Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 0:16:06
|
|
|
|
cicibanka
|
drage moje procitala sam sve sa ovog foruma od prve do poslednje strane i zaista vam se divim na istrajnosti i hrabrosti,niste ni svesne koliko ovde ima divnih emotivnih trenutaka da se napisu tomovi knjiga.Ja sam novi clan,i nazalost nisam udata pa nemogu ni planirati bebu mada je puno zelim.Moj problem su meni najdrazi ljudi brat i snajka koji se vec skorodve godine lece a bebe nema,bilo je raznih problema sa bakterijama ali sada je sve ok i opet nista ,sutra stizu rezultati spermometrije i spermograma i mnogo sam zabrinuta,moj brat je bio sportista i imao je operaciju henrije na testisima pa se bojimda to nije uticalo na njegovu plodnost narocito posle onoga sto je napisala bebironcic.sve bih dala i sve uradila za njih dvoje ali u ovoj situaciji neznam kako da se ponasam,volela bih da znam svaki detalj ali se bojim da im nestajem jos vise na muku,posavetujte me kako da ih podrzim.
< Poruku je uredio Lilly RR -- 24.2.2010 11:43:35 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 8:19:23
|
|
|
|
bebironcic
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 IZVORNA PORUKA: bebironcic IZVORNA PORUKA: Suncicabg Zbog cega toliko pada? Ne znam draga,a i niko nam nije rekao zbog cega...svi lekari su ostali nedoreceni... Bebi, i nama je bro poceo da se smanjuje - isto sa 90 mil. preko 60 pa na 40 mil (pre mesec i po)! Sad mm treba ponovo da radi spermogram i bas se bojim da jos ne pada! Nesto tom padu mora da bude uzrok! To mozemo da progooglamo i da otkrijemo - nadam se Reci mi samo u kom vremenskom rasponu je taj broj spermica opadao od 90 mil do nule? Veco imas pp
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 8:22:38
|
|
|
|
Dudu25
|
Bebi kako je moguce da moze da pada,inace zbog cega pada?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 8:27:33
|
|
|
|
bebironcic
|
Draga Dudu i ja bih to volela da znam,ali kako da znam kada ni silni urolozi kod kojih smo bili ne znaju!Ali moje misljenje ,googlajuci,dosla sam do zakljucka da ili je problem stres i to veliki,ili je problem operacija koju je imao pre 2,5 god.Njemu je ionako jedan testis da kazem ostecen posto je kao mali operisao kriptorhizam...ne znam Dudulina....jako mi je tesko a njemu jos teze...borimo se sa tim da ne puknemo...ali je svakoga dana sve teze i teze...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 8:38:54
|
|
|
|
Dudu25
|
Znam Bebi sigurno vam je tesko, ali ne smijete da stanete ni vi, ni mi ni niko moramo dalje da se borimo ... ali stavrno neke stvari mi nisu jasne, ... ja npr kad sam majki spomenula za bakterije kaze mi okle ti to, to ste izmisljali to nikad nije bilo znaci ljudi tad nisu ni znali sta imaju,nisu imali stresove itd samo su pravili bebe odmah ... a mi ... eto vidis sama
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 9:16:59
|
|
|
|
Suncicabg
|
Sta mislite o leku Proxeed?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 9:22:24
|
|
|
|
bebironcic
|
Sunci mm ga je pio i na zalost nije mu pomogao ali to ne mora da znaci da nekom drugom nece pomoci
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 9:37:47
|
|
|
|
Mari86
|
Suncice isto je i kod nas bilo..mm probao da pije nije pomoglo,kao ni Profertil... Ali mozda vama pomogne,ne mora da znaci!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 13:18:31
|
|
|
|
cicibanka
|
drage moje zasto ste ignorisale moju poruku zaista mi treba vasa podrska
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 13:21:43
|
|
|
|
ksenija81
|
Ej cicibanka, nije te niko ignorisao, verovatno se jos niko nije nasao ko bi prokomentarisao na pravi nacin. Moj momak je kao mali operisao herniju, sad sam preko neta uspela donekle da protumacim nalaz, ali jos nismo sigurni da je to uzrok malog broja spermija. Kad su mu nalzi gotovi?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 13:23:45
|
|
|
|
Mari86
|
Cicibanka..ja bih ti zaista pomogla ali ne znam nista o tome...ajmo devojke treba pomoc!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 13:50:03
|
|
|
|
cipiripi
|
Cicibanka U principu (polazim od sebe) ljudima koji imaju taj problem pitanja idu na nerve, pogotovo pitanja koja poticu od ljudi iz okruzenja, virtuelni svet RR se ne racuna tu smo da pomognemo jedna drugoj Ako vec hoces da joj pomognes, reci joj za nas, nek nam se pridruzi... Sta su oni sve radili od analiza, da li znas? Ljudi koji se bore sa problemom neplodnosti su jako osetljivi u pojedinim trenutcima, a ti ne znas kad je pogodan trenutak da je bilo sta pitas..nju ili brata.. I bratu je isto tesko, budi sigurna u to, musko je i ko zna kako moze da reaguje na pitanje o njegovoj muskosti... Ne znam sta drugo da ti kazem.. Glupo je malo da ga pitas "e bato kakav ti je spermogram"...daj boze da je dobar..ja navijam..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 20:26:30
|
|
|
|
cicibanka
|
cipiripi u potpunosti si pogodila kako se osecam,zato mi je puno tesko jer ziva se pojedoh ali cutim i cekam da mi sami kazu,nas troje imamo zaista veoma blizak odnos posto je snajka moja najbolja drugarica i oboje ih volim ali ovo su trenuci u kojima je tesko naci meru i kako pomoci.Radili su sva ispitivanja nasli su im eserihiju i kandidu to je sada sanirano i stanje je ok vec nekoliko meseci,takodje je postojala i vodena cista na jajniku koja je nestala,prohodnost jajovoda je ok,folikula ok ,pila je hormone i primila je mislim da se zove injekcija nesto kao pregnet,cekamo sta ce biti ovog meseca,doktor kaze da je sve uredu ali jos nema
< Poruku je uredio cicibanka -- 24.2.2010 20:28:39 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 24.2.2010 22:19:34
|
|
|
|
cipiripi
|
Cista je verovatno pukla tokom neke od menstruacija, i otisla sa tim krvarenjem. Dobro je sto ima prohodne jajnike i sto je ostalo ok.. kandida nije opasna, eserihija zna da bude ako se zapusti, ali kazes da je to sanirano sto je super.. Ako si vec toliko dobra sa njom reci joj da nam se pridruzi jer mozda ona ima neka pitanja i nedoumice koje moze pitati ovde.. Nismo lekari toga morate da budete svesne ali cinimo sve da pomognemo na osnovu onoga kroz sta smo prosle..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.2.2010 19:27:25
|
|
|
|
gabrijela
|
HELP cure!!! nalaz slijedeći : VOLUMEN 3,4 PH 8.5 KONC.SPERMIJA 12,0 UKUPNI BROJ SPERMIJA 40,8 LIKVEFIKACIJA 2 VITALNOST 49 BRZO PROGRESIVNI 4 SPORO PROGRESIVNI 18 STACIONIRANI 2 NEPOKRETNI 76 NORMALNI OBLICI 27% PATOLOŠKI OBLIK GLAVE 45 PATOLOŠKI OBLIK VRATA 11 PATOLOŠKI OBLIK REPA 17 2-5 LEUKOCITA PO VIDNOM POLJU
< Poruku je uredio gabrijela -- 25.2.2010 19:34:20 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.2.2010 19:29:43
|
|
|
|
gabrijela
|
< Poruku je uredio gabrijela -- 25.2.2010 19:35:09 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.2.2010 22:05:34
|
|
|
|
cipiripi
|
Normalne vrednosti spermograma su: volumen > 2 ml pH 7.2 - 8,0 koncentracija spermatozoida > 20 mil./ml pokretljivost > 50 % progresivnih ili 25% brzo progresivnih vitalnost > 50 % morfologija > 40 % normalnog oblika leukociti < 1 mil./ml likvefakcija unutar 20 minuta E sad...kod vas je sledeca situacija... -Sto se tice volumena uglavnom ide od 2-6ml, kod vas je ok Inace smanjen volumen pokazuje poremecaje kod stvaranja tecnosti i dovodi do nemogucnosti odlaska "ejakulata" do cerviksa, a sa druge strane preterani volumen je cesto znak da postoji vena na testisima-varikokela ili neka slicna fizicka prepreka. -Sto se tice Ph vrednosti sperme od ide od 7-8 Ph. Kod njega je 8.5 ph , cesto kada postoji neka infekcija Ph zna da bude povecana i u tom slucaju se gledaju u leukociti koji su kod njega od 2-5 u vidnom polju sto znaci da treba da uradi bris..mozda ima neku upalu ili bakteriju koja mu remeti i Ph a takodje u nalazu zbog toga mogu biti i leukociti. -Koncentracija spermatozoida mu i nije bas sjajna ali nije ni strasno losa..losom se smatra ispod 10..e sad da li je 10 ml u milionu ili ukupno? -Ukupan broj mu je ok, ali ima vise slabopokretnih od pokretnih i dosta nepokretnih...Sve to moze biti uzrok gore pomenute infekcije a ne mora da znaci.. -Vitalnost mu je 49 to ok...relativno..jer ispod 50 je za urologa.. Sve u svemu, nemoj da razbijas glavu i idi sa muzicem kod urologa, i nek uradi briseve i Uz testisa i prostate..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:29:46
|
|
|
|
cipiripi
|
Iva, Suncice..evo ga tekst...nasla sam na netu... Više seksa za kvalitetniju spermu Istraživači tvrde da bi muškarci trebali imati seksualne odnose svaki dan, te da bi na taj način povećali šanse za trudnoću svoje partnerice. Trenutno je uvaženo mišljenje za parove sa problemima u postizanju trudnoće, da se suzdržavaju od seksualnih odnosa nekoliko dana kako bi na taj način pojačali broj spermija prije novog pokušaja. Ipak sa sSeučilišta u Sydneyu dolazi najnovija vijest da bi to moglo prouzročiti spermu slabije kvalitete. Jedan stručnjak iz Ujedinjenog Kraljevstva izjavio je da bi svakodnevni seksualni odnos bio bolji za muškarce sa oštećenom spermom. Profesor Allan Pacey, Britanska udruga za začeće: ''Ovo istraživanje pokazuje da kad stavite ljude na dnevni ejakulacijski režim, se smanjuje brojka DNA oštećenje.'' Australski znanstvenici su uključili u studiju 42 muškarca, čija se sperma pod mikroskopom pokazala kao abnormalna. Bilo im je rečeno da ejakuliraju jednom dnevno tijekom sedam dana, onda su ti uzorci uspoređeni sa onima koja im je uzeta nakon tri dana apstinencije. Njih 37 je imalo manja oštećenja sperme u svojim dnevnim uzorcima u usporedbi sa uzorcima uzetima nakon apstinencije.. Sjećam se jednog para u kojem je žena dozvoljavala svom partneru ejakulaciju samo za vrijeme svojih plodnih dana, tako da je jadnik trpio po mjesec dana. Mit o plodnosti Dr Allan Pacey je izjavio da se za vrijeme apstinencije omogućava povećanje broja spermija, a na dnevnom režimu ejakulacije se poboljšava kvaliteta, to doprinosi izmjeni između kvantitete i kvalitete. ''Ako par pokušava zanijeti, preporučljiv je apstinencijski interval od dva do tri dana, dok za par u kojem muškarac ima oštećenu spermu ili ''skroman'' broj spermija, treba pokušavati češće.''
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:33:51
|
|
|
|
Iva979
|
mmmm.... Sunči, u akciju!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:35:17
|
|
|
|
Suncicabg
|
ja sam zbunjena. Ovaj mesec cemo po staroj teoriji,a sledeci...po novoj
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:37:04
|
|
|
|
cipiripi
|
i ko je sad tu lud to je ista ona varijanta "dati bebi vodu ili ne?"
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:37:10
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi Normalne vrednosti spermograma su: koncentracija spermatozoida > 20 mil./ml Po mililitru? Ja sam mislila ukupno 20, ufff sad sam bas
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:38:05
|
|
|
|
cipiripi
|
kolika je njegova zapremina ejakulata? 1,2,3?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:39:30
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi kolika je njegova zapremina ejakulata? 1,2,3? 1, zato sto nije sve u casicu
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 26.2.2010 0:41:31
|
|
|
|
cipiripi
|
e pa onda nek ponovi spermogram..al da obrati paznju gde prska uglavnom ako izrazavaju u mililitru , broj u ml se mnozi sa zapreminom ejakulata..
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?