|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
6.3.2013 15:58:39   
bojanica7
ma naravno, jovice, da ces ti odluciti kad ces mu skinuti pelene... i naravno da nisu sva deca ista. gala je nonu pocela da trazi tek sad sa dve godine, pre toga je piskila samo kad je ponudjena. ali je trpela izmedju. nisam uopste zelela da te nagovaram, samo mislim da posle dva dana nijedno dete (pa ni ono od tri) nece traziti nonu i skontati o cemu je rec. htela sam samo reci da je to proces. eto.

Panta rei

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2051
6.3.2013 16:03:28   
jovicaa
znam na sta mislis... ali treba jednostavno da vidis kakav je panker i sve bi ti bilo jasnouser posted image
ali na prolece kada budemo opet pokusavali kada bude toplije, pa bude opustenije, sigurno cemo skinuti ili za stalno ili minimum 10 dana, da vidimo kako ce ici... nadam se da ce i on kao i gala makar trpeti dok mu ne ponudim nosu, videcemo..

< Poruku je uredio jovicaa -- 6.3.2013 16:04:03 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 2052
6.3.2013 16:33:21   
bojanica7
pankeruser posted image drago mi je da smo se razumele. znaci, mnoogo strpljenja. tu imaju prednost keve koje su kod kuce. ne znam kako uspeju keve koje rade...

ma milina je leti... nemas brige o prehladi, cak mu prija kad se malo umokri da se razladiuser posted image

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2053
6.3.2013 16:37:12   
Dada81
E,to sam i ja rekla,sada sam kuci,a pisala sam da je baba popustljivija od mene,znaci nema vajde dok sam bila na poslu..Samo eto jos lepih dana i to je touser posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

Direktna veza do poruke: 2054
6.3.2013 16:50:38   
Didy
Ja sam pokušavala Stefanu pre 2. rođendana, pa te zime s dve i po njegove godine, pa na proleće, ali sam mu skidala jedan dan i kad vidim da ne ide, vratim. Ne ide u smislu da on uopšte ne reaguje kad se upiški, kao da se ništa nije desilo. To je znak da još nisu spremni. Nisam htela da imamo taj proces od 20 dana. Kad je imao 2 godine i 8 meseci bilo je leto i skunili smo za dan, bez stresa, bez pritiska, bez panike. Ja sam za varijantu da se sačeka da dete bude spremno, onda ide mnogo lakše. On je sam donosio nošu kad treba da kaki već s godinu i 8 meseci, nije bilo šanse da kaki u pelenu. Ako smo negde van kuće i nema noše, on trpi, trpi, trpi (verovatno sam negde ranije pisala), ali piškenje nije išlo tako lako. A nisam htela da ga ostavljam na noši po pola sata i da hvatam i čekam.
Jovice, tebi sam htela reći da paziš jer Stefan je bio skinuo pelenu skroz i kad sam se porodila, počeo ponekad noću da piški i u toku dnevnog spavanja, tako je ljubomoru pokazivao. I tu smo bili strpljivi, pa se sve normalizovalo opet kad je beba imala 3 meseca i kad se i on malo opustio i navikao na novonastalu situaciju.
Po meni je pravi recept - Samo polako, bez pritiska, panike i nervoze. Skinete jedan-dva dana, pričate, pričate im puno, podsećate, pokazujete. Ako vidite da nisu spremni, vratite, pa sačekate neko vreme, pa probate opet. I nema tu sramote. Svi smo to prošli, svako od nas ima neku svoju priču, svako dete je priča na svoj način. Važnije vam je kako se vaše dete oseća nego šta će na to reći neka nebitna baba ili tetka iz druge ulice koja vas vidi s pelenom.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 2055
6.3.2013 18:44:48   
bojanica7
hm, meni su jednokratne pelene nuzno zlo. i generalno sam pre za varijantu da se namucimo 20 dana i da je skinemo nego da nosimo pelene jos nekoliko meseci. da ne mislim da su lose (da eto nismo dobile pelensku kandidu), verovatno ne bismo skinuli tako rano... bas ih ne volim! a sto se tice toga sta misle drugi, to me bas briga. ljudi vole da pljuju decu koja dugo sisaju, nose pelene, sisaju dude... user posted image bas nas bre briga!

