|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
10.9.2012 15:01:37   
Anoniman
Nisu iste obe strane dušeka, jedna ima memo penu. 

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
  Direktna veza do poruke: 2001
10.9.2012 15:08:17   
Dve_srece_najvece_

IZVORNA PORUKA: Tash

Nisu iste obe strane dušeka, jedna ima memo penu. 

Aha, meni je mali dusek bio isti po tvrdoci, jedino sto je imao zimsku i letnju stranu, a sad veliki je isti kako god okrenes, samo meni frka da ce se isflekati... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2002
10.9.2012 15:12:13   
red3lilu
Imaš kod kineza najlone za krečenje, a ima i u farbaramauser posted image ...i baš je fin mekan, malo deblji od kuhinjske folije za pakovanjeuser posted image

Direktna veza do poruke: 2003
10.9.2012 15:30:49   
Dve_srece_najvece_
d kineza najlone za krečenje, a ima i u farbaramauser posted image ...i baš je fin mekan, malo deblji od kuhinjske folije za pakovanjeuser posted image

E poshto si ti iz Su, reci kod kojih kineza ima tih najlona...poshto ja obilazim samo Azijsku, Peking i onaj kod tramvaja...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 2004
10.9.2012 15:51:57   
red3lilu
Mislim da je muž kupio iznad Tempa na Prozivki, ako nije tamo onda je uzeo u Migor farbari, ali svakako ih ima u farbarama cca 100-200 din...pitaću ga kad dođe s posla...

Direktna veza do poruke: 2005
17.9.2012 14:34:02   
madre
zene, pomagajteuser posted image
bogdan je pre 3 dana poceo da kaki i piski u gace, redovno, ali ne uvek... znam da zna da to nije u redu! za kakenje mi je bas cudno, jer odkako smo skinuli pelene, nije se dva puta sve ukupno ukakio u gace, bas brzo je povezao sa nosom.
kad ga pitam zasto se upiskio/ukakio, on mi odmah kao trazi da mu pustim pesmicu bubamarac i ja kazem da ne moze, zato sto se upiskio, a on kaze: daaaa (kao, sad smo kvituser posted image )n ja mu kazem da su mu gace fuuuj i da smrde, a on samo stavi prste na nos i kaze pihuser posted image sta da radim?

< Poruku je uredio madre -- 17.9.2012 14:37:27 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 2006
17.9.2012 15:45:18   
bojanica7
madre, jel imao neku promenu vecu? gala se u vrticu jednom ukakila, iako se nikad ne ukaki, a onda se i koji kut kod kuce upiskila u gace i nonsalantno iskulirala... al je proslo.

Panta rei

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2007
17.9.2012 22:58:40   
madre
pa, nijeuser posted image
verujem da ce uskoro proci, samo nije mu fora, priredjuje mi tu zabavu sad kad je zahladnelouser posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 2008
18.9.2012 9:11:02   
Snelle
Možda se prehladio ili nešto slično? Ili je iz nekog revolta?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2009
18.9.2012 11:16:40   
madre
nije se prehladio, ne deluje mi da je iz revoltauser posted image nadam se da ce brzo da prodje, jer zbog toga jurim masinu za susenje vesa, mozda samo hoce da mi istera pare iz dzepauser posted image user posted image

< Poruku je uredio madre -- 18.9.2012 11:17:06 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2010
11.11.2012 13:55:36   
*milica*
Mi smo konacno uspeli!!!! Skinuli smo dnevnu pelenu ima vise od 10 dana.
Ne propusta da nas obavesti kad mu se piski. jos uvek kaki u pelenu ali i to se da resiti....

