RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

marince1 -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 9:56:49)

Mozda u vrticu,neznam .
A mozda je zbunjen,jer u vrticu nosi pampers

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:21:06)

Danas je dan D! Krenuli smo.[sm=smiley1.gif]

Jutros smo bili na noši, ali nije ništa obavila. Sada još uvek nije ni piškila u nošu ni u gaće. Ne mogu da verujem da toliko trpi. Mada možda stvarno ne mora.[sm=zmeden.gif] Nudim joj stalno nošu, ona vrišti kad je vidi. Pa očekujem da ćemo po stanu da sredimo stvari.[sm=smiley29.gif]

Kupila sam joj 5 Pepa gaća i još 10 koje kakvih pride. Celo jutro sve ih nosa sa sobom i govori "'Epo. 'Idi, mama, Pepa 'aće."

Na šta će sve ličiti to do kraja... videćemo.[sm=smiley24.gif]

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:36:52)

Blizancici sve na isti dan [sm=smiley36.gif]
Vuk je od jutros 2 puta piskio na solji, sedeo je na nosi ali nista nije uradio i onda ga odvedem u wc i piski. Za sada je tako videcemo sta ce biti posle. Sada je gotovo ne mozemo nazad [sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:40:34)

Ribizlo [sm=bravo.gif]
Marince ne znam sta da ti kazem, mi smo tek poceli i ucimo, a da mu kazes dace ti mama ( nesto sto najvise voli) ali lepo sedni na nosu i piski. To kod Vuka po nekada upali.
[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:42:53)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Držite se! 

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:44:59)

Izdrzacemo nekako [sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:46:56)

i mi smo krenuli[sm=smiley1.gif] kad je ustao obukla sam mu gacice, u njih se i upiskio. stavila sam ga posle na nosu da zavrsi, ali je on ipak sve obavio u gacice... hteo je da ustane sa nje ali sam opet podviknula[sm=smiley36.gif] i nastavio je da sedi. to za sada pali. obukli smo druge gacice pa cemo polako[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:47:05)

marince, jel mora da ide u vrtić? Radiš? Ne možeš da ostaneš sa njim sedmicu kod kuće, pa lepo na tenane to da uradite? 

minna -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:47:15)

Srecno novoj grupi i da se sto pre otarasite pelena! [sm=bravo.gif]

Mi nismo krenuli i necemo, samo povremeno nema pelenu. Juce je popodne bio na splavu golisav, piskio je 2 puta u nosu, jednom krenuo da piski ja mu je dodala, jednom sam dosao do nose i piskio i jednom sam dosao do nose, namestio se da piski (piski uvek stojeci), ja prisla da mu pomognem, vidim napinje se i pomislim da mu se uopste ne piski nego hoce na silu da bismo prosipali u wc solju i pustali vodu, kad on se ukakio[sm=smiley36.gif]
Nekako mi se cini da bismo relativno brzo uspeli da ih se resimo, ali dobro za sad ovako pa cemo videti...

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:47:20)

IZVORNA PORUKA: marince

Mi smo bas u problemu.

Sad nece uopste da piski [sm=zmeden.gif]
Kad mu se piski place,stiska nogice,drzi se za pisu i trpi.
Nece na nosu,kad mu je pomenem vristi,nece pampers,nece na solju,nece ni na sred dnevne sobe [sm=smiley19.gif]
Trpeo je 4 sigurno sat vremena i na kraju se upiskio u gacice i plakao.Kao da se plsai da piski [sm=zmeden.gif]
Neznam sta da radim [sm=smiley13.gif]

A što ga ne učiš da piški stojeći. Kaži mu da tu izadju sok i voda koje popije i da onda time zalijete travicu ili saksiju. To će mu biti interesantno. I naravno obavezno aplauz u početku. Da ukapira da se mama i tata i svi ostali raduju što je on veliki dečko i piški kao veliki dečko. Mi smo tako nekako ubedili Danila da je bolje bez pampersa. A bilo nas je puno u tom trenutku u dvorištu i svi smo mu aplaudirali.
Noćas je oko 2h tražio nošu. Ja ga držim, on stoji i spava i piški [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:50:06)

Kod nas je Luka igrao ključnu ulgou. Luka je idol, Luka je osoba koja se imitira... A i opušteno sam ga puštala da uđe kod mm u kupatilo kada piški, da vidi. 