Panta rei

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2056
6.3.2013 19:18:45   
jovicaa
najvise me nerviraju ljudi koji kada vide aleksandra sa dudom, daju raznorazne komentare, hajde sada kada ima preko dve godine i da razumem da je nekome cudno... ali bilo je komentara i kada je imao godinu i godinu i po... user posted image
pa cekaj sta je tu cudno, do juce su mu svi gurali cuclu u usta po svaku cenu i onda odjednom cudno.. ma ...user posted image
mada on je koristi sada samo za uspavljivanje.. nije da me ne nervira, ali kako mu oduzeti kada ima i bebauser posted image
ista fora je i sa pelenama, bas vidim kako je poceo ozbiljno da zagleda gde beba piski i kaki i sta radiuser posted image

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 2057
6.3.2013 20:19:07   
bojanica7
joj, jovice, sta koga briga do kada ce tvoje dete nositi pelenu ili dudu. mislim, mogu da misle sta zele, ali nemaju pravo da bilo sta kazu... meni su se ljudi smucili s onim mesanjem u to dokle cu je dojiti. i jos se ja osecam kao debil i pravdam se. juuu, kako cu sad sa sledecim da ih iskuliram user posted image

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2058
7.3.2013 7:28:52   
Lu
IZVORNA PORUKA: Modessty

Imam utisak da dečaci malo teže prihvate to kakanje i piškanje na nošu (ili šolju). Danilo je isto tako danima išao upiškan i kao da mu uopšte nije smetalo. Onda je odjednom sam počeo da traži nošu da piški - naravno uvek isključivo stojeći. A kakanje na šolju (pošto nikad nije hteo u nošu) je krenulo kad se ukakio na igralištu pa se mnogo postideo. Nismo ga ništa kritikovali, jednostavno ga bilo sram. Kad smos tigli kući tako ukakani, stavila ga ja u kadu da ga operem a on viče "mama nemoj da gledaš! gjozno je" I tako mi ukapiramo da je njemu to grozno i da zato neće na nošu.

Ma Mod ne mora da znači, evo vidiš kad je sam skužio da je to nešto ružno tad je tek krenulo kako treba.
Ja sam poslušala savjet ped., dijete je spremno na tutu kada zna da traži istu (priča), da zna samo da skine gaćice, bude mu suha pelena više od dva sata itd., ne mogu svega da se sjetim.
Uglavnom moj R. je sam zatražio da ide kakiti kad je vidio kako je ružno ukakiti se u pelenu, i to odmah na šolju nije koristio tutu/nošu i nije se nikad upiškio ni ukakio u gaćice ni noću ali ja mu do tada nisam ni oblačila gaćice.
Naravno da se dijete može i ranije naučiti ali uz sve ovo praćenje djeteta, presvlačenje, obostrano nerviranje (za mene i dijete) itd...
Ja sam išla jednostavnijim putem i eto sa 2 god. i 8 mj. je sam krenuo na wc.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2059
7.3.2013 11:55:17   
cockic
ja cu sa lenom pokusati od proleca da krenem na nosu.inace je pocela da vice kaka,sta god joj sad znacilo naucicu je tad da je kaka kad hoce na nosuuser posted image nadam se uspehu,bila bi srecna kad bi sa njom do septembra ostavili dnevne pelene.kazu sa devojcicama lakse,pa bas da vidim to.

peki sa dve i po izbacio dnevne,nocu stavljmo jos nadam se da ce izbaciti preko leta i tu nocnuuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 2060
7.3.2013 12:00:45   
Modessty
Ma samo polako. I kad skinete pelenu ne vraćajte je više. Deca to brzo savladaju. Mislim da za svega mesec dana već bude druga priča. Problem je prvih desetak dana. I dobro je da bude toplo, da mogu da se šetaju u gaćicama.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2061
11.3.2013 11:22:36   
Sanjica26 RR
Skinuli smo pelene pre drugog rodjendana. Sa piskenjem je lako islo. A sa kakenjem je I dalje problem. Cini mi se kao da se plasi, jer sve vreme kuka dok kaki. ili ima problem sa stolicom?! Bas je tvrda. Da li je neko imao slican problem?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2062
11.3.2013 22:35:21   
daca78
probala sam da Savi skinem pelene bezuspesno,jednostavno dete nije zainteresovano za taj sport,xaxax.spremam se da probam ponovo napunili smo 2 godinice.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 2063
11.3.2013 22:38:46   
Sanjica26 RR
Polako Daco. Ja sam mislila da ce tesko da ide kod nas, ali ona je bas brzo savladala da ide nosu. Jedino je stavljam za vreme spavanja i za setnju Cekam lepo vreme, pa cu da joj skinem pelenu i za napolje.