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2011
3.3.2013 20:57:05   
jovicaa
mi smo danas popodne resili da samo presecemo i skinemo dnevnu pelenu, stavljacemo mu pelenu samo kada spava, ili kada smo u setnji. ovako u kuci skroz skidamo tokom dana...
e sad jedini problem je sto se alesk upisao jedno 10 puta za par sati i uopste ne trazi nosu i ne smeta mu sto je upisan, malo se iznervira i kulira... samo je prvi put kada se upisao u gace vikao pi pi i onako zgadjeno setao po kuci...
ja mu svaki put kada se upiski pokazem nosu i kazem da se to tu radi, a ne u gace.. ali on uopste nece na nosu.
ne znam da li je ovo normalno i sta da radim?
inace zna tacno sta je piskenje i kakenje, kaze pi pi i kaki

don't shit where you eat :))

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 2012
3.3.2013 21:01:12   
lesica
Jovice polako,deset gaća je super za prvi dan user posted image Samo ga nudi narednih dana na 15-30-60 minuta,i nemoj očekivati da će prvih par dana sam tražiti nošu. I ne odustaj,sve je to normalno i samo treba malo strpljenja.
Držim fige!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2013
3.3.2013 21:12:45   
jovicaa
joj lesice on uopste nece da sedne na nosuuser posted image
a nije bilo bas deset_ gacica, nego recimo sedam... ali od 17 h do 20 i 30 h otprilike... inace do tad je bio u peleni..
sutra cemo probati ceo dan.
ne znam samo da li je normalno da on uopste nece da sedne na nosuuser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 3.3.2013 21:13:19 >

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2014
3.3.2013 21:28:01   
lesica
Jeste,potpuno je normalno user posted image a pošto je dečkonja možete da probate i da obavlja kao i sve bate. Uglavnom,pričaj sa njim,prvih par dana ga nudi češće pa ga nagradi oduševljavanjem što je lepo obavio posao. I ne odustaj,na kraju ako posle par dana vidiš da ne ide i da i dalje odbija,obustavi pokušaje,sačekaj par dana pa ponovo. Hoću da ti kažem da ga ne forsirate po svaku cenu,ali ništa ne gubiš ako par dana pokušate (dobro možda će biti više za pranje user posted image )

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2015
3.3.2013 21:50:09   
jovicaa
hahah, pa da... probacemo, pa cemo videti.. nadam se samo da necemo stati na pocetku!
nekako me u startu deprimira to sto on uopste nece da sedne na nosu...
a i ovako generalno je slab sa govorom, recimo uopste ne zna nista da trazi, kao recimo vodu ili bilo sta..
ali zna sta je kakanje i piskenje.. kada mene vidi na solji kaze kaki i takouser posted image kad se ukaki kaze kaki

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2016
4.3.2013 0:36:12   
bojanica7
jovice, mi smo apsolutno bili identicni user posted image kakva crna nosa! ma nema saaanseeeuser posted image ni nona ni adapter ni drvo, nista. iskljucivo u gace i to je toliko veselo skakutala po baricama kad se upiski da sam bila u fayonu: no way da ce joj ikada zasmetatiuser posted image ako budes stigla, mozes da bacis oko na maj jun sta sam pisala, tamo sam iz dana u dan pisala kakvo nam je stanej bilo. uglavnom, sad cu ti reci suma sumarum:
bitna je istrajnost (ja ne verujem da treba napraviti pauzu, kad skines, skineas pelene i to je to, normalno bez forsiranja)... dakle, skines mu pelenu i pricas, pricas, pricas. svaki put kad se upiski, kazes da se to radi u noni, svaki put kad se ukaki, kazes da se to radi u noni. po ceo dan, umesto da dises, pitas ga da li mu s episkiuser posted image bukvalno! i nudis da sedne dok ne bude pristao. kod nas je upalila, kao i uvek, ucena user posted image i to kod babe. mi bili nesto u gradu i vracamo s e, a ona seid na noni. kaze baba, ona trazila cokoladu, ja joj rekla d amoze, ali da sedne na nonu i ona sela bez problema.... mislim da je to bilo deset dan aod skidanja pelena. jednom ce sesti, nemoj da brigas. smao moras da se naoruzas strpljenjem (ako ga nsii potrosila na maksimovo sisanjeuser posted image )
e sad ono sto mene buni i sto ce njega buniti jeste stavljanje pelena kad idete napolje... zato se detetu i skida u leto, da mozes i napolju ga presvuces. sad je zima za to. al mislim da ce vam zbog toga ici mnogo sporije. jer on ce se, recimo za tri nedelje, kad bude u kuci poceo cesce da piski na noni, zbunice ga kad se bude mogao da piski u pelenu... no, ako si odlucila sad, ok... mozes ovo da shvatis kao predigru user posted image kao u maju cu mu skinuti pelenu skroz a sad se pripremamo za to. bices manje pod stresomuser posted image
i mislim da je to najvaznije. da se ne nerviras! ja se bas nsiam nikad skenjavala, niti nervirala... i mislim da, posto nisma oko toga nikad pravila nikakav bauk (grdila je i slicno) da je zato tako brzo i pocela da trpi i da ceka da joj ponudim nonu.
jedino recimo sto sam se pokajala jeste sto nisam bila istrajna u tome da ona trazi nonu, nisam mogla da docekam jer smo stalno bili napolju i onda sam je stalno nutkala i na kraju je naucila savrseno da trpi a da ne trazi vec da ceka da joj ponudim. jednom je s mojojom mamom bila u poseti cetiri sat aa nije piskila iako se nalivala i soka i svega... cim ej dosla kuci, ja kad sam je stavila na nonu, ona je skroz napunila... bila sam u fazonu: dobro joj nije pukla besikauser posted image tako da je tek sad pre neki mesec pocela da trazi. eto sest-sedam meseci nakon sto je skinula. a sve to vreme je samo trpela i piskila u nonu kad je neko ponudi... (e sad mozda to ima veze i s tim sto je ona bila bas mala mozda da oseti pa da trazi, imaala je godinu i po, pa eto mozda ej tek s dve skroz ukapirala da poveze jezik i piskenje - dok je kakenje od starta obavljala na noni i trazila nonu, pretpostavljam jer je jaca i duzza najava tela) ala sam se raspisala...user posted image