*Alexx* -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:50:12)

IZVORNA PORUKA: marince

Mozda u vrticu,neznam .
A mozda je zbunjen,jer u vrticu nosi pampers

Nisam ispratila, pa izvini ako ponavljam pitanje - zašto u vrtiću nosi pampers?

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:52:52)

Tasha nama i ne da da zatvorimo vrata sasvim. Ne možemo ni da se tuširamo a da on ne proviri da vidi šta se tu radi [sm=smiley36.gif]
Jutros je tražio da sedi pored mene na noši. Znači ja na šolji obavljam posao a on na noši sedi i napinje se zajedno samnom [sm=smiley29.gif] O božeee! da mi je neko reko da ću to da doživim i dopustim rekla bi da je lud!

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:54:23)

A kako napolju? Šta raditi?
Ili da sedimo u stanu dok ne savlada?[sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:54:56)

Ja se već 6 godina ne napinjem sama! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:56:49)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Pa ja sam prvih par dana sedela u stanu, dok nije prestao da piški na 15min.  A onda posle nudiš kao i kod kuće samo nema noše, i nosiš gomilu presvlaka.

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:58:16)

IZVORNA PORUKA: Tash

Pa ja sam prvih par dana sedela u stanu, dok nije prestao da piški na 15min.  A onda posle nudiš kao i kod kuće samo nema noše, i nosiš gomilu presvlaka.

Je l' to znači da je napolju puštam da se upiški? Ili tražim negde nešto?

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:58:37)

New mom idite napolje. I napolju treba da nauči da piški. Samo ponesi presvlaku. i dooosta vlažnih maramica. ALi pre nego izadjete iz kuće obavezno piškanje.
Nama se par puta desilo da smo bili u kolima i on viče da mu se piški. mm odmah staje i izlazimo iz auta i piškimo uz kola ili negde uz neki žbun. Šta ćeš! Dete neće da trpi baš toliko dugo da stigne do prvog vecea. Naročito dok uče i neznaju baš da istrpe mnogo dugo.

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 10:59:44)

Ja se već 6 godina ne napinjem sama! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

joooj baš si me utešila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 11:00:43)

Je l' to znači da je napolju puštam da se upiški? Ili tražim negde nešto?

Ja sam moje učila da piške u travu. Nisam pristalica javnih WC-a, radija sam da to bude trava. Ne da se upiški, mislim, ako se desi, bože moj, nego nudiš kao i kod kuće, samo u travu.

mtajcica83 -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 11:01:03)

Moj svrco kad je obucen uyme tutu i sjedi na nju i nateye se kao kad kaki,medjutim, kad ga skinem i stavim na tutu on nista ne radi, nego se stalno diye s nje i nekad pocne da place..

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 11:03:38)

Meni se čini da je lakše sa dečacima, u smislu, samo malo svučeš gaće i zaliva drvo, travu, cveće...kod devojčica mi to deluje malo komplikovanije, možda grešim. Ja ne bih išla dalje od prodavnice prvih nekoliko dana. Brzo oni ukapiraju sve, i prestanu da piškaju non stop.

Ako neko neće ni koristiti nošu nego odmah wc šolju, evo malog saveta - stavite onaj duck gel na stranu wc šolje gde je logičan pravac piškenja dečaka, da mu to bude "meta". Svaki put zamiriši wc, a detetu zanimljivo[sm=smiley36.gif] Tako i napolju, možete da gađate razne predmete - mrave na drvetu, papirić na podu, vetić...šta god vam je zgodno. Verujte, mnogo pomaže.

Da, ni ja nisam prisatlica javnih wc-a, čak i kod doktora ne idemo u wc nego izađemo napolje, osim ako je baš minus ili pljusak, šta fali travici[sm=smiley1.gif]

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 11:04:31)

IZVORNA PORUKA: mtajcica83

Moj svrco kad je obucen uyme tutu i sjedi na nju i nateye se kao kad kaki,medjutim, kad ga skinem i stavim na tutu on nista ne radi, nego se stalno diye s nje i nekad pocne da place..

možda mu još nije vreme. Samo polako i strpljivo.Celo leto je pred nama [sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 11:04:35)

druge gace upisane[sm=smiley36.gif] ali mnogo mi sladak ovako u gacicama, vire mu ovi mali guzovi[sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.6.2012 11:06:06)

Meni se čini da je lakše sa devojčicama. Napolju uvek moram da mu držim pantalonice i pazim gde piški, naročito kad završava, inače ode sve na patike ili pantalone.[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>