|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
23.7.2012 6:55:50   
Anoniman
Zasto si ih ucila da piske u nose van kuce? Sebi komplikujes, i onda u jednom momentu treba da ih ucis da neces vise da nosis nose. Dupli posao. Ja nikada ne bih na to navikavala dete. To mi je kao kad mu non stop tepas dok je beba, on progovori, naravno tepa a ti onda kreces da mu ispravljas govor.

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
  Direktna veza do poruke: 1926
23.7.2012 8:55:20   
minna
I ja sada smatram pelenu definitivno skinutomuser posted image Vise ga ne nudimo mi nego sam trazi, preko dana spava bez pelene, a nocu mu stavljam, ona nekad bude suva, nekad malo mokra, ali u svakom slucaju ne prepuna kao ranije, mada ne bih sada forsirala skidanje te nocne, vazno mi je da je za dnevnu naucio.
Jedino sto me nervira sto kad vidi mene da piskim onda kao i on trazi a uopste mu se ne piski puno ili kad nema vise strpljenja da sedi za stolom da jede onda da bi ustao mi izmisli da mu se kaki. Ja mu kazem,, ne izmisljaj, a on onda kaze, ne kaki, piskiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1927
23.7.2012 10:09:20   
cockic
tash mislim da za devojcice mora ta nasa napolju neko vreme moja drugarica vaspitacica je tako svojoj cerkici sa nekih 14 meseci nosila napolje nosu.posto cu ja lenu ranije i njoj cu ja nositi sigurno.jer ce ona na prolece leto imati tako nekih 14-16 meseci user posted image
za decake ne verujem da ima efekta mom nema ni kuci nosu nece nikako mada deluje mi da polako popusta pa vise sedi na njoj.

devojcicama je nezgodno da cuce kad piske napolju momcima je za pikanje mnogoo lakse mi za sve nuzde cucimo user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1928
23.7.2012 10:18:14   
Anoniman
Moj prvi sin je dugo odbijao da piški stojeći, držala sam ga pod kolenima, kao devojčicu, i tako je piškio. Ja mislim da je to sa nošom glupost kompletna. 

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1929
23.7.2012 10:24:31   
cockic
ne znam da li je glupost mada smara pomisao nisenja nose,ja sad kazem da cu je nositi ali ni za malog je nenosim.ima vremena do tad ali pravo da ti kazem iz iskustva sa pekom koji me muci sa odvikavanjem njoj cu sve nositi samo da do godinu i po dana skinemo pelene.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1930
23.7.2012 10:34:54   
Dve_srece_najvece_
Nisam ih tako uchila, ali gde drugo da obavljaju nuzdu u Bolnici? U onom prljavom zapushtenom wc-u gde ni ja necu da udjem user posted image Ovde kad smo kod nas, uchim ih da chuchnu i tako pishke, Sara je chak dva puta tako i kakila...i samo nabacim peska na minuli rad i cao.... Jedino nosim noshe kad idemo kod nekog, zato shto one obe zajedno idu na wc, i ja prva nemam dve sholje, a kamoli neko kod koga odemo... Kasnije, kad ne bude da obe moraju u isto vreme...onda necemo nositi nikakvu aparaturu.... Malo je koplikovanije sa blizancima, jer ako jedna sedne na noshu, i druga hotje, i ako joj ne treba samo da bi i ona radila isto shto i seka...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1931
23.7.2012 10:39:10   
Anoniman
Da, na to nisam mislila. user posted image
A u javnim WC ima ja držim decu iznda šolje, ni ne dodirnu ništa, ali su dečaci, to kod devojčica možda nije tako.

Direktna veza do poruke: 1932
23.7.2012 15:39:40   
Dve_srece_najvece_
Super je proshlo... pishkile su pre polaska, tamo je Petra pishkila samo malo, i to nekih sat i po od onog kuci, Sara nije... Na kraju su obe piskile kad smo stigli iz bolnice, do kola, pre polaska kuci...shto bi rekli da je Sara izdrzala oko 2-2.5 sati da ne piski.

