|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
8.8.2012 15:26:57   
jovicaa
nama nikako ne ide.. nije kao da mi se zuri ili nesto, ali ne razumem zasto tako jako odbija da sedi na nosi, ne zeli da sedi ni sekund odmah histerise, sta da radim?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 1951
8.8.2012 15:29:33   
Anck Su Nmaun
Nista, nemoj da silis...nece,nece... ti mu svaki dan nudi, jednog dana ce pristati.

Mi smo pre skidanja sigurno 2-3 meseca uveli da joj bude navika ujutru cim ustane da ide na nosu, malo pre skidanja sam je nudila vise puta, i kad sam videla da hoce...skinuli smo...al tek par dana pre 2 rodjendana!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1952
8.8.2012 15:30:40   
anajid
Jovice sacekaj jos neko vreme,ocigledno da nije jos spreman.Msm ja nisam uopste za ta forsiranja,mislim na sve uopste.

Evo koliko je moj Andrija stariji od tvog Aleksandra pa smo teksada savladali,mada ga jos uvek opominjem,desi se i da se zaigra i bla bla.Nocnu jos nismo skinuli,jer cesto ustane upiskan.
Znam da bi volela pre nego stigne beba da resite to,ali samo polako.Meni se stvarno zuri da se resim pelena,ali razumi meni stizu dve bebeuser posted image .

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1953
8.8.2012 15:32:44   
Anoniman
jovice meni Mihajlo nije hteo pre 22 meseca uopšte... Mislim sedeo bi on, ali se i upišavao u pelenu... E sad taj čovek gde ga nosim ga naučio da piški stojeći-podmetne mu naslon od noše pod pišu i igrali su se da "kupaju patkicu" user posted image (sličica na naslonu) i on otada sedi samo za veliku nuždu, uvek piški stojeći...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1954
8.8.2012 15:54:28   
dijana1*
Jovice sacekaj jos malo, za mesec dana se mnogo toga promeni. Vuk nije hteo da vidi nosu, mislila sam da nikada nece na nju sesti i samo preko noci je sve krenulo kako treba. Cini mi se da smo mi krenuli sa skidanjem pelene sa dve godine i mesec dana.
Samo strpljenje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1955
8.8.2012 16:19:29   
cockic
mi smo i dalje u fazi odvikavanja i trpljenja da kaki,ali da piski hoce i u nosu i solju,i danas ga posaljem u vrtic u gacama nasta vaspitacica kaze mm da je njih 3 na 30-toro dece i da ne moze da ga stavlja na nosu.bas sam se smorila.kao da cekamo negove vaspitacice posto su sad odmori.a on se nece ni ukakiti u gace jednostavno samo trpi mukica.ja se nadam odvikavanju ovog letauser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1956
11.8.2012 18:50:16   
*milica*
Ni nama nikako ne ide. danas je posle 3 dana opet trazio nosu i piskio je u nju, ali je posle opet piskio u gacice.
a prethodna 3 dana je sve obavljao u gacice. jednostavno nije hteo da trazi nosu i kraj.

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1957
11.8.2012 20:03:49   
marince1
Ne ocajavate,sve mi je poznato.Ja sam mislila da ce David sa pampersom u skolu,ali evo posle 6,7 dana kako nije hteo ni jednom u nosu nista da uradi popustio je i sad je sve ok.Verujte,kad njima kvrcne u glavu to ce biti to.

Napominjem i da je imao 2 godine i 8 meseci.A kako smo primetili da se ujutru budi sa suvom pelenom,skinuli smo mu i nocnu i od tad *ima mesec dana,samo se jednom upiskio nocu.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1958
11.8.2012 21:14:01   
Anoniman
Mislim da sam to već negde pisala (moguće i ovde)-mislim da je najveća greška, pa onda i najveće razočaranje neuspehom, kad roditelji sebi zadaju neki određeni vremenski period, tipa: idem 10 dana na godišnji i skinućemo pelenu; ili deca mojih prijatelja su u ovo vreme već skinula pelenu; ili sad je leto, da ne propustimo...
Svako dete ima svoje vreme-neko ostavi pelenu sa 12 meseci, neko sa 3 godine, nekom treba nedelju dana, nekom pola godine...
Ako "problemu" pristupite na ovaj način nećete ni primetiti kad vam je dete skinulo pelenu user posted image Ja od toga uopšte nisam pravila misiju, kad sam primetila da on izdržava do noše da bude ponuđen, krenula sam iako je bio decembar mesec. Do februara sam skontala da više ne stavljam na spisak za kupovinu Pampers user posted image
I uopšte ne očajavam što mu je i danas malo pobegla piška u gaće dok se igrao.

