|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
9.5.2013 21:35:50   
minna
Jovice, izdrzite jos, meni se cini da vam super ide, a u nekom trenutku ce prihvatiti ili nosu ili solju, ako ne sad, ako bas ne bude islo onda sledeci put, ali ne odustajte jos. Verovatno ste pokusali da on pusti vodu kad zavrsi ili da iz nose prospete zajedno pa onda da pusti vodu? Jeste probali da idete zajedno pa da ti sednes na solju a njega pokusas da stavis pored na nosu? Mozda mu je samo smaranje sto ga jurite.

Ja sam nudila Vladu prvih dana na 15min, isli smo svuda bez pelene, nisam je vracala, a prvih 10ak dana sam izbegavala odlazak u goste. I uspeli smo da krenemo u petak posle vrtica da skinemo a da u ponedeljak ide bez pelene iako nisu hteli da ga prime bez ako nije naucio, posto sam im rekla da je usao u fazon, samo su ga i one nudile cesce i sve je proslo super. Posle nekog vremena sam smanjila vreme kad ga ponudim da piski i brzo je poceo da prijavljuje stalno. Desavala se po neka nezgoda, ali to je normalno. A posto se na pocetku desavalo da kaze i da nece da piski kad ga ponudim, a upiski se za par min, onda sam ja kad procenim da je vreme ipak donosila nosu i kad kaze da nece.

Tako da ishler kao sto sam napisala gore, ja ne bih vracala pelenu kada je skines u gacice, nego svuda ides sa dosta presvlaka.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2126
9.5.2013 21:53:54   
jovicaa
mali je jako tvrdoglav, kad nesto nece, onda bas nece i zato se bojim da ce ovo ici baaas tesko sa njim..
pokusavali smo sve.... nema on strpljenja da sedi sa mnom na nosi, nema sanse..
ne odustajem, rekla sam minimum 10 dana, pa ako ne bude pomaka, vraticemo, mada mi to vec sad deluje kao bzv.. da mu vratim pelenu.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 2127
9.5.2013 22:05:24   
Anoniman
mi smo veceras isli u goste u gacicama. bas se pribojavala kako ce proci.. negde na pola puta je pokazala da joj je piski, stali smo pored i stavili nosu na sediste automobila. nista nije uradila.. ali je zato kod prijatelja 3x sedela, od toga 2x piskila. cak je isla i sa majkom naseg prijatelja u dvoriste i sve je bilo ok. nije se upiskila ni u povratku. ali je zamalo zaspala, pa sam je stavila na nosu u polumraku sobe cim smo stigli. piskila je, dobila mleko i zaspala. ima da je dobro napuni do jutra. :))))
ja sam jako zadovoljna kako smo danas prosle, ali sutra ne znam kako cemo. idemo kod mojih na ceo dan, bojim se da li ce hteti da bude poslusna kao danas. mada ona tamo ima nosu. kupili smo iste nose za nasu kucu, kod mojih, kod svekijevaca i kod moje bake, da ne oseca razliku. jos smo planirale da odemo prepodne u komsiluk, da se malo druzimo, pa se pribojavam. nije meni problem da se upisa kod na su stanu, ali u tudjoj kuci.. na kauci ili tepihu uhhhh :(

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 2128
10.5.2013 17:17:12   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: jovicaa

problem je sto on nema sanse da sedne na nosu, kao da ima neku averziju, ja pokusavam ali on pocne da histerise kada ga priblizim nosi. nece ni stojecki da piski, nikako.
danas smo bili u set_nji preko 2 sata i nijednom se nije upiskio, sto je kao uvau posle onog piskanja na pet minuta, ali kada smo dosli kuci nije hteo da piski. stavila sam ga na jedvite jade na wc solju, sa raznim trikovima, ali nije piskio. i posle pet minuta je poceo da piski na sred sobe i ja sam dotrcala da bih ga stavila na nosu a on je prestao da piski i tako jako histerisao da nije bilo sanse da piski na nosu, ma ni da joj pridje, bas je bilo gadno. a stvaaarno nismo nasilni, ne znam sta ce biti kod nas....
a nudim ga stalno, da hoce da sedne, stvarno mi ne bi bio problem ni na 15 minuta da ga stavljam, ali on ne zeli.