Shto se tiche javnih wc-a, mi ih u gradu imamo samo 2, a i kafici su nam se proredili, na celom korzou ima samo jedan....tako da ce mi noshe biti josh neko vreme prtljag, a kad se utreniraju da istrpe malo, bice lakshe :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1933
23.7.2012 15:43:31   
marince1
Danas smo prvi put isli u vrtic bez pelene i proslo je dobro user posted image user posted image user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1934
23.7.2012 15:43:50   
magnetic
Mi bogme ne nosimo nosu u grad,pre neki dan je kakila kod drveta ispred fontane.Sta ces detetu trebalo bas tadauser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

Direktna veza do poruke: 1935
23.7.2012 16:04:36   
Dve_srece_najvece_
A dobro, vi niste tako upadljivi user posted image user posted image
Al ozb...neznam dal je tako sa svima, al ja ludim od ljudi koji trpaju nos gde im nije mesto...i uvek se nadje neki pametnjakovic sa glupim pitanjima, i onda skontam da nas je skenirao svo vreme shta radimo... user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1936
23.7.2012 16:13:12   
magnetic
Nije mi samo jasno kako nikom ne smetaju kucici i dzukele koje s-ru gde stignu po centru grada,a smetaju im dve male devojcice user posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

Direktna veza do poruke: 1937
23.7.2012 16:17:19   
Dve_srece_najvece_
Pa proshli put nam se nakachili neki lik i riba, neznam dal su bili sa detetom na igalishtu, ili s kim...ali navrzli se na mm shto on presvlachi Saru (onda smo josh pelene imali), a ne ja...jer eto devojchica je.... pa se onda riba nadoveze, da je ona verovatno tatina, jer se svo vreme trazila kod tate na ruke... mogu misliti shta bi bilo da sam ih pustila tamo bez pelene da pishke gde stignu...jer kuci kad im se pishki samo chucnu u pesak i pishke....tamo bi mi verovatno zvali komunalnu policiju.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1938
23.7.2012 16:20:29   
Snelle
Skoro je L u parku u kratkom roku dva puta kakila u travu. Oba puta sam vlažnom maramicom pokupila šta je trebalo pokupiti i bacila u kantu, i ne razumem roditelje koji to isto ne rade.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 1939
23.7.2012 16:28:25   
magnetic
Bas sam to htela da napisem,odkad ne nosimo pelene uvek u torbi imam kesice i maramice da ne ostavljamo nista za sobom.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1940
23.7.2012 16:29:52   
liliana
Sa Tinom i nošom je kriminal (verovatno sam mnogima na RR probila mozak kukajući kak ona neče na nošu i kak naša "noša ima zube i uješće Tinu za dupe ako slučajno sedne na nju").
Elem, nabedismo se nekako da sedimo. I tako, ja čitam slikovnice, ona sedi po sat vremena i-ništa. Obučem joj pelenu-posle 2-3 min se sita ispiški. Dakle, imam utisak da trpi.
Dođoše ove vrućine, ja je stavim na nošu, sedi, sedi, sedi...user posted image ništa... obučem joj gaćice-ona isto kao sa pelenama-posle nekog vremena se upiški. Imalo je i situacija da pobegne sa noše i upioški se na tepih.
Ja počistim i idemo dalje. Razumem da joj je sve to novo.
E, onda, MM za++re sve!!! Naime, bio je 3 n3edelje na odmoru i tako nenaviknut na celodnevni boravak sa detetom, on počne da je grdi kad se popiški na tepih i šta se dešava-dete počne da trpi i neće da piški ni u gaćice, a par dana je trpjela i u pelena... Ja da dobijem nervni slom od njenog plakanja-piški joj se i sve plače kad treba piškiti, a sve zato što ju je otac grdio...
Onda ja rešim da joj opet stavim pelene i ne pokušavam sa nošom dok on ne počne raditi, tj. danas je počeo. Od sutra ćemo nas dve ponovo po starom.
Eto, tako traje naša avantura sa nošom, pelenama i gaćicama...
Uspećemo nas dve...user posted image user posted image user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1941
23.7.2012 16:35:15   
Dve_srece_najvece_
Imali smo i mi te periode, da nece da sede na noshi...mada i sad nekada nece, a znam da bi vetj trebala...pa je ja posednem uvalim knjigu i sedi...dovoljno dugo da obavi neshto ako joj treba...jer moje cure imaju problem da nemaju VREMENA da gube sedeci na jednom mestu user posted image

