|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
18.5.2013 12:52:10   
liliana

IZVORNA PORUKA: VVVV

Kako ste skinule nocnu pelenu? Dete je samo prestalo ili ste ga nekako stimulisale?

Moja S. je skinula dnevnu prelenu pre skoro godinu dana. Sad je vec napunila 3 i i dalje redovno piski nocu. Probala sam da je stavim u gacicama na spavanje, ali ona se upiski i ne probudi se, nego spava tako mokra.

Tini je dugo, dugo noćna pelena ostajala suva. Ona bi čak uveče pre nego zaspi tražila ponovo nošu.
Kada sam videla da se svako utro budi sa suvom pelenom, rešila sam da joj više ne stavljam Pampers, već da joj uveče ponudim ako hoće da piški pre nego li legne, obučemo gaćice i pidžamicu ... Ni jednom se do sada nije upiškila u krevet.user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 2151
18.5.2013 15:18:18   
Anoniman
pisala sam da smo imali problem da piskimo u travicu. e pa shvatila sam u cemu je bio problem. ranije smo je uvek ja ili mm drzali jer sam se plasila krpelja. ona kao malo ceka, napinje se i na kraju kaze "nece". izgleda da joj je zapravo bilo neudobno i da je samo zelela sto pre da je pustimo. onda bi trpela do kuce tako.. cak se sinoc i upiskila na pola puta do kuce. a ja joj jos ne ponesem presvlaku, krenula tako nonsalantno u setnju.. srecom, brzo smo stigli kuci. malocas smo bili napolju i ona rece da hoce da piski. ovog puta sam je pustila da sama cucne u travicu. cucnula sam kao i ja pored nje i kao i mama piski... malo je cucala i lepo piskila. jos se posle sva srecna okretala da vidi baricu i aplaudirala. pohvalili smo je, ona se odusevila i posle pred zgradom trazila ponovo da piski. ja je skinula.. znala sam da nece nista uraditi, ali kao ajde neka je, nema se navikava. znaci, cucala je na jedno desetak mesta, setala se onako gologuza, celo naselje nas je videlo. user posted image
inace, juce je pocela da je upisava po kuci, par puta se upiskila na nase zaprepascenje, jer je danima bila potpuno suva, stalno je gacice nosila. kada se to ranije desavalo nista joj nismo govorili, iskulirali bismo.. a ja sam sad promenila taktiku i rekla joj: jao sto je to ruzno, sram te bilo, velika devojka, a piski u gace, vidi sad kako si mokra.. i od jutros sdruga pesma, piski na nosu i uvek kaze. ma vala skinucemo ih, dosta mi je vise tih pelena. jos kod devojcica je uzas, imam utisak da se sva zapari u peleni po ovoj vrucini.

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 2152
18.5.2013 16:06:24   
isidora88
mateja i dalje nece da kaki u nosu, trazi pelenu inace bi trpeo da mu ne dam.
i ne znam napolju kako da ga stavim da piski, probala sam stojeci ali se malo popiskio, a ne znam kako da cucne, da mu pisa ne bi dodirivala travuuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2153
20.5.2013 22:21:08   
minna
Isidora, iskosi ga malo, pridrzavas ga gore jednom rukom, drugom pisu, a nogice mu stavis na zemlju na pozadi, Mislim stoji, Ali ga malo celog nagnes na napred, Tako se nece popiskiti, uf al Sam objasnilauser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 2154
21.5.2013 13:36:32   
Modessty
nemojte da terate dečake da piške čučeći. To im je nezgodno. ALi nagni ga malo napred i ti mu drži pišu dok ne nauči sam.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 2155
21.5.2013 15:08:28   
isidora88
uspeli smo, vec par puta je piskio napolju, jedino jos kakenje da savlada da to radi u nosu, ni nocnu vise ne koristimouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2156
22.5.2013 14:37:30   
mamapsi
Mi smo nazadovali, prakticno smo opet na pocetku i to me bas nervirauser posted image . Bili smo u selu nedelju dana i tamo se sve poremetilo. Izgubili smo ritam, nisam stalno bila uz nju a drugi verovatno nisu umeli da prepoznaju kad joj se piski, tj.kad trazi nosu jer ona ne govori, samo kaze no i pokaze prstom dole. Pisala sam vec, bile smo na dobrom putu, taman je pocela da trazi sama i eto ti ga sad. Sad ne samo da nece da trazi nego se ispiski do kraja a ranije je umela da se sama zaustavi kad krene da piski i onda trazi nosu i nastavlja da piski u nosi. Bas sam se smorila, razmisljam da joj vratim pelenu na neko vreme pa da pokusamo kasnije opet. Pusticu je da se malo adaptira, sinoc smo se tek vratili pa ako za 7-10 dana ne bude bolje vracamo pelenu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 2157
22.5.2013 16:21:22   
Anoniman
mi imamo problem da piskimo kada smo u setnji. samo je dva puta piskila u travicu, jednom sam je drzala, a drugi put je cucala sama. ona hoce da sama piski, da je ne diramo, ali valjda joj smeta trava, bocka je .. pa onda ustane, pa nadje novo mesto i cucne, pa ponovo ustane i tako se seta gologuza po travnjaku dok svi gledaju. user posted image na kraju i ne piski, nego trazi da se obuce. cim stignemo kuci ona piski u nosu. znaci trpi i to prilicno. mm misli da se stidi da to radi na javnom mestu, ali ja mislim da nije to u pitanju, nije ona ni svesna da je iko gleda, cim se seta sllobodno gologuza okolo. pre mislim da je mala i da prosto ne zna da lepo cucne i piski. kod kuce ide na nosu bez problema danima i danima se nije upiskila u gace. cak joj i pelene koju koristimo za dnevno spavanje uglavnom bude suva. znaci, trosimo samo 1 pelenu dnevnu, onu nocnu. zelim sto pre da izadjemo iz pelena, najkasnije do kraja leta.

