize koje ukljucuju i spermogram,ne treba se igrati.. Nije bas neka pomoc,ali eto...najbolje sto znam da te posavetujem
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.3.2010 22:57:22
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Nikole, i mi smo imali slicno iskustvo sa pomenutim doktorom. Kod njega smo krenuli jer nam je nekoliko urologa reklo da idemo kod njega. Posle god dana smo se prebacili na kliniku u Leskovcu, pa cemo videti kako to napreduje.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.3.2010 17:05:39
|
|
|
|
Veca77
|
Drage moje, evo novih rezultata - danas podigla a uzorak je dat u subotu : koagulacija nije ispraćena likvefakcija nije ispraćena izgled beličast volumen 4,0 ml ref.vr. 2-7 pH 8,0 ref.vr. 7-8 broj spermatozoida 89,0 x 10*6/ml ref.vr. više od 20 Uk. broj sperm. 356,0 x 10*6/vol ref.vr. više od 50 progresivno pokretni 35% ref.vr. 25-100% pokretni sperm. 5% ref.vr. 0-10% nepokretni sperm. 60% Leukociti 10-12 ref.vr. 10-15 eritrociti 5-6 bleda aglutanacija + viskoznost povećana Scg normalne forme 60% ref.vr. 60-100% Scg abnormalne forme 40% ref.vr. 0-40% Scg glava 11% Scg vrat 7% Scg rep 22% Trajanje apstinencije 4 dana U spermokulturi mu je ponovo nađena bakterija PROTEUS MIRABILIS!!! A to znači da je nije izlečio..... Moye li neko da mi pomogne oko ovog? Znači, broj je OK - to sam skontala. Broj pokretnih je na donjoj granici, ali me brine ova aglutanacija i viskoznost (zato što je povećana)
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.3.2010 17:15:35
|
|
|
|
Iva979
|
E bre i ta bakterija! Pa kako nije izlecena? Ukupan br. je OK, jedino sto su pokretni na donjoj granici. Nemam pojma za ove aglutanacije, i viskoznosti bas cu malo da izguglam da vidim sta je to... jesi mi ti dobro drugarice?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.3.2010 17:25:41
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Iva979 E bre i ta bakterija! Pa kako nije izlecena? Ukupan br. je OK, jedino sto su pokretni na donjoj granici. Nemam pojma za ove aglutanacije, i viskoznosti bas cu malo da izguglam da vidim sta je to... jesi mi ti dobro drugarice? Pa ti si srce moje, znaš?!!! Njemu su progresivno pokretnih uvek tu negde između 35 i 41%. Na tome moramo da radimo!!! Drago mi je da je broj dobar, ali me aglutanacija (slepljivanje) malo buni! Negde sam čitala da i viskoznost može da utiče, ali sam zaboravila kako Moraću to malo da googlujem! Ej, ali me zabrinjava i procenat spermića abnormalne forme! Na prošlom spermogramu je normalnih imao čak 75% a na pretprošlom 68%. Sada samo 60% Ko će ga znati?! Ništa, moraćemo da poradimo na svemu tome, a naročito na bakterijici koju tako dugo vuče!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.3.2010 17:29:15
|
|
|
|
Alexis79
|
Sto se tice aglutenacije to je ok.Posto imate samo jedan + Sto ima vise pluseva to je sperma gusca tj. moze da se desi da se spermici spoje repovima i da ih takve folikul ne prepozna pa ne mogu da oplode jejnu celiju.Znam da ako ima veci broj +++ da se pije neki lek koji razredjuje spermu.Mislim da u vasem slucaju to nije potrebno A povecana viskoznosti znaci povecanu gustinu i samim tim otezava kretanje spermatozoida.Ove dve stavke su u vecini slucajeva povezane.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.3.2010 17:29:55
|
|
|
|
Iva979
|
Vidim ja Veco, da cemo nas dve zajedno na inseminaciju. Ruku pod ruku Cujemo se pa da iskafenisemo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.3.2010 17:35:29
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Alexis79 Sto se tice aglutenacije to je ok.Posto imate samo jedan + Sto ima vise pluseva to je sperma gusca tj. moze da se desi da se spermici spoje repovima i da ih takve folikul ne prepozna pa ne mogu da oplode jejnu celiju.Znam da ako ima veci broj +++ da se pije neki lek koji razredjuje spermu.Mislim da u vasem slucaju to nije potrebno A povecana viskoznosti znaci povecanu gustinu i samim tim otezava kretanje spermatozoida.Ove dve stavke su u vecini slucajeva povezane. Alexis, hvala ti puno!!! Sad si me malo utešila za aglutanaciju! Znači, ne bi trebalo da brinemo, samo da se bacimo u akciju!!! Znaš li nešto o ovoj glupoj bakteriji? I u januaru je imao tu bakteriju i mi smo radili na bebi iako je on bio pod terapijom (dr nam rekla da možemo)!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.3.2010 17:37:03
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Iva979 Vidim ja Veco, da cemo nas dve zajedno na inseminaciju. Ruku pod ruku Cujemo se pa da iskafenisemo Ruku pod ruku idemo kod Kleinog dr. Ja sam već uzela neke informacije! Sad samo čekamo da nam Kleo zabebi, pa da se i mi bacimo na inseminaciju!!! Obavezno se čujemo da se vidimo, ali na malo duže! Ono pre neki dan je stvarno bilo prekratko (mojom krivicom) !
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.3.2010 19:15:25
|
|
|
|
ljupce
|
Drage devojke,odusevljena sam vasom uzajamnom podrskom i nadam se da cete moci i meni da pomognete savetom;6 meseci pokusavamo da zabebimo i nista...mm je uradio spermogram i spermokulturu i rezultati nisu losi sto se tice broja i pokretljivosti(nisu ni sjajni),ali sam ja bila ocajna procentom abnormalnih formi-67% i normalnih-samo 33%! da li neka od vas zna sta ovo znaci? preporuceni su mu vit E,C,zink i Selen tri meseca pa kontrola... ima li nade za bebu? nadam se vasem odgovoru :-)
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.3.2010 19:17:44
|
|
|
|
cipiripi
|
cao, dobrodosla sve se to moze popraviti , vazno je da ih ima...a za bebu treba samo jedan spermic treba da izdrzi terapiju od 3 meseca jer je spermogeneza na 72 dana i rezultati se ne mogu videti ranije...tj ako i ranije uradi kkontrolu to nece biti merodavno.. :) kakvo je kod tebe stanje?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.3.2010 21:48:52
|
|
|
|
Mari86
|
Moj mm ide sutra da uradi spermokulturu i spermogram
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.3.2010 21:50:54
|
|
|
|
Lilly*
|
Držimo fige Mari
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.3.2010 21:51:38
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Držimo fige Mari hvala draga.... inace jos nisam dobila..ali to je za drugu temu
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?