|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
8.7.2012 9:56:20   
Cindarella
I mi vec mesec i jace ne nosimo pelenu uopste. Kod nas kuci uopste ne piski u gacice,vec sam ode i stojecki piski u nosu,kad ode do mm-ovih desi se kiks.Ali je kakanje problem,ne prijavljuje,ne zeli da kaki na nosu,i kaki gde stigne.user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1851
8.7.2012 10:18:57   
LillyT
Mi imamo problem da Larki objasnimo da nije baš ok da se (napolju) svuda piški. Elem, ona sve radi sama, u smislu da se sama skine i obuče, sedne na nošu (borimo se da ne nosi nošu do toaleta), ali kada smo negde napolju, to i nije baš dobro. Bili smo na Adi Huji, igralište je u baštici kafića i gospođica se skinula (i to brzinom svetlosti) i počela da trči tako polu skinuta (sa sve spuštenim pantalonama i zadignutom majicom). Mi je jurimo, ona beži i viče, nje, nje, ja, ja (to znači da hoće ona sama da čučne i piški). Uhvatila je ja, onda je počela da se inati i nije htela da piški, pa je trpela do kuće. Lepo joj govorim da se ne skida sama napolju, da traži, ali ne vredi, hoće pa hoće da sama čučne negde.... Živ blam me je pojeo, mm i ja kao dva kretena, jurimo polugolo dete po igralištu.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 1852
8.7.2012 14:37:19   
Verus
Lillyuser posted image

Kod nas je situacija puno bolja. POdsecamo je da piski na nosu, ali kod nas najbolje funkcionise dok smo kuci naravno, je da ide gola, tj. bez gaca. Onda sedne na nosu kad hoce i obavi. Veoma je "privatna osoba" pa je pocela da nosi nosu u hodnik da sama sedne i kakiuser posted image Tako ad kuci se retko kad ukaki u pelenu. U obdanistu ih stavljaju savka 2 sata i uvek piski na nosu tj. wc solju, ali se ukaki u pelenu. Mislim a je to zato sto ih stave i onda stoje tu dok ne obave, a helena nece nego dok je sama, pa trpi, i onda se ukaki cim ima prilike da bude samauser posted image Ali zadovoljna sam, pomaka ima i to puno. Sad joj vec smeta pelena i eno, sinoc sam otisla da je pokrijem, a ona skinula pelenu i bacila je na poduser posted image Tako da sam joj navuka bar onu pull up da se ne upiski u krevetic.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1853
8.7.2012 22:45:28   
minna
Nama je dans cini mi se 4.dan, s Tim sto je cetvrtak I petak u jaslicama bio u pelenama. S obzirom na to cini mi se da mu bas dobro ide I jako mi je zao sto cu sutra ujutru morati da mu stavim pelenu jer se plasim da ce se zbuniti. Sto se tice kake to prijavi uvek, Mislim bar ovih par Dana jeste. A piskenje uglavnom prijavi ili krene da piski pa kaze da mu se piski I trci na nosu ili ga ja nudim, Mislim da Sam bila malo I dosadna pa Sam ga vec danas malo pustila da Sam trazi, a nudila ga samo posle spavanja, pre ulaska u auto I jos par putauser posted image Sutra cu pokusati da mu objasnim da isto kao sto meni kaze Moze I vaspitacicama,Ali znam da nece jer u peleni uopste nema osecaj. Pa cu da sacekam da malo utvrdi piskenje a Onda im traziti da ga skinu I u jaslicama, a nadacu se da se do tad nece zbuniti ili bojkotovati nosu.

E da I nekad mu se kao piski, samo da bi prosipao u wc solju I prao nosu,pa pusti par kapiuser posted image
UDavih vas,a jos + znam da imam puno gresaka u kucanju

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1854
9.7.2012 13:23:06   
marince1
Kod mene i dalje lose,nijednom nije piskio u nosu za 3 dana.
A piski sve skupa 3,4 puta dnevno.
U subotu nije piskio 7 sati,videlo se da trpi i nece i na kraju se naravno upiskio u gacice.
Moj brat je pokuao da mu objasni i da prica sa njim i kaze da on deluje naplaseno.Gde smo pogresili?user posted image
Ne plasi on nose,sedi normano,zna cemu sluzu,ali nece tu da piski.
Ja samu procala da ce ako se upiski u gace da dodje dzin(to nam je plasilo),a nisam vikala na njega.Jel to pogresno?
Sa druge strane sam mu obecavala,sladodl,cokoladu,igraonicu ako to obavi u nosu.
U sustini on ima problem sa šrilagodjavanjem,tesko se navikao na vrtic,ma sve promene..,
Posavetujte me...