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2017
4.3.2013 1:16:58   
Anoniman
mi smo pre mesec dana skinuli pelene.
prvih dana se upisavala po citav dan u gacice, tj. pokazala bi da joj se piski (uhvati se dole) tek kada bi se upiskila. onda je pocelo da bude sve bolje.. desavalo se da citav dan piski na nosu, citav dan suve gacice.. a onda se uvece recimo 3,4x za redom upiski. ubrzo je prestala da piski i kada smo u setnji u pelenu, vec bi cupkala sve dok ne stignemo do kuce. gde god bismo isli nosili smo nosu, pa je u nju piskila.
ona i dalje slabo prica, ali uvek pokaze kada hoce da piski. mi je ipak pitamo: jel hoces da piskis, ona kaze: af! to znaci da user posted image
kada spava preko dana stavljam joj pelenu i uvek bude potpuno suva. piski pre spavanja obavezno i cim se probudi. cesto spava i preko 3 sata, ali se ne upiski. nocna i dalje bude prepuna ujutru, jer se naliva mlekom pred spavanje. racunam da cemo tu izbaciti kada bude prestala da koristi flasicu za uspavljivanje.
sto se kakenje tice, pocela je sa 7,8 meseci da kaki na nosu i od tada se mozda samo 2x ukakila u pelenu, uvek na nosu. prosto joj je bilo lakse da kaki na nosi, nego u peleni, jer je bas u tom periodu imala tvrdu stolicu i pelena joj je samo smetala.
ja sam prezadovoljna. user posted image
mislim da ne treba predugo cekati, vec dete navikavati na nosu. po mom misljenju vec oko godine, a mozda i pre. ja se nisam pokajala sto sam je rano stavila na nosu, sigurno cu identicno uraditi i sa drugim detetom.

Direktna veza do poruke: 2018
4.3.2013 7:14:06   
bojanica7
macaki, sjajno! user posted image user posted image bas stevi to brzinski (i jovice, nemoj da se demoralises ako bude islo sporo, ja sam zakljucila da se decaci sporije odvikavaju od pelena) i super sto si je tako rano stavljala da kaki na nosu. ja cu to definitivno sa starijom bebom. meni je eto godinu i po bilo super. doduse, kad bude bio maj-jun, moja marta ce imati godinu i dva meseca i mislim da cemo tad krenuti s odvikavanjem... a nasu nocnu i mi skidamo kad budemo prestali da se nalivamo mlekom... mada se sad kajem sto joj nisam skinula dok je jos sisala, tad joj je bila suva ujutru... a ja kao za svaki slucaj, pa da joj ne bude hladno ako se upiski... a sad joj od mleka bude... uf! tako da, vdiecemo ocemo li cekati odvikavanje od flasice uvece (ja sam do seste pila mleko iz flasice pred spavanjeuser posted image ) ili cemo sad u maju-junu... tu imam u planu da joj nudim mleko ranije, pa da piski pre spavanja i eventualno jos jednom nocu da je stavim dok spava (ako uspem) videcu... o tome cu misliti sutra.,.

