|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
15.8.2012 15:27:59   
suki
Prica dva jezika, usta ne zatvarauser posted image

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 1976
15.8.2012 15:29:12   
Shishica
Ja sam se tako bila radovala i bila ponosna, skinuli smo i dnevnu i nocnu za kratko vreme, retko se piskala u gace i sad posle mora... sve ponovo i samo je ja teram da piski, ona retko sama trazi, piski i kaki u gace, nocu sam morala da vratim pelene da se ne prehladi jer obicno piski..tj. nekad ne nekad da.. i tako.. user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1977
15.8.2012 15:30:39   
Anoniman
I ja stalno pitam, ali sam ga puštala da se uneredi... I ne mogu ni opisati koliko sam veša, podova i nameštaja naribala zimus user posted image Trebalo je vremena, nije bilo preko noći, ali ako ga ja pitam hoćeš da piškiš, on kaže ne i onda se ipak upiški- ostavim ga u tome... Mada dolazi nova zima, ja nemam nameru više da mu vraćam pelenu, jer je ne nosi već 7 meseci. Tako to ide

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 1978
15.8.2012 15:32:09   
Snelle
Suki, kao što sam ti rekla, pitaš je da li hoće da piški, ako kaže da, staviš je na nošu, ako kaže ne, pustiš je. Ja svoje dete NIKAD nisam stavljala na nošu sama, već samo ako na moje pitanje da li joj se piški odgovori potvrdno. Naravno da će da se upiški više puta. Nama je trebalo 10ak dana da sama traži da piški po ceo dan. Do tada je puno puta uspela da upiški parket, pločice, stolice, ugaonu garnituru user posted image  O gaćama, šorcevima, trenerkicima neču ni da pričam. Možda tvoje dete misli da treba da piški samo kad je ti staviš na nošu. Budi strpljiva, za 10ak dana sigurna sam da će doći do promene user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 1979
15.8.2012 15:32:48   
suki
Moja Teodora jos ni jednom do sada, a proslo je malo vise od 3 meseca, nije trazila nosu da piski. Kada treba da kaki stane i prestane sa jurcanjem i pocne onako rukicama kao da tapse i savim je i kaki ili je rekla da treba, a sad vise ni to. Bas ni jednom...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 1980
15.8.2012 15:37:42   
suki
Hvala vam puno. Tako ce i biti, pitam je da li treba da piski ako treba ok a ako ne cekamo. Nije meni zbog upiskanih gacica i sorceva nego vec vise dokle. Sve zna sama, cak i ono sto ne bi bas morala user posted image ali ovo nikako. I ja se nadam da je 10 dana dosta vremena da se mrdnemo malo.

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 1981
15.8.2012 15:38:32   
Anoniman
Jedino onda da je pustiš da oseti da joj je neprijatno... Nama je palilo i to da ga vodimo u wc kad nama treba, kako bi shvatio sled stvari. Sad on mene ujutro diže: mama ajde da piskis! user posted image I još nešto, mi smo sve pokrenuli da rade sa nama-babe, dede, dadilju i svugde je bila ista priča, tako da je skontao da to tako funkcioniše...

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 1982
15.8.2012 15:44:39   
suki
Hvala vam, probacemo pa cemo videti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1983
25.8.2012 13:53:50   
*milica*
Mi da prijavimo uspeh.

U utorak smo kupili adapter za wc solju i prva 3 dana stefan je to ignorisao, iako je od sofije video cemu to sluzi...
a juce je trazio da piski i ja ga odvedem u kupatilo, obavi posao. i posle je ceo dan prijavljivao kad mu se piski i redovno je obavljao "posao".
danas je samo jednom trazio da piski....

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 1984
30.8.2012 14:52:01   
minna
Ima vise od mesec dana kako smo skinuli pelenu i da je piskio i kakio bez greske, trazio sam svaki put. Kod kuce je i dalje uglavnom tako, s vremena na vreme mu se desi da se zaigra pa da zaboravi i upiski, ali u jaslicama mu se desi da se upiski i po 2 puta, nekad i da se ukaki. Nekad bude sve ok. Mozda ce se normalizovati kad se njegova vaspitacica vrati sa odmora pa ona stalno bude tu, ovako su se stalno menjale pa mozda on ne kaze svaki put, ne znam...jer je tamo bilo u pocetku sve ok i odjednom je poceo da brljavi. A sad idemo na more, tek ce tamo da se pogubi verovatno... Nadam se da ce se to normalizovati

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 1985
30.8.2012 15:42:22   
malik
Da li imate ideju šta uraditi kad dete odbija da kaki na wc šolji ili noši? Bebac ide u vrtić, tamo lepo piški, kod kuće lepo piški, skoro uvek sve lepo najavi ... samo kad dođe do kakanja, onda traži da mu se stavi pelena. To traje već 2 meseca, u stanju je da trpi i ne kaki po ceo dan, a danas me je obradovala njegova vaspitačica da joj je sin isto tako kakio u pelenu do 3. godine.

Znam da je poenta u strpljenju i pričanju, samo me zanima da li neko ima neki štos, caku, kako brže prevazići ovu situaciju?

"Mama pava. ............... Kako to?"

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1986
30.8.2012 15:47:32   
Modessty
nema peene. ouci mu gaćice i nek kaki u gaćice. Inemoj odmah da ga presvlačiš niti da se ljutiš na njega.
vrlo često ih potera da kake kad se istrče napolju. Pa i ako je trpeo do tada, tada ne može da zaustavi. I naravno nema ljutnje i kritike. Danilo je počeo da kaki u šlju (u nošu nikako nije hteo) kad se ukakio u praku pa smo morali da idemo odmah kući tako ukakani. Od tada kaže kad mu se kaki.

