|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
3.7.2012 9:52:59   
lanajelena
user posted image Z Bogija...mama opusti se malo user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1826
3.7.2012 13:43:49   
Snelle
Ja pojma nemam koliko popije vode, ali pije baš dosta. A ti znaš tačno koliko popije user posted image  Ženo opusti se! Lani se desi da piški i tri puta u toku sat vremena. I naravno da ste skinuli pelenu, samo je tebi teško da prihvatiš da ti dete nije više beba user posted image
Ja L više uopšte ne nudim da piški. puštam je da sama traži nošu. Jedino je ujutru čim se probudi stavim na nošu. Opet se desi da joj jedne gaćice u toku jednog ili dva dana budu mokre, i nemam problema sa time.
Pre neko veče smo išli na večeru i toliko joj se svideo wc restorana da nas je cimala 4 puta da je vodimo "na nošu", od toga je piškila samo prva dva puta user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 1827
3.7.2012 14:28:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: madre

zene, koliko vasa deca piju tecnosti u toku dana i koliko puta piske?

Marko ujutru popije 210ml, tokom dana popije 2x po 260ml, i možda još nekih 120ml, i uveče 210ml... to je sve zajedno... mmmm... 1040ml. Piški oko 4x dnevno. Do mora mu je dnevna pelena bila skroz suva, noćna nekad skroz suva, a nekad tek tek pišnuta, sada, posle mora, su pelene opet mokre.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 1828
3.7.2012 14:38:36   
Verus
kad smo kuci Helena uglavnom hoda naokolo u haljini bez gaca i pelena, i onda sama sedne na nosu kad joj se piski. Kaki ponekad, ali moram da je uhvatim, inace sama nece...ne znam sto je to kakenje toliki bauk...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1829
3.7.2012 14:42:05   
madre
evo, opustila sam seuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1830
3.7.2012 23:34:56   
bratzz
Danas konacno suve gace ceo dan user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1831
4.7.2012 9:49:57   
mati
IZVORNA PORUKA: Verus RR

kad smo kuci Helena uglavnom hoda naokolo u haljini bez gaca i pelena, i onda sama sedne na nosu kad joj se piski. Kaki ponekad, ali moram da je uhvatim, inace sama nece...ne znam sto je to kakenje toliki bauk...

I kod nas slicna muka. cim stignemo iz vrtica skidam mu i pelenu i sorts. Tako ds kad god mu se piski nosa mu je blizu. A za kakanje muka. kaze juce mm da mu stavimo pelenu jer mu se kaka, ja nikako, mislim kad mu prigusti sesce na nosu. i posle samo par minuta miinuli rad na sred sobe. Mata bezi, place uplasio se ali na nosu nikako. i onda na kraj kaze“mata kaki kinkeri(klikeri) na tepih“.t

< Poruku je uredio mati -- 4.7.2012 9:53:53 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1832
4.7.2012 22:55:25   
Anoniman
madre , bravo user posted image
bratzz user posted image

(odgovor članu mati)
  Direktna veza do poruke: 1833
4.7.2012 23:06:02   
pepeljuga
Sad vi meni recite jednu stvar koja me mnogo zbunjuje - posto mi planiramo da pocnemo sa skidanjem pelene na moru (sta cu, to mi je jedina prilika, inace ga vidjam samo uvece jer je u vrticu pa kod mojih sve dok mi ne dodjemo s posla u sest) - kako da postupam na plazi? To me totalno zbunjuje jer ne mogu da nosim nosu na plazu, to je besmisleno skroz, a ovako ce umisliti da moze da piski bilo gde ako je napolju user posted image
Generalno, on meni ne deluje kao da je zreo za skidanje pelene, mislim da kad piski u nosu vise to radi da se pohvali i napravi vazan nego sto svesno zna da trazi nosu i da obavi nuzdu. O kakenju da i ne pricam. Pri tom, on jos uvek ne prica tj. govori ponesto tu i tamo ali daleko je to od komunikacije, mada sve savrseno zna da objasni na svoj nacin user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1834
4.7.2012 23:18:05   
madre
ja sam bas pisala da ne znam kako bih se snasla sa skidanjem pelene na moru... ali ako bih, kao ti, morala bas tamo da se sa time suocim, mislim da bih ipak nosila nosu na plazuuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1835
4.7.2012 23:22:05   
pepeljuga
Pa i ja sam to mislila ali onda kontam da ce pomisliti da je normalno da se nosa nosi napolje user posted image bas sam u rebusu user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1836
5.7.2012 8:38:14   
Snelle
Ja ne bih nosila nošu na plažu, ja bih je nudila samo dok smo u sobi. Napolju bih ga vodila u neku travicu ako postoji u blizini plaže, a ako je nema, onda je noša jedini izbor. Držim fige user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1837
5.7.2012 10:26:09   
cockic
ma definitivno decu treba uciti da se samo u nosu ili solju piski i kaki jer ako mu dozvolim bilo gde on ce misliti da tako treba evo moj petar je tako obavio par puta nuzdu i nosu nece da vidi.a dok se nije ukakio na pod onda je trpeo da kaki.znaci nosa i samo nosa.

