bojanica7
|
jovice, mi smo apsolutno bili identicni kakva crna nosa! ma nema saaanseee ni nona ni adapter ni drvo, nista. iskljucivo u gace i to je toliko veselo skakutala po baricama kad se upiski da sam bila u fayonu: no way da ce joj ikada zasmetati ako budes stigla, mozes da bacis oko na maj jun sta sam pisala, tamo sam iz dana u dan pisala kakvo nam je stanej bilo. uglavnom, sad cu ti reci suma sumarum: bitna je istrajnost (ja ne verujem da treba napraviti pauzu, kad skines, skineas pelene i to je to, normalno bez forsiranja)... dakle, skines mu pelenu i pricas, pricas, pricas. svaki put kad se upiski, kazes da se to radi u noni, svaki put kad se ukaki, kazes da se to radi u noni. po ceo dan, umesto da dises, pitas ga da li mu s episki bukvalno! i nudis da sedne dok ne bude pristao. kod nas je upalila, kao i uvek, ucena i to kod babe. mi bili nesto u gradu i vracamo s e, a ona seid na noni. kaze baba, ona trazila cokoladu, ja joj rekla d amoze, ali da sedne na nonu i ona sela bez problema.... mislim da je to bilo deset dan aod skidanja pelena. jednom ce sesti, nemoj da brigas. smao moras da se naoruzas strpljenjem (ako ga nsii potrosila na maksimovo sisanje ) e sad ono sto mene buni i sto ce njega buniti jeste stavljanje pelena kad idete napolje... zato se detetu i skida u leto, da mozes i napolju ga presvuces. sad je zima za to. al mislim da ce vam zbog toga ici mnogo sporije. jer on ce se, recimo za tri nedelje, kad bude u kuci poceo cesce da piski na noni, zbunice ga kad se bude mogao da piski u pelenu... no, ako si odlucila sad, ok... mozes ovo da shvatis kao predigru kao u maju cu mu skinuti pelenu skroz a sad se pripremamo za to. bices manje pod stresom i mislim da je to najvaznije. da se ne nerviras! ja se bas nsiam nikad skenjavala, niti nervirala... i mislim da, posto nisma oko toga nikad pravila nikakav bauk (grdila je i slicno) da je zato tako brzo i pocela da trpi i da ceka da joj ponudim nonu. jedino recimo sto sam se pokajala jeste sto nisam bila istrajna u tome da ona trazi nonu, nisam mogla da docekam jer smo stalno bili napolju i onda sam je stalno nutkala i na kraju je naucila savrseno da trpi a da ne trazi vec da ceka da joj ponudim. jednom je s mojojom mamom bila u poseti cetiri sat aa nije piskila iako se nalivala i soka i svega... cim ej dosla kuci, ja kad sam je stavila na nonu, ona je skroz napunila... bila sam u fazonu: dobro joj nije pukla besika tako da je tek sad pre neki mesec pocela da trazi. eto sest-sedam meseci nakon sto je skinula. a sve to vreme je samo trpela i piskila u nonu kad je neko ponudi... (e sad mozda to ima veze i s tim sto je ona bila bas mala mozda da oseti pa da trazi, imaala je godinu i po, pa eto mozda ej tek s dve skroz ukapirala da poveze jezik i piskenje - dok je kakenje od starta obavljala na noni i trazila nonu, pretpostavljam jer je jaca i duzza najava tela) ala sam se raspisala...