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1855
9.7.2012 13:37:01   
minna
marince a jeste pokusali sa adapterom za wc solju, mozda bi tu hteo? ja nemam bas neke ideje...

Jutros mi je V trazio da piski kad se probudio, posle sam mu obukla pelenu i rekla da trazi vaspitacicama. I njima sam rekla da mu za sada ide ok i da uglavnom obavestava, ona kaze stavicemo ga na nosu sa starijima kad ih budemo stavljali pa ce mozda nesto uraditi...meni je to bas bezveze, mislim znam da nece kakiti ako mu se ne kaki, jer nece da sedi na nosi osim ako nema sta da uradi...mada mozda ce tamo sedeti jer svi sede...ali u sv sl on nema neko odredjeno vreme kad kaki...

pepeljugo, jel to ni kod vas u vrticu ne skidaju pelene, pa zato planiras na moru?

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1856
9.7.2012 14:06:46   
gagana83

IZVORNA PORUKA: marince

Kod mene i dalje lose,nijednom nije piskio u nosu za 3 dana.
A piski sve skupa 3,4 puta dnevno.
U subotu nije piskio 7 sati,videlo se da trpi i nece i na kraju se naravno upiskio u gacice.
Moj brat je pokuao da mu objasni i da prica sa njim i kaze da on deluje naplaseno.Gde smo pogresili?user posted image
Ne plasi on nose,sedi normano,zna cemu sluzu,ali nece tu da piski.
Ja samu procala da ce ako se upiski u gace da dodje dzin(to nam je plasilo),a nisam vikala na njega.Jel to pogresno?
Sa druge strane sam mu obecavala,sladodl,cokoladu,igraonicu ako to obavi u nosu.
U sustini on ima problem sa šrilagodjavanjem,tesko se navikao na vrtic,ma sve promene..,
Posavetujte me...

Ja nisam nikako za plasenje dece babarogama i sl. Ne kazem da je naplasen od toga sto ga plasite dzinom, ali ne verujem da to moze bilo sta dobrog da donese user posted image Narocito u vezi odvikavanja od nose.

Ljubi nam drugara

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1857
10.7.2012 11:25:16   
minna
Jutros sam ponudila V da piski kad se probudio i nije hteo, ali mu je pelena ujutru uvek puna... Krenemo mi u jaslice i on mi trazio da piski, ja reko zeza me, al ajde skinem mu pelenu kad vec trazi kad ono bas se ispiskio. I juce je opet prijavio kad mu se kakilo...

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1858
10.7.2012 11:30:35   
Modessty
Marinče svaki put mu objasni da treba da piški u nošu ili u travicu ako ste napolju. Danilo nekad traži nošu da kaki a nekad hoće na šolju. I ne voli da ga neko gleda. Samo meni dozovljava da budem pored njega. I vrlo često ume da kaže:"mama nemoj da gledaš gonce. mnogo je bljak" Stide se deca definitvno.
Kako će on u vrtiću da piški pojma nemam. Nadam se da ga neće terati da sedi dok piški jer on već sam traži i piški stojeći

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1859
12.7.2012 16:27:26   
marince1
Sad smo malo bolje,nutkamo ga non/stop i piski u nosu ,a napulju se redovno upiski u gace.
Ali nekad ne piski i po 4,5 sati.
Jel to normalno?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1860
12.7.2012 22:09:43   
branki*
ja sad procitah ovo sto je lillyT pisala pre neki dan i ismejah se naglas sama sa sobomuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1861
13.7.2012 13:55:58   
minna
Stavljaju Vladu u jaslicama na nosu, tako da i tamo ima napretka iako je u peleni i dalje, piski i kaki tamo na nosu i nekad im trazi... kazu one da ce brzo skroz nauciti i da cemo moci da se skinemo u gacice i u jaslicama uskorouser posted image

Jedino ga malo buni kad smo na splavu, cesto je u bazenu, non sto se brcka pa malo vise piski, a zna da moze da piski gde stigne pa ni ne obraca puno paznju kao kod kuce. Sledece nedelje ce mm biti slobodan pa ga mozda i ne posaljemo koji dan u jaslice da njih dvojica istreniraju to piskenje. Za kaku vec sigurno nekih nedelju dana obavezno kaze.