ja sam se cudila devojci sa kojim sam se poradjala sa sinom ona je dobila devojcicu oni su proslo leto krenuli sa odvikavanjem i devojka je i u park nosila nosu.jer dok on nenauci da je to mesto za tu radnju nevredi.ako ga ja ucim da napolju moze bilo gde on ce tako i kuci.logicno.
nije cabe ta devojka vaspitac zna kako se radi zavrsava za vaspitaca dece preko 3 godine.znaci pravilno je nositi nosu svuda i krenuti odmah posle 12 meseci sa odvikavanjem.ja cu morati ovu teoriju sa lenom da uradim ona je rodjena u februaru taman to leto da je odviknem.

mene mali zeza on drzi nosu i kaze kaki piski i to uradi ili u pelenu ili na parket pored nose.mislim da mu malo treba ali da sedne i obavi nuzdu na njoj nema sanse,ma nas problem je sto on sedi svega dve sekunde i dize guzu i vice nece i onda posle par minuta se ukaki na pod ili gacem user posted image a ako ga nepustim da ustane sa nose krece histerijauser posted image
moje dete je od one dece sto se po radnjama ili parkovima bacaka kad nesto ne moze.uvek sam rekla samo da moje ne bude takvo ali ne vredi tako je kako je sta sad da ga bijem ne vredi ni to,valjda ce ta faza proci user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1838
5.7.2012 12:35:54   
Snelle
Cockic, ja nisam nosila nošu kad bismo išli napolje, i moje dete nije imalo nikakav problem da piški u travicu. Njoj nije problem da piški pa makar je njih 10-oro gledalo. Tokom odvikavanja smo je vodili kod prijatelja koji imaju sina u njenom uzrastu i imaju nošu. Prvom prilikom kad sam je stavila na nošu, mislila sam da će joj biti neprijatno pred svima nama da piški, pa plus je tu bio i njen vršnjak, ali ne, njoj to nije bio ni najmanji problem. Vidim da se neka deca stide, i da hoće samo pred roditeljima da obavljaju nuždu, dok druga hoće samo u nošu, neće napolje, kao što je slučaj sa tvojim detetom. Nema pravila, kao i za sve ostalo. Poenta je da pratimo svoju decu i da vidimo šta je to što njima (ne)odgovara i da im se prilagodimo, a ne da njih prilagođavamo nama.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1839
5.7.2012 12:41:37   
Anoniman
Ni mi nismo nosili nosu napolje i nije bilo problema ..

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1840
5.7.2012 12:42:13   
Anoniman
Ni ja ne mislim da se napolje nosi noša, mislim, ni mi odrasli ne nosimo wc šolju sa sobom.
Ja recimo, rađe piškim uz put, nego u WCima na benzinskim pumpama (kada putujemo).
Oboje dece sam učila da se kod kuće to radi na nošu, napolju u travu, i bez problema su obojica za 10-15 dana savladali.
Marka je malo bunilo more. Ali vratio se u normalu povratkom u NS.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1841
5.7.2012 13:53:08   
magnetic
Sada definitivno mogu reci da smo skinuli pelenu-dnevnu.U grad,goste i.t.d. idemo u gacicama i nema nikakvih problema.Ali nam zato nocna pelena ujutru tezi 5 kg

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1842
5.7.2012 14:54:01   
Snelle
Bravo magnetic!  Dobrodošli u bezpelenaše user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1843
6.7.2012 8:50:59   
minna
user posted image user posted image user posted image za sve

Ja sam Vladi pocela posle jaslica da skidam pelenu, i napolje idemo bez pelene. Juce je bio 2.dan.