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 1959
11.8.2012 21:37:15   
*milica*
ma ne ocajavam uopste, jer me on vecinom obavesti kad mu se piski/kaki pa ja on da pritrcim sa nosom. problem je u tome sto on nekad nece niosu pa je samo uzme i vrati u kupatilo a nekad sedne i bez problema obavi sve sto ima na njoj. danas je samo jednom piskio na nosu, ostala 4 puta koliko sam mu nudila istu nijke hteo ni da je vidi.
cim je sklonim,on se upiski.
pisala sam vec negde da je sofija bila super kad sam je navikavala na nosu, za nepunih 10 dana sve bilo ok. stefi je skorz druga prica i to mi je sasvim ok.
uostalom ima vrermenA, naucicu ga....
mada se i on sreca moja obraduje kad nesto uradi na nosu, sam sebi tapse i ponavlja "bavo".....

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1960
11.8.2012 23:08:59   
Dve_srece_najvece_
Mi cemo ovih dana mozda i nocnu skinuti.... Petra je od proteklih 7 dana svako jutro bila suva, a Sara svega 2 puta piskila u pelenu.... jednu noc su i prespavale u gacicama, suve...poshto se mama komirala i nije obukla deci pelene....

Inache, ja sam sa Sarom imala problem, da i kad joj je trebalo na nosu, tj kad sam videla da cupka, ili se hvata za guzu, a odbija da sedne na istu, ja je uzmem i posednem jer smatram da ima shta da obavi...buni se par sekundi, al je ja brzo zainteresujem sa nekom knjigom, ili prichom iz glave, i na kraju obavi sve u noshu.... par puta sam je poslushala kad nije htela, jer sam mislila da joj stvarno ne treba, i onda se sredila u gace.... sada toga nema...izgleda je proshla ta faza :)

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 1961
11.8.2012 23:37:48   
Verus
Bravo za Petru i Saruuser posted image Heleni se desi da ima suvu posle dnevnog spavanja=uvece jos uvek popije puno mleka, pa je jutarnja mokra, ali nema veze-danju mi je bez pelene, cak i idemo do mojih i grada bez pelene, i naucila je da piski i onako na ulici u cosku, kako vec mora. Kaki mi lepo na nosu, hvala Bogu. Ma, znala sam ja da bi mi ovo odavno odradili da sam ja bila kuci sa detetom..ovako u obdanistu ne moze to uvek kako bi trebalo...

Planiram da je od oktobra stavim u obdaniste bar na par sati na dan-mislim da ce do tada da se navikne na jezik i verovatno pocne da govori srpski...

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 1962
11.8.2012 23:44:07   
Mivica
Ja Todora stavljam na nošu ujutru kada se probudi i posle dnevnog spavanjca. Do sada je samo piškio, nije hteo da kaki. Ovaj put sam mnogo opuštenija, ne žurim, polako se upoznajemo sa nošom user posted image .

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1963
11.8.2012 23:48:33   
Dve_srece_najvece_
Ja sam samo jedan dan skinula za dnevno spavanje, s tim da pre spavanja idu na noshu, i chim se probude...tako sam radila par dana...pa sad ni ne moraju chim se probude na noshu, svesne su da nemaju pelenu, i traze se ako im treba.... E sad...mi uveche takodje popijemo oko 150 ml mleka + vode....posle pola sata idemo na noshu, a onda na spavanje...Nisam josh provalila kad Sara pishki, i od chega joj to zavisi, kad nije svaki put mokra...al Petra mi je opasni kandidat za skidanje pelene....

Mi cemo tek sledece jeseni u vrtic...a do tada ce sve ovo biti normalno... no sada i kad idemo sve super prodje... danas smo bili u gradu par sati, jednom su bile u dechijem wc-u u kaficu, a Sara je ishla u hotel da kaki...sve bez problema....kod kuce kad smo u dvorishtu, kad im treba, samo skinu gace cucnu i obave shta treba.... stvarno sam prezadovoljna....samo kad pelene ne moram da kupujem josh neko vreme user posted image

Deca su chudo, brzo ce se ona priviknuti i na jezik i na okruzenje user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1964
12.8.2012 0:04:53   
Sanjica26 RR
Miviceuser posted image
Mi smo odustali od nose. Nije jos spremna. Mislila sam da iskoristim dok sam na raspustu, ali necu da je maltretiram. Stavim je samo kad se probudi i to je sve. Napredujemo u smislu da hoce da kaki u nosu a sto se piskenja tice to nikako da ukapira. Tako da za koji mesec cemo opet da probamo.