Ovo je i meni bio problem sa Ivom. Onda sam pred novu godinu počela da je stavljam na šolju, cepkali toalet papir ubacivali u šolju kroz noge,,, koliko smo ga samo potrošili user posted image
to je trajalo nekih 5 dana, nijednom nije ni piškila ni kakila u nošu. Sve u pelenu, tada joj još nisam skinula gaćice.
Napravismo pauzu za Božić zbog putovanja (znači samo pelene i ništa više, nisam nudila ni nošu niti je stavljala na šolju), posle toga se razbole pa i tu pauza koja se otegla do 10 februara kada sam rekla e nećeš više!
Skinula pelenu i nisam je vraćala više! Sve bilo gotovo za nedelju dana. Od deteta koje je histerisalo kada mu se ponudi noša do brzinskog skidanja pelene. Iako su mi svi prebacivali kako je velika da bi sve radila u pelenu ja nisam htela da forsiram dok ne vidim da je spremna. Kad je savladala strah od šolje (prvo) pa od noše sve je bilo lako. Kad je pristala da sedne na nošu tad sam joj skinula pelenu. A do tada 2 puta pokušavala na po 7 dana i bez uspeha, sa 20 meseci, 24 meseca i konačni uspeh sa 28 meseci.

Jovice, ako imate dvorište igrajte se kao da polivate travicu i cveće. možda mu bude zanimljivo pa nek piški stojeći.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2129
10.5.2013 17:18:55   
Ivanka 75
Jovice, znam da mudrujem ali veruj mi da znam kako ti je. Bila sam u tvojoj koži i svaki dan besnela zbog toga.

Mada znam da si sigurno sve pokušala.... i dala sve od sebe... sada ostaje samo da čekaš da se mali gospodin smisli šta treba kako i gde da radi...