Nekad piski u nosu, nekad ga nudim, nekad trazi sam, nekad pocne da piski pa trazi, a nekad samo nastavi i gleda. Juce je trazio da kaki, uopste nema strpljenja da sedne na nosu. Sedne i kaze neeeema posle 3 sekunde. Onda se vracao 3 puta na nosu i na kraju uspeouser posted image
Onda je u kolima prijavio da mu se piski, sva sreca pa nismo bili samo nas dvoje, tako da ja izvadih pelenu, i stavih je ispred njega umesto nose, to mi je jedino palo na pamet, jer nije bilo zgodno za stajanje a mislim da on ne bi izdrzao dugo. Onda mu se pripiskilo kad smo bili u meku na kasi, ja mu rekla da saceka, izdrzao jedno 3 min i piskili ispred uz drvo.

Nije lose za sad, samo sto znam da ce ga pelene u jaslicama skroz zbuniti, ali ajde nek pocne kod kuce da prijavljuje svaki put pa ve valjda i njima ili ce oni pristati da mu skinu, ako kazem da je naucio. Ako nauciuser posted image

Jao kakav kilometraski post, izvinjavam se

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1844
6.7.2012 10:12:40   
lanajelena
Da pitam mame sa muskom decom kad piskite napolju kako ih drzite,D neda da ga drzim za pisu a bojim se da se ne upiski pa ga drzim kao devojcicu user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1845
6.7.2012 10:14:47   
New Mom

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Da pitam mame sa muskom decom kad piskite napolju kako ih drzite,D neda da ga drzim za pisu a bojim se da se ne upiski pa ga drzim kao devojcicu user posted image

KLIK

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 1846
6.7.2012 10:17:43   
Anoniman
Luka je dugo piškio kao devojčica, a Marko od prvog dana piški kao dečak. Kad rodiš treće pa bude opet dečak, bićeš iskusnija pa će piškiti stojeći. user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 1847
6.7.2012 10:37:03   
lanajelena
user posted image neka tebe na trecem,jos jedno skidanje pelena ne bih prezivela user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1848
7.7.2012 17:38:45   
marince1
Pepeljuga mi na moru nismo nista uradili sa skidanjem pelena.Samo smo ga zbunili,jer smo mu skidali pelenu na plazi,a stavljali na bazenu,u restoranu i kolima.

Sad smo kuci i od juce opet pokusavamo,ali nikako ne ide,nijednom nije piskio u nosu nego se sakrije i piski iza kreveta user posted image

ODjutros je puskio 2 puta u gacice,a sedeo je nanosi najmanje 2 sata user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

Direktna veza do poruke: 1849
8.7.2012 0:16:54   
bojanica7
marince, pa kad je zbunjen, negde sme, negde ne..jbga, mora isto svuda. ili mozda i ne mora, al je definitivno onda jasno sta se od njih trazi.

ja ne znam gde smo mi user posted image za koji dan ce mesec dana kako ne nosimo pelene nikad (osim nocu) ali se desavaju kiksevi. i to nenajavljeno. cak nekad nakon sto joj ponudim nonu, upiski se u gace. i pitamm je da mi kaze gde se piski. i kaze nona. i oce se opet upiskiti u gace? ne user posted image ali uglavnom joj je oprosteno. desava se jednom nevno, nekad dvaaput. jedino me nervira kad krene da piski i smeje se. ili kad kaze nona, ja kao oces da piskis, neeee i umre od smeha. me zezas? daaa user posted image
a kakenje je pocela da prijavljuje redovno. user posted image

Panta rei

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here