(odgovor članu mamapsi)
  Direktna veza do poruke: 2158
22.5.2013 20:09:39   
mamapsi
Macaki, vi ste super cim ona trpi do kuce, to je odlicno, onda i nije neki problem sto nece u travicu mada ja verujem da ce vremenom i to savladati. Jel kod kuce sama trazi ili je nudite? Ne znam vise sta je pametnije, nuditi stalno i cekati da i sama pocne da trazi ili pustiti da se upisava pa da shvati da to i nije bas prijatno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2159
22.5.2013 22:35:46   
Anoniman
pa ja je nekada ponudim ako primetim da je proslo puno vremena, a nekada ona sama kaze. u prvo vreme sam je stalno nudila, svakih 20 min-pola sata da se ne bi upisavala po kuci. ubrzo je naucila, pa joj sad ne nudim tako cesto, samo ako nije dugo piskila. jedino ako smo u gostima, onda joj cesce nudim, da ne napravi tamo neku stetu..
nemas tiker, koliko tvoje dete ima?

(odgovor članu mamapsi)
  Direktna veza do poruke: 2160
22.5.2013 22:38:36   
jovicaa
mi odlazemo za avgust, sve shvata, ali jednostavno nece da piski i kaki na nosu ili u wc solju. necemo da ga pritiskamo. mislim da je 10 dana dovoljno da se vidi da li je dete spremno, a mi smo bili bez pomaka posle 10 dana tako da odlazemo jos malo..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2161
22.5.2013 23:09:21   
mamapsi
Nova sam ovde i pravo da ti kazem ne znam ni kako se postavlja tiker. Ona ima 16 meseci,jos je mala,ali fino nam je islo sve dok nismo otisli kod svekra i svekrve,sad smo opet na pocetku. Nastavicu da je nudim,sacekacu jos malo pa ako ne ide uvek mogu da joj vratim pelenu,nerado cu to uraditi ali mislim da nema poente da je odrzavam suvom tako sto cu je stalno nudkati ako ne nauci da sama trazi. Kako god da bude ja sam zadovoljna,najvaznije mi je da prihvata nosu i zna sta se tu desava jer me obavesti svaki put kad se upiski pa sad kako bude bice,samo mi je zao jer nam je stvarno dobro krenulo.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2162
24.5.2013 12:34:39   
mamapsi
Evo mene opet,vratili smo se u normalu, jeeeuser posted image . Pocela je da trazi, nudim je samo pred spavanje i posle budjenja je odmah stavljam na nosu, kao i kad idemo negde, u ostalim situacijama je pustim i juce je recimo sama trazila jedno 2-3 puta i piskila, jednom i kakilaa jednom se doduse i upiskila ali nema veze user posted image .Sad imamo drugi problem, dobila je crvenilo dole, pocelo kao ojed a sad je bas upaljenouser posted image . Ne mogu da verujem, dok je nosila pelenu nikad nsta slicno, pa ni u blagoj forni nije imala a sad kad je bez pelene desi se ovo user posted image . DAnas idemo kod dr, bas sam se smorila user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 24.5.2013 14:50:31 >

(odgovor članu mamapsi)
Direktna veza do poruke: 2163
24.5.2013 14:22:03   
Anoniman
mamapsi, pa ne znam od cega bi to moglo da bude.. da li nosi pamucne gacice? da li je prescvuces cim se upiski? mozda i nema nikakve veze sa skidanjem pelena nego sa necim drugim..
u svakom slucaju super sto napredujete!