(odgovor članu daca78)
Direktna veza do poruke: 2064
11.3.2013 22:44:34   
Anoniman
sanjice, nama se cesto desava da place dok kaki, jer joj je tvrda stolica. onda kuka da ja dodjem, zove mama, maaaamaaa i onda mi pruzi ruke da je ja drzim dok kaki. ja je tako drzim za rucice dok se ona napinje. user posted image
cim teodora ide normalno na nosu, ne verujem da se plasi, pre ce biti da oseca neugodnost dok kaki, verovatno je boli.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 2065
11.3.2013 22:47:15   
Sanjica26 RR
Bas razmisljam kako da joj pomognem. Cula sam da u apoteci postoji neki sirup za omeksavanje stolice. Bas je muci. Jedan dan je bas dugo plakala i plus je stigao umor. Na kraju nije ni kakila.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2066
11.3.2013 22:50:42   
MaraMina
Mina ima 2 godine i kaki na nosi od kad je mogla da sedi.Sama je pocela da trazi nosu u junu prosle godine tada je imala oko 17 meseci, i od tada se desilo svega par puta da nije rekla ili da se ukakila u pelenu ali imamo problem sto nece da trazi nosu kada hoce da piski.celo leto je bila bez pelene i stavljala sam je da piski ali retko kad je to uradila u nosi, zanimljivije joj je bilo da rasiri noge i piski i smeje se.i dalje nece da trazi ponekad uzme nosu sedi po pola sata i onda piski ali to je jako retko i govorim joj i stavljam je ali bezuspesno , nikako da prelomi i to i da kaze da hoce na nosu. bice nama ovo dugo prolece i letu u pokusavanju ostavljanja pelena osecam to ;)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2067
11.3.2013 22:57:05   
Anoniman
sanjice, a jel i inace ima tvrdu stolicu ili je to nesto trenutno?
probaj da joj dajes da cesce jede corbasto, sirovo voce, sveze cedjene sokice... nas je pocelo da muci u poslednje vreme, cak se desi da po 2 dana ne kaki uopste. izgleda da je povukla na mm, zaovu i svekija, oni su svi tremarosi sto se toga tice. user posted image
inace, K je i pocela da tako koristi nosu, nije mogla u pelenu da kaki, valjda joj je smetala..

(odgovor članu MaraMina)
  Direktna veza do poruke: 2068
11.3.2013 23:00:52   
Anoniman
inace, danas je dva puta piskila u gacice, bas na nacin koji je maramina opisala, stoji i piski. drugi put sam je ostavila tako, nisam htela da je presvlacim odmah, nego da oseti da je mokra.. onda je pocela da se zali, da place.. na kraju videla da ja ne popustam, odustala od plakanja i otisla u sobu. posle 10-ak min sam je presvukla i nije se do kraja dana vise ponovilo da se upiski. znaci, sta sta je uradila, ali namerno to radi, dal joj je zabavno ili hoce da vidi da li ce to kod mene proci..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2069
11.3.2013 23:05:03   
Sanjica26 RR
Kad je bila manja po nedelju dana nije imala stolicu. Sad ima svaki dan. Desi se nekad da jedan dan nema. Dosta jede corbasto I pije puno vode.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2070
12.3.2013 1:38:58   
bojanica7
sanjice, pa super ste to savladaleuser posted image user posted image a stos e tice stolice, mi jako slabo jedemo bananu i pirinac, to je eto nesto sto joj jako retko dajem jer znam da steze stolicu...

joj kad se setim koliko je moja gala uzivala da rasiri noge, piski, i onda veselo skakuce po barici koju je napravila... user posted image

Panta rei

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2071
12.3.2013 1:42:06   
Dada81

IZVORNA PORUKA: Macaki

sanjice, nama se cesto desava da place dok kaki, jer joj je tvrda stolica. onda kuka da ja dodjem, zove mama, maaaamaaa i onda mi pruzi ruke da je ja drzim dok kaki. ja je tako drzim za rucice dok se ona napinje. user posted image
cim teodora ide normalno na nosu, ne verujem da se plasi, pre ce biti da oseca neugodnost dok kaki, verovatno je boli.

Ja se secam sebe n anosi,suz eu ocima,onako male i soljica kamilice u rukama..bas sam imala tih problema

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2072
12.3.2013 1:47:09   
vikiveki
Sa devojčicom nisam imala problema prilikom skidanja pelena,za tri dana je skroz izbacila pelene,ali zato sam sa mladjim dečakom imala muke a imamo problem i dan danas u nekim situacijamauser posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 2073
12.3.2013 1:49:56   
liliana
Tina je tek od pre 15 dana pristala da sedi na nošu i to je sama tražila. Ja mislim da sam ja na RR dosadila i Bogu i narodu zaleći se kako neće da sedi na noši.
Od kad je počela sama da traži, ni jednom se nije upiškila ni kukakila iti u pelenu, niti u gaćice. Ja joj stavim pelenu za popodnevno spavanje i uveče, a ona se skoro uvek probudi sa suvom pelenom.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 2074
12.3.2013 1:52:30   
Dada81
Super je to,citajuci imam osecaj da je to ona bas sama zelela i savladala,dusa mala.Sada sam ja na redu da kukam o skidanjuuser posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here