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 10.5.2013 17:29:28 >

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2130
11.5.2013 9:41:14   
jovicaa
kod nas danas 6. dan
potpuni preokret! umesto da piska non stop. ona ne piski skoro uopste! evo danas jos uvek od juce nije piskio.
juce popodne prazna pelena(posle spavanja) i nocas prazna pelena! ja u soku... nisam ocekivala da ce ovako brzo ici...
ponekad uspemo da ga ubedimo da sedne na nosu ili solju, ali ne uradi nista. a i generalno izbegava da sedi.
znaci sve radi na pod, ustane sa stolice ako sedi recimo i popiski se pored....
sad smo se malo uplasili zato sto smo primetili da se jako suzdrzava? pa nije mi normalno da jos uvek od juce nije piskio...
a da ne pricam da nije kakio tri dana, tacno se vidi kako se suzdrzava..
sad smo resili da ga samo ohrabrujemo jedno vreme da uopste piski i kaki pa makar i na pod...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 2131
11.5.2013 11:38:58   
sneza24
Uf jovice i nama se to desilo prošle godine. Po ceo dan nije piškio a danima nije kakio niti je hteo da se upiški u gaće i onda bi plakao jer ga boli i bešika i stomak zato što trpi. Iz nekog meni neznanog razloga je odbijao da sarađuje a nisam mogla da ga ostavim da trpi po ceo dan,bolaja sam se da se nešto ne iskomplikuje a i već je bilo zahladilo pa sam mu zato vratila pelenu.
Moje dete je jako stidljivo zato ne voli da ga gledamo dok piški, ja mu pomognem da se skine i okrenem mu leđa ako smo napolju ili izađem iz kupatila pa me on zove kad završi.
Neznam da li je Aleksandar stidljiv ako jeste pravi se da ga ne gledaš dok piški.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2132
11.5.2013 11:43:43   
Sanjica26 RR
Jovice mi smo indenticnu situaciju imali kad je trebala da kaki. Samo sto je ona kakila u pelenu cim je stavimo kad legne da spava. Onda smo joj non stop pricali. Jedno vreme je svakih pet minuta trazila nosu a nista ne uradi. Ukapiramo da se njoj kaki, a ne zna kako da uradi. Bodrili smo je I govorili smo joj mozes ti to. Cak smo joj nudili cokoladicu. Ja sam joj masirala stomacic jer je govorila da je boli. Na kraju je dete pocelo lepi da kaki. Mislim da oni imaju neku blokadu u glavi kako to da urade. Navikli su sve da rade u pelenama.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2133
11.5.2013 11:55:13   
isidora88
evo i nas, mateja danas lepo piski, trazi nosu, mada ga i ja nudim, cesto piski, ali sada je poceo da piski vece kolicine, prethodnih dana je bilo po par kapi, max 10 ml.
juce se ukakio u gacama i zvao me da kaki, stavili smo ga na wc solju iako je vec obavio sve, ali dobro je sto je odmah rekao, nije isao ukakanuser posted image
jedino ne znam kako cu kad krenem u setnju ili kod nekog, nemam u cemu da nosim nosuuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2134
11.5.2013 12:29:56   
jovicaa
jednom je piskio danas, onako bas puno... ne znam zasto toliko trpiuser posted image
a stalno onako trcka po malo u gace i nece da kaki... bas mi je zao. ne znam sta smo pogresno uradili..
sad smo se dogovorili da ga uopste ne pritiskamo sa nosom, da ga bodrimo da piski i kaki gde god, dok se malo ne navikne... pa cemo opet malo nosu... jao ne znam, to je tako komplikovano kod dece.
bas sam mu namerno sad stavila pelenu za popodnevno spavanje, u nadi da ce makar tu da kaki, ali on vise ne piski i ne kaki ni u pelenu.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 2135
11.5.2013 14:07:46   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: jovicaa

jednom je piskio danas, onako bas puno... ne znam zasto toliko trpiuser posted image
a stalno onako trcka po malo u gace i nece da kaki... bas mi je zao. ne znam sta smo pogresno uradili..
sad smo se dogovorili da ga uopste ne pritiskamo sa nosom, da ga bodrimo da piski i kaki gde god, dok se malo ne navikne... pa cemo opet malo nosu... jao ne znam, to je tako komplikovano kod dece.
bas sam mu namerno sad stavila pelenu za popodnevno spavanje, u nadi da ce makar tu da kaki, ali on vise ne piski i ne kaki ni u pelenu.

I ja sam u početku mislila da trpi ali mislim da nije, videćeš, mokriće ti sada možda samo 2-3 puta dnevno, to je ta kontrola bešike (barem mislim...)

Pusti ga, ponašaj se normalno, nemoj da ga grdiš, pohvali ga i poljubi za sve što uradi.
Obavezno stavljaj pelenu za popodnevno spavanje, mislim da ih to malo umiruje... kao laža ili flašica...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2136
11.5.2013 14:11:59   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Jovice mi smo indenticnu situaciju imali kad je trebala da kaki. Samo sto je ona kakila u pelenu cim je stavimo kad legne da spava. Onda smo joj non stop pricali. Jedno vreme je svakih pet minuta trazila nosu a nista ne uradi. Ukapiramo da se njoj kaki, a ne zna kako da uradi. Bodrili smo je I govorili smo joj mozes ti to. Cak smo joj nudili cokoladicu. Ja sam joj masirala stomacic jer je govorila da je boli. Na kraju je dete pocelo lepi da kaki. Mislim da oni imaju neku blokadu u glavi kako to da urade. Navikli su sve da rade u pelenama.