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2019
4.3.2013 9:59:13   
jovicaa
evo ga cim priblizim nosu vice ne ne ne ne, cak se i ja skidam i sednem na nosu... ali ne vredi nema sanse da sedneuser posted image
ali ok.... za sad se jos uvek nije ni u gace upisao... nadajmo se da barem vise nece piskati u gace svakih 10 minuta.. moram sad da idem, hijene me traazeuser posted image

Direktna veza do poruke: 2020
4.3.2013 10:45:10   
Modessty
JOvice već sam pisala al ajd opet ću. Probaj da mu pokažeš da piški stojeći. Biće mu interesantno. A kakanje probajte na šolju na adapter. Danilo nikako nije hteo da kaki u nošu. I sad nam noša služi samo kad nam je hitno za piškanje, pa ne može da stigne do šolje. Od početka piški stojeći, nema šanse da sedne. A prvih nekoliko dana je maltene piškio na 15 min. Onda je odjednom to prestalo.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2021
4.3.2013 12:04:17   
jovicaa
on se tako upiski skroz u gace, i ne reaguje tako da mi skontamo tek kada ga pipnemo i vidimo da je mokar!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2022
4.3.2013 12:49:38   
Shishica
Ja sam Emi adapter na veliku solju (ona mala je zuljala, adapter je mekan) i onda stavi jastuk iza ledja pa daj knjigice pa kad piski lepimo slicice na plocicu od kupatila, ako kaki u nosu onda veliku slicicu Lina.. tako.. sada se upiski samo kad je prehladjena ili kada bas nema vremena jer nesto zanimljivo se dogadja na crtacu, ali jaaako zanimljivo ili se zaigra sa batom, mojim sestricem.

Sada nocu nosi pelenu i nekad kad idemo napolje.. isto se mislim sta cu za dusek ..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2023
4.3.2013 15:20:24   
Anoniman
bojanice, ja sam se gorko pokajala sto sam joj uopste uvodila flasicu, jer ona na nju nikada nista nije pila dok je samo sisala (do 13,5 meseci). nije trebalo ni da je navikavam na nju, nego da uz veceru popije mleko iz case sa slamkom. ali to nije tema.. i da ostane ta nocna neko vreme, nista strasno, resicemo se i nje jednom. ja jedva cekam lepo vreme da mogu da je ucim da piski napolju, na travici. ovako imamo sto cuda na sebi, pa dok stignemo kuci i poskidamo sve.. ali dobro, uglavnom izdrzi, ne upiski se. leti je zaista sve jednostavnije, ali ja nisam mogla vise da cekam..

inace, cula sam i ja da ima dece koja nikada ne prihvate nosu, vec odmah krenu na adapter. tako je mali nasih prijatelja, odbijao nosu, odbijao.. i onda prosto poceo da koristi adapter, valjda mu je bilo zanimljivo da ide u kupatilo kao veliki. za par dana skinuli pelene. vredi pokusati!

< Poruku je uredio Macaki -- 4.3.2013 15:25:06 >

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 2024
4.3.2013 15:44:33   
bojanica7
sta da ti kazem, macaki, ona 23 meseca nije videla flasicu, eto prvi put pila sa skoro dve godine... ali bila joj je potrebna zamena za siku, definitivno. znas kako se raduje kad vidi flasicu s mleko... kad smo nekad zaborvaili kad odemo kod babe i dede... bas je skenj iz soljice, iako iz nje pije sve drugo... al da, niej tema... no i jeste: mame, ako hocete da izbacite nocnu, ne uvodite flasicu user posted image

shishice, stavljas one nepromocive jednokratne podmetace sto koristimo u porodilistu, oni su odlicni za to...

jovice, samo polako, bolje i da nen primeti skad se upiski nego da se oduseviuser posted image i slusaj modesti, mislim da decaci stvarno vole da stoje kad piske, pogotovu kod drveta user posted image

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sanke Deda Mraza
video
Preko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here