Inache, nocas smo imali novi momenat.... oko 4h su se obe probudile, i trazile noshe...sedele malo,puuuuno pishkile i vratile se u krevet....zaspale odmah ko klade... user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 1942
23.7.2012 17:06:17   
madre

IZVORNA PORUKA: Dve_srece_najvece_

Inache, nocas smo imali novi momenat.... oko 4h su se obe probudile, i trazile noshe...sedele malo,puuuuno pishkile i vratile se u krevet....zaspale odmah ko klade... user posted image

ovo je za svaku pohvaluuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 1943
30.7.2012 9:57:24   
cockic
ja ne znam kako da nazovem ovo sto sam koliko toliko uspela sa pekom.ovako preko dana je u gacama piski i na solju i na nosu to smo preguraliuser posted image .ali da kaki nema sanse i cim mu uvece za noc stavim pelenu pre spavanja on se ukaki user posted image ocigledno da za kakanje trpi ceo dan i kad bi ga stavila noc bez pelene on nebi kako par dana.

u subotu je bio kod sveki isto piskio lepo ceo dan ali da kaki nece i ja joj kazem obucite mu pelenu i on se ukaki,i onda je tu noc spavao bez pelene nije se upiskio ni upikio jer ih sam skida nece ih ali za kakanje su dobrodosleuser posted image stvrano ne znam sta da radim da li da ga pustim da nekaki par dana jer on je fakticki vec izbacio pelenu ali samo mene buni to sto trpi pa mi je zao da mucu creva i da se stiska.a i u vrticu kazu da cekam dok krene da kaki na nosu,mada imamo mi vremena jos do kraja avgusta.
stvarno ne znam sta raditi?

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1944
1.8.2012 13:39:08   
bratzz
Milica je pocela ponovo da piski gde stigne samo ne u nosu user posted image ocajna sam

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1945
1.8.2012 21:21:56   
New Mom
Danas je bila prvi put u vrtiću od kad ne nosi pelenu i gaće su preživele. Tražila je svaki put na vreme.
Što me je iznenadilo jer već nekoliko dana u jurnjavi dok se igra zna da se upiški.

Obavljanje napolju još uvek ne ide (u stanju je da trpi i više od sata do kuće).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1946
2.8.2012 15:09:07   
mtajcica83
mi smo naucili ima vec neko vrijeme da sve radimo na tutu, ali ja mu jos uvjek stavljam pelenu uvece za svaki slucaj, mada on se ponekada ispiski a ponekada trpi do ujutru i onda tek puuuno piski, a pelena suva...Skinucu mu ubrzo pelenu i u toku noci nego i ovo sad sa ovom operacijom fimoze malo zeznulo stvar jer mu moram mackati pisa i umotavati u gazu, pa neznam kako bi to drzale gacice...

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1947
5.8.2012 21:47:47   
*milica*
Da se pohvalimo.... Danas je Stefan prvi put kakio u nosu!!! i to cak dva puta.
ne mora nista znaci ali se jako radujem zbog napretka!! taman sam mislila da odustanem i da ga pustim jos neko vreme, kad.....

nije trazio nosu nego sam ja uhvatila trenutak i stavila ga, on se nije bunio...user posted image user posted image user posted image

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1948
5.8.2012 22:34:55   
jovicaa
mi smo danas pokusali i bilo je jednom na nosu i tri puta u gace. dere se i bezi od nose... ne znam kako ovo prevazici, ali pozitivno je to sto mu smeta kada se upisa u gace... probacu i sutra... ali on generalno ne komunicira jos uvek, tako da ne znam na sta ce to da lici..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 1949
6.8.2012 14:01:31   
*milica*
I za danas da prijavimo mali uspeh. piskio i kakio u nosu sad pred spavanje. Prijavio je da mu se piski, ja mu rekla da saceka nosu i poslusao me, dusa moja malena.user posted image

Jovice vi imate vremena jos za nosu, bitno je da mu smetaju upiskane gacice.

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sanke Deda Mraza
video
Preko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here