Juce je sve bilo u nosu, a jednom je krenuo da piski, tek pokvasio gacice i brzo smo otrcali na nosu i jednom se upiskio ali dok je plakao jer je bio kaznjen oduzimanjem omiljenog mu kamiona...
Nocna pelena ujutru bude puna.
Ja sam zadovoljnauser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1862
13.7.2012 15:53:33   
bojanica7
bravo, mina!!! user posted image tj. bravo, vladoo :)

marince, bas sam ja o tome pisala pre. gala je nekoliko dana piskila na pet sati, em sto je bilo toplo, em sto mislim da ju je malo nerviralo to piskenje user posted image a sad na sat i po uglavnom. tako da mislim da je to sve okejuser posted image

mi klasika: desava joj se da se nekad upiski, ali sta sad... a sad vec zapisavamo i drvece (i ono ispred katedrale)user posted image a kaki uvek na nosi user posted image i ja sam zadovoljna user posted image

Panta rei

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1863
13.7.2012 15:56:22   
marince1
Hvala Bojanice,nadam se da ce da se naviknu.

Direktna veza do poruke: 1864
14.7.2012 13:31:07   
*milica*
Ne znam da li sam pisala vec na ovu temu, mozda i jesam...

Stefan ima 2 godine i 5 meseci, pre dva meseca smo poceli sa navikavanjem na nosu. Ali nam nesto ne ide. on nekad nece da piski i po 4-5 sati kada je u gacicama, a nekad piski svakih pola sata. i svaki dan mu pricam da treba da piski u nosu,ne u gacice, da je on sad veliki decko, da nije lepo da bude mokar. On sam iz kupatila uzme nosu, skine se i sedne ali nista ne uradi.
Pampers nam je ujutro vec duze vreme suv.

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1865
14.7.2012 14:20:31   
New Mom
Kaća je stvarno dobra, nema ispade, redovno traži na vreme, svako spavanje suva.
Ali piškiti napolju je i dalje problem. U stanju je da trpi i trpi (prošli vikend je trpela preko 5 sati) da ne piški do kuće.
Ne znam šta da radim više...
Čak ni noša napolju ne pali.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 1866
14.7.2012 14:31:24   
lesica
NM,isto sa trpljenjem je i kod nas.. Procice valjda.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1867
14.7.2012 14:41:14   
cockic
ja sam sve varijante probala ali nosa nema sanse,vice piski i ispiski se na parket,ma nema sanse da sedne na nju onda kad mu kazemo da nesme na parketu nego u nosu on onda trpi.a kad popodne spava bez pelene uopste se neupiski u krevet.ali ta nosa me izlude nece pa nece.

sad u ponedeljak krece u vrtic pa cu videti sta i kako uzela sam neke jeftine pelene u liliu da ne bacam pare vise na pampers kad je on kuci stalno u gacicama ili go.jer nocu malo pisne i bacim cistu pelenu.ali cabe sto je cista kad se usmrdi cim malo pisne kad je celu noc u njoj.tako da sam uzela neke nepoznate marke samo da izguram ovaj period odvikavanja.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1868
16.7.2012 9:23:42   
bojanica7
nm, ni gala nije htela napolju dok joj baba jednom nije rekla da piski pa da se sama obrise i dala joj je papirnu maramicu da drzi dok piski. i piskila je i onda se ponosno sama obrisala :) i od tada lepo piski napolju. i kaki. probaj, iako znam da je svima njima druga stvar interesantna, al mozda joj bude zanimljiva nagradauser posted image

cockic, mi smo prvi put seli na nonu da bismo jeli cokoladu. sad je navikla, pa joj je normalno, al prvih nedelju dana iskljucivo: ajde sedi da piskis u nonu, pa ces dobiti cokoladu. i tako i bi.user posted image

pre sam na te stvari gledala kao na ucenu i bilo mi bez veze, a sad na to gledam kao na nagradjivanje i podsticaj user posted image i sto je najvaznije, pali na svim poljima user posted image