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 1965
12.8.2012 0:11:16   
Dve_srece_najvece_
Moja dobra drugarica je prosla kao ti sa svojom cerkom. U avgustu kad je mala bila godinu i po ,odustala je od skidanja pelene....a u decembru mala sama skinula...jednostavno nije vishe dala da joj stavi pelenu....malo se upisavala prvih dana, a posle sve islo ko podmazano...eto u najvecu zimu user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1966
12.8.2012 0:14:55   
Sanjica26 RR
Nisam uopste oblacila Teodori pelene osim kad ide na spavanje. Celo pre podne uopste ne piski i to nadoknadi kad spava. Posle podne se jednom upiski u gacice i tek tada kaze kaka. Stavljala sam je non stop ali ne vredi. Nije spremna i najbolje da sacekam. Posto je kod nas u stanu pretoplo sacekacemo i mi decembar koliko ja vidimuser posted image

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 1967
12.8.2012 0:16:18   
Mivica
Sanjice user posted image
A kod nas obrnuto-ima piškenja, nema kakenja user posted image .
Ja i nisam planirala ništa ozbiljno do proleća jer je Boris skinuo pelenu sa 2 god. i 8 meseci, baš sad čitam koliko sam kukala ovde pre dve godine. Todor do pre nekoliko dana nije hteo ni da sedne na nošu, jer on ni inače ne zna da sedi, to mu je gubljenje vremena user posted image . Tako da se samo malo zabavljamo. A za 10-ak dana ćemo na more, pa će tamo da piški i kaki gde stigne user posted image

"Zeko, zeko, zeko...

Direktna veza do poruke: 1968
12.8.2012 0:18:33   
Sanjica26 RR
Ona se duze zadrzi na nosi samo ako je pustim crtani. user posted image Znaci Todor i Teodora su isti.user posted image

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 1969
12.8.2012 0:27:40   
Mivica
Isti, isti user posted image
Ne stresiram se uopšte. Toliko smo strašnih stvari pregurali od Nove godine, više proveli po ordinacijama i bolnicama nego kod kuće,...ma, briga me, neka nosi pelene dok se ne oženi, samo nek je zdravlja!

"Zeko, zeko, zeko...

Direktna veza do poruke: 1970
15.8.2012 15:03:50   
suki
Cao svima! Zanima me vase misljenje sta bi tebalo da uradim sa Teom koja nikako da javi da joj se piski vec se upiski u gacice. Pelenu sam joj skinula pocetkom maja kada je pocelo lepse vreme i od tada koristimo nosu ali samo onda kada je stavim na nju. Ako joj se piski odradi a ako ne onda nece ni da sedi na njoj. Kad treba da kaki to prepoznam na vreme i kaki u nosu ili javi. Medjutim kako vreme prolazi a ona sve starija (ovaj mesec 2,5god) sad vec ne javlja ni kad treba da kaki a ni za piskenje. Prvog septembra krece u zabaviste gde ne bi trebalo da ima pelene pa mi malo frka sta da radim. Do sada sam bila opustena jer sam kontala od maja do septembra ojoj ce se odvici a sad mi vec frka. Sta mislite o tome da je pustim da se upiski i ukaki ako ne javi ili da je pitam neprestano da li treba piskiti ili ne?user posted image Kako ste vi to odradili?

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 1971
15.8.2012 15:10:24   
New Mom

IZVORNA PORUKA: suki

ili da je pitam neprestano da li treba piskiti ili ne?user posted image Kako ste vi to odradili?

Ja ovako. Čak i sada sa evo 2 meseca bez njih, čim se uzmuva pitam je da li hoće da piški/kaki. Pitam na oko sat i po (iako ona sada može i mnogo duže da izdrži), pre spavanja, posle spavanja, pre i posle šetnje, posle jela. user posted image Doduše, kad hoće da kaki sama traži. A opet kad se zaigra zna da se zaboravi. Samo noću je za sada 100 posto dobra.
Zapitkuj, zapitkuj, zapitkuj. Nema druge. Krenuće i sama da traži.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 1972
15.8.2012 15:13:38   
Anoniman
Mihajlo je šetao sa govancetom u gaćama ne jednom user posted image Mislim da mu se desilo najviše 10 puta... Prvo je bio zbunjen, pa mu je bilo gadno, a onda je počeo da traži. Nekad je to bilo kad već krene, sad se već javlja čim ga tera, pa se desi i da nekoliko puta traži nošu i ništa ne obavi do jednom... Bitno da prepoznaje da mu treba...

Nisam samo shvatila, jesi li je uopšte puštala da se uneredi u veš? Mislim da oseti neprijatnost i potrebu da ti kaže?

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 1973
15.8.2012 15:20:23   
Snelle
Nudiš nošu naravno i ako odbije pustiš je da se upiški, ukaki, ne forsiraš je da sedne. Jel priča?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1974
15.8.2012 15:25:41   
suki
Ako ja nju redovno stavljam na nosu mozda prodje i nedelju dana da se ne upiski jer i napolju ne pitam nego je skinem da piski, ali pitam se da li sam time pogresila sto sam je ja stavljala a ne sacekam da ona kaze kad treba. Jedan dan sam resila da je ne stavljam pa da vidim kako ce ici i upiskila se mnogo putauser posted image . Danas prepodne opet 2 puta, ni jednom u nosu jer joj nisam nudila da vidim hoce li reci. Jer nije zrela jos ili treba nesto da promenim? Da joj vracam pelenu nemam nameru ali me zanim da li je bolje da je pitam milion puta ili da je pustim da se upiski milion puta pa ce valjda jednom javiti?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here