Iva misli da ksd-god prducne da će da kaki user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2137
11.5.2013 18:36:50   
liliana
Ja da pohvalim moje dete: više ne koristimo pelene. Čak ni onu noćnu!!!
A secate se koliko sam kukala kako neće na nošu?!!! I kako sam kukala po forumu da će moje dete u "Pampersu" krenuti u školu?
Sve smo rešili u roku od 10-ak dana!!!

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 2138
11.5.2013 21:01:42   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: liliana

Ja da pohvalim moje dete: više ne koristimo pelene. Čak ni onu noćnu!!!
A secate se koliko sam kukala kako neće na nošu?!!! I kako sam kukala po forumu da će moje dete u "Pampersu" krenuti u školu?
Sve smo rešili u roku od 10-ak dana!!!

Kao da sam ja ovo pisala user posted image
Nocna pelena je postala simbolicna, mm bi da je skinemo ali ja sam ta koja ne da, za dnevno spavanje vise joj i ne stavljamo, juce je bilo 3 meseca bez pelena user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 2139
11.5.2013 22:35:41   
mamapsi
Evo i ja da prijavim napredak, bar mislim da je napredak. Lana sve cesce trazi sama nosu, nekada javi na vreme a nekada malo pisne u gacice ali se ne ispiski do kraja kao pre, sama se zaustavi, sto znaci da ima kakvu takvu kontrolu,i to je novost. Na pocetku su joj i carapice bile mokre koliko je piskila a sada joj cesto i ne predje na sorc nego samo malo gacice budu mokre.Ja je odmah stavljam na nosu i nastavlja da piski u nosi user posted image . Iako to nije to, imamo jos da guramo do potpuno suvih gacica, ja sam za sada zadovoljnauser posted image

Direktna veza do poruke: 2140
12.5.2013 10:09:22   
Sanja90
Ja sam se vrlo prijatno iznenadila,moja mladja cerka je sinoc odjednom odbacila pampers. Mislila sam da ce sa njom biti teze odvikavanje nego sa starijom jer je vrlo tvrdoglava. Sinoc posle kupanja kad sam htela da joj obucem pampers nije dozvolila,plakala je i nije dala da joj se obuce,kazem ja mm-u: "Pa dobro kad nece,mozda hoce da se zaista otarasi pampersa,sigurno se nece upiskiti". Kad je ucvrstila san pokusala sam ponovo da joj navucem pampers ali nije dozvolila,pocela je da se buni,pa sam odustala,a posto spava sa nama da ne bi krevet bio sav mokar ako se upiski,na njenoj strani sam stavila podlogu i peskir za svaki slucaj. Moja pametna devojcica je celu noc spavala i nije se upiskila,kad je ujutru ustala ponudila sam joj nosu i tu je piskila user posted image bas sam ponosna na nju. Evo sad je bez pampersa u gacicama,cesto joj nudim nosu za svaki slucaj,ali ona tacno zna kad joj se piski ili kakiuser posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 2141
12.5.2013 22:41:30   
branki*
boza skida pampers,nece ga,ali nece ni da sedi na nosi,ni da kaze kad mu se sta radi...ja nisam stalno tu i ne mogu da ga pratim non-stop da li ce da krene da pusta mlaz,pogotovo sto se naliva vodom po ceo dan...cekam da odemo na more,tamo cu da ga razgacim,pa racunam da ce ici lakse...sta znam.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 2142
13.5.2013 10:04:24   
Anoniman
nama ide super, zadovoljna sam. jedino je problem sto kada smo napolju nece da piski u travicu, ni da cucne ni da je drzimo. mislim, pristane ona, cekamo malo.. ali nista ne uradi. a ako nosimo nosu u nju hoce, i u autu, i u gostima...hoce cak i u tudju nosu da piski. mm smatra da se stidi da piski kad je napolju, jer je on bio takav kao mali i onda trpeo sve dok ne dodje kuci. ja ipak mislim da je jos mala i da joj je mozda samo neudobno i nezgodno da tako piski. u svakom slucaju ne upiski se van kuce, uspe da izdrzi dok stignemo. mada se i ne zadrzavamo predugo, ne vise od sat i po dva. nervira me ovo vreme sto se promenilo, ne ide nam na ruku..
inace, nekada popodnevna bude prazna, nekada malo pisne, a nekada piski 1x u nju. nocna i dalje bude prepuna, jutros je probila koliko je piskila. ona i dalje pije mleko na flasicu i pre podnevnog spavanja i uvece.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 2143
15.5.2013 8:31:31   
jovicaa
ja nisam zadovoljna... ali sta cu.
urla kada hocu da ga stavim na nosu. ovo kod nas postaje nemoguca misija.
evo odvikava se vec desetak dana i ja iskreno ne znam da li vidim pomak.
danas kada je ustao skinula sam mu pampers i dosao je da mazi bebu i sl.. i rekao je kaka i videla sam par kapi na carsavu.
znaci ume da najavi.
i ja ga spustila sa kreveta da mi ne popisa krevet(logicno) a on je odmah poceo da urla da se baca i ja ga na silu stavila na nosu i poceo brzo da piski, medjutim ustao je pred kraj i dovrsio pored nose....
uopste ne shvatam zasto mu je toliko problem da sedne i ispiski se. kada tacno zna da se to tu radi i zna da najavi kada mu se piski.
on kada se upisa na pod dodje i sam govori to ne tu, nego tu i pokazuje na nosu... e pa ne znam zasto mi onda sve zapisava kao mali pas, kad sve konta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2144
15.5.2013 12:40:30   
isidora88
moje dete je jutros imalo suvu pelenuuser posted image ,. jutros je sam trazio da piski, preko dana se ne upiski, nekako mi je bas lako, ne piski vise u gace, a tek nedelju dana se odvikava, pu, pu, pu da ne ureknem, ja sam prezadovoljna user posted image