(odgovor članu mamapsi)
  Direktna veza do poruke: 2164
24.5.2013 14:49:53   
Olga75
pa mi od kad smo skinuli pelenu svako vece posle tusiranja mazemo koku i guzu pavlovickom
i nismo do sad imali crvenilo ( pupu )
ona nekad nema strpljenja da se obrise posle piskenja i ja joj presvucem gacice , bezobzira da l je ista kapnulo , mozda to ima veze nemam pojma al eto da podelim

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2165
24.5.2013 15:11:06   
mamapsi
Hvala Macaki, hvala Olga. Presvucem je cim se upiski, jedino sto je drugacije je to sto je sada brisem obicnim toalet papirom a ranije sam je ili prala obicnom vodom ili brisala mokrom pamucnom krpicom. Mozda je to u pitanju. Pocecu opet da je brisem mokrom krpicom. Gacice su sve pamucne, ne koristim vlazne maramice, nikada ih nisam koristila. Ja sve mislim da je od vode u tom selu gde smo bile, nisam sigurna da je ispravna a morala sam i tamo da je kupam. Ne znam, mozda se i tripujem, nije sad ni vazno. E da, zvala sam i halo bebu, kazu da moze da bude reakcija na neku hranu a ona je prekjuce jela jagode, tako da sad neme vise ni jagoda dok se ovo ne sanira. Ne znam ni sta mi bi da joj dam. Uglavnom, da ne duzim vise, mazem joj jekoderm, idemo kasnije kod dr pa videcemo sta ce reci. Ako se ovo ne povuce uskoro bicu prinudjena da joj skinem i nocnu pelenu jer je ujutro najgore, upari se preko noci, mada stvarno ne znam kako ce to da izgleda jer reeetko joj pelena bude suva, sisa i dalje pred spavanje i min jednom u toku noci user posted image . Hvala devojke, javicu sta nam je rekla dr user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2166
24.5.2013 17:03:35   
Anoniman
auh, pa moze da bude od te vode za koju sumnjas da li je bila ispravna. mozda je navukla neku infekciju.. ti sacekaj neki dan, pa ako se nastavi dajte urin na analizu. ne bih rekla da je to znak alergije..
i ja moju samo obrisem papirom kada piski, a kada kaki operem je. uvece kada je istusiram namazemo se, kao i olga sto radi, samo pantenolom ili teget niveom. imam i onu sos niveu, nju koristim u slucajevima bilo kakvog crvenila i odmah pomogne.

(odgovor članu mamapsi)
  Direktna veza do poruke: 2167
24.5.2013 21:35:16   
mamapsi
Bili kod dr,pogledala,kaze nije strasno i dala nam je daktanol kremu da mazemo. Cudno mi je bilo sto nije trazila nikakve nalaze tipa bris,urin al' ajde da joj verujem. Rekla bih da nema bak.u mokraci jer nisam primetila da cesce piški ili da joj je neprijatno i bolno dok piski urin je normalnog mirisa ali eto,ocekivala sam da ce uraditi bar bris. Nema veze,svakako sam malo mirnija posebno zbog toga sto mi se cini da je danas bolje od ovog jekoderma. Smorih sa ovim,hvala na podrsci. Kako napredujete Macaki?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2168
24.5.2013 21:49:14   
lesica
Mamapsi, a možda je samo malo iziritirala sama. Klinci hoće da se po malo dirkaju kad ih ne gledamo, zanimljivo im je i novo. A realno, ne možemo da kontrolišemo da im ručice budu 24 časa sterilno čiste. I verovatno otud dr nije dala da se radi bris, jer sigurno nije ništa strašno.