Panta rei

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1869
16.7.2012 9:51:57   
bratzz
Slazem se da nagrada odnosno ucena,kako je kom dragouser posted image , ima rezultata bar kod moje cerke.
U pocerku sam i ja davala cokoladu ili da redja lakove za nokte dok se nije navikla da sedi na nosu a sada kad pomislim sta sam sve radila da bi je naucila da je koristi nije mi doro, ali nema veze bitno da je ona naucila da koristi nosu i da je sve cesce sama trazi bez da je nudim.
Izgleda da je vrsenje nuzde u travi prolem kod vecine dece a ja mislila da je samo moja M blesava pa nece da piski u travu. Sto se toga tice ne silim je ako bude pocela da piski u travicu super ako ne nista strasno. U neku ruku mi je i drago sto je tako jer mi je bezveze da mi dete piski blizu set_alista dok svi bulje u nas, a sveki zivi blizu set_alista pa ako smatram da treba da piski skoknemo do nje i ona tamo zavrsi poso naravno u nosiuser posted image

< Poruku je uredio bratzz -- 16.7.2012 9:54:42 >

Direktna veza do poruke: 1870
16.7.2012 10:04:16   
bojanica7
ma ja kontam da je isti taj strah od none i trave. treba samo malo vremena i strpljenja. a lakse je kad hoce napolju. ne remeti planove. ides ulicom, i kad joj se piski, lepo piski i nastavite user posted image

ja sam odlucila da na plazu nosimo nonu da se ne bi zbunila pa posle pisa gde oce (i tash je osetila posledice toga)

iako smo naucile na nonu, meni lepo u ovoj temi (dok ne nadjem neku primamljiviju) pa ostajem ovde da dajem podrsku mamama do daljnjeg user posted image

Panta rei

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1871
16.7.2012 10:23:32   
cockic
juce mi je dva puta reko kad mu se piski i hteo je na wc solju,ali da kaki ne i onda usao u tuskabinu i tu se iskakio user posted image
sta mislite da mu uzmem ono za dasku za wc mozda ga pre ubedim na solji da obavlja nuzdu

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1872
16.7.2012 10:28:06   
marince1
Da se pohvalimo,vec 5. dan nijenodm se nismo upiskili ,ni David ni mi user posted image

Piski i dalje na pogodbu,otprilike na 3 sata mu ponudimo nesto ako piski i on skine gacice,sedne na nosu i piski user posted image

Sinos smo izasli u grad i prvi put piskili stojeci iza drveta.Tako da smo bezbedni i za napolje.

Tako da,mame nemojte da se uzbudjujete kao ja na pocetku,njemu je trebalo 5 dana da prvi put to uradi u nosu i od tad nema greske.
A pomisljala sam i kod psihologa da idem...
pogotovu nakon obeshrabrujucih komentara tipa: ''jos nije piskio?uh,pa on je viliki'' ili ''a da ti ipak konsultujes neko strucno lice?'' ili ''znala sam da ste trebali rainje''...

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1873
16.7.2012 10:35:50   
Modessty
Ma Marinnče pusti te priče, deca su različita

Cockić Danilo u poslednje vreme kaki samo u šolju, neće u nošu

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1874
16.7.2012 10:40:32   
Modessty
Bili smo dva dana u vikendici kod prijatelja i poneli nošu. Piškanje više nije problem i više ga ne nudimo mi već sam kaže, ali za kakanje se još stidi. Poneli smo nošu jer tamo wc nije baš u funkciji kako treba. Kakio je tek drugog dana uveče, kad su svi bili u bazenu a on bio siguran da ga niko ne gleda dok je na noši. user posted image
A piškanje u "tjavicu" ili uz "dvce" je hit. U stanju je da istrči izkuće samo da bi polio travicu user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here