(odgovor članu malik)
Direktna veza do poruke: 1987
30.8.2012 16:30:19   
Ivanka 75
E ovako.... Trenutno smo na moru i resila sam da pocnem da odvikavam Ivu od pelena. Skinemo pelenu pa je na plazi ili u gacicama ili bez icega. Ne da mi da je podignem da joj ponudim da piski, ali, prva dava dana je piskila u gacice a zadnja 2 dana gacice budu suve po 2 sata i cim joj stavim pelenu ona je napuni skroz. Na nosu nece, na solju da sedne nece. Danas je lepo piskila u pesak dok se igrala i bas smo e pohvalili i svi vikali BRAVOOOO i aplaudirali, valjda ce da urodi plodom i da se opusti malo.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1988
10.9.2012 14:31:54   
Anoniman
Marku je već duže vreme, pa nekih 2 nedelje, suva noćna pelena. Pre toga se dešavalo da je suva 2-3 noći, pa jednu noć malo pišnuta, i tako u krug. Ali sada već 2 nedelje, ma kompletno suva, a ja krele nemam petlje da mu je skinem jer kontam "Šta ako se upiški, kako ću bre osušiti dušek (nije više toplo, a grejanje je još daleko)... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1989
10.9.2012 14:35:35   
red3lilu
Tash pa kupi one podloge jednokratne, stavi ispod plahte pa i ako se upiški neće promočiti dušek...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1990
10.9.2012 14:36:20   
lesica
Tash,ja negde pisah kako sam umotala ceo dusek u najlon,pa preko toga stavila veliki debeo frotirski peskir pa posteljinu. Grozno mi je bilo da L stavim direkt na najlon,prosto me muka hvatala od ideje da se mozda upari.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1991
10.9.2012 14:36:23   
Jeca*
upravo to. Kupi te podloge, to je zakon, ja ne znam kako bi mi pregurali taj period bez toga

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1992
10.9.2012 14:36:45   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: lesica

Tash,ja negde pisah kako sam umotala ceo dusek u najlon,pa preko toga stavila veliki debeo frotirski peskir pa posteljinu. Grozno mi je bilo da L stavim direkt na najlon,prosto me muka hvatala od ideje da se mozda upari.

dobra ideja

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1993
10.9.2012 14:40:33   
Anoniman
Strah me je. On se mnogo znoji, i užasno me je strah da će upariti, a mi imali tolike probleme sa kožom. A da mu podmećem samo pod guzu... pa ja ne znam gde će mu guzica biti do jutra. user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 1994
10.9.2012 14:42:33   
Anoniman
Mislim da ću ostaviti pelenu dok ne počne grejanje, a onda ću mu stavljati podlošku pod guzu, a ako se i smoči dušek, osušiće se na radijatoru. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1995
10.9.2012 14:43:12   
Dve_srece_najvece_
Vidim da me je Tash pretekla, isto to sam htela da pitam.

Petra je komlet suva vec sigurno 2-3 nedelje, Sara je suva nekad 2-3 noci za redom, nekad malo mokra, a 2-3 puta totalno mokra pelena... tako da za nju jos nisam sigurna...ali Petri bih skinula nocnu...samo se bojim... spavaju na velikim krevetima, i problem je sto se stalno prevrcu pa bih morala bukvalno ceo krevet da upakujem...a to je 200_x_190...neznam gde da nadjem toliki najlon...

< Poruku je uredio Dve_srece_najvece_ -- 10.9.2012 14:47:29 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1996
10.9.2012 14:44:58   
Dve_srece_najvece_
Tash...vi jos spavate u malom kreveticu? Ako se smoci jedna strana ti okreni na drugu ako se ne osusi do spavanja...user posted image Meni frka jer smo kupili velike krevete i duseke...ovo ako ubrlja nece se menjati skoro...

< Poruku je uredio Dve_srece_najvece_ -- 10.9.2012 14:46:35 >

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 1997
10.9.2012 14:48:23   
red3lilu
Heheh, od onih podloški se neće upariti, a ako se i dalje plašiš, stavi preko njih i peškir... Meni je Nidažn takođe lutao po krevetu pa sam sa donje strane spajala selotejpom nekoliko podloški tj. uglavnom pošto su dimenzije dosta velike...
Kad tad se mora prelomiti, meni se Nidžan odvikao u septembru, bilo je noći kada je spavao mokar dok se ne probudi da mu je neprijatno i srećna sam što nismo morali čekati zimu i hladnije da se vežbamo...

Direktna veza do poruke: 1998
10.9.2012 14:50:34   
lesica
Ja sam kupila onu veliku a tanku foliju za sto u radnjici "sve za 160" i bukvalno obmotala ceo dusek i na kraju preklop zalepila na par mesta selotejpom. Kada su potpuno prestale da se desavaju nezgode,skinula sam najlon. Pocetkom juna sam joj skinula nocnu pelenu a pre nekih mesec dana sam sklonila najlon.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 1999
10.9.2012 14:59:23   
Dve_srece_najvece_
Nisam to videla kod nas....samo kod kineza ima one musheme za sto.....ali to je jako kruto... neznam dal u farbarama ili gde da gledam za obichan najlon?

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here