Meni je L svojevremeno mala problem sa pojavom sekreta na gaćicama, da ne dužim priču, nakon svih nekih silnih pretraga, ispostavilo se da joj je to zbog trpljenja- trpela je jedno 2-3 meseca od 8 do pola 3 koliko je bila u vrticu. Elem, kako je prihvatila obavljanje nuždi tamo tako se sekret smirio.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu mamapsi)
Direktna veza do poruke: 2169
24.5.2013 22:56:36   
sneza24
Meni L ima takav ojed pre izbijanja svakog zuba. Nije od pelena jer uvek koristimo iste niti ona to dira. Par dana pre nego što joj izađe zub dobije ojed, nekad se čak i guza ojede. Nama je dr za to dala Nistatin a moja snaja isto koristi Daktanol.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2170
25.5.2013 0:31:44   
mamapsi
Ne znam,mislim da nije dirala rukama,sad je u toj fazi da za tren oka napravi sr*nje tako da je ne ispustam iz vida. A sto se tice zubica,vidis,o tome nisam razmisljala,sad su cetvorke aktuelne,mozda,mada nikada nije imala slicnu reakciju na izbijanje zuba. Ma najvaznije je da joj prodje i ne ostavi posledice a ostalo,jbg,nikad sa sigurnoscu necu znati od cega je.

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 2171
25.5.2013 9:55:22   
cockic
mamapsi ja ne znam da li si probala da promenis prasak za ves.koliko sam razumela preko dana je u gacicama,a nocu ima pelenu.mom petru je guza izgledala katastrofa kad sam koristila duel planinsku svezinu.nigde po telu nista,ali deo guze gde sedi i ispod nogu uzas.tako da cim sam presla na drugi prasak to se povuklo.mi smo u tom periodu kad je imao to skinuli nocnu pelenu,jer mu je od nocne izgledalo jos gore.mazala sam sta sam stigla na svoju ruku,nista nije pomagalo.dok nepromenismo prasak nista.za sad nama je ariel i persil prosao bez reakcije.

(odgovor članu mamapsi)
Direktna veza do poruke: 2172
25.5.2013 10:02:38   
cockic
ja sad procita ona je mala kao moja cera,meni ce cera 16 meseci i jos je u peleni.nismo ni pokusali da skinemo jos.vice kaki kad se ukaka u pelenu user posted image a koliko svatih tvoja je vec i u gacicama preko dana.t je super.kazem ako joj oblacis gacice,kao sto sam razumela promeni prasak.

a ja pricam o skidanju nocne pelene maloj bebiuser posted image .sinu sam nocnu skinula sa 2g i 11 meseci.a tebi kazem da skines sa 16,sto meni deluje kao nemoguca misija.videcemo kako ce nama skidanje ici kad pocnemo.noc nerazmisljam da cu rano skinuti,ali mozda nam se posreci.prvo dan da skinemo i bice divnouser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2173
25.5.2013 12:40:43   
mamapsi
Cockic, i meni deluje kao nemoguca misija skidanje nocne, bar dok ne ukinemo ove nocne podoje, a da je vreme vreme je, vec je "matora" da sisa jos i nocu. Skinucu joj dok se ovo ne povuce ali moracu da je stavljam na nosu u toku noci jer znam kad otprilike piski, negde oko 12 i onda nekad pred jutro a nekad izdrzi pa piski na nosu kad se probudi. Vec vidim, bice veselouser posted image . A prasak definitivno menjam jer i ja koristim planinsku svezinu! Ovo mi cak deluje kao najlogicnije objasnjenje jer kao sto rekoh, dok je nosila pelenu to se nikad nije desilo, znaci da ima veze sa gacicama, jos je o istom prasku rec. Hvala Cockic do neba user posted image .
A sto ne probas cerkici da skines pelenu, ili da joj za pocetak nudis nosu? Mislim da je kljuc u tome da prihvate nosu a ostalo sve brzo skapiraju, iako nama mozda ne deluje tako. Ja sam se iznenadila, kada sam joj skinula pelenu bile su one paklene vrucine i bilo mi je zao da se cvari u peleni mada nisam imala nikakva ocekivanja kad ono...nikad se ne zna, vredi pokusati user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2174
25.5.2013 20:22:48   
Anoniman
ni mi nema sanse da skinemo nocnu skorije, jer jos uvek pije 250 ml mleka pred spavanje na flasicu i iskrena da budem ne planiram uopste to da joj skorije ukidam. prvo jer se plasim da ce onda potpuno prestati da pije mleko, a drugo tako mi se sama lepo uspava za 5 min. mozda kada stigne beba pocnem da je budim nocu (jer cu ionako ustajati nocu), i da je nudim da piski, recimo 2x u toku noci.. jednom oko ponoci i jednom pred zoru.
inace, danas nije dala da joj stavim pelenu za dnevno spavanje, histerisala je i skidala, jedva sam joj na silu stavila. njoj vec duze vreme ta pelena uvek bude suva, ali prosto se ne usudjujem da joj je skinem..

(odgovor članu mamapsi)
  Direktna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here