< Poruku je uredio isidora88 -- 15.5.2013 12:41:44 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2145
15.5.2013 13:14:55   
Ivanka 75
Bravo Isidora user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 2146
17.5.2013 0:05:34   
VVVV
Kako ste skinule nocnu pelenu? Dete je samo prestalo ili ste ga nekako stimulisale?

Moja S. je skinula dnevnu prelenu pre skoro godinu dana. Sad je vec napunila 3 i i dalje redovno piski nocu. Probala sam da je stavim u gacicama na spavanje, ali ona se upiski i ne probudi se, nego spava tako mokra.

Direktna veza do poruke: 2147
17.5.2013 0:20:34   
milia
moja ćerka je skinula pelenu sa skoro 2.5 god, ali noću se I dalje upiski iako ima 4. Probudim je da piski oko 01h I onda bude suva posle. Ne može sama da se probudi. I ja sam dugo kao mala piskila noću.

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 2148
17.5.2013 8:29:34   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: VVVV

Kako ste skinule nocnu pelenu? Dete je samo prestalo ili ste ga nekako stimulisale?

Moja S. je skinula dnevnu prelenu pre skoro godinu dana. Sad je vec napunila 3 i i dalje redovno piski nocu. Probala sam da je stavim u gacicama na spavanje, ali ona se upiski i ne probudi se, nego spava tako mokra.

Ani je pelena noću suva bila mnogo pre nego što smo skinuli pelenu, tako da mi sa tim nismo imali problema, niti sam nešto pazila koliko pije pred spavanje...

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 2149
17.5.2013 9:40:50   
cockic
i ja sam dugo nocu piskila,a pekisa se lepo odvikao od nocne pelene.a da piski nije bilo budjenja niti on trazi da piski.a sa lenom ne znam kako ce biti.volela bi da bude ko sa pekijemuser posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...
Zašto deca ne treba da spavaju sa upaljeni...
Spavanje u mraku olakšava prirodnu proizvodnju melatonina u telu, što pomaže vašem detetu da zaspi (i